Sťahovanie do Čiech: Ako získať pobyt?
Dobrý deň môj priateľ je s Čech nedávno sme sa sťahovali a nedali nám trvaly ani prechodný pobyt pre neho na novom byte v tom predchadzajucom byte mal trvaly pobyt ale majiteľka ho zrušila a nemá kam si dat trvaly alebo prechodný pobyt čo stým robiť? Treba ísť na mesto alebo na cudzinecku policiu ? Ďakujem budem rada za každú odpoveď
@kiki68 ale to ze ty niekde prides na tyzden, dva, tri.. este neznamena, ze tam ides zit a mas riesit cudzinecku policiu a pobyt...
@anicka777777 Moja známa z Česka si najprv zaistila potvrdenie od majiteľa a potom s tým išla na cudzineckú políciu, kde si vybavila trvalý pobyt. Myslím si, že ak dostane potvrdenie na pobyt od Vašich rodičov, môže postupovať rovnako.
@majka2959 podarilo sa nám prehovoriť mojich rodičov aby mu dali trvaly pobyt lenže sú tam viacery majitelia bude potrebný od každého podpis alebo stačí od jedného?
@anicka777777 Myslím si, že asi od všetkých, niečo podobné sme tiež riešili, ale ešte si to radšej zistite na oficiálnych miestach.

@simca06022011 ja len, ze u nas by to hned niekto nahlasil na urade, alebo zas kopec ludi si necha kadeco a neodhlasia to a ked sa nikto nestara, tak napr na nas byt prvy vo Wien bolo 20 ludi stale na TP, byvali sme tam 2. Ludia to zjavne neodhlasili