icon

Cestovanie s RegioJetom: Aktuálne skúsenosti a recenzie

7. aug 2026

Poprosím o objektívne, relevantné odpovede: Chystáme sa cestovať cca 6 hodín vlakom z KE do Olom. Keďže moje osobné skúsenosti s touto spoločnosťou sú nulové a na nete vidím v recenziách viac negatív (slabá klíma, meškania, poruchy...) než pozitív, rada by som počula aj váš názor. Regio mi vyhovuje časovo aj cenovo ( low cost vozeň), je bez prestupu, bez výluk.. Ale zvážila by som aj Štandard vozeň, príp. iného prepravcu, ak odporúčate. Ďakujem.

biba_18
7. aug 2026

regiom som jazdievala biznisom. už nejazdím. ale keď ti ide o cenu, tak nemáš čo špekulovať, odvezieš sa z bodu a do bodu b ...
stalo sa nám cestou do phy že sme stáli asi 6 hodín niekde v poli kvôli strhnutému vedeniu - vlaky českých dráh mali na úseku kyvadlovú dopravu, my sme museli čakať...

anonym_328cdb
7. aug 2026

@anonym_autor syn často cestuje regiojetom Košice - Praha. Služby nič moc, ale takisto nebol spokojný ani s českými dráhmi. Ale rigiojet je o dosť lacnejšie. On chodí iba lôžkom

mikasa_ackerman
7. aug 2026

@anonym_autor všetko už bolo vyššie povedané, tak len pridám, že majú tam dobrú a lacnú marlenku🤣

anonym_285fb2
7. aug 2026

Za meskanie RJ nemoze, kym sa mu nepokazi nieco na suprave. Tak isto meskaju aj ine vlaky, vacsinou kvoli vylukam.

autor
7. aug 2026
@anonym_285fb2

Za meskanie RJ nemoze, kym sa mu nepokazi nieco na suprave. Tak isto meskaju aj ine vlaky, vacsinou kvoli vylukam.

@anonym_285fb2 Ľudia kritizujú nefungujúcu klímu a nemožnosť otvoriť okná, hlavne v Low Cost. Sa pýtam, či vozeň Standard má ten istý problém.

la_dolce_vita
7. aug 2026

Moja skusenost a rada je nekupovat najlacnejsi listok, ak ti vadia hlucni spoluobcania.

pupavapampeliska
7. aug 2026

@anonym_autor určite voľ vyššiu triedu ako low cost (hlavne na dlhšie trasy), ja jazdievam regiom pravidelne, keď idem na Slovensko a tiež sa mi stalo, že klíma v low coste nebola zapnutá (alebo iba slabo).
minulý týždeň som išla regiom ČR-SR v relaxe a klíma fungovala dobre, možno až príliš dobre 😅 vagón vyzeral ako za komunizmu, jediné nové tam boli sedadlá... to mi prišlo také no... ale ok, aspoň tie sedadlá boli. ale okná nemali ani tienidlo, nie to nejaké sťahovacie žalúzie (vždy si vebrám miesto pri okne), takže časť cesty som si užila so slnkom v očiach kým zapadlo 😅
okná sa otvoriť nedajú, možnosť otvoriť okno v medzinárodnom vlaku som nevidela ani nepamätám, a to platí pre všetkých prepravcov - regiojet, ČD, leoexpress...
inak služby regia nič-moc, záleží akú posádku vlaku vychytáš a ako veľmi sa im chce... mala som aj dobrú skúsenosť, aj hroznú, že som dokonca po jazde písala sťažnosť (nič sa však neudialo).
čo mi na regio vadí (okrem nekonzistentnosti v službách) je to, že občas si poprehadzujú vozne a tak zrazu sa z otvoreného vozňa dostaneš do kupé (aj keď ja si vždy kupujem lístok do otvoreného vozňa), už mi raz aj zrušili môj vagón a dali ma do nejakého úplne iného.
meškania... to sa veľmi ovplyvniť nedá, tak sa nebudem sťažovať. keďže ideš z Košíc, tak meškanie naberieš až keď už budeš sedieť vo vlaku, počítaj tak 20-30 minút. po prechode ČR hranicami zvyknú vlaky meškanie stiahnuť. aj keď išla som akurát včera (nenastupujem však v Košiciach) a vlak nabral pár minút meškanie ešte pred odchodom zo stanice v Košiciach, do mojej stanice prišiel už s meškaním 37 minút.
čo sa týka ČD, tak ja s nimi nemám problém, lístok stojí porovnateľne s regiom (ako som písala vyššie, tak na dlhšie trasy by som low cost určite nekupovala), služby OK, kúpiš si miestenku a pohodlne cestuješ. ak by si zvolila ČD, tak odporúčam druhú triedu - tichú zónu (včera som tak išla zo SR do ČR a super (vagón vyzeral lepšie a modernejšie ako vagón triedy relax regiojetu), celú cestu kľud. meškanie teda 37 minút pri príchode, ale v ČR sme to stiahli na 15.
inak najradšej cestujem Leoexpressom, ale ten tuším na košickej stanici nezastavuje

ivka79
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_285fb2 Ľudia kritizujú nefungujúcu klímu a nemožnosť otvoriť okná, hlavne v Low Cost. Sa pýtam, či vozeň Standard má ten istý problém.

