Ako zvládnuť služobnú cestu viac ako 10 hodín?
Ahojte, celkom by som rada vedieť váš názor. Budúci mesiac mi firma dala školenie v jednom meste v zahraničí. Školiť budem ja a bude to trvať hodinu. Čo je ale podstatné, je cesta. Keďže som povedala, že ja autom takú dlhú cestu sama nepôjdem bude to vyzerať nasledovne. Ráno o pol ôsmej sadnem na vlak a budem cestovať osem a pol hodiny. Tam vystúpim, počkám 45 minút, nasadnem na druhý vlak, kde budem cestovať 1,5 hodiny. Do daného mesta prídem večer, tam prespím. Na druhý deň školenie, a potom sadnem na vlak, zase idem hodinu a pol, a potom čakám a prestupujem do vlaku, kde budem cestovať opäť 8,5h.
Som z toho totálne mimo. Som človek, čo mal trombózu, dlhé sedenia nad 3h mi robia problém. Čiže asi budem musieť pichať injekcie do brucha. Povedať firme, že školiť nepôjdem sa nedá, skúšala som. Ja som neskutočne rozbitá po takom dlhom cestovaní. Samozrejme, vždy lepšie, akoby som toľko sama šoférovala. Ako by ste to urobili vy?
@sissy27 akcia je v Karlovych Varoch a ja idem z Michaloviec.
@anonym_autor Kolko ta vyjde vlak? Nie je lepsie prist do Kosic a letiet do Prahy? Ved lieta Ryanair, to nie su drahe letenky.
Okrem toho bez riadne preplatenych diet a vsetkych nakladov by som nikam nesla.
Ale mas este moznost ist spolujazdou, blablacar bolo kedysi, neviem cez ake appky to teraz funguje. Mozno nenajdes priamo, ale MI - Praha, pripadne KE-Praha urcite ano. A odtial vlakom.
Alebo chod nocakom do Prahy a skusis sa vyspat vo vlaku.
@sissy27 my ziadne diety nemame. Ubytko mam budget do akej sumy, to iste cestovne naklady. Mozem ist autom, alebo vlakom.
@anonym_autor co to je ta hlupost, ze nemate diety? Ak ta zamestnavatel posiela na skuzobnu cestu, tak ti prinalezia tzv. diety (nahrada stravneho). A ako moze zamestnavatel neriesit cestaky? Prepac, ale tu mi nieco smrdi… osobne by som si doma vylozila nohy, ak to nie je sluzobna cesta so vsetkym, co k tomu patri, tak nech si ide sef skolit sam.
Letecky “nemozes” aj ked spojenie KSC-PRG by bola moja volba v tomto pripade, v prahe zobrat auto a presunut sa do kv.
Soferovat dlhu trasu tiez odmietas, celkom chapem, hoci by to tiez nebola zla alternativa (flexibilita).
Vlak zostava pre teba asi najlepsou alternativou, kedze nemusis len sediet a vies ten cas na ceste celkom fajn vyuzit vo svoj prospech.
Ale budem sa opakovat - ak to nie je sluzobka so vsetkym co k tomu patri, tak nikam nejdem
@anonym_autor A do toho mesta nejde lôžkový vlak? Ja som aj do Košíc cestoval z BA v noci - okolo 11 odchádzal lôžkový, ráno som bol vyspatý v KE.
Práve som to pozerala. Letenka KE-PRG stojí od 50€ (aj so spiatočkou). Vlak stojí 55€ 🙄 (jednosmerný) - KE-PRG. Ťakze s letenkou by si ešte vlastne na ceste dokázala ušetriť aj peniaze, nie len čas.
@anonym_autor A do toho mesta nejde lôžkový vlak? Ja som aj do Košíc cestoval z BA v noci - okolo 11 odchádzal lôžkový, ráno som bol vyspatý v KE.
@chrobak7 nie do toho mesta nejde priamy lozkovy vlak. Ak by som isla lozkovym vlakom do Prahy nestihnem event v Karlovych varoch. Cize v kazdom pripade musim ist den vopred. Autom do Kosic, tam odprakovat auto, potom vlakom do Prahy, odtial pockat na vlak do KV . Tam prespat a naesledujuci den to iste, vlak do Prahy, vlak do Kosic, autom do MI.
