Ako zvládnuť klaustrofóbiu v lietadle?
Ahojte, o pár dní zase letím, nebojím sa letu ako takého, ale mám pocit klaustrofóbie. Dr. mi predpísal raz Lexaurín, čo ma teda veľmi neukľudnilo, potom Diazepam - taktiež žiadny zázrak. Máte niečo ešte vyskúšané, čo ma ukľudní, odrovná do spánku alebo navodí nejaký pocit ľahostajnosti? Dr. by mi aj predpísal, len nevie čo... vždy len skúša. Dík...
lexaurín som si dala dva, asi som čakala lepší záber... diazepam som sa bála ... asi skúsim ešte tak
Ahoj, sestra pred MR vždy dá Neurol a leží v kľude, minule aj zdriemla.
a vo vlaku, aute sa nebojis? nemas klaustrofobiu?? tam to ako riesis? ved to je to iste. skor mi to pride ako psychika a nie klaustrofobia. casto nesiaci jednorazova davka ale treeba si dat par dni predtym
a vo vlaku, aute sa nebojis? nemas klaustrofobiu?? tam to ako riesis? ved to je to iste. skor mi to pride ako psychika a nie klaustrofobia. casto nesiaci jednorazova davka ale treeba si dat par dni predtym
@anonym_a9505c mám klaustrofobiu. Vlak a auto dám, pokiaľ je v pohybe. Ale ak zastane vlak niekde v poli, sprievodkyňa mi musí otvoriť dvere,aby som mala pocit, že môžem byť voľná. V lietadle možnosť úniku nie je. Aj na tomto som s psychoterapeutkou musela popracovať nejakými technikami. Takže u autorky tiež nie psychika.
@anonym_a9505c mám klaustrofobiu. Vlak a auto dám, pokiaľ je v pohybe. Ale ak zastane vlak niekde v poli, sprievodkyňa mi musí otvoriť dvere,aby som mala pocit, že môžem byť voľná. V lietadle možnosť úniku nie je. Aj na tomto som s psychoterapeutkou musela popracovať nejakými technikami. Takže u autorky tiež nie psychika.
@anonym_a52a4e presne... vlakom radšej ani nejdem kvôli tomu zastaveniu a teraz neviem čo - potrebujem mať tú možnosť úniku, že môžem odísť kedy chcem. Auto mi vôbec nevadí, to ovládam ja.
@mmooly ahoj,ja mám tiež hroznú klaustrofóbiu, minulý rok som letela na Taiwan - 12 hodín a tiež som pred odletom navštívila dr,bez Diazepamu by som to nedala,akosi mi po ňom bolo jedno kde som čo som aj dom pospala,keby si ho nedám (ale až v lietadle pre istotu),tak by som musela vystúpiť 🙄 je to na nervy táto fóbia, nemôžem napríklad sedieť v aute vzadu kde nie sú dvere, jaskyňa u mňa nehrozí, výťah dám,lebo viem, že o chvíľu vystúpim,keby sa zasekne,asi by som chytila peknú paniku... držím palce nech ti niečo zaberie a let v pohode zvládneš 😉
@mmooly ahoj,ja mám tiež hroznú klaustrofóbiu, minulý rok som letela na Taiwan - 12 hodín a tiež som pred odletom navštívila dr,bez Diazepamu by som to nedala,akosi mi po ňom bolo jedno kde som čo som aj dom pospala,keby si ho nedám (ale až v lietadle pre istotu),tak by som musela vystúpiť 🙄 je to na nervy táto fóbia, nemôžem napríklad sedieť v aute vzadu kde nie sú dvere, jaskyňa u mňa nehrozí, výťah dám,lebo viem, že o chvíľu vystúpim,keby sa zasekne,asi by som chytila peknú paniku... držím palce nech ti niečo zaberie a let v pohode zvládneš 😉
@majaon ja som sa 2x po sebe zasekla, z toho jeden krát to bolo v najstaršom železnom hrdzavom výťahu v spanielsku, len sa zasekol a zhasol a ja tam sama v panike.. skoro ma trafil slak.. odvtedy len po schodoch 😣
Psycholog
Psycholog
Ako pise
@janinah . Psycholog ma maucil zvladat to bez liekov. Neverila som, ale veru teraz uz mozem letiet na 99% bez problemov.
@mmooly mne pomoze sediet niekde vpredu. Pokial nevidim pred sebou 300 hlav ktore dychaju moj kyslik, som ok😁 ked na mna ide pocit, ze bude zle, zatvorim oci a zhlboka dycham. Nic na ukludnenie si nedavam, pretoze vzdy letim len sama s detmi, preto musim byt pritomna za kazdych okolnosti. A utesujem sa, ze o chvilu budeme v raji😁 pokial teda ide o dovolenku.
@anonym_bf3afb a ako dlho si chodila na sedenia? v čom bola podstata rozhovorov?
@mmooly myslim, ze tak 5-6x. Porozpravali sme sa vseobecne, co ma trapi a naucila ma, ako to zvladat. Nebola by som verila, ze to pomoze, ale som rada, ze som sa na to dala. Len cvicenia, pod jej dohladom a potom aom to testovala sama. O 100% sa mi zivot zmenil 🙏
@mmooly myslim, ze tak 5-6x. Porozpravali sme sa vseobecne, co ma trapi a naucila ma, ako to zvladat. Nebola by som verila, ze to pomoze, ale som rada, ze som sa na to dala. Len cvicenia, pod jej dohladom a potom aom to testovala sama. O 100% sa mi zivot zmenil 🙏
@anonym_bf3afb sú to dychové cvičenia? raz som už niečo také skúsila u psychologičky, ale to asi nebolo pre mňa..
@anonym_bf3afb sú to dychové cvičenia? raz som už niečo také skúsila u psychologičky, ale to asi nebolo pre mňa..
@mmooly dychove nie, skor na odputanie mysle. Ale, treba chciet, vsetko je len v hlave
@anonym_a52a4e ahoj, pomohli ti terapie? Mám rovnaký problém
Za mna najlepsi Neurol 😁. Diazepam som neskusala, Lexaurin nic za mna
Za mna najlepsi Neurol 😁. Diazepam som neskusala, Lexaurin nic za mna
@anonym_1b44dc v súvislosti s lietadlom, cítiš po neurole príjemné uvoľnenie?
@anonym_1b44dc v súvislosti s lietadlom, cítiš po neurole príjemné uvoľnenie?
@prosimopomoc bez ohladu na lietadlo po Neurole citim vzdy uvolnenie. Takze ano aj v lietadle. A psychika je tak tak mocna, ze niekedy citim ulavu uz ako ho prehltnem 🙈

@mmooly bolo by vyskusat vyssiu davku uz skusanych liekov.