icon

Cestovanie s deťmi vo vlaku: Riešenie miesteniek?

vana95
Dnes o 09:04

Ahojte zajtra plánujem cestu vlakom ktorá bude trvať 3 hodiny. Mám 5 a 13m dieťa.
Cez internet som kupila lístky +miestenky v detskom kupé.
Dalo sa kúpiť miestenky na cele kupé, čo som urobila pretože chcem mať kľud, malé je neposedné a nechcem aby niekomu liezlo na nervy+vramci bezpečnosti.
Myslite že to bude vadiť sprievodcovi že som obsadila celé detske kupe keď cestujem sama s dvomi deťmi ?
Ak si niekto sadne na naše miesto, môžem ho poprosiť aby si presadol ?

anonym_01b999
Dnes o 10:20

Včerajšia letmá skúsenosť z Tatrana: Keď som prechádzala vagónmi na svoje miesto, v detskom akoby ani nešla klíma plus decká tam voľne pobehovali po chodbičke....

markusrasford
Dnes o 10:20

@vana95 ty mas miestenku ale cestovný lístok nemaš. A tak ti nic nezaručuje ze máš právo na miesta ktoré si kúpila miestenku.

kreativka_logopedk
Dnes o 10:25

@vana95 Nebudeš sa cítiť trápne, keď si príde sadnúť iná mamička s dieťaťom a ty ich vyhodia, lebo si si sebecký obsadila 6 miest?

vana95
autor
Dnes o 10:27
@kreativka_logopedk

@vana95 Nebudeš sa cítiť trápne, keď si príde sadnúť iná mamička s dieťaťom a ty ich vyhodia, lebo si si sebecký obsadila 6 miest?

@kreativka_logopedk nie nevyhodila by som ich..

valria
Dnes o 10:39

To ako keď v štvorke chceme sedieť len dve, tak dokuúpim 2 miestenky a budem mať pohodlie? Ak by to robil každý, jazdia poloprázdne vlaky. Asi to tak nefunguje, špekulantka. Posaď deti k oknu, komentuj, bav sa s nimi, dones farbičky, knižku, rozprávku na tablete, daj najesť, napiť, možno aj pospia... 3 bodky nie je veľa, ale príprav sa na meškanie v tomto počasí.

anonym_0681b6
Dnes o 10:41
@valria

To ako keď v štvorke chceme sedieť len dve, tak dokuúpim 2 miestenky a budem mať pohodlie? Ak by to robil každý, jazdia poloprázdne vlaky. Asi to tak nefunguje, špekulantka. Posaď deti k oknu, komentuj, bav sa s nimi, dones farbičky, knižku, rozprávku na tablete, daj najesť, napiť, možno aj pospia... 3 bodky nie je veľa, ale príprav sa na meškanie v tomto počasí.

@valria Poloprázdne nie, ale natrieskané zvyšné vozne, ktoré nie sú povinne miestenkové a plné chodby

valria
Dnes o 10:42
@anonym_0681b6

@valria Poloprázdne nie, ale natrieskané zvyšné vozne, ktoré nie sú povinne miestenkové a plné chodby

@anonym_0681b6 Správny postreh!

struhanka
Dnes o 10:52

Prepravný poriadok.

minesasubu
Dnes o 10:53
@vana95

Áno kupila som 1 lístok dospelý, dve detske (zadarmo) a 6 miesteniek.

@vana95 to sa dá ?
myslela som že miestenka sa viaže na zakupené miesto

anonym_0681b6
Dnes o 10:59
@struhanka

Prepravný poriadok.

@struhanka Tak to ju vyjde dosť draho.

anonym_e8c96f
Dnes o 11:02

@vana95 Ano stale lepsie ako ked sedadlo obsadi panicka so psom,a vlak plny ,ze ludia musia stat v ulicke,ale pes sa vezie na sedadle,to je podla mna vrchol a nie to ze ty obsadis cele kupe,i ked podla mna ked si uz niekto prisadne nechaj ho sediet,ved ak bude mat poznamky k hluku povdz,ze si si zapltila cele .

letfenixa
Dnes o 11:05
@minesasubu

@vana95 to sa dá ?
myslela som že miestenka sa viaže na zakupené miesto

@minesasubu keď kupuješ lístok, webstranka ponúka možnosť, že lístok už máš, ale chceš si prikupit nejakú službu.

letfenixa
Dnes o 11:06
@struhanka

Prepravný poriadok.

