Ako zmeniť podpalubnú batožinu na príručnú?
Prosím pomoc, syn mi kupoval letenku a nejakým omylom sme si nerozumeli a dal mi podpalubnu batožinu, a chcela by som to zmeniť na príručnu, je šanca? Ako?
aká spoločnosť?
ale takto - ak nízkonákladovka - za to peniaze asi s5 nedostaneš (s najväčšou pravdepodobnosťou)...
takže buď využiješ službu a kufor dáš do podpalubia - alebo služba prepadne a kúpiš si nanovo novú službu na kufor na palubu ...
@biba_18 ryanar, zabudla som
tak neviem ako sa rozhodneš, čo pre teba bude výhodnejšie - či odovzdať batožinu alebo dokúpiť priority... či ide o cenu alebo o čas ...
ale ak sa rozhodneš dokúpiť lístok pre palubnú batožinu, treba to urobiť asap, lebo majú obmedzené počty miest pre palubné batožiny...
Takže môžem mať aj podpalubnú, ktorú nevyuzijem,ale je zaplatená, a pri čekine si kúpim nanovo priority nástup,,
Takže môžem mať aj podpalubnú, ktorú nevyuzijem,ale je zaplatená, a pri čekine si kúpim nanovo priority nástup,,
@rarararara pri check-in už bude pravdepodobne neskoro, píšem že to treba dokúpiť asap ...
@rarararara Priority či inú batožinu si môžeš dokúpiť kedykoľvek. Musíš mať tú batožinu pri sebe na palube? Nemôže ísť do podoalubia? Zbytočne budeš platiť opäť.
@rarararara Priority či inú batožinu si môžeš dokúpiť kedykoľvek. Musíš mať tú batožinu pri sebe na palube? Nemôže ísť do podoalubia? Zbytočne budeš platiť opäť.
@abbey1 nieje to v tom nič ,len jedna zlá skúsenosť na letisku,,,len môj stres , nie som jazykovo zdatná, a je pre mňa jednoduchšie nastúpiť s kufrom 😁možno naozaj zbytočná panika
No tak ju daj ako checked luggage, kde je problém? Aspoň si cestou naspäť môžeš doviezť fľašu sangrie.
Ahoj,len pozor, aby si mala batožinu, ktorá voľne zapadne do ich šablóny na palubnú batožinu. Síce to bolo s wizzair.com, ale na jar som letela z Alicante do Ba a krásne tam spoplatňovali batožinu, ktorú ľudia chceli zobrať na palubu, ale podľa personálu bola nad mieru. Mala som veľký kufor,všetko ok,odovzdala,po prílete prevzala,bez problémov.
Ahoj,len pozor, aby si mala batožinu, ktorá voľne zapadne do ich šablóny na palubnú batožinu. Síce to bolo s wizzair.com, ale na jar som letela z Alicante do Ba a krásne tam spoplatňovali batožinu, ktorú ľudia chceli zobrať na palubu, ale podľa personálu bola nad mieru. Mala som veľký kufor,všetko ok,odovzdala,po prílete prevzala,bez problémov.
@kikulienkadd No ale veď ona bude mať podpalubnú, rozmery ju nemusia trápiť. Iba váha.
@kikulienkadd No ale veď ona bude mať podpalubnú, rozmery ju nemusia trápiť. Iba váha.
@ivka225 môj príspevok mal autorku utvrdiť v rozhodnutí dať batožinu do podpalubia, tak ako to vyriešil syn...
@rarararara ak vezmes kufor na palubu,zaplatíš (tusim 70 ci 80e,uz nepamatam pri boardingu)a vezmes.
Mne sa to stalo omylom a seriózne som rozmýšľala,ze ho vyhodim.Ryanair
Osobne by som dokupila batozinu na palubu,toto je hlavný zdroj ich prijmov
@ivka225 velmi sa mýliš.
@abbey1 nieje to v tom nič ,len jedna zlá skúsenosť na letisku,,,len môj stres , nie som jazykovo zdatná, a je pre mňa jednoduchšie nastúpiť s kufrom 😁možno naozaj zbytočná panika
@rarararara Neboj. Toto sú krátke lety, BA je teraz v pohode, žiadne preplnené letisko. Domov nakúpiš olej, pesto. Uži si dovolenku.
@anonym_efa28c No dobre, ale ak ide o niečo, čo pôvodne plánovala ako hand luggage, klavír to asi nebude.
