Sťahovanie sa do Prahy
Ahojte, chceli by sme sa s mužom a synom presťahovať do Prahy. Syn by mal od septembra nastúpiť do škôlky(bude mat 3r).
Chcem sa Vás opýtať máte niekto podobne skúsenosti? Čo všetko je potrebné si vybaviť? Ako je to so škôlkami v Prahe? Ďakujem za každú radu a tip. 🙂🙂🙂
@kittykat22 áno ja ale rátam s tým, že do súkromnej ho zoberú. Nie, zatiaľ len pozeráme nájmy bytov atd🙂
Ahoj, ja v Prahe žijem, čo potrebuješ vedieť?
@7danielka77 Do statnej skolky ti vezmu dieta aj bez trvaleho pobytu, na ten cudzinec ma narok az po 5 rokoch zivota v CR (pripadne 3 roky), inak u cudzincov postaci prechodny pobyt a niekedy len najomna zmluva ktorou dolozis, ze spadas po mestsku cast, kam dieta hlasis. Problem je kapacita skolok, to je dovod preco sa nedostanu trojrocne ani ceske deti. V styroch rokoch je to uz vacsinou bez problemov a predskolak ma povinnu dochadzku, plati aj pre cudzincov.
Inak ja na zivot v CR odporucam skor Brno ako Prahu 🙂
@kittykat22 chceli sme Vinohrady, ale ani tam nie je dosť pekných ponúk, len jedna bola, ale nešli sme sa ani pozrieť, pretože realiťáčka nám do telefónu povedala že prenájom parkingu na 2 autá nehrozí.
@ivkazba ano, to je pravda. Nedostanes 2 miesta ani omylom. Max jedno aj to vonku. A terasa sa tu zhana velmi tazko. Ako sa ti zije na Zizkove?
@kittykat22 a ty si v akej casti? 🙂
@kittykat22 ešte nijak 😀 Byt už máme prenajatý, priateľ začína nový job v Prahe od 1.12. Takže plánujeme len teraz postupne presťahovať nejaké veci. Ja budem cez týždeň chodiť do BA na otočku, takže budeme žiť tak medzi Prahou a SR. Ale tak som zvedavá, ako to v Prahe bude.
@ivkazba držím palce, nech sa vám tam páči
@kittykat22 ja som byvala dlho na rozhradi zizkov/vinohrady ale teraz sme kupili byt a je to kusok od nakladoveho nadrazi Zizkov. Alebo od Zelivskeho tak podobne 🙂
@kittykat22 Kukam na mape kde je Jeseniova, tam nie, na opacnu stranu smerom k Trebesinu kde su nove byty 🙂 Ale tu v okoli sa stavia vela projektov teraz.
@1andrea111 no nie je vsetko zlato co sa blysti. Napr nevrazivost cechov voci slovakom obcas zazijem aj po 10 rokoch.
Byt mame nastastie kupeny ale kupit si nieco teraz? Absolutne nerealne a to moj muz ma vynikajucu pracu. Napriek tomu stale viac a viac premyslam ci chcem aby moje deti mluvili cesky a boli z nich cesi. Su to rozne paradoxy. A ze je krasna je naozaj pravda aj ked pri tom realnom dennom
zivote vidis aj tak len tvoju stvrt-obchod-pracu a nie Karlov most a hrad 😄
@amelia89 zdravím vas, uvažujem o presťahovaní do Prahy budúci rok tiež by sme si kúpili byt - hotovosť, odporučili by ste svojmu blízkemu človeku/ ľuďom aby sa presťahovali do Prahy po vašich skúsenostiach ? Mám 52 čiže budúci rok 53 ale cítim,že potrebujem este zmenu kým sa to dá. Ďakujem
@amelia89 zdravím vas, uvažujem o presťahovaní do Prahy budúci rok tiež by sme si kúpili byt - hotovosť, odporučili by ste svojmu blízkemu človeku/ ľuďom aby sa presťahovali do Prahy po vašich skúsenostiach ? Mám 52 čiže budúci rok 53 ale cítim,že potrebujem este zmenu kým sa to dá. Ďakujem
@marekmf ak mate na ten zivot tu,na kupu dobreho bytu nie uplne mimo prahu tak prečo nie.
Ide o to co od toho ocakavate vy. Praha je proste velke kulturne vyspele mesto- s tym sa spaja velke mnozstvo vyhod ale logicky aj nejake nevyhody - u kazdeho to bude individualne 🙂
@marekmf ak mate na ten zivot tu,na kupu dobreho bytu nie uplne mimo prahu tak prečo nie.
Ide o to co od toho ocakavate vy. Praha je proste velke kulturne vyspele mesto- s tym sa spaja velke mnozstvo vyhod ale logicky aj nejake nevyhody - u kazdeho to bude individualne 🙂
@amelia89 zdravim vás, ano peniaze na kúpu 3 izbového bytu máme aj dosť naviac, čo sa týka financií je to dobré, to pražské prostredie a tá atmosféra to v Bratislave nemám žiaľ aspoň to ja necítim, len na to aby som mohol urobiť tú zmenu musím počkať ešte rok lebo nerád by som zbytočne platil daň za predaj bytov v BA keďže ešte neprešlo 5 rokov, blbec sa nájde všade tu aj tam ale všeobecne sú Slováci v Čechách prijímaní akceptovaní a tá zdravá väčšina sa nad tým ani nezamýšľa by som povedal , aký je váš názor prosím?
@marekmf V Praze je dobře, žiji tu celý život, ale bydlení drahé. Záleží na vašich možnostech. 😊
@dahliaa zdravim vás, peniaze na kúpu 3 izbového bytu v prahe sú, sledujem ako sa to pohybuje v prahe čiže je to v poriadku čo pozerám sreality online, čo je podľa vás dobré bývanie v prahe a za koľko keďže tam žijete z vášho uhla pohľadu? Ďakujem
@dahliaa zdravim vás, peniaze na kúpu 3 izbového bytu v prahe sú, sledujem ako sa to pohybuje v prahe čiže je to v poriadku čo pozerám sreality online, čo je podľa vás dobré bývanie v prahe a za koľko keďže tam žijete z vášho uhla pohľadu? Ďakujem
@marekmf Tak pokud jsou finanční prostředky pak bych do toho určitě šla, pokud po Praze toužíte 😊 My bydlíme na okraji Prahy (Kamýk). Do centra 20-30 minut MHD. Ale máme tu spoustu dětských hřišť, obchodů, relativně klid a vedle baráku hned les. Asi bych nechtěla bydle někde přímo v centru, ale to záleží, komu co vyhovuje. 😊
Novostavby jsou samozřejmě dražší než starší paneláky.