Ako zvládnuť služobnú cestu viac ako 10 hodín?
Ahojte, celkom by som rada vedieť váš názor. Budúci mesiac mi firma dala školenie v jednom meste v zahraničí. Školiť budem ja a bude to trvať hodinu. Čo je ale podstatné, je cesta. Keďže som povedala, že ja autom takú dlhú cestu sama nepôjdem bude to vyzerať nasledovne. Ráno o pol ôsmej sadnem na vlak a budem cestovať osem a pol hodiny. Tam vystúpim, počkám 45 minút, nasadnem na druhý vlak, kde budem cestovať 1,5 hodiny. Do daného mesta prídem večer, tam prespím. Na druhý deň školenie, a potom sadnem na vlak, zase idem hodinu a pol, a potom čakám a prestupujem do vlaku, kde budem cestovať opäť 8,5h.
Som z toho totálne mimo. Som človek, čo mal trombózu, dlhé sedenia nad 3h mi robia problém. Čiže asi budem musieť pichať injekcie do brucha. Povedať firme, že školiť nepôjdem sa nedá, skúšala som. Ja som neskutočne rozbitá po takom dlhom cestovaní. Samozrejme, vždy lepšie, akoby som toľko sama šoférovala. Ako by ste to urobili vy?
@anonym_autor nie je možné ísť lietadlom?
@a0 nie nedá sa ísť lietadlom... aj keby, stále by som musela ísť vlakom a lietadlo by vyšlo 3x toľko, plus stále by bolo treba ísť vlakom.
tak isto som cestovala kvoli praci do prahy z KE, letecky sa tam nedalo ist, vraj drahe a autom som si netrufala, takze pekne krasne vlak, vecer prednaska a rano domov a hned do prace nasledujuci den
@anonym_autor tak mne je vždy cennejší čas, nešla by si 10h ale napr 3-3.5h 🤷🏼♀️. To je celkom rozdiel či?
@a0 nie sú na seba nadväzujúce spoje a stále by som musela ísť vlakmi a stále by som tam musela prespať a neschvália mi budget na letenku.
@anonym_autor ved vo vlaku nie si prilepena k sedadlu, mozes sa postavit a prechadzat sa hore dole napriec celou supravou kludne aj tych 8hod vkuse.
Ja osobne by som si bud uzila cestu vlakom ( pospat si, citat knihu, pozriet film) s moznostou pohybu, alebo by som si to odsoferovala s tym, ze si spravim zastavky kedy chcem, alebo by som hladala efektivnejsi sposob dopravy.
Online skolenie by nepreslo? Presvedc ich, ze by mali aj zaznam, ze to moze byt vyhoda...
Jojo čo všetko zrazu cez koronu išlo a teraz sa nedá sa ach jaj. By som si kúpila miestenky do celého kuoé a mala tam sama svätý pokoj, kniha, jedlo káva - na parádu. Keď už tak už.
Ved z dopravnych prostriedkov je prave vlak najlepsi, ze sa mozes prejst a nie si uviazana v sedadle. Takze problem nevidim
Ak ide o budget, tak si doplat letenku ako kompromis k cestovnym nakladom, ktore mas schvalene 🤷♀️
Online skolenie by nepreslo? Presvedc ich, ze by mali aj zaznam, ze to moze byt vyhoda...
@anonym_996575 ide o celodenny event pre ucastnikov, kde ja budem skolit hodinu. Su tam spikri, su tam rozni prednasajuci. Vsetko je fyzicky.
Ved z dopravnych prostriedkov je prave vlak najlepsi, ze sa mozes prejst a nie si uviazana v sedadle. Takze problem nevidim
Ak ide o budget, tak si doplat letenku ako kompromis k cestovnym nakladom, ktore mas schvalene 🤷♀️
@kitycat cize ja mam doplacat cca. 150 eur zo svojho nad budget vlaku? Aby som isla letecky? A potom sa za 20 eur dopravila z letiska na stanicu a odtial vlakom do daneho mesta? A to iste naspat.
Daj výpoveď keď nič nevyhovuje
u mňa by to bolo tak ako u teba.
Jedine ešte žeby si presvedčila zamestn. aby ste išli dvaja a v šoferovaní sa menili.
@a0 nie nedá sa ísť lietadlom... aj keby, stále by som musela ísť vlakom a lietadlo by vyšlo 3x toľko, plus stále by bolo treba ísť vlakom.
@anonym_autor prosim ta, to kam ides, ked spolu ides 10 hod vlakom? neleti tam do okolia nejaka nizkonakladovka?
@anonym_autor prosim ta, to kam ides, ked spolu ides 10 hod vlakom? neleti tam do okolia nejaka nizkonakladovka?
@anonym_e636ec do daného mesta nič neletí, nie je tam ani letisko.
@anonym_autor ides do okolia Berlina?
@anonym_autor A v okoli akoze neexistuje letisko? Ze by si isla uz len z letiska do daneho mesta? Ako sa tam dostanu vsetci ti ucastnici a spikri?
Ved napis normalne mesto kam ides.
@anonym_autor A v okoli akoze neexistuje letisko? Ze by si isla uz len z letiska do daneho mesta? Ako sa tam dostanu vsetci ti ucastnici a spikri?
@nafka0483 na letenku do mesta vzdialeneho 2h cesty nemame budget, to som pisala. Vsetci su to viac menej lokalni ludia, cize ak treba pricestuju autom za hodinku a pol su tam max. Plus su tam ludia priamo z daneho mesta.
