Ako kúpiť vlakové lístky bez prirážky?
iba online cez internet (pokiaľ nie si študent alebo dôchodca, ktorí majú zadarmo)
lístky zakúpené na stanici, či na pošte sa pripláca 1 euro;
ak kupuješ vo vlaku, tak 3eurá
Niekto to cestovanie zadarmo zaplatit musi ... Ti co za listky platia, budu musiet platit aj za tych, co jazdia zadarmo. Cez kadejake prirazky ...
Niekto to cestovanie zadarmo zaplatit musi ... Ti co za listky platia, budu musiet platit aj za tych, co jazdia zadarmo. Cez kadejake prirazky ...
@anonym_24316e len to ti leží na srdci? Ty študentov a rodičov nemáš? Je mi ťa ľúto
@anonym_24316e len to ti leží na srdci? Ty študentov a rodičov nemáš? Je mi ťa ľúto
@anonym_a53f65 Obed zadarmo neexistuje. Rozdavat mozes, ak na to mas, nie ale pustat konsolidacne balicky ako na beziacom pase. Studenti a rodicia su aj v inych krajinach a maju normalne 50% zlavu. A ziju. Ked ma niekto lutuje, kto mi je ukradnuty, hned mam lepsi den.
Radsej keby boli nemocnice lepsie vybavene, keby sa neplatili v nich napriek vysokym odvodom akdejake poplatky, keby zubari nestali majland a platili sa zo zdravotneho, nez sa vozit casto zbytocne zadarmo.
@anonym_a53f65 prikryvaj sa perinou na akú máš ... porekadlo ktore stale plati
zadarmo to rozhodne nie je , nie je to adresné , pretože darmo maš študenta ak nema dobry vlakovy spoj alebo nejde cez jeho bydlisko vlak je to na dve veci, má pocit že mám maximalne
nemám pocit že sme na tom tak dobre aby sme mohli až takto rozdavat ...
ja doma mám študentov , deti ale platíme im normálne cestovne ,
tak asi tak
ked si rozrataš čisty prijem v rodine s detmi, tak na hlavu rozhodne vyjde menšia čiastka ako čo má dôchodca min . dôchodok , tak asi tak
zhodou okolnosti tieto vymoženosti pre určitu kastu volebnu platia pracujuci ludia ktori patria do najviac ohrozenou skupinou chudoby - dôchodcovia su až na tretom mieste , myslim tých čo maju min. dôchodok,napriek všetkému
@anonym_a53f65 Obed zadarmo neexistuje. Rozdavat mozes, ak na to mas, nie ale pustat konsolidacne balicky ako na beziacom pase. Studenti a rodicia su aj v inych krajinach a maju normalne 50% zlavu. A ziju. Ked ma niekto lutuje, kto mi je ukradnuty, hned mam lepsi den.
Radsej keby boli nemocnice lepsie vybavene, keby sa neplatili v nich napriek vysokym odvodom akdejake poplatky, keby zubari nestali majland a platili sa zo zdravotneho, nez sa vozit casto zbytocne zadarmo.
@anonym_24316e to nie preto konsolidovanie, ze su vlaky a obedy zadarmo, ale preto, aby mali viac pre seba. Už nemajú zábrany.
@anonym_a53f65 keby nebolo eurofondov, tak jazdime este stale v kozenkovych starych vlakoch. Aj vdaka cestovaniu zadarmo sa neinvestuje (opat okrem eurofondov) do bezpecnosti na tratiach. Tolko nehod vlakov ako v poslednom case tu nikdy nebolo. Takze zadarmo. Ale stale meskame, platime prirazky a zadarmo sa mozno odvezies posledny krat, ked ten vlak bude mat na buduce opat nehodu ...