@ivka225 ak som spravne porozumeli,chce podpalubnu na palubu...a tam su rozmery veeeelmi dôležité, hlavne pri týchto suflikantoch
@anonym_efa28c No dobre, ale ak ide o niečo, čo pôvodne plánovala ako hand luggage, klavír to asi nebude.
@ivka225 je velky rozdiel paluba vs. podpalubie....
@rarararara
Ja tomu nerozumiem Rynnair ma 3 druhy batoziny a nechapem ako kufor sa da dat na palubu
Ryanair features three main categories of baggage allowances and tiers for passengers: Free Small Personal Bag, Priority & 2 Cabin Bags, and Checked Hold Luggage
@anonym_efa28c Lenže to sa zrejme (a u Ryanair zvlášť) zmeniť nedá.
@ivka225 nie zrejme ale naozaj.
Nikde som netvrdila opak.
Niekto tu zadrel,ze rozmery nie su dolezite a klavír...no nie,ak chces na palubu vziat kufor 70cm vysoký,tak mas smolu.
@rarararara
Ja tomu nerozumiem Rynnair ma 3 druhy batoziny a nechapem ako kufor sa da dat na palubu
Ryanair features three main categories of baggage allowances and tiers for passengers: Free Small Personal Bag, Priority & 2 Cabin Bags, and Checked Hold Luggage
@anonym_b923ad zmenit sa neda,ale vies ignorovať zaplatenú batozinu v podpalubí a zaplatit si novu na palubu.
Alebo "zabudnes" a platis max sadzbu.Na palubu za peniaze nemáš problem vziat batozinu akýmkoľvek sposobom.
@rarararara
@anonym_b923ad malý kufor 55x40x20 sa dá zobrať na palubu, samozrejme keď ho máš zaplatený…
teda malá osobná batožina - zadarmo, doplatené priority a malý kufor naviac alebo zaplatená podpalubná batožina…
autorka má omylom zakúpenú podpalubnú ale chcela malý kufor na palubu…
@anonym_b923ad zmenit sa neda,ale vies ignorovať zaplatenú batozinu v podpalubí a zaplatit si novu na palubu.
Alebo "zabudnes" a platis max sadzbu.Na palubu za peniaze nemáš problem vziat batozinu akýmkoľvek sposobom.
@anonym_efa28c ak je miesto. ak nie je, dajú ti ho dole (zažila som…)
@anonym_efa28c ak je miesto. ak nie je, dajú ti ho dole (zažila som…)
@biba_18 a platila si tam na mieste palubnu?Lebo palubnú do podpalubia davaju bezne a snažím sa tomu vyhýbať (treba sa len dohadat).
Lebo ak dokupis palubnú tam,nikdy Ti ju nedajú dole,lebo Ta skasuju.
Ich dolezita zložka príjmu je hlavne ta batožina,ak nie najväčšia...
@biba_18 a platila si tam na mieste palubnu?Lebo palubnú do podpalubia davaju bezne a snažím sa tomu vyhýbať (treba sa len dohadat).
Lebo ak dokupis palubnú tam,nikdy Ti ju nedajú dole,lebo Ta skasuju.
Ich dolezita zložka príjmu je hlavne ta batožina,ak nie najväčšia...
@anonym_efa28c akože ak ja kúpim palubnú dopredu - a ty tam na mieste, dajú palubnú dole mne?? nerozumiem čo mi vlastne píšeš…
@anonym_efa28c akože ak ja kúpim palubnú dopredu - a ty tam na mieste, dajú palubnú dole mne?? nerozumiem čo mi vlastne píšeš…
@biba_18 ak si kúpiš palubnú priamo pri boardingu,pochybujem,ze Ti ju dajú dole,ked platis "pokutu" a dost mastnú.
Inak bezne davaju dole,hlavne vtedy,ak vidia skupinku a kazdy ma príručku.
@biba_18 ak si kúpiš palubnú priamo pri boardingu,pochybujem,ze Ti ju dajú dole,ked platis "pokutu" a dost mastnú.
Inak bezne davaju dole,hlavne vtedy,ak vidia skupinku a kazdy ma príručku.
@anonym_efa28c skupinka s priority to má predsa zaplatené a vojde na gate skôr ako niekto kto zaplatí pokutu… áno, zažila som že zaplatil pokutu a aj tak išiel kufor dole…

aká spoločnosť?
ale takto - ak nízkonákladovka - za to peniaze asi s5 nedostaneš (s najväčšou pravdepodobnosťou)...
takže buď využiješ službu a kufor dáš do podpalubia - alebo služba prepadne a kúpiš si nanovo novú službu na kufor na palubu ...