Budeme mať problém s nedostatkom nafty?
Ahojte všade sa píše na internetoch že nebudeme mať naftu tak sa bojím ako sa dostaneme do roboty do školy do obchodu ?;
@f333 "Dajme tomu,ze budes mat na ten elektromobil financie takych okolo 80 -100 tisic ked berieme do uvahy ten lacnejsi."
Ty kde žijes? :D Lacnejší 80-100 tisíc? Práve teraz Žilinská KIA začala vyrábať EV2 za 26950€:
https://www.startstop.sk/spravy/news/150371/kia...
https://www.zilinak.sk/clanky/foto/39824
@hiro ja sa chystám už asi pol roka, že v aprili/maji kúpim elektroauto. Doteraz boli ceny celkom v pohode, len sa obávam, že kým sa ja k nemu dostanem, už ho nebudem vedieť zaplatiť
@anonym_e7bbf2 ty
@erikavesela
Bavit sa s osobou pod moju úroveň nebudem, hlavne, ak ani poňatia nemáš o tom, co hovoris.
Pekný den a zi si nadalej vo svojej bubline. A ked raz prídeš na to, ako to je, ospravedlňovať sa nemusíš...
Mas odpustené 😊😉
@hiro ja sa chystám už asi pol roka, že v aprili/maji kúpim elektroauto. Doteraz boli ceny celkom v pohode, len sa obávam, že kým sa ja k nemu dostanem, už ho nebudem vedieť zaplatiť
@tilly nova toyota bz7 vyzera super a cena tiez
https://www.netzwelt.de/news/252525-3100-bestel...
@tilly nova toyota bz7 vyzera super a cena tiez
https://www.netzwelt.de/news/252525-3100-bestel...
@tundra ja potrebujem maličké auto. Teraz sa trápim so sharanom
Ozaj. Keď sme pri tej nafte. Ideme teraz cez veľkú noc do padovy, asi, možno connegliano. Cca 1400km hore dole. Máme väčší diesel, menší benzinak. Uvažujem, či nebude lepšie ísť s tým benzínom,keď nie je nafta...
Čo myslíte?
@erikavesela
Bavit sa s osobou pod moju úroveň nebudem, hlavne, ak ani poňatia nemáš o tom, co hovoris.
Pekný den a zi si nadalej vo svojej bubline. A ked raz prídeš na to, ako to je, ospravedlňovať sa nemusíš...
Mas odpustené 😊😉
@anonym_e7bbf2 omyl, to ty si pod uroven...ale na to prides, ked sa ti otvoria oci...by ma zaujimalo, ci ta za tie ficoviny platia alebo si ozaj tak tupa a vdake tebe a trbe podobnym tu mame dnes to, co tu mame
@erikavesela
Mas odpustené 😊😉
@anonym_e7bbf2 tebe unikaju fakty alebo ich zamefne ignorujes?...aha, zabudla som cely svet sa sprisahal proti nasmu hranatemu "hrdinovi"
@anonym_e7bbf2 tebe unikaju fakty alebo ich zamefne ignorujes?...aha, zabudla som cely svet sa sprisahal proti nasmu hranatemu "hrdinovi"
@erikavesela
Týmto tvojím vystupovaním a správaním si prave ukázala, aká v skutočnosti si a že som mala pravdu.
Z kontextu si vyberieš jednu vetu, ktorá sa ti hodí, aj ked celý komentár bol úplne o niecom inom. Nevadí, hlavne, že si si uľavila a zanadavala. Pomohlo? Cítiš sa lepsie?
Čo už, aj takých vezme autobus...
Pekný den 😉
@hiro nie je auto ako auto. Uz si si ho kupil` Vies,,ake ma vlastnosti jazdne? As nie,ze? Kolko Slovakov ma bezne na dane auta bez krediu? A daju kredit kazdemu? Zijem v de kde ak niekto ma elektomobil,tak vysisu triedu uz A na minule dotacie na firmy. A ja nepisem o hybride,ale uplnom elektoaute..V de nedaju chudoakovi co ma slaby zarobok kredit v banke.A Nemci nie su taki negramotni finacne ako Slovaci. A aj to auto co ukazujes je prebezneho Slovaka drahe.A aky ma dojazd? A kolko nabijaciek mas v okoli? Vies,kde ulozit bateriu,ked sa s nou nieco stane? Maju Slovaci na kupu novej ?
@f333 ty co riesis 🤣. Mame plugin hybrid s dojazdom na elektrinu 100km. Tzn dva komfortne dni praca a naspat s obchodom, fitkom atd cisto na elektriku. Vies kolko ma stoji 1 den takejto jazdy? Tych 100km ma stoji necele 3-4€. Chapes? Auto nie je male, Kodiaq. S malym by bola uspora este citelnejsia.
@erikavesela
Týmto tvojím vystupovaním a správaním si prave ukázala, aká v skutočnosti si a že som mala pravdu.
Z kontextu si vyberieš jednu vetu, ktorá sa ti hodí, aj ked celý komentár bol úplne o niecom inom. Nevadí, hlavne, že si si uľavila a zanadavala. Pomohlo? Cítiš sa lepsie?
Čo už, aj takých vezme autobus...
