icon

Môžem mať prechodný pobyt v Česku bez života tam?

19. jan 2025

Mozem mat nahlaseny prechodny pobyt v Cesku a nezit tam? Vlastnit tam nehnutelnost, tu prenajimat a mat v nej nahlaseny prechodny pobyt?
Bude sa potom takyto prechodny pobyt(ved oni nemusia vediet, ze tam realne nebyvam) ratat do rokov, ktore treba k naslednemu ziskaniu ceskeho obcianstva?

autor
19. jan 2025

@really8 prestim koho? ja sa normalme pytam, ci prechodny pobyt ma nejaku vahu. ja nepotrebujem, aby mna alebo moje dieta vyhostili z krajiny kde chceme normalne zit, platit dane, zdravotne a soc. poistenie do krajiny, ktora sa zaviaze rusku.

autor
19. jan 2025

a kde chceme kupit nehnutelnost za vyse 200 tis. eur. nie za 5 korun v hornej dolnej ako sa tu niekto vysmieva.

really8
19. jan 2025

Boze co ty splietas o cene nehnutelnosti. Obcianstvo sa nevydava na zaklade toho aky drahy dom/byt/rolu kupis.
Ved ty nechces zit v cz si pisala

autor
19. jan 2025

@really8 nauc sa citat. ja som s cenou nehnutelnosti nezacala. ja len vysvetlujem, ze nechcem v cr robit nejaky podvod s obcianstvom. nechcem kupit nejaky rozpadnuty dom na hraniciach a dat si tam prechodny pobyt. a nerob zo mna hlupu, ja viem ze na zaklade vlastnictva nehnutelnosti sa pobyt neudeluje.
jedinu z tych podmienok co tu boli spominane co by sme mozno nepslnaoi, by bola podmieka trvaleho pobytu. podla toho kedy by sme odisli, nemuseli by sme splnat 3r. ale mozno aj ano. tak ma len zaujimalo, ci sa prechodny nepocita tiez.

autor
19. jan 2025

@really8 zatial nechcem zit v cr. ale nepokazim mojej dcere buducnost zivotom v krajine, ktora bude na urovni bananovej republiky ak sr vystupi z eu.

really8
19. jan 2025

Ale ved ty sa tu ohanas tym ze to nebude nehnutelnost za 5 korun pri hraniciach.

blondi2
19. jan 2025

@procrastique no to by si mala 😄 Radšej zisti od známeho, do ktorých krajín si ludia najviac vybavujú obcianstvo a daj nám vedieť 😉 Ta Južná Amerika ma moc neláka.

autor
19. jan 2025

@really8 nie, mne sa tu dotycna smiala, ze to bude za 5 korun. ja chcem kupit normalne byt, v ktorom by sa dalo potom zit. mam realny zaujem v pripade potreby normalne zit v cr a casom ziskat obcianstvo. ale bojim sa, aby nas este predtym nevyhostili, lebo vlade v sr sa takito "utecenci" nebudu pacit. co ta tak rozhorcilo na tej sume? 😁

mateson2004
19. jan 2025

V prvom okresnom meste za hranicami (Břeclav) stojí 3 izbový byt tých 200000€. Keď už tu spomínaš že "na hraniciach". Za 4 milióny korún kúpiš dom ,na ktorom bude ešte nejaká robota napríklad v Lanžhote,čo je hneď za hranicami.

procrastique
19. jan 2025

@blondi2 Panama, Paraguay a Uruguay :D

januska12323
19. jan 2025

Nechápem prečo by vás mali odniekiaľ vyhostiť. Prechodný pobyt ani nehnuteľnosť ti občianstvo nezaručí, to ti už písali vyššie.

really8
19. jan 2025

Mna nic nerozhorcilo len nechapem co ty si sa tej sumy tak chytila.

autor
19. jan 2025

@mateson2004 nemusis mi pisat o cenach nehnutelnosti. mam zistene. a nepotrebujeme az 3i byt ci dokonca dom. AK by sa nam potom este podarilo predat aj nehnutelnost na sk, zili by sme aj v 3 a viac izbovom. ale myslim si. bude to z cr tazke az nerealne. ak sem pridu rusi tak nerealne, ak nie tak tazke, lebo nehnutelnosti sa budu asi dost tazko predavat.

autor
19. jan 2025

@januska12323 ak nebude slovensko v eu a vyprsi mi pas, budem moct dalej ostat zit v cr? na zaklade coho?

januska12323
19. jan 2025

Víza? Pracovná zmluva? To že nie si občan štátu kde bývaš neznamená hneď vyhodenie z krajiny.