Práve som to pozerala. Letenka KE-PRG stojí od 50€ (aj so spiatočkou). Vlak stojí 55€ 🙄 (jednosmerný) - KE-PRG. Ťakze s letenkou by si ešte vlastne na ceste dokázala ušetriť aj peniaze, nie len čas.
@a0 nie je to pravda, kupovala som si letenku a dala som si vsetko do kosika a spiatocna letenka bez podanej batoziny (co by som potrebovala) na ten termin stala vcera 185 eur, kazdym dnom bude drahsia.
Sak vlakom je to pohoda . Mozes citat , spat na tablete Film pozerat,prejst sa.. nevidim ziadny problem
@a0 len letenka, taxik na stanicu ma bude stat cca. 550-600 Kč, to musím rátať x 2.
@a0 len letenka, taxik na stanicu ma bude stat cca. 550-600 Kč, to musím rátať x 2.
@anonym_autor to je stranka nejakého predajcu leteniek alebo priamo letecká spoločnosť? Lebo treba pozerať letenky len na priamo a neviem si predstaviť, čo človek potrebuje na 1 noc v podanej batožine a nenaprace sa do ruksaku. Ale však v pohode, cestuj aj 3 dni vlakom. Očividne tu je problém inde, než by si človek na začiatku myslel. 🙂
@anonym_autor to je stranka nejakého predajcu leteniek alebo priamo letecká spoločnosť? Lebo treba pozerať letenky len na priamo a neviem si predstaviť, čo človek potrebuje na 1 noc v podanej batožine a nenaprace sa do ruksaku. Ale však v pohode, cestuj aj 3 dni vlakom. Očividne tu je problém inde, než by si človek na začiatku myslel. 🙂
@a0 no ja tam potrebujem repre oblečenie - sako, nohavice, blúzku, lodičky. Na ten event, do toho veci na spanie, drogériu apd. A nebudem v tom aj cestovať v daný deň z Mi do KE, z KE do Prahy, z Prahy do KV a spať. To by som zomrela v lodičkách. Čiže jeden cestovný outfit na seba a do malého kufra veci na prezlečenie plus na spanie. Na stránkach ryanair to vychádzalo úplne rovnako.
@a0 letenka cez Ryanair vychádza tam a spať so zľavou 8 eur na 229.09 eur. Čiže, kde si videla prosím spiatočné letenky za 50 eur?
Ja som lokálny šofér, dlhú trasu by som šoférovať nechcela. Zobrala by som si dobrú knižku a cestovala vlakom. Bežne chodím na služobné cesty, 90% sama vlakom/autobusom. To že nechcem šoférovať vnímam ako svoj problém, naopak som vďačná zamestnávateľovi že mi je ochotný vyhovieť.
Ja som lokálny šofér, dlhú trasu by som šoférovať nechcela. Zobrala by som si dobrú knižku a cestovala vlakom. Bežne chodím na služobné cesty, 90% sama vlakom/autobusom. To že nechcem šoférovať vnímam ako svoj problém, naopak som vďačná zamestnávateľovi že mi je ochotný vyhovieť.
@anonym_2ed4f3 ja šoférujem bez problémov MI-BA, ale toto musím ísť cez celé Čechy a už je to veľa na mňa. Čiže určite pôjdem vlakom. Budem síce rozbitá, ale čo už. Musím zo vydržať.
@a0 letenka cez Ryanair vychádza tam a spať so zľavou 8 eur na 229.09 eur. Čiže, kde si videla prosím spiatočné letenky za 50 eur?
@anonym_autor tak určite o tom, že niekam ideš nevieš týždeň. Letenky mesiac do predu stoja v rozmedzí 50-100€ tam aj späť. Jasné, že na poslednú chvíľu sú drahšie 🙄.
@anonym_autor tak určite o tom, že niekam ideš nevieš týždeň. Letenky mesiac do predu stoja v rozmedzí 50-100€ tam aj späť. Jasné, že na poslednú chvíľu sú drahšie 🙄.
