Cena nafty pre autá registrované mimo Slovenska. Ako to riešiť?
Akoze som nesmierne nahnevana pre tento dvojaky meter, som slovenka platim tu dane pracujem tu, zijem tu, ale mam vozidlo registrovane na mojho otca, ktorý je Rakušan. Teraz akoze ja mam platit take palky za naftu? Ako s tym nalozit? Ako dlho to bude trvat? Co s tým mám robiť?
@wiliam3royal to fakt Fico môze za to,ze je vojna na Blizkom vychode🤣.Na Slovensku, je aktualne cena phm este v pohode,presne,ako pises za 2 tyzdne to bude inac,ak nezrusia sankcie na rusku ropu...
@tundra cena phm na Slovensku je aktualne taka preto, lebo zasoby z ktorych sa PHM aktualne vyrabaju boli kupene za nizsiu spotovu cenu na trhu, co sa tyka sankcii na rusku ropu, aj keby dnes zacala prudit ropovodom druzba, jej cena bude zas spotova cize za cca. 100 dolarov za barel, Putin sa nehra na ludomila, on rovnako potrebuje peniaze..., nemam ruzove okuliare ale vidim realitu.
Na konci aprila podla mna bude uz na Slovensku normalny diesel za 1,90€ a benzin 95 za 1,80€ a to este myslim tie pozitivnejsie odhady, samozrejme ze ten kto tankuje premiovejsiu naftu a 100 benzin pod 2,05€ nepojde, toto zabije slovensku ekonomiku, pretoze aj ten posledny co chcel za pracou migrovat alebo uz migroval, sa na to vybodne, to uz clovek musi zarabat 2000€ a viac cisteho mesacne, menej ani omylom, z minimalnej sa to cloveku uz neoplati...
@tundra cena phm na Slovensku je aktualne taka preto, lebo zasoby z ktorych sa PHM aktualne vyrabaju boli kupene za nizsiu spotovu cenu na trhu, co sa tyka sankcii na rusku ropu, aj keby dnes zacala prudit ropovodom druzba, jej cena bude zas spotova cize za cca. 100 dolarov za barel, Putin sa nehra na ludomila, on rovnako potrebuje peniaze..., nemam ruzove okuliare ale vidim realitu.
Na konci aprila podla mna bude uz na Slovensku normalny diesel za 1,90€ a benzin 95 za 1,80€ a to este myslim tie pozitivnejsie odhady, samozrejme ze ten kto tankuje premiovejsiu naftu a 100 benzin pod 2,05€ nepojde, toto zabije slovensku ekonomiku, pretoze aj ten posledny co chcel za pracou migrovat alebo uz migroval, sa na to vybodne, to uz clovek musi zarabat 2000€ a viac cisteho mesacne, menej ani omylom, z minimalnej sa to cloveku uz neoplati...
@wiliam3royal jediny rozdiel je v tom,ze ked bude ropa,bude z coho vyrabat,nebudu obmedzenia.
Pozri spravy z Australie,Filipin.Zatial,to velmi nevyzera,ze by sa mala situacia ukludnit,aj ked media tvrdia,ze phm je dostatok...
Cudujem sa, ze si neprepisala este auto na svk znacky. Uz len kvoli poistke... ako je to masaker, tento "dvojaky" meter. Pre mna osobne stale vychadza diesel lacnejsi na svk ako "doma" v at. Za cenu slovenskeho diesla pre cudzincov tankujem teraz benzin...

@anonym_autor za par tyzdnov budu mat rakusaci lacnejsie pohonne hmoty ako slovaci, este to prosim vydrz a potom nebudes slovakom zavidiet, komunista Fico uz otvorene hlasa ze sa mame pripravit na zdrazovanie, kedze idu sviatky velkej noci, vlada to naschval urobila tak aby ked sa rodiny stretnu, tuto vec neriesili, po sviatkoch to pride a pekne to nebude, neverim ze znizia spotrebne dane, su to zlodeji.
@wiliam3royal to fakt Fico môze za to,ze je vojna na Blizkom vychode🤣.Na Slovensku, je aktualne cena phm este v pohode,presne,ako pises za 2 tyzdne to bude inac,ak nezrusia sankcie na rusku ropu...