@anonym_a53f65 prikryvaj sa perinou na akú máš ... porekadlo ktore stale plati
zadarmo to rozhodne nie je , nie je to adresné , pretože darmo maš študenta ak nema dobry vlakovy spoj alebo nejde cez jeho bydlisko vlak je to na dve veci, má pocit že mám maximalne
nemám pocit že sme na tom tak dobre aby sme mohli až takto rozdavat ...
ja doma mám študentov , deti ale platíme im normálne cestovne ,
tak asi tak
ked si rozrataš čisty prijem v rodine s detmi, tak na hlavu rozhodne vyjde menšia čiastka ako čo má dôchodca min . dôchodok , tak asi tak
zhodou okolnosti tieto vymoženosti pre určitu kastu volebnu platia pracujuci ludia ktori patria do najviac ohrozenou skupinou chudoby - dôchodcovia su až na tretom mieste , myslim tých čo maju min. dôchodok,napriek všetkému
@sara07 o perinw vykrikuj Ficovi a spol. Oni sa prekrývajú s perinou, na akú nemaju. Na úrok vsetkeho. A zaujímavé, že nespomeniete ani jednu kauzu, kde sa rozkradli miliardy a tých káuz sú stovky. Tam idú peniaze konsolidácia, z našich daní, z eurofondov. Je primitívne poukazovať na pár bezplatných veci, na vlaky, na 13 dôchodky, keď inde utekajú 36 rokov peniaze na súkromné účty. Toto spomínam v diskusiách. P.S. vieš, aké dôchodky majú tvoji rodičia, svokrovcov? Asi sotva.
Namiesto lístkov zadarmo mohli dať učebnice zadarmo pre študentov.
Na otázku...aplikácia ideme vlakom, rýchle, prehľadné, bez papierového lístka. Ale pozor, musíš kúpiť na konkrétny vlak, ak nestihneš kúpiť, kým bude mať vlak odchod, lístok už kúpiš len od sprievodcu s príplatkom.
iba online cez internet (pokiaľ nie si študent alebo dôchodca, ktorí majú zadarmo)
@unicornlady na rychliky si musia aj studenti a dochodcovia kupovat listky, aj tie nulove
@sara07 o perinw vykrikuj Ficovi a spol. Oni sa prekrývajú s perinou, na akú nemaju. Na úrok vsetkeho. A zaujímavé, že nespomeniete ani jednu kauzu, kde sa rozkradli miliardy a tých káuz sú stovky. Tam idú peniaze konsolidácia, z našich daní, z eurofondov. Je primitívne poukazovať na pár bezplatných veci, na vlaky, na 13 dôchodky, keď inde utekajú 36 rokov peniaze na súkromné účty. Toto spomínam v diskusiách. P.S. vieš, aké dôchodky majú tvoji rodičia, svokrovcov? Asi sotva.
@anonym_a53f65 však ja viem komu sa máme podakovat to mne nemusiš hovorit
vlaky zadarmo predsa je agenda fico a spol ... tu ide o princíp prečo to urobil aby si kupil dôchodcovsku kastu , ktorej je uplne jedno ako a kde kradnú, proste im to toleruju .. hlavne že oni maju sa tiež dobre
ano viem aké maju dôchoky aj moji rodičia aj svokrovci , dobré ,
Namiesto lístkov zadarmo mohli dať učebnice zadarmo pre študentov.
Na otázku...aplikácia ideme vlakom, rýchle, prehľadné, bez papierového lístka. Ale pozor, musíš kúpiť na konkrétny vlak, ak nestihneš kúpiť, kým bude mať vlak odchod, lístok už kúpiš len od sprievodcu s príplatkom.
@anonym_73ea1d maju učebnice zadarmo 😂😂😂 bud staré spred 15 rokov alebo žiadne 😂😂😂😂
@anonym_73ea1d maju učebnice zadarmo 😂😂😂 bud staré spred 15 rokov alebo žiadne 😂😂😂😂
@sara07 no veru syn mi ukazoval ze je 17ty v poradi v ucebnici... akoze na zaplakanie... a to tie ucebnice ani nepouzivaju, pretoze uz davno nie su aktualne nastavene na ucivo ktore sa prebera...