@nafka0483 nie, lebo nahodou by sme nasli spoj co ju tam aj spat dopravi pohodlne za 100€ a nebude sa mat na co stazovat 🙃
mne to auto pride ako najnormalnejsia cesta ze potom prespat na polceste ak nechces soferovat 10h v kuse
@nafka0483 na letenku do mesta vzdialeneho 2h cesty nemame budget, to som pisala. Vsetci su to viac menej lokalni ludia, cize ak treba pricestuju autom za hodinku a pol su tam max. Plus su tam ludia priamo z daneho mesta.
@anonym_autor pozri, ak si taka jedinecna, ze v okoli 10hod od miesta konania akcie nie je nikto iny, kto by tu hodinku odskolil za teba a zamestnavatel je ochotny platit ti 2 dni zahranicne diety aj pobyt, tak si zrejme len malo asertivna na to vydupat si vhodne podmienky.
Teda predpokladam, ze sa jedna o zahranicie, lebo za 10hod otocis slovensko 2x…
@anonym_autor pozri, ak si taka jedinecna, ze v okoli 10hod od miesta konania akcie nie je nikto iny, kto by tu hodinku odskolil za teba a zamestnavatel je ochotny platit ti 2 dni zahranicne diety aj pobyt, tak si zrejme len malo asertivna na to vydupat si vhodne podmienky.
Teda predpokladam, ze sa jedna o zahranicie, lebo za 10hod otocis slovensko 2x…
@sissy27 my ziadne diety nemame. Ubytko mam budget do akej sumy, to iste cestovne naklady. Mozem ist autom, alebo vlakom.
@anonym_autor Pises,ze tam musis ist. Takze jedina moznost je,nastavit sa,ze ides a sprijemnut si cestu. Priprav si oblubene podcasty,knihu,dobroty na cestu a hura cestovat. Vo vlaku mozes aj podriemat,poprechadzat sa. Vezmi to tak,ze si dostala darovany cas. Kedy sa ti naskytne moznost 8,5 hodin lenosit,citat knihu a len tak nic nerobit. Kazdy by bol rozbity po ceste. Ci by si isla lietadlom alebo vlakom,rozbita budes. Navyse ja neviem zaspat na novom mieste. Takze ja by som tam prisla ako zombie. Este je moznost vziat niekoho so sebou. Muza,priatela,kamosku,mamu,sestru. Ak si chce niekto spravit vylet a sprijemnit ti cestu.
@anonym_autor Pises,ze tam musis ist. Takze jedina moznost je,nastavit sa,ze ides a sprijemnut si cestu. Priprav si oblubene podcasty,knihu,dobroty na cestu a hura cestovat. Vo vlaku mozes aj podriemat,poprechadzat sa. Vezmi to tak,ze si dostala darovany cas. Kedy sa ti naskytne moznost 8,5 hodin lenosit,citat knihu a len tak nic nerobit. Kazdy by bol rozbity po ceste. Ci by si isla lietadlom alebo vlakom,rozbita budes. Navyse ja neviem zaspat na novom mieste. Takze ja by som tam prisla ako zombie. Este je moznost vziat niekoho so sebou. Muza,priatela,kamosku,mamu,sestru. Ak si chce niekto spravit vylet a sprijemnit ti cestu.
@marca12 nemam koho zobrat so sebou, nikto zial v tom termine nemoze a nebude so mnou cestovat cely den tam a potom cely den naspat. Ja pride domov po pol noci.
@sissy27 my ziadne diety nemame. Ubytko mam budget do akej sumy, to iste cestovne naklady. Mozem ist autom, alebo vlakom.
@anonym_autor akoze nemate diety? ak ta zamestnavatel vysle do zahranicia na sluzobnu cestu, mas narok na dietu. jej vyska je podla poctu hodin stravenych na sluzobnej ceste.
@anonym_autor akoze nemate diety? ak ta zamestnavatel vysle do zahranicia na sluzobnu cestu, mas narok na dietu. jej vyska je podla poctu hodin stravenych na sluzobnej ceste.
@anonym_e636ec absolutne vobec sa neriesia cestaky, ani diety apd. Ani v ramci SVK, ani do zahranicia.
@anonym_e636ec absolutne vobec sa neriesia cestaky, ani diety apd. Ani v ramci SVK, ani do zahranicia.
@anonym_autor vsak z kosic do prahy chodieval kedysi davno aj lehatkovy vlak - nedalo by sa ti zakupit si lehatko a ist na noc? Pocas cesty sa vyspis, dojdes rano zoberies dalsi vlak a dojdes vklude karlovych varov
@anonym_autor nuz na to tu existuje Zakon o cestovnych nahradach... zamestnavatel je povinny to riesit. a k tvojmu dotazu. neda sa letiet, ako prezit cestu vo vlaku? uplne v pohode, vo vlaku sa mozes prechadzat, nemusis sediet 8,5 hodin na 1 mieste.

Som tiez po tromboze, na to aby si si prekrvila koncatiny ti predsa staci prejst sa vo vlaku, pri cestovani vlakom, kde si mozem natiahnut nohy hocikedy a pravidelne si injekcie nepicham.
Kazdopadne je to maximalne neefektivne kvoli hodinovemu skoleniu stravit dni dni na sluzobnej ceste, to sa firme oplati? Som si myslela, ze na taketo veci uz v pohode posluzi nejake online stretnutie ale evidentne som sa mylila. Kazdopadne ak ist musis asi vela moznosti nemas, soferovat (co ti zrejme ponukli), ist s niekym, kto bude soferovat, najat si auto aj sofera, ist vlakom, letiet sa zrejme neda, ked to nespominas ako moznost. Otazka znie, co zamestnavatel akceptuje.