icon

Benátky na pár hodín: Čo vidieť bez naháňania?

Včera o 09:05

Budeme prechádzať okolo Benátok a rozmýšľame, že by sme sa tam zastavili aspoň na pár hodín. Nemáme ambíciu obehať všetky pamiatky, skôr sa prejsť, niečo si pozrieť a nasať atmosféru bez toho, aby sme celý čas pozerali na hodinky.

Má taká krátka zastávka vôbec zmysel? Ktorú časť by ste si vybrali, keby ste mali povedzme 4–5 hodín?

anonym_5635ae
Včera o 09:16

@anonym_autor jasne. V Benatkach ani nemáš čo robiť cely deň. 5 hodín stačí, a to stihnete aj sadnúť na kávu a obed

anonym_8bb6f0
Včera o 09:20

na prechadzku bez toho aby si stala niekde v rade na vstuo do pamiatok a pozrela nejaky kostol, galeriu to staci a este sa mozes lodnym autobusom previezt po Canale Grande naspat na parkovisko. Ak chces aj pamiatky zvnutra, tak je tyzden malo

anonym_ded045
Včera o 09:21

Neviem či to nebude atmosféra predierať sa natlačenými upotenými turistami a predražených cien.

tilly
Včera o 09:24

Teraz cez prázdniny? Fu, to bude asi masaker, nie?
Inak Benátky na 5 hodín v pohode. Ideš jedným smerom tam a druhým naspäť, vieš to pekne zokruhovať, stačí tam sa len prechádzať po uličkách, romantika, história je tam všade.
Inak, odporúčam loď tuším 2, tá ide strašne pomaly po celom kanáli.

tulik123
Včera o 09:31

@anonym_autor ja som tam prestupovala a mala som 2 hodiny. :D stohla som sa najest a prejst skoro vsetko. Pokial nechces ist na gondolu a do nejakych muzei tak si v pohode ked sa chces len trochu prejst a dat si obed 🙂

kiki68
Včera o 09:44

Ale ano, len na prichod a odchod naspat rataj hodinu a dalsiu naspat. Ale urcite sa oplati

bg92
Včera o 09:51

Urcite, podla mna tam nie je na viac dni ani velmi co robit.

moonlight1210
Včera o 10:00

Vyber si menej frekventovane pamiatky (menej zname). Alebo sa ist len prejst okolo tych znamych (neist dnu).
Inak vacsinu toho casu stravis motanim sa v dave (ale niekto to ma rad, tuto atmosferu) a stanim v rade.

Neviem, kedy prides, ale prijemne tam bolo napriklad velmi skoro rano, ked sme sedeli na prazdnom namesti v kaviarni na ranajkach, len tak pozerali na holuby a sem-tam miestnych, co sli okolo. A na to, ako sa okolite restauracie postupne otvarali a chystali stoly, stolicky, ozdoby.
Ako sa prebudzal zivot do noveho dna.

A oplati sa nastudovat si nieco o pamiatkach. Ked ich potom vidis, vsimas si detaily a vies, na co sa pozeras, co to znamena. Cim je to zaujimave, alebo vynimocne.

anonym_8cf5a5
Včera o 12:51
@bg92

Urcite, podla mna tam nie je na viac dni ani velmi co robit.

@bg92 my sme s manželom boli 3 dni a boli sme tam aj ubytovaní v hoteli a bolo to málo ale my máme radi umenie, v Benátkach sú krasne západy slnka a mesto večer a v noci je úchvatné

anonym_1821eb
Včera o 14:57

V benatkach vela pamiatok nemas a vsetko tam je na jednej kope, 4-5hodin uplne postacuje nato aby ste videli namestie sv. Marka a potulali sa po ulickach okolo, dalej Zidovske geto, most Rialto, mne osobne sa pacil aj trh. Ak chcete aj nejake muzea tak Galeria umenia, stara prokuratura, dovadlo pravdepodobne nestihnete cez den ale budova je toez pekna.