Ubytovanie v Česku: Riziká neplatného občianskeho preukazu
Prosim vas teraz sme sa ubytovali a mam dlhsiu dobu neplatny obciansky nikde som to na slovensku nepotreboval tak som nato zabudol a teraz som to zistil, neviete co mi hrozi ? Mame tu byt 3 noci , mozu nas poslat naspat domov ?
Ono vseobecne sme zase pri tom, ako to tu vyzera. A tu sa vsetko zlahcuje. Tu chyba vseobecny prehlad, dodrziavanie zakladnych pravidiel. Verte mi, ze tie doklady so spravnou platnostou by vam veru chybali, ked chcete od statu pidporu, davky, pnky....
@koniarova No niekto mi tu vytkol, ze naco vobec pouzivam postu....akoby som si mohla vyberat...Su veci, ktore chodia len postou. Neviem, podla mna cestovat s expirovanym OP a nevedier dokaze len totalny salamista, minimalne si pozriem pred cestou ten datum, a nieze to zistim v hotely. Nemyslim, ze z toho nieco bude, ale proste neznasam neorganizovych ludi
@koniarova Jasne moze, mozno reagujem ostrejsie, lebo mam doma pripad, co zabuda neriesi, potom hasim jeho prusery, lebo nevie slovensky a uz som na to alergicka...Stale si myslim, ze trochu organizovanemu cloveku sa to nestane. Ja si aj pas vybavujem aspon 3-4 mesiace pred odchodom, vid situacia tento rok - pasy meskali vyse 2 mesiacov.
@mircalla tak ano, podla mna tiez treba byt trochu zodpovednejsi. Tu sa mnohe z toho smeju. Ale uz boli pripady, ze ich zastavili na hraniciach a deti bez dokladov...
@koniarova ja mam doma tiez chlapa, co toto neriesi. Ale on vie, ze ja to riesim 🤔
@martinkatinka ešteže nás majú. 😁👍
@koniarova No presne som riesila jeho 3 mesiace expirovany OP ci skor povolenie k pobytu, do toho stratil pas....vsetko mu pripominat, aj poistku na auto ci STK hoci nejazdnim.....akoze milion svojich veci okrem toho aj jeho....prokrastinator jak vysity
Minule siel do Korey, zistil, ze mu nefunguje mobile banking a nevedel zaplatil letenku, este aj to som riesila. Pripadne uz mi skapina telefon a vie, ze uz nevydrzi a riesi to, ked uz ozaj skape a je to problem. Zimne a letne gumy nemeni, vsak naco atd
@denis312 Nestresuj a nepanikar. Este som nepocula i tom,ze by niekoho prisli do hotela kontrolovat. Uzi si vylet a nemysli na to,co sa stane. Ked sa stane,budes to potom riesit. Teraz uz nic nezmozes. Ak bude problem,zavolas na velvyslanectvo. Nie si v Afrike,si len v CR a vsetko sa da vyriesit.
@zuzanka.zuzu Mate tadi adrenalin? Ved na hraniciach s AT realne aj niekedy auta zastavia. Sice nas tiez ani raz, ale uz som videla, ze realne kontrolovali doklady.

@akvi Nedavno som mala 2 dedicske konania, kupovala a predavala som dokopy 4 nehnutelnosti, menila som pracu, exzamestnavatel mi posielala veci domov postou, urad prace, kde som bola mesiac detto...Bez Op by som mohla suchat nohami....
Dalej danovy urad, kataster, poistky. Vkuse cestujem, ale to vzdy pouzivam pas. Ti, co pas nemaju, do EU staci obciansky
@koniarova Za to, ze ty ho nepotrebujes, neznamena, ze je zbytocny. Vediet kedy mi expiruje je taky zaklad pricetnosti