@anonym_a53f65 mam studenta aj rodicov. Nie sme asocialy, ani zobraci. Za sluzby sa vsade na svete plati. My pracujuci platime 2 krat. Raz sponzorujeme zeleznice a 2. krat sa ludom skladame na listky "zadarmo". Ak niekto rodi, nech si deti zivi. Dochodcovia by mali zlavu. Ak na to nemaju, nech im prispeju deti, alebo netrajdaju kade tade. Mne tiez nikto neda nic zadarmo a ako pracujuca zivim cely statny aparat vratane Ficovych zlodejin.
@anonym_24316e Bohuzial pravdu mas. Ale tak vies to aspon takto online trochu "obist" nastastie.
@sara07 no veru syn mi ukazoval ze je 17ty v poradi v ucebnici... akoze na zaplakanie... a to tie ucebnice ani nepouzivaju, pretoze uz davno nie su aktualne nastavene na ucivo ktore sa prebera...
@katkaseiner totálne podobné aj u nás ... sú predmety kde sa to nejak nemení ale niektoré proste sú už uplne mimo
@anonym_24316e len to cestovanie zadarmo je tiež veľmi "zaujímavé". Mám syna - študenta na škole cez pol republiky, na víkendy jazdí domov, má vybavený preukaz, a cestoval zadarmo za celý školský rok cca 2 krát. Skúšali sme na vlakovej stanici a rovnako aj cez internet zakúpiť lístok "zadarmo" a vždy nás odbili, že už sú vypredané. Keď som skúšala 2 týždne vopred kúpiť lístok (aj keď to nie je vždy možné, keďže v piatky nekončia vždy o rovnakom čase, čiže ťažko kupovať lístok takto dopredu) tak mi pani pri okienku zasa povedala, že už sú lístky zadarmo vypredané, tak som sa opýtala, kedy mám objednávať, aby sa synovi ešte ušlo, tak mi povedala, že tak pol roka dopredu aspoň 🙄😵 taktisto moja mama, má lekára v Bratislave a keď si chcela kúpiť lístok mesiac dopredu, povedali, že je vypredané cestovanie zadarmo, že treba objednávať po roka dopredu....tak kde sme????
@anonym_24316e len to cestovanie zadarmo je tiež veľmi "zaujímavé". Mám syna - študenta na škole cez pol republiky, na víkendy jazdí domov, má vybavený preukaz, a cestoval zadarmo za celý školský rok cca 2 krát. Skúšali sme na vlakovej stanici a rovnako aj cez internet zakúpiť lístok "zadarmo" a vždy nás odbili, že už sú vypredané. Keď som skúšala 2 týždne vopred kúpiť lístok (aj keď to nie je vždy možné, keďže v piatky nekončia vždy o rovnakom čase, čiže ťažko kupovať lístok takto dopredu) tak mi pani pri okienku zasa povedala, že už sú lístky zadarmo vypredané, tak som sa opýtala, kedy mám objednávať, aby sa synovi ešte ušlo, tak mi povedala, že tak pol roka dopredu aspoň 🙄😵 taktisto moja mama, má lekára v Bratislave a keď si chcela kúpiť lístok mesiac dopredu, povedali, že je vypredané cestovanie zadarmo, že treba objednávať po roka dopredu....tak kde sme????
@anonym_6ac01b a už nehovorím o tom, že na stanici v piatok, keď syn docestoval, sme chceli kúpiť lístok s miestenkou na nedeľu a ani jeden vlak popoludní už nebol voľný, jedine lístok bez miestenky sa dal kúpiť. Prišli sme domov, otvorili sme ich stránku na internete a HĽA, pol vlaku voľných miest na sedenie, mohol si vyberať!!! to je systém - celé zle...
