icon

Cestovanie s deťmi vo vlaku: Riešenie miesteniek?

vana95
Dnes o 09:04

Ahojte zajtra plánujem cestu vlakom ktorá bude trvať 3 hodiny. Mám 5 a 13m dieťa.
Cez internet som kupila lístky +miestenky v detskom kupé.
Dalo sa kúpiť miestenky na cele kupé, čo som urobila pretože chcem mať kľud, malé je neposedné a nechcem aby niekomu liezlo na nervy+vramci bezpečnosti.
Myslite že to bude vadiť sprievodcovi že som obsadila celé detske kupe keď cestujem sama s dvomi deťmi ?
Ak si niekto sadne na naše miesto, môžem ho poprosiť aby si presadol ?

Strana
z3
anonym_0681b6
Dnes o 09:09

@vana95 Trochu sebecké, keďže tých detských miest je málo. Takže už ďalšia matka s deťmi bude musieť cestovať v klasickom kupé alebo dokonca aj bez miesteniek. Ale na sebeckosť mladých matiek sme zvyknutí. Ak ti vadia ľudia, cestuj svojím autom. Nie hromadnou dopravou.

anonym_efc463
Dnes o 09:09

@vana95 cestujuci, ktory plati plne cestovne ma narok zakupoit jednu miestenku navyse pre dieta do 6 rokov. Aby si nebola prekvapena, ked budes musiet doplatit za tie dalsie miesta cestovne listky. V tom lepsom pripade za dieta polovicny a za ostatne miesta plne cestovne.
Ano, daju sa kupit aj miestenky osobitne, bez kupy cestovneho listka, ale to znamena, ze listky uz kupene mas, a dokupujes k nim miestenku.
K druhej otazke: Ano, ked mas kupenu miestenku a sedi tam niekto bez miestenky, je povinny ti miesto uvolnit.

anonym_efc463
Dnes o 09:10
@anonym_0681b6

@vana95 Trochu sebecké, keďže tých detských miest je málo. Takže už ďalšia matka s deťmi bude musieť cestovať v klasickom kupé alebo dokonca aj bez miesteniek. Ale na sebeckosť mladých matiek sme zvyknutí. Ak ti vadia ľudia, cestuj svojím autom. Nie hromadnou dopravou.

@anonym_0681b6 chcela vybabrat so systemom, len aby system nevybabral s nou ako pisem vyssie.

anonym_68ccac
Dnes o 09:12

Bodaj by ti pokutu dali. Sebecka trúba, čo by si radšej decká mohla vychovať. Alebo chod autom.

anonym_0681b6
Dnes o 09:12
@anonym_efc463

@anonym_0681b6 chcela vybabrat so systemom, len aby system nevybabral s nou ako pisem vyssie.

@anonym_efc463 Ja normálne nechápem zmýšľanie niektorých matiek.Je to ozaj drzosť, že platí jedno plné cestovné, deti idú zadarmo a vykúpi všetky miestenky.

anonym_2aef4c
Dnes o 09:16

Nemyslíš vážne toto…… Zrus tie miesta ak to ide
Ak chceš byt takáto privilegovaná panička tak si nabudúce objednaj helikoptéru

Fakt si s dvomi deckami obsadila celé kupé ???😳😳😳😳

anonym_0dc2fa
Dnes o 09:21

Ako matke s dvomi malými deťmi mi príde tvoje správanie maximálne sebecké a drzé. Ak chceš cestovať samostatne, aby ťa iní ľudia neobťažovali, cestuj svojím autom. Ak si taká panička, že si vykúpiš všetky miestenky, prikúp si k nim aj cestovné lístky za všetky sedadlá, ktoré obsadíš. Byť inou matkou, ktorá si tam chce s deťmi sadnúť, kašlem na tvoje obsadené miestenky. Sadnem si tam i tak a sama privolám sprievodcu. Ale možno narazíš aj na nejakú hlučnú a hádavú matku s piatimi deťmi, ktorá cestujú z osady. Bola by som zvedavá či by si si aj pri nej bránila "svoje" miesta.

anonym_5f949e
Dnes o 09:26

@vana95 detske kupe ak ides Tatranom je v miestenkovej casti vlaku teda nikto bez miestenky ti tam nesadne a ani nebude mat na to miesto.

doriiis
Dnes o 09:26

Ako legálne to je ale je to riadne koko. ske. Som zvedavá aká budeš sebecka, keď sa ťa sprievodca spýta na tých ľudí, že kde sú, keď majú kúpené miestenky. Či sa priznas, že si jednoducho sebecka trapka.