@anonym_autor My sme boli tento rok v Prahe. Trieda standard - klíma fungovala OK. Ale minulý rok klíma časť cesty nefungovala. A bolo tam neskutočne teplo...tieklo z nás. Čo sa týka služieb, tak OK. Káva je zadarmo. Jedlo výjde lacnejšie. Cez aplikáciu sa už nedá objednávať v triede standard. Ale chodili za celú cestu (cca 5 hodín) asi 5x za nami či niečo nechceme. A okná sa otvárať nedajú

anonym_3b6ea4
7. aug 2026

Jazdim iba regio, dlho a casto do Prahy. CD a ZSR sa vyhybam. V poslednom case nebol ziaden problem. Ani meskanie, ani problem s klimou. Aj low cost. Snazim sa ist mimo rush hours, nech nie je preplneny a mam dvojku sedadlo pre seba. Maju dobre obcerstvenie za normalne ceny. Mozes stornovat 15 min pred odchodom a prebukovat hocikedy na iny neskorsi termin. Na 95% vacsinou spokojnost.
Kvoli jednej ceste nemusis robit resersu, sadnes a ides. 🙂

natalka13
7. aug 2026

Mas to hop alebo trop.
Bud klimuju na 18st alebo vobec....alebo v pohode cesta.
Decka preferuju RJ, ceske drahy vraj katastrofa.
Ja som sla s CD raz, Pha-BA a uplna pohoda. Ale kupujem 1triedu.

autor
7. aug 2026
@pupavapampeliska

@anonym_autor určite voľ vyššiu triedu ako low cost (hlavne na dlhšie trasy), ja jazdievam regiom pravidelne, keď idem na Slovensko a tiež sa mi stalo, že klíma v low coste nebola zapnutá (alebo iba slabo).
minulý týždeň som išla regiom ČR-SR v relaxe a klíma fungovala dobre, možno až príliš dobre 😅 vagón vyzeral ako za komunizmu, jediné nové tam boli sedadlá... to mi prišlo také no... ale ok, aspoň tie sedadlá boli. ale okná nemali ani tienidlo, nie to nejaké sťahovacie žalúzie (vždy si vebrám miesto pri okne), takže časť cesty som si užila so slnkom v očiach kým zapadlo 😅
okná sa otvoriť nedajú, možnosť otvoriť okno v medzinárodnom vlaku som nevidela ani nepamätám, a to platí pre všetkých prepravcov - regiojet, ČD, leoexpress...
inak služby regia nič-moc, záleží akú posádku vlaku vychytáš a ako veľmi sa im chce... mala som aj dobrú skúsenosť, aj hroznú, že som dokonca po jazde písala sťažnosť (nič sa však neudialo).
čo mi na regio vadí (okrem nekonzistentnosti v službách) je to, že občas si poprehadzujú vozne a tak zrazu sa z otvoreného vozňa dostaneš do kupé (aj keď ja si vždy kupujem lístok do otvoreného vozňa), už mi raz aj zrušili môj vagón a dali ma do nejakého úplne iného.
meškania... to sa veľmi ovplyvniť nedá, tak sa nebudem sťažovať. keďže ideš z Košíc, tak meškanie naberieš až keď už budeš sedieť vo vlaku, počítaj tak 20-30 minút. po prechode ČR hranicami zvyknú vlaky meškanie stiahnuť. aj keď išla som akurát včera (nenastupujem však v Košiciach) a vlak nabral pár minút meškanie ešte pred odchodom zo stanice v Košiciach, do mojej stanice prišiel už s meškaním 37 minút.
čo sa týka ČD, tak ja s nimi nemám problém, lístok stojí porovnateľne s regiom (ako som písala vyššie, tak na dlhšie trasy by som low cost určite nekupovala), služby OK, kúpiš si miestenku a pohodlne cestuješ. ak by si zvolila ČD, tak odporúčam druhú triedu - tichú zónu (včera som tak išla zo SR do ČR a super (vagón vyzeral lepšie a modernejšie ako vagón triedy relax regiojetu), celú cestu kľud. meškanie teda 37 minút pri príchode, ale v ČR sme to stiahli na 15.
inak najradšej cestujem Leoexpressom, ale ten tuším na košickej stanici nezastavuje

stankadu
7. aug 2026

Urcite radsej vyssiu triedu ako lowcost. S regio mam iba dobre skusenosti, viackrat sme boli v Prahe aj v Brne.