@anonym_6ac01b A vieš prečo sú pol roka dopredu vypredané? Pretože sú zadarmo. Mnohi ľudia to robia tak, že jeden žiak/dochodca si kúpi na jeden deň aj štyri lístky. Pre istotu si ich zarezervuje, keby nestihol jeden vlak, tak ma zadarmo lístok na druhý. A takto zbytočne obsadzujú voľné miesta vo vlaku. Mnoho tých lístkov nie je NIKDY využitých. Lenže ľuďom nestačí zadarmo, ľudia sú tak chamtavi, že ešte aj to im je málo. Mali by to celé konečne zrušiť.
@unicornlady aj dôchodca si musí kúpiť ten listok "zadarmo",nemôže nastúpiť do vlaku bez lístka
@unicornlady aj dôchodca si musí kúpiť ten listok "zadarmo",nemôže nastúpiť do vlaku bez lístka
@rozculena na osobak a rex moze (s preukazom samozrejme)
@rozculena
len na rýchlik potrebuje lístok.
@anonym_6ac01b kupuj cez apku,ja som miestenku kúpila aj pol hodinu pred odchodom vlaku
@anonym_24316e a kto jazdí zadarmo prosím pekne,jedine dôchodci po kavičkach a kúpeľoch.syn je vysokoškolák a nikdy, nikdy,nikdy sa mu neuliezol lístok zadarmo..
Ty nemáš deti?
Či kupuješ lístky len z princípu aby sliepky nekotkodakali na koni že zadarmenko.
Ale že vám boli vyplatené milióny kadejakých ocr,príspevkov cez covid a ešte dlllllho po covide na to sa rýchlo zabudlo, že?
Doma sedieť pár rokov na ritke, peniažky cinkali ale sproste vlaky zadarmo sa musia vyhodiť na oči pri každej príležitosti
@anonym_24316e a kto jazdí zadarmo prosím pekne,jedine dôchodci po kavičkach a kúpeľoch.syn je vysokoškolák a nikdy, nikdy,nikdy sa mu neuliezol lístok zadarmo..
Ty nemáš deti?
Či kupuješ lístky len z princípu aby sliepky nekotkodakali na koni že zadarmenko.
Ale že vám boli vyplatené milióny kadejakých ocr,príspevkov cez covid a ešte dlllllho po covide na to sa rýchlo zabudlo, že?
Doma sedieť pár rokov na ritke, peniažky cinkali ale sproste vlaky zadarmo sa musia vyhodiť na oči pri každej príležitosti
@anonym_210e3f mne sa podarilo zadarmo lístok kúpiť asi 2x za tie roky....všetko bolo vypredané,lebo študenti...
Ty nemáš deti?
@anonym_210e3f porovnavat vlaky zadarmo ktore boli pred covidom a su aj po covide je dost od veci
a z čoho mali matky doma žit ked im zavreli škôlku pre covid opatrenia, však najväčšie opatrenia sa robili pre najzranitelnejšiu skupinu ohrozenou covidom , čiže dôchodcom ... všetko sa podmienovalo im čo je správne .. za mna je nefer vyhadzovat očr za covidu , pretože nik doma dobrovolne nesedel a 4 ročne dieta same nemôžeš nechat doma a za covidu ani strčit k babke ....
tie očr čo su vyplacane cez prazdniny, nikdy nie su na celé, je to max14 dní, matka nemôže za to že zriadovatel na mesiac zavrie škôku,nahradnu neposkytne, dovolenky ma ako ma a na opatrovatelku má malokto prachy aby to vedel nou vykryt ..najmenej penazi v tomto štate ide na matky, rodičov a deti ... 😂😂to je za mna dost absurdné ...
@anonym_210e3f mne sa podarilo zadarmo lístok kúpiť asi 2x za tie roky....všetko bolo vypredané,lebo študenti...
@rozculena pozor žsr je jedno či študent alebo dôchodca, no proste má xy% kapacita vlaku je zadarmo ... ano aj mne sa stalo že sa nedala kupit študentsky na rychlik, hovorím si no nič nesedíme na schodikoch ,miestenky žiadne, pride vlak a on totálne prazdny 🙈🙈

https://www.zssk.sk/ideme-vlakom/