Cestovanie autom do Španielska: Skúsenosti a rady
Čaute, išli ste niektorá z vás autom do Španielska ? Alebo aká bola vaša najdlhšia cesta do práce alebo za výletom ?
@anonym_autor to je jedno, ze si autonomo - ked urobia raziu tak este horsie lebo ta spokutuju teba ako autonomo/zivnostnika - lebo tym padom by si si mal zabezpecit papiere
@anonym_8831cb jeho nebudu pokutovat. Avsak firmu, pre ktoru robi ano...
@vevesh to je strašne dlho. Ja som bol zvyknutý chodiť do Nemecka za 10h max
@anonym_autor tak, ale je to potom na tebe. Ja by som si na tak dlhu cestu dala podmienky- preplateny 3* hotel plus diety alebo zaplatena stravna jednotka (neviem, ako sa pohybuje cena priemernej stravnej jednotky v spanielsku) a plus 2-3 dni na cestovanie. Ono tiez nie je super tahat 2 dni po 10 hodin za volantom a na treti ist na full-time makacku...
@anonym_autor moja najdlhsia cesta na supu bez prespania 21.5hod jeden sofer 2 deti na zadnych sedadlach vek 3.5r a 8r dali sme to vsetci v pohode, ale my sme od malicka zvyknuti cestovat dlhe trasy takze zalezi ako sa citis ohladne tej cesty ty.
@anonym_93e312 ja mám cestovnú horúčku z toho. Som zvyknutý cestovať dlhé trasy ale 11h max
@anonym_autor tak, ale je to potom na tebe. Ja by som si na tak dlhu cestu dala podmienky- preplateny 3* hotel plus diety alebo zaplatena stravna jednotka (neviem, ako sa pohybuje cena priemernej stravnej jednotky v spanielsku) a plus 2-3 dni na cestovanie. Ono tiez nie je super tahat 2 dni po 10 hodin za volantom a na treti ist na full-time makacku...
@vevesh ubytovanie bude tiež v horšom stave lebo vedúci chce šetriť.
@vevesh Ako zivnostnikovi mu ziadne diety od zadavatela ulohy nepatria, rovnako ak si odreze prst, jeho chyba. Bud zadavatel ulohy vyplati vopred nieco ako cestovne a slusne ubytovanie alebo sa nikam nejde. Pripadne navysit cenu projektu o cestovne nahrady.
@vevesh ubytovanie bude tiež v horšom stave lebo vedúci chce šetriť.
@anonym_autor Posli ho vies kam. Ubytko si najdi sam a navys o jeho cenu cenu za pracu. Inak skoncis kdesi s negrami v riadnom pajzli a chytis plostice alebo zltacku. Podla toho, co si sem napisal, nechod do toho.
@anonym_8831cb jeho nebudu pokutovat. Avsak firmu, pre ktoru robi ano...
@vevesh su veci za ktore je zodpovedny on ako autonomo aj ked robi pre niekoho. Napr to aby bol zaskoleny v BZP- ci ako sa to vola - ho mozu pokutovat tak jeho ako aj zamestnavatela. Jeho, ze vstupil na stavbu(ak rozpravame o stavebnych pracach) bez toho skolenia a zamestnavatela za to, ze si to neodkintroloval a nechal ho behat po stavbe bez prislusneho skolenia. Musi mat potvrdenie o tom, ze si plati povinne zdravotne poistenie a ze je “desplazado” len na dobu urcitu - za to by mohol mat postih on ako zivnostnik
@anonym_autor Posli ho vies kam. Ubytko si najdi sam a navys o jeho cenu cenu za pracu. Inak skoncis kdesi s negrami v riadnom pajzli a chytis plostice alebo zltacku. Podla toho, co si sem napisal, nechod do toho.
@patrike no nepáči sa mi to keďže chce cestou šetriť tak preto rieši auto a nie lietadlo. Ubytko tvrdil že bude v zlom stave a sa obávam ploštic a tak. Není to sranda a ešte tak ďaleko
@patrike no nepáči sa mi to keďže chce cestou šetriť tak preto rieši auto a nie lietadlo. Ubytko tvrdil že bude v zlom stave a sa obávam ploštic a tak. Není to sranda a ešte tak ďaleko
@anonym_autor Tak potom je odpoved jasna, odmietni ho. Ak to vezmes, mas aj velke riziko, ako ti nezaplati faktury.
@wade prišla mi ponúka do práce ale je to až v španielsku a má sa tam ísť autom 😕 je to veľmi ďaleko.
Auto by nám dali firemné
@anonym_autor my chodievame do španielska v zime. Jednou trasou tam, druhou späť. Dávame to za dva dni, vždy si cestou nájdeme niečo na pozeranie. Chodíme 85km pod Valenciu
@anonym_200d9e áno ale treba mi náradie a vedúci to nepreplatila. Preto ideme autom lebo cestu prepláca
@anonym_autor špeciálne náradie? V obramate majú všetko
@unknowname ja by som mal ísť 27h. Mám z toho normálne zlý pocit. Je to strašne ďaleko
@anonym_autor vôbec sa nečudujem a to jazdím pravidelne Nemecko pre mňa je už všetko viac ako 5 hodín už dosť teraz jazdím na pravidelnej báze takmer 9 hodín a to idem tak 180/200km v hodine a je to na hlavu. Už vonkoncom 27 😅 šialenec ten čo vám to dal že chce šetriť by som mu dal do rúk auto a nech si to vyskúša na vlastnej koži a nech kľudne zapne tempomat aj asistentov aj koho chce

@unknowname ja by som mal ísť 27h. Mám z toho normálne zlý pocit. Je to strašne ďaleko
@anonym_autor moja najdlhsia cesta na supu bez prespania 21.5hod jeden sofer 2 deti na zadnych sedadlach vek 3.5r a 8r dali sme to vsetci v pohode, ale my sme od malicka zvyknuti cestovat dlhe trasy takze zalezi ako sa citis ohladne tej cesty ty.