icon

Sťahovanie sa do Prahy

7danielka77
13. nov 2021

Ahojte, chceli by sme sa s mužom a synom presťahovať do Prahy. Syn by mal od septembra nastúpiť do škôlky(bude mat 3r).
Chcem sa Vás opýtať máte niekto podobne skúsenosti? Čo všetko je potrebné si vybaviť? Ako je to so škôlkami v Prahe? Ďakujem za každú radu a tip. 🙂🙂🙂

Strana
z3
marekmf
29. okt 2025
@dahliaa

@marekmf Jinak co se týká vnímání Slováků Čechy, tak z toho bych obavy neměla. Slováků žije v ČR poměrně dost a až na vyjímky vás nikdo neřeší. Teď a na delší dobu budou mnohem aktuálnější Ukrajinci.))

@dahliaa tiež si to myslím,že to nie je problém ten vzťah Čechov k slovákom aj keď blb sa nájde ale to je v poriadku to je súčasť života, ďakujem za váš čas a názor, veľmi si to vážim!

marekmf
29. okt 2025
@dahliaa

@marekmf Tak pokud jsou finanční prostředky pak bych do toho určitě šla, pokud po Praze toužíte 😊 My bydlíme na okraji Prahy (Kamýk). Do centra 20-30 minut MHD. Ale máme tu spoustu dětských hřišť, obchodů, relativně klid a vedle baráku hned les. Asi bych nechtěla bydle někde přímo v centru, ale to záleží, komu co vyhovuje. 😊
Novostavby jsou samozřejmě dražší než starší paneláky.

@dahliaa centrum tiež nemusím inak mi je to jedno ktorá časť okrem Černý Most 🙂 , 20 minút MHD je absolútne v poriadku , pozerám byty v hodnote 13 mil.
a niekoľko mil. ako finančná rezerva vyzerá to veľmi dobre za tie peniaze v prahe , veľmi ma ta Praha láka je to ako magnet pre mňa🙂

Strana
z3