@a0 dozvedela som sa to v piatok, a termín je v júni. Čiže viem o tom pár dní, čiže píšeš, že spiatočná stojí 50 eur, tak sa pýtam, kde? Lebo si ju chcem objednať.
@anonym_autor napíš mi konkrétny dátum 🤷🏼♀️ ťažko sa takto radí.
@a0 veď to tam máš odfotené vyššie 4.6 - 5.6.
Asi potrebujes len vypocut a pochopit a zmierit sa s tym, trochu si potazkat. Je to unavne, tolko cestovat kvoli jednej prednaske. Zrejme si ale dost dolezita bytost na to, aby ta tam vyslali napriek takej strapacii napriec celym SK aj CZ, bez teba by sa to tam nezaobislo.
Zober si o den viac volna v Karlovych Varoch, nech mas radost, priplat si sukromne na 1 noc hotel a maj vylet len pre seba po mestecku. Vsetko ostatne budes mat hradene z prace a ten den naviac ti dobre padne. Oddychnes si po ceste, aj pred cestou a uvidis pekne historicke miesto o trosku viac ako len cestou na prednasku. Hladaj sposob, ako by sa ti to len o 10% zdalo prijatelnejsie, tak ako ponukaju baby vyssie, pocuvaj oblubene podcasty, citaj knihu, alebo len tak oddychuj pri pozerani z okna z vlaku.
Asi potrebujes len vypocut a pochopit a zmierit sa s tym, trochu si potazkat. Je to unavne, tolko cestovat kvoli jednej prednaske. Zrejme si ale dost dolezita bytost na to, aby ta tam vyslali napriek takej strapacii napriec celym SK aj CZ, bez teba by sa to tam nezaobislo.
Zober si o den viac volna v Karlovych Varoch, nech mas radost, priplat si sukromne na 1 noc hotel a maj vylet len pre seba po mestecku. Vsetko ostatne budes mat hradene z prace a ten den naviac ti dobre padne. Oddychnes si po ceste, aj pred cestou a uvidis pekne historicke miesto o trosku viac ako len cestou na prednasku. Hladaj sposob, ako by sa ti to len o 10% zdalo prijatelnejsie, tak ako ponukaju baby vyssie, pocuvaj oblubene podcasty, citaj knihu, alebo len tak oddychuj pri pozerani z okna z vlaku.
@anonym_996575 ďakujem, nad tým rozmýšľam aj ja. Že keď som tam, tak by som si zaplatila niečo z piatka na sobotu a potom v kľude cestovala v sobotu. Budem mať takú mini dovolenku.
@a0 veď to tam máš odfotené vyššie 4.6 - 5.6.
@anonym_autor takýto výber letov mi našlo (pridávam aj okolité dni). Reálne ťa to vyjde podľa mna to, čo cesta vlakom, len teda musela by si to sako, blúzku a lodičky vopchať do ruksaku, nie do veľkého kufra. A o tomto som hovorila, že proste sa dá ísť aj za lacno, len bohužiaľ, nie každý deň. Buď sa tomu prispôsobiť a napr užiť si výlet o deň dlhšie (ak ti to firma povolí) alebo trpieť vo vlaku xy hodín.
@anonym_autor takýto výber letov mi našlo (pridávam aj okolité dni). Reálne ťa to vyjde podľa mna to, čo cesta vlakom, len teda musela by si to sako, blúzku a lodičky vopchať do ruksaku, nie do veľkého kufra. A o tomto som hovorila, že proste sa dá ísť aj za lacno, len bohužiaľ, nie každý deň. Buď sa tomu prispôsobiť a napr užiť si výlet o deň dlhšie (ak ti to firma povolí) alebo trpieť vo vlaku xy hodín.
@a0 no ved to je to, co som ti napisala vyssie. Spolu s letiskovymi poplatkami je najnizsia suma na urovni 166 eur a s batozinou 229 eur. A to som si vybrala sedadla uplne vzadu za par eur.Regiojet v relax triede ma vyjde na 47 eur, cize tam aj spat do 100 eur.