anonym_65fc18
Dnes o 09:27
@anonym_0dc2fa

Ako matke s dvomi malými deťmi mi príde tvoje správanie maximálne sebecké a drzé. Ak chceš cestovať samostatne, aby ťa iní ľudia neobťažovali, cestuj svojím autom. Ak si taká panička, že si vykúpiš všetky miestenky, prikúp si k nim aj cestovné lístky za všetky sedadlá, ktoré obsadíš. Byť inou matkou, ktorá si tam chce s deťmi sadnúť, kašlem na tvoje obsadené miestenky. Sadnem si tam i tak a sama privolám sprievodcu. Ale možno narazíš aj na nejakú hlučnú a hádavú matku s piatimi deťmi, ktorá cestujú z osady. Bola by som zvedavá či by si si aj pri nej bránila "svoje" miesta.

@anonym_0dc2fa z osady pani bude cestovať rýchlikom a ku tomu bude kupovať pre svoje deti miestenky 😀😀
nemyslíš vážne.

anonym_65fc18
Dnes o 09:32
@doriiis

Ako legálne to je ale je to riadne koko. ske. Som zvedavá aká budeš sebecka, keď sa ťa sprievodca spýta na tých ľudí, že kde sú, keď majú kúpené miestenky. Či sa priznas, že si jednoducho sebecka trapka.

@doriiis nebude sa pýtať na ľudí . Skôr môže povedať mamičke s dieťaťom že tam v tom vozni sú prázdne miesta - nech si ide presadnúť. Autorka ak začne namietať, že miestenky zakúpila ona, sprievodca ju môže vyzvať k preukázaniu cest. lískov ku miestenke.

doriiis
Dnes o 09:33
@anonym_65fc18

@doriiis nebude sa pýtať na ľudí . Skôr môže povedať mamičke s dieťaťom že tam v tom vozni sú prázdne miesta - nech si ide presadnúť. Autorka ak začne namietať, že miestenky zakúpila ona, sprievodca ju môže vyzvať k preukázaniu cest. lískov ku miestenke.

@anonym_65fc18 .. .Bodaj by sa tak stalo.

minesasubu
Dnes o 09:35

v detskom kupe je 6 miest
ty si kupila vsetky miesta? to je asi trochu predražené kvoli 3 hod
a do detského kupe nepride len tak niekto
zalezi od spoločnosti je to regio?

anonym_45c76c
Dnes o 09:42
@minesasubu

v detskom kupe je 6 miest
ty si kupila vsetky miesta? to je asi trochu predražené kvoli 3 hod
a do detského kupe nepride len tak niekto
zalezi od spoločnosti je to regio?

@minesasubu nekupila miesta len miestenky, ak sa nemylim 1€ kus

anonym_0681b6
Dnes o 09:44
@anonym_45c76c

@minesasubu nekupila miesta len miestenky, ak sa nemylim 1€ kus

@anonym_45c76c miestenka predsa predstavuje jedno miesto na sedenie

vana95
autor
Dnes o 09:52

Áno kupila som 1 lístok dospelý, dve detske (zadarmo) a 6 miesteniek.

anonym_45c76c
Dnes o 09:52
@anonym_0681b6

@anonym_45c76c miestenka predsa predstavuje jedno miesto na sedenie

@anonym_0681b6 asi ti nerozumiem 🙂 ano miestenka predstavuje miesto na sedenie ale vies si kupit miestenku separe, kedze sa tam da odkliknut, ze listok uz mas, reagovala som na komentar, kde bolo napisane, ze to bolo drahe no nebolo - zaplatila jeden listok a 6 miesteniek

anonym_0681b6
Dnes o 09:59
@anonym_45c76c

@anonym_0681b6 asi ti nerozumiem 🙂 ano miestenka predstavuje miesto na sedenie ale vies si kupit miestenku separe, kedze sa tam da odkliknut, ze listok uz mas, reagovala som na komentar, kde bolo napisane, ze to bolo drahe no nebolo - zaplatila jeden listok a 6 miesteniek

@anonym_45c76c Ale k jednému cest.lístku nemôže kúpiť 6 miesteniek. Potrebuje len tri. K ostatným potrebuje cest.lístky.

doriiis
Dnes o 10:01
@anonym_0681b6

@anonym_45c76c Ale k jednému cest.lístku nemôže kúpiť 6 miesteniek. Potrebuje len tri. K ostatným potrebuje cest.lístky.