@struhanka len ako na to ten sprievodca príde, že má 6 miesteniek na 3 lístky, z toho len jeden hradeny?

beata_k
Dnes o 11:06

@vana95 Musis si kupit listky, iba miestenky nestacia

anonym_0681b6
Dnes o 11:10
@letfenixa

@minesasubu keď kupuješ lístok, webstranka ponúka možnosť, že lístok už máš, ale chceš si prikupit nejakú službu.

@letfenixa V systéme to je, že tie miestenky sú kúpené a on vie, či tam už lístky kontroloval. Dá sa k tomu dopátrať.

anonym_e8e15e
Dnes o 11:12

Nic sa nebude riesit keby sa sprievodca pytal, povies iba tu vymyslenu story, ze kamoska s detmi nemohla prist bla bla bla a na volne miesta si sadne hocikto..

anonym_60fc51
Dnes o 11:13

kks. to dnes zase pol Slovenska vstalo ritou hore? normalne zasnem nad mnohymi komentarmi, da sa to aj slusne. je uplne jedno, preco ma viac miesteniek, ako keby ste nikdy necestovali vlakom, kde boli miesta obsadene miestenkami a nikto na nich nesedel. normalni ludia sa slusne spytaju po danej zastavke, ci je tam volne a mozu si prisadnut. ak teda zvladnu to male a neposedne. normalne to neries, ked bude niekto sediet na vasich miestach, tak ich poprosis ist inam, ze mate miestenku. tie co nevyuzijes mozes vratit online, ak chces

anonym_0681b6
Dnes o 11:22
@anonym_60fc51

kks. to dnes zase pol Slovenska vstalo ritou hore? normalne zasnem nad mnohymi komentarmi, da sa to aj slusne. je uplne jedno, preco ma viac miesteniek, ako keby ste nikdy necestovali vlakom, kde boli miesta obsadene miestenkami a nikto na nich nesedel. normalni ludia sa slusne spytaju po danej zastavke, ci je tam volne a mozu si prisadnut. ak teda zvladnu to male a neposedne. normalne to neries, ked bude niekto sediet na vasich miestach, tak ich poprosis ist inam, ze mate miestenku. tie co nevyuzijes mozes vratit online, ak chces

@anonym_e8e15e
@anonym_60fc51 Len detský vozeň číslo 5 je povinne miestenkový, čiže v systéme sú tie miesta obsadené a nikto si ich už vďaka nej nemôže kúpiť. Takže ďalšia matka s deťmi musí cestovať v klasickom vozni. A možno už bez miestenky. Takže je možné, že bude aj v chodbičke stáť s deťmi a madam sa bude rozťahovať sama v kupé. Ale sprievodcovia sú šikovní, zvyknú si to všimnúť a bude mať madam spoločnosť a druhá mamička ušetrí za miestenky.

letfenixa
Dnes o 11:36
@anonym_60fc51

@anonym_60fc51 miestenka stojí 1€, vrátenie miestenky 1 €, nepredpokladám, že pani špekulantka bude mať záujem ich vrátiť.
A ako bolo spomenuté vyššie, detský vagón je povinne miestenkovy, takže tam nikto nepríde len tak, či je miesto voľné.

anonym_e56e0b
Dnes o 11:40

@vana95 ak si rocnik 1995, - ahoj, ja som Tvoja skoro rovesnicka. Mam velke brucho mesiac pred porodom a dve deti - rocne a dvojrocne. Ak by som zrovna cestovala ku rodicom s deckami cez pol republiky a kvoli tomu nemohla ani do detskeho kupe (lebo teda je "obsadene"), tak si spomen pri svojej sebeckosti aj na to, co Tvoje spekulacie mozu znamenat a nalozit ostatnym slusnym cestujucim, ako im dokazes skomplikovat zivot, svojim "ja ja ja". Ale tak maj radost, pusti si tam hudbu a zatancuj.
(Ten dovymyslany pribeh o kamaratke nekomentujem).

