icon

Ubytovanie v Česku: Riziká neplatného občianskeho preukazu

denis312
31. okt 2024

Prosim vas teraz sme sa ubytovali a mam dlhsiu dobu neplatny obciansky nikde som to na slovensku nepotreboval tak som nato zabudol a teraz som to zistil, neviete co mi hrozi ? Mame tu byt 3 noci , mozu nas poslat naspat domov ?

hipuska
31. okt 2024
hipuska
31. okt 2024

@really8 áno? Sviatky su

akvi
31. okt 2024

@denis312 neboj sa, nikto to riešiť nebude. Zbytočná panika. Do systému sa nahadzuje kvôli cudzineckej polícii a ak maju v ČR podobný zákon, ako tu, tak hotel je u nás povinný nahlásiť do 5 dní a to už si dávno doma. Plus by to museli parovat s našim systémom, aby zistili neplatnosť dokladu a predpokladám, že to je pri stave našich inštitúcii úplné sci-fi. Jedine, že ťa namatkovo skontrolujú na hranici, to ti akurát tak buchnú pokutu a vyhostia ťa domov a to ti už môže byť jedno. Nie si prvý ani posledný, čo sa mu to stalo.

martinkatinka
31. okt 2024

@hipuska ak ta stopnu na hraniciach s detmi bez dokladov, mozu ti ich odobrat. A ty musis dokazovat, ze su tvoje. A v pripade nehody by si sa cim preukazala?

denis312
autor
31. okt 2024

@akvi hadam mas pravdu lebo teraz mam taky blby pocit aj ten vylet je uz taky suchy . . Keby cosi tak napr rodny list pomoze ? Ci to uz je zbytocne im ukazovat?

really8
31. okt 2024

@hipuska ake? Zajtra je normalny pracovny den

mircalla
31. okt 2024

@denis312 To fakt? Tebe nechodi ani posta? Odo mna pytaju OP na poste pri vyzdvihnuti zasielky....

mircalla
31. okt 2024

@hipuska Matka roka

martinkatinka
31. okt 2024

@mircalla tak na poste si to tiez nemuseli vsimnut. Ale mali by. Kontrolovat si to musi sam.

koniarova
31. okt 2024

Bože nerobte z toho takú vedu. 🤦

mircalla
31. okt 2024

@martinkatinka Mna zaraza, ze ho nepotrebuje....Potrebujem ho tak 2 krat za mesiac. Cestovat s detmi pravidelne bez dokladov je ale vacsi pruser

denis312
autor
31. okt 2024

@mircalla teraz je dolezite sa hadat o tom ci ho potrebujem alebo nie ? Vravim ze nie tak co tu do toho pichate co tym zistime ?

denis312
autor
31. okt 2024

@mircalla tam mi nekontroluju platnost 😅

koniarova
31. okt 2024

@denis312 daj si to doma hneď do poriadku a nekecaj už o tom. Aj tak s tým teraz už nemáš čo urobiť. Uži si výlet.

mircalla
31. okt 2024

@denis312 No cudne je, ze ho nevies ani ty sam a ani sa nenamahas mrknut na datum, ked im ho.davas
Potom by si tu nemusel vyplakavat

akvi
31. okt 2024

@mircalla tak ja sa divim, ze niekto este vyuziva sluzby nasej posty. Ja som OP na SK nevytiahla uz aspon pol roka urcite. Tiez by mi ani nenapadlo pozriet si platnost..

martinkatinka
31. okt 2024

@denis312 na cestovanie ho potrebujes, tak by si to mal vzdy skontrolovat.

martinkatinka
31. okt 2024

@denis312 na poste sa kontroluje platnost, ak ti vydavaju peniaze. Na neplatny doklad sa nesmu vydat peniaze.

bielasovicka
31. okt 2024

@denis312 ježiši, samé múdre odpovede. Hlavne, že ty sa pýtaš na úplne iné 🤔

bielasovicka
31. okt 2024

@denis312 ináč, poradiť ti neviem... 🤷🏼

martinkatinka
31. okt 2024

@bielasovicka tak potom tiez mudra odpoved 👍

zuzanka.zuzu
31. okt 2024

kľud. nič sa nestane. sme z BA a do AT chodíme každý druhý deň na nákupy pričom doklady máme všetci 200km od BA už pár mesiacov 😀 nemáme so sebou nič. ani pas, op, šoferák, poist.karty.... dokedy nám platia netuším absolútne. fungujeme len s kreditkou. iba si mal smolu na recepčnú 🤷

betulinka1
31. okt 2024

@denis312 co najhorsie ti hrozi, ze ta poslu domov, pripadne pokuta, ak ta chytia dopravný policajti. Ale uprimne este nikdy som nezazila aby dosli policajti na hotel kontrolovat hotelových hostí. A to mam co to pocestovane. V CZ by som to uprimne neriesila. Dodržuj na ceste predpisy aby ta nezastavili 😉.

martinkatinka
31. okt 2024

@zuzanka.zuzu ale pri ceste do zahranicia je povinnost mat platne cestovne doklady. Navyse pri soferovani tiez musis mat platne doklady. Pri kontrole by ti toto vobec nepreslo. Mas obrovske stastie, ze ta nezastavili.

zuzanka.zuzu
31. okt 2024

@martinkatinka áno. a?

martinkatinka
31. okt 2024

@zuzanka.zuzu co a? Zastavia ta a ako sa vyhovoris?

mircalla
31. okt 2024

@akvi Comu sa divis? Doporucena posta ti nechodi? Cize tebe daky danovy urad ci kataster posiela veci kurierom? Bazar na MK si davam tiez postou, vsetko ostatne cez packetu....Stale nechapem comu sa akoze divis.

zuzanka.zuzu
31. okt 2024

@martinkatinka o mňa tu vôbec nejde 🙈😂 len som chcela povzbudiť autora že sa nemusí báť, on OP aspoň má na rozdiel od nás 😁 tie čo písali o vyhostení ho určite neukludnili 😀 (autor, neboj, nikto ťa nevyhosti kvôli OP 2 mesiace po platnosti 🙄)

bielasovicka
31. okt 2024

@martinkatinka ale aspoň mu nepíšem ze si to mal skontrolovať pred cestou. To už mu je teraz nanič

koniarova
31. okt 2024

Ste ma donútili zamyslieť,kedy som naposledy potrebovala občiansky. 🤔 No veru, vôbec nepamätám. Minimálne rok určite nik nepýtal. To samozrejme neschvaľujem nedať ho urobiť včas.