Pekný den 😉
@anonym_e7bbf2 ty o com tocis? ty musis byt inak primitivna...normalne lututujem tvoje deti, ze take nieco je ich matkou/fotrom...ale chapem, musia byt medzi nami aj taki primitivi ako ty...btw...nie to moj vyrok, tak Vas nazval flasik a hranol to len potvrdil
@anonym_e7bbf2 ty o com tocis? ty musis byt inak primitivna...normalne lututujem tvoje deti, ze take nieco je ich matkou/fotrom...ale chapem, musia byt medzi nami aj taki primitivi ako ty...btw...nie to moj vyrok, tak Vas nazval flasik a hranol to len potvrdil
@erikavesela
😂😂😂👍
@erikavesela
😂😂😂👍
@erikavesela
@anonym_e7bbf2
Dievčatá kašlite na to, kto má furt čítať😁
Nepochopili ste sa, všetci sme nevózni čo bude, načo sa zbytočne frustrujete ešte aj tu🫶
Mne kamoška písala z Paríža, že tam je panika medzi ľuďmi, v Holansku zasa kľud, že nič sa nedeje, ja tomu nerozumiem..
@erikavesela
@anonym_e7bbf2
Dievčatá kašlite na to, kto má furt čítať😁
Nepochopili ste sa, všetci sme nevózni čo bude, načo sa zbytočne frustrujete ešte aj tu🫶
Mne kamoška písala z Paríža, že tam je panika medzi ľuďmi, v Holansku zasa kľud, že nič sa nedeje, ja tomu nerozumiem..
@anonym_d29c3b
Ja súhlasím 😉
@f333 ty co riesis 🤣. Mame plugin hybrid s dojazdom na elektrinu 100km. Tzn dva komfortne dni praca a naspat s obchodom, fitkom atd cisto na elektriku. Vies kolko ma stoji 1 den takejto jazdy? Tych 100km ma stoji necele 3-4€. Chapes? Auto nie je male, Kodiaq. S malym by bola uspora este citelnejsia.
@viera27 CO teba je do toho,co ja riesim? To,ze ty chces hybrid male auto a si spokojna s dojazdom 100km je na tebe. Ja ma rada velke a kvalitne auto anie hybrid ,Cize auto vyssej triedy.A a dojazd 100km mne nestaci.
.Ale tu nejde len len o dojazd,ale ja o inee vlastnosti el.auta,ktory ty vlastne ani nevlastnis.Ty mas hybrid. Takze napis,ked budes mat plne elektricke auto.
ja viem o com pisem, pretoze vlastnim aj plne elekticke auto. ziaden hybrid.A viem,posudit, preco je .auto je za istych okolnosit horsie ako benzinove. A ake rizika skryva.
@viera27 CO teba je do toho,co ja riesim? To,ze ty chces hybrid male auto a si spokojna s dojazdom 100km je na tebe. Ja ma rada velke a kvalitne auto anie hybrid ,Cize auto vyssej triedy.A a dojazd 100km mne nestaci.
.Ale tu nejde len len o dojazd,ale ja o inee vlastnosti el.auta,ktory ty vlastne ani nevlastnis.Ty mas hybrid. Takze napis,ked budes mat plne elektricke auto.
ja viem o com pisem, pretoze vlastnim aj plne elekticke auto. ziaden hybrid.A viem,posudit, preco je .auto je za istych okolnosit horsie ako benzinove. A ake rizika skryva.
@f333 napíš mne aké riziká skrýva a kedy je elektricka horšia ako benzinak. Mne dáva elektrika zmysel, ajnked tiež stále váham. Hybrid nechcem.
@f333 napíš mne aké riziká skrýva a kedy je elektricka horšia ako benzinak. Mne dáva elektrika zmysel, ajnked tiež stále váham. Hybrid nechcem.
@tilly Ja som uz pisala tie rizika. Ako ste vy na sk s nabijacimi stanicami daleko? Kolko budes cakat na nabijanie? kolko bude stat nabijanie nie len teraz,ale aj do buducnosti? Bude dost energie? A co spravis s bateriou,ked bude starsia a slaba ci nebodaj zhori? Kde mas na sk uloziska baterii? A take auto sa tazko predava :
Pravda mozno teraz este najdes kupca,ktory je neznaly rizika kupit starsie el.auto. Ale uz neskor to nepojde. . Budes mat na novu bateriu. ? Vies kolko bude stat ? Oplati sa ti kupit novu ? Videla si horiet auto elekticke? ja ano. To neuhasis.Moj albtraum je horiet v autohaus. A co v zimnych podmienkach napr.na horych do kopca? zazili me to na Mont Blanc. Nezabralo. Moj biznis partner teiz nerozchodil novy mercedes v zime . A samozrejme,cena je znacna v pomere k rizikam
Takze treba si zvazit aj nasledky.
My sme kupili mercedes na firmu,kedze vlada davala financie na podporu kupy el.aut. Ale sobne by som si ho nekupila ,
Ked idem na akekolvek parkovisko u na s,tak len ojedinele vidim ale .auta . A nabijacky skoro vzdy zivaju prazdnotou.
Ak si v minulosti niekto kupil el.auto, tak vo velkej väcsine len a firmu.A teraz sa kupa bez dotacii prepadla uplne. Ludia to nechcu.Stale davaju prednost neelektickym. Ja mam rada silne auto. Takze aj elekticke sme take kupili Tiez sme nedomysleli nasledky, uplne..Ale nikdy viac. To radsej si kupim dalsi oldtimer.Ten ma aspon cenu ako investicia.
@f333 nazvat stvorkolku Kodiaq s dlzkou 4,7m malym autom je zlate 😂

@anonym_6443a3
Predtým, ako takúto kravinu vypustis z úst, zisti si fakty o ruskej rope a rope, ktorú maju západné krajiny v EU. Jaaj, ze ma teochu ine zloženie, jaaj, ze Slovnaft ju nevie spracovať, lebo na to treba trochu inú techniku a jaaj, na to prerobenie zas milióny...
Ale za vsetko moze Fico, ano, jedine on a nikto iny 🤦♀️. Takze kto je tupá ovca? 😉
@anonym_e7bbf2 ty