anonym_1987e1
Dnes o 11:46

Môže si tam kľudne sadnúť ďalšia rodina (pokiaľ ich neodradí, že je to "rezervované"), s tým, však keď tí ľudia, čo tu sedia prídu, presadneme si. Ak sa priznáš, že to Ty si kúpila tie miestenky, potom to môžu riešiť so sprievodcom a ukáže sa, že Tvoje miestenky nie sú platné

anonym_0dc2fa
Dnes o 11:47

Zbytočne sa tu snažíš opeknieť vymyslenou kamarátkou. Čakala si tu zrejme gratulácie ako si to krásne vyriešila. Dostala si tu vynadané, tak už meníš príbeh, aby si nebola za blbú. Neskoro.

anonym_ee9cbf
Dnes o 11:55

@vana95 ty si troll, ze?

anonym_65fc18
Dnes o 11:57
@doriiis

Teraz zase kamoška mala ísť. 😁V úvodnom príspevku píšeš, že si kúpila tie miesta pre vlastné pohodlie. Tak teda ako? Peniaze za miestenky vracajú.
Nauč sa lepšie klamať

@doriiis milujem ľudí ktorí klamú. Fúúúúj , hnus. Pani autorka bude jednoduchšia.

anonym_0681b6
Dnes o 11:58
@anonym_1987e1

Môže si tam kľudne sadnúť ďalšia rodina (pokiaľ ich neodradí, že je to "rezervované"), s tým, však keď tí ľudia, čo tu sedia prídu, presadneme si. Ak sa priznáš, že to Ty si kúpila tie miestenky, potom to môžu riešiť so sprievodcom a ukáže sa, že Tvoje miestenky nie sú platné

@anonym_1987e1 Nie. Nemôžu si tam sadnúť. Bez zakúpenej miestenky sa do vozňov 3,4,5,6 nenastupuje. Sú povinne miestenkové.

vana95
autor
Dnes o 12:00

Milé žienky , miestenky som vrátila. Máte pravdu, nebolo to odomňa fér.
Dakujem za každý normálny komentár, urážky ma neprekvapujú na modrom konikovi ale čo som čakala.
Asi som potrebovala normálny pohľad na vec.
Peknú nedeľu.

anonym_65fc18
Dnes o 12:00
@anonym_0681b6

@anonym_1987e1 Nie. Nemôžu si tam sadnúť. Bez zakúpenej miestenky sa do vozňov 3,4,5,6 nenastupuje. Sú povinne miestenkové.

@anonym_0681b6 akoby nie. normálne prejdeš aj cez vozne. Nie sme v zahraničí kde ťa skontrolujú hneď ako máš nastúpiť do vlaku - vlak medzištátny.

anonym_ee9cbf
Dnes o 12:01
@valria

@valria to keď by som chcela v kúpe cestovať sama, tak mi stačí kúpiť 1 lístok a k tomu 6 miesteniek? Alebo ako to je teraz, nechápem tomu.
Ja som si myslela, ze miestenka sa da kúpiť iba k lístku. Vsak to by potom každý bol taky vyčurani. A v 1 vozni by tak sedelo co ja viem 20 ľudí a zvyšní by sa tlačili v uličke?

anonym_0681b6
Dnes o 12:03
@anonym_65fc18

@anonym_0681b6 akoby nie. normálne prejdeš aj cez vozne. Nie sme v zahraničí kde ťa skontrolujú hneď ako máš nastúpiť do vlaku - vlak medzištátny.

@anonym_65fc18 Áno, prejdeš, viem ako to chodí. Cestujem neskutočne často. Ale ak tam niekto bude sedieť bez miestenky, tak zaplatí pokutu,keď ho skontrolujú.

minesasubu
Dnes o 12:54
@letfenixa

@letfenixa aha my chodime len do čr a tam su miesta v detskom kupe jasne dané
po sk necestujeme vlakom ale zaujimave
že kupiš proste jeden k listok a k tomu 3-4-5-6 miesteniek