@anonym_0681b6 .... Kúpila lístky 3.Jeden pre seba a dve detské zadarmo. Píše to v komentári vyssie

januska12323
Dnes o 10:03
@vana95

Áno kupila som 1 lístok dospelý, dve detske (zadarmo) a 6 miesteniek.

@vana95 ľudská debilita ma nikdy neprestane udivovať. Aspoň keby si neklamala, kúpila si to aby si tvoje deti mohli robiť čo chcú a nie kvôli iným ľuďom.

vana95
autor
Dnes o 10:03
@anonym_0681b6

@anonym_0681b6 dalo sa normálne kúpiť miestenky do kupe.
Ja nemám problém ak si sadne nejaká mamička k nám s dieťaťom. Nevysvetlila som celú pointu príbehu, mala snami cestovať aj kamarátka s deťmi a ja som mala zabezpečiť miestenky. Bohužiaľ ochorela a nedá sa jej. Mne peniaze za miestenky už nevrátia tak som chcela vedieť či bude taký problém keď by som mala cele kupe pre seba.

anonym_0681b6
Dnes o 10:04
@doriiis

@anonym_0681b6 .... Kúpila lístky 3.Jeden pre seba a dve detské zadarmo. Píše to v komentári vyssie

@doriiis Áno. Viem čítať.

anonym_efc463
Dnes o 10:04

Ale k listku pre dieta do 6 rokov predsa nemoze kupit 2 miestenky, teda moze, system ju pusti, ale ak ich ukaze sprievodcovi, bude sa pytat kde su dalsie listky. Miestenka bez listka nie je platna. Ked ich neukaze, bude sa tvarit dostatocne blbo )alebo vycurane), tak pocestuje pohodlne, budu mat cele kupe pre seba. Len ta jej ohladoplnost, ze aby neobtazovali inych cestujucich jej deti sa nakoniec ukazuje ako bezohladna vycuranost.

anonym_efc463
Dnes o 10:06
@vana95

Ja nemám problém ak si sadne nejaká mamička k nám s dieťaťom. Nevysvetlila som celú pointu príbehu, mala snami cestovať aj kamarátka s deťmi a ja som mala zabezpečiť miestenky. Bohužiaľ ochorela a nedá sa jej. Mne peniaze za miestenky už nevrátia tak som chcela vedieť či bude taký problém keď by som mala cele kupe pre seba.

@vana95 nevymyslaj, peniaze za miestenky to vratia, sice o 10% menej ako si platila, ale kym ich vratis do hodiny pred odchodom vlaku, tak vratia. Normalne sa to da zvladnut aj cez ich internetovu stranku, staci sa posnazit.

doriiis
Dnes o 10:08

Teraz zase kamoška mala ísť. 😁V úvodnom príspevku píšeš, že si kúpila tie miesta pre vlastné pohodlie. Tak teda ako? Peniaze za miestenky vracajú.
Nauč sa lepšie klamať

anonym_0681b6
Dnes o 10:09
@vana95

@vana95 Už vymýšľaš novú historku navyše.

anonym_0681b6
Dnes o 10:12
@anonym_5f949e

@vana95 detske kupe ak ides Tatranom je v miestenkovej casti vlaku teda nikto bez miestenky ti tam nesadne a ani nebude mat na to miesto.

@anonym_5f949e Môže si tam sadnúť. Cestovala som len jednu zastávku a sprievodca mi sám navrhol, že v detskom sú voľné miesta, nech idem tam s dieťaťom aj keď miestenku nemám. Že to je len jedna zastávka a vlak bol plný.

basulka3
Dnes o 10:14

Závisí od obsadenosti vlaku. V detskom kupé sedia len rodiny s deťmi. Bez detí si tam nemôžu sadnúť, sprievodca ich hneď presmeruje inam. Ďalšia vec, ze detské kúpe su po väčšinou prázdne.

basulka3
Dnes o 10:16
@anonym_efc463

@vana95 nevymyslaj, peniaze za miestenky to vratia, sice o 10% menej ako si platila, ale kym ich vratis do hodiny pred odchodom vlaku, tak vratia. Normalne sa to da zvladnut aj cez ich internetovu stranku, staci sa posnazit.

@anonym_efc463 za miestenky nevracajú iba za lístok

anonym_2b6956
Dnes o 10:20

S tvojho prispevku normalne krici - moje sebavedomie je v riti .😳😳😳

Strana
z3