@a0 no ved to je to, co som ti napisala vyssie. Spolu s letiskovymi poplatkami je najnizsia suma na urovni 166 eur a s batozinou 229 eur. A to som si vybrala sedadla uplne vzadu za par eur.Regiojet v relax triede ma vyjde na 47 eur, cize tam aj spat do 100 eur.
@anonym_autor keby si šla o deň skôr a o deň nesjôr odchádzala je to do 100€ zo všetkým, ešte aj so super výletom. Ja takto chodievam často pracovne do ČR, vždy to vezmem ako výlet na dlhšie. 🙂
@anonym_autor keby si šla o deň skôr a o deň nesjôr odchádzala je to do 100€ zo všetkým, ešte aj so super výletom. Ja takto chodievam často pracovne do ČR, vždy to vezmem ako výlet na dlhšie. 🙂
@a0 no len o deň skôr ísť neviem. A čo sa týka o deň neskôr... asi zostanem, ale teda plus 80-100 eur ubytko. Toto isté ma čaká aj budúci mesiac a pravdepodobne aj v októbri. No nič, musím porozmýšľať ako na to. Ďakujem všetkým.
@a0 no len o deň skôr ísť neviem. A čo sa týka o deň neskôr... asi zostanem, ale teda plus 80-100 eur ubytko. Toto isté ma čaká aj budúci mesiac a pravdepodobne aj v októbri. No nič, musím porozmýšľať ako na to. Ďakujem všetkým.
@anonym_autor tak skús pozrieť letenky už na tie neskoršie termíny aspoň, keď teraz to už nejde.
Fraxik ti do vlaku netreba, ale ak chces, aky problem? Ja mam dnes 49tu injekciu, zajtra 50ty den a uvidim zajtra co povie lekar.
Tablet s filmom, kniha, mobil...kavicka, obed pohar vinka pozorovat okolie, niekomu sa prihovorit ...tak zvladnut 10h cestu vlakom.
ja by som chcela vediet, co je to za temu a dolezitu prednasku, kde musis ist prave ty prednasat 🙂
mne cele tieto tvoje vzdychacie tanečky /nechcem, neviem, budem unavena, nevladzem, nemozem.../ pridu cele take ....
ja by som chcela vediet, co je to za temu a dolezitu prednasku, kde musis ist prave ty prednasat 🙂
mne cele tieto tvoje vzdychacie tanečky /nechcem, neviem, budem unavena, nevladzem, nemozem.../ pridu cele take ....
@anonym_d3e733 ako tema hore kopcom doke kopcom sama zakruta 😀
@anonym_d3e733 ako tema hore kopcom doke kopcom sama zakruta 😀
@natalka13 a este pre zamestnavatela, ktory nema veci papierovo absolutne v poriadku, cize to je nejaky šlendrián, prípadne podvodník
aby ma niekto vyslal na služobku a povie, že u mna neexistuju diety, tak sa mu na to zvysoka vyseriem, nech sa aj rozleje na kolomaž
autorka mi pride veeeelmi malo schopna ...
zas ale tak v Michalovciach som nezila, neviem, mozno tam na vychode su toto pre ludi bezne a prijatelne praktiky - žiaľ pre nich
Fraxik ti do vlaku netreba, ale ak chces, aky problem? Ja mam dnes 49tu injekciu, zajtra 50ty den a uvidim zajtra co povie lekar.
Tablet s filmom, kniha, mobil...kavicka, obed pohar vinka pozorovat okolie, niekomu sa prihovorit ...tak zvladnut 10h cestu vlakom.
@natalka13 moja hematologicka trva na tom, ze pri kazdej ceste nad 3h musim mat kompresne puncochy a plus si pichat fragmin.

@kitycat cize ja mam doplacat cca. 150 eur zo svojho nad budget vlaku? Aby som isla letecky? A potom sa za 20 eur dopravila z letiska na stanicu a odtial vlakom do daneho mesta? A to iste naspat.
@anonym_autor ano. Pokial ti nevyhovuje cesta vlakom, kde sa mozes prechadzat a nohy natahovat kolko len chces, tak si doplat nad ramec fajnove lietadlo kde si nohy v sede natahovat asi nemusis 🤷♀️