autor
19. jan 2025

@januska12323 a viza mi da cr bez potvrdenia od sr? pytam sa mozno ako debil, ale o viza som sa nikdy nezaujimala. pracovna zmluva by nebol problem. ja sa na slovensko po vystupeni z eu a nato nevratim uz ani na navstevu. nieto na vybavovanie dokladov za co by ma mohli zatknut lebo im dojde, ze chcem zo slovenska odist natrvalo.

januska12323
19. jan 2025

To ja tiež neviem 😁 ale kopec ľudí tak žije a pracuje aj bez občianstva tak sa to isto dá.

autor
19. jan 2025

@januska12323 lebo zatia sme v eu. ja stale pisem o tom, ze ak v eu uz nebudeme. teraz by som sla do cr aj na OP. potom budem uz potrebovat pas.

mateson2004
19. jan 2025

Dnes sa tu roztrhlo vrece s takýmito témami. Jednu vec nechápem. Na čo sa tie ženy, ktoré sa chcú fakt reálne vysťahovať zo SR, pýtajú na tieto veci na modrom koňovi.
Napríklad toto, či sa tu teraz rieši si autorka vie zistiť na kompetentných miestach. A né jedna paní povídala.

januska12323
19. jan 2025

@mateson2004 lebo si nevedia hľadať informácie na miestach na to určených.

tiezjedna
19. jan 2025

@autorka SR budete ukradnutí rovnako Česku. Kde si chcete ten prechodný nahlásiť? Nemyslím mesto, ale ku komu? Alebo idete kúpiť tú nehnuteľnosť?

tiezjedna
19. jan 2025

@autorka prosím ťa, upokoj sa. Pre Rusa nie sme žiaden dôležitý partner, ktorého by potreboval natoľko, aby ho v prípade vystúpenia z EÚ ekonomicky podržal. Tým pádom by ti malo byť jasné, že Slovensko nikdy z EÚ ani NATO nevystúpi. Nemá na to. Nie je to Veľká Británia.

autor
19. jan 2025

@tiezjedna rusko potrebuje rozvratit europu. robi to prostrednictvom fica, orbana, hybridnou vojnou, svojimi trollmi atd. v europe vzrasta radikalna pravica. fico potrebuje rusko, pretoze pod eu nemoze tolko kradnut kolko potrebuje a nemoze byt autoritarom. pod ruskom mu bude vsetko prepacene.
ja mam stale nadej, ze fica niekto zastavi. vystupenie z eu bude fakt posledny krok. ale zaroven neverim ze by toho nebol schopny. takze ja budem nachystana a ostatni kludne nech stoja v ten den s otvorenou pusou, ze on to fakt spravil.
ani ja som neverila, ze rusko zautoci na ukrajinu...

autor
19. jan 2025

@tiezjedna ano, samozrejme ze tam chceme kupit nehnutelnost.

tiezjedna
19. jan 2025

@autorka a ako ju budete financovať?

autor
19. jan 2025

@tiezjedna to tu urcite rozoberat nebudem. to je nasa vec nemyslis?

tiezjedna
19. jan 2025

@autorka tak sa stavaj na zadné no... Stačilo napísať či vlastné zdroje alebo hypotéka. Pretože ak to druhé, tak máte problém.

barka1
19. jan 2025

Myslím, že premyslas velmi zbytocne dopredu. Žijem v ČR 15 rokov, mám tu trvalý pobyt, obcianstvo vobec neriesim. Nenapadlo ma, že by ma ČR vyhostila len preto, ze Ficovi drbe.
Tvoja kalkulacia je na nic. Pokial by naozaj došlo k tomu katastrofickému scenaru, tak si to ČR buď osefuje, aby zabránila prilevu podobne presibanych Slovákov, alebo ich naopak prijme s otvorenou náručou.
A prechodny pobyt ani vlastnenie nehnutelnosti nebude na nič.

tiezjedna
19. jan 2025

@autorka btw, tie kecy o Ficovi, to sú len mordorské úvahy prvoplánového myslenia, neviem, kto je ich autor, ale neupínala by som sa na ne. Fico je chuj, ale o tomto našťastie nerozhoduje. Len tliacha papuľou, aby sa na to, presne podľa jeho plánov, chytili plochodrážnici a diskutovalo sa o niečom inom, než o čom by sa malo... Ak tejto problematike čo len trochu rozumieš, tak iste vieš, že brexit trval 8 rokov a ešte ďalších 11 mesiacov musela GB plniť záväzky voči EÚ. Takže nejaké predčasné prípravy absolútne nie sú na mieste. Kúpiť nehnuteľnosť - prečo nie... Ale rozhodne nie z tohto dôvodu.

autor
19. jan 2025

@barka1 mozem vediet preco ma nazyvas presibanou? ze mi zalezi na buducnosti mojho dietata? ze nechcem aby zila v niecom podobnom ako zili moji rodicia do roku 89 a este aj roky potom? ty si preco odisla do cr a neostala na slovensku?