icon

Ako vybrať miestenku v smere jazdy vo vlaku?

Dnes o 07:00

Chcem kúpiť lístok na vlak s miestenkou ale neviem ako vybrať ktorá je v smere jazdy

anonym_05e79c
Dnes o 07:05

@anonym_autor ved sa spytas ked si ho budes kupovat? ci kupujes online? niekde nie sedacia mapka s oznacenim sedadiel?

patus_2
Dnes o 07:11

@anonym_autor ak kupuješ cez appku, tak si dáš grafickú rezerváciu miesta a podľa toho.

autor
Dnes o 07:12
@anonym_05e79c

@anonym_autor ved sa spytas ked si ho budes kupovat? ci kupujes online? niekde nie sedacia mapka s oznacenim sedadiel?

Kupujem online

autor
Dnes o 07:19
@patus_2

@anonym_autor ak kupuješ cez appku, tak si dáš grafickú rezerváciu miesta a podľa toho.

@patus_2 Je to také sivé a nie je možné tam kliknúť

anonym_8ef998
Dnes o 07:28
@anonym_autor

@anonym_autor buď si to vyfiltruješ alebo si všimneš tu obrovskú šípku ktorá ti ukazuje ktoré miesta sú v smere jazdy 😉

abbey1
Dnes o 07:29

Skúsiť kúpiť môžeš, ale nemáš istotu, ako budú vozne otočené. Nám sa už niekoľkokrát stalo, že proste bol vozeň otočený opačne a mali sme smolu. Nikto ti to nezaručí.

moonlight1210
Dnes o 07:29
@anonym_autor

@anonym_autor Kupujes cez Ideme vlakom?
Vcera ta appka blbla.
Akurat sme sa o tom bavili, ze ak je clovek kdesi na malej stanici, kde nie je ani zivej duse, iba datove pokrytie, tak si aj tak chudak ten listok nekupi a nekupi.

Ale blbla tak zvlastne. Niektorym z nas nesla a niektorym v pohode ano.

Neviem, ako funguje dnes.

anonym_ff62f4
Dnes o 07:31

Nie vždy ukazuje smer jazdy, ja som teraz kupovala 3 lístky a v dvoch prípadoch smer jazdy nebol.

esther100
Dnes o 07:37
@anonym_autor

@anonym_autor ak je to sivé,tak sú obsadené

anonym_5912ea
Dnes o 07:55

@anonym_autor V smere jazdy sa neoplatí riskovať. Najlepšie vždy sedieť proti smeru jazdy. Nikdy nevieš, kedy sa zrazia dva vlaky. Železnice sú rozkradnuté, treba byť opatrný

anonym_8ef998
Dnes o 08:20
@esther100

@anonym_autor ak je to sivé,tak sú obsadené

@esther100 obsadené sú červené. Sivé su ina kategória - napr. Ozp miesto

anonym_50560f
Dnes o 08:21
@anonym_5912ea

@anonym_autor V smere jazdy sa neoplatí riskovať. Najlepšie vždy sedieť proti smeru jazdy. Nikdy nevieš, kedy sa zrazia dva vlaky. Železnice sú rozkradnuté, treba byť opatrný

@anonym_5912ea prosím ta netaraj

moonlight1210
Dnes o 08:35
@anonym_5912ea

@anonym_5912ea uplne staci, ak ti pri brzdeni zleti do hlavy vylozeny plastovy kufor na polici oproti. A mas po vyhode. 🙂
A ked sa zrovna tvoj vagon vykolaji a prevrati, mas to za jedno, ci si sedela po smere, ci v protismere narazu.

Pri naraze zalezi na sto drobnostiach, ktore nemozes ovplyvnit, ako dopadnes. Kludne sa prestan obmedzovat a sadni si kam potrebujes.
Neexistuje to spravne sedadlo v lietadle, vlaku, ani v aute. Ani kajuta na lodi. Co je dane, stane sa.

tykat
Dnes o 08:38
@anonym_autor

Kupujem online

@anonym_autor vyjde to drahsie ale ak chces mat istotu... raz som kupovala pre cloveka ktory nutne musel sediet v smere jazdy. Kupila som.dve oproti sebe aby to bolo.100% a on si sadol v smere jazdy a tu oproti nechal.volnu. Tusim 6€ to stalo.
PS: ani na stanici pri okienku mi nevedela zarucit ze bude sedadlo v smere jazdy.

stankadu
Dnes o 09:13

A je vlak tak obsadeny, ze potrebuješ miestenku? Ak nie, tak si len sadni smerom k rušnu (pred nástupom pozri na ktorej strane je) a budeš sedieť v smere jazdy. Prip. si presadneš.

mirage
Dnes o 09:18
@anonym_5912ea

@anonym_5912ea absurdny komentar

esther100
Dnes o 09:37
@anonym_8ef998

@esther100 obsadené sú červené. Sivé su ina kategória - napr. Ozp miesto

@anonym_8ef998 ozaj,pravdu máš 👍

autor
Dnes o 10:49
@stankadu

A je vlak tak obsadeny, ze potrebuješ miestenku? Ak nie, tak si len sadni smerom k rušnu (pred nástupom pozri na ktorej strane je) a budeš sedieť v smere jazdy. Prip. si presadneš.

@stankadu určite bude na full obsadené, chceme ísť do Prahy na Veľkú noc. 😅 minulý rok sme boli v Budapešti a sedeli sme v chodbách

autor
Dnes o 10:50
@anonym_ff62f4

Nie vždy ukazuje smer jazdy, ja som teraz kupovala 3 lístky a v dvoch prípadoch smer jazdy nebol.

@anonym_ff62f4 ďakujem. Takže nie ja som slepá 😅