icon

Dá sa dokúpiť rakúska diaľničná známka spätne?

neznamaznama
Včera o 19:21

Prosím vás, vlastnou nepozornosťou a chybou som dnes cestou do Rakúska išla aj po diaľnici z BA. Uvedomila som si to až pri ceste späť. Dá sa dokúpiť diaľničná známka spätne na tento deň? Či už len čakať na pokutu?

anonym_57e5c5
Včera o 19:22

@neznamaznama čakaj na pokutu

anonym_79e61d
Včera o 19:22

@neznamaznama neda,maju iny systém ako my.

guudy
Autor odpoveď zmazal
anonym_107ac3
Včera o 19:36

Bude pokuta

anonym_3bbfa7
Včera o 19:38

Neda ved to by kazdy kupoval spatne

anonym_57e5c5
Včera o 19:39
@guudy
Odpoveď bola zmazaná

@guudy 1 a 10 dňová je hneď platná

nikuskaa92
Včera o 19:41

Bohuzial pride pokuta

guudy
Včera o 19:44
@anonym_57e5c5

@guudy 1 a 10 dňová je hneď platná

Oki, tak beriem spat 🙂

anonym_352546
Včera o 19:47

to sa da ako vlastnou nepozornostou? tosi isla naschval ved pred jazdou do zahranicia si dam na taketo veci pozor ci ?

anonym_57e5c5
Včera o 20:00
@guudy

Oki, tak beriem spat 🙂

@guudy nič sa nestalo nemohla si vedieť

martinmmartin
Včera o 20:01

A mozno ani pokuta nebude

anonym_79e61d
Včera o 20:05
@anonym_3bbfa7

Neda ved to by kazdy kupoval spatne

@anonym_3bbfa7 u nas je to mozne vramci jedneho dňa.

tilly
Včera o 20:07

rakúska nie, slovenská sa dá. Ale možno ak ťa nechytili, tak pokuta ani nepríde. My sme skoro rok jazdili so zle nalepenou známkou a prišla len jedna pokuta za ten čas, vlastne z tej pokuty sme sa dozvedeli, že tá nálepka bola zle nalepená, ale to je dlhý príbeh

tundra
Včera o 20:23

@neznamaznama ak si nepresla, cez kontrolne zariadenie,nemusi prist.Ja som cestoval autovlakom do Wiedne a znamku som mal,len som zabudol nalepit.Wien- BA som presiel a pokuta zatial neprisla,je to uz 1,5 roka.

chrobak7
Včera o 21:38
@anonym_352546

to sa da ako vlastnou nepozornostou? tosi isla naschval ved pred jazdou do zahranicia si dam na taketo veci pozor ci ?

@anonym_352546 Nie je to nič nezvyčajné. Neviem odkiaľ si, ale keď ideš cez Jarovce do AT, tak ťa to hneď naženie na rakúsku diaľnicu, ani nevieš kedy. A tam už nie je cesty späť - cúvať nemôžeš ani zbočiť sa nedá.

A na prvom výjazde z diaľnice zvyknú stáť uniformovaní a vyberajú pokuty.

vevesh
Dnes o 04:43
@anonym_352546

@anonym_352546 normalne- niektore useky su nepriehladne postavene a ked nie si znaly cesty, lahko zabocis tam, kde nemas. Nam sa to tiez stalo, ze sme ani na dialnicu nechceli a dostali sme sa tam- a to vo vela statoch, nielen na tomto useku...🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_352546
Dnes o 06:16
@vevesh

@anonym_352546 normalne- niektore useky su nepriehladne postavene a ked nie si znaly cesty, lahko zabocis tam, kde nemas. Nam sa to tiez stalo, ze sme ani na dialnicu nechceli a dostali sme sa tam- a to vo vela statoch, nielen na tomto useku...🤷‍♀️🤷‍♀️

@chrobak7
@vevesh normalne si davam pozor. Radsej dam 10€ na nelepku ako potom riesit toto. Treba mysliet dopredu

anonym_3bbfa7
Dnes o 06:19
@anonym_79e61d

@anonym_3bbfa7 u nas je to mozne vramci jedneho dňa.

@anonym_79e61d ale pyta sa na Rakusko tak logocky moja odpoved smerovala k Rakusku nevedela som, ze pri tej otazke treba zmienit kazdy jeden stat, kde moze a kde nie vramci celeho sveta 😂

katkaseiner
Dnes o 06:42
@anonym_3bbfa7

@anonym_79e61d ale pyta sa na Rakusko tak logocky moja odpoved smerovala k Rakusku nevedela som, ze pri tej otazke treba zmienit kazdy jeden stat, kde moze a kde nie vramci celeho sveta 😂

@anonym_3bbfa7 vies, niekto si mysli ze ak sa to da u nas v bananistane, tak sa to da vsade... ale to len v tejto krajine si politici chodia na dovolenku predtym ako zaplatia (plati to aj na dialnicnu znamku), vsade inde platia pred dovolenkou...

petracandle
Dnes o 06:58
@katkaseiner

@anonym_3bbfa7 vies, niekto si mysli ze ak sa to da u nas v bananistane, tak sa to da vsade... ale to len v tejto krajine si politici chodia na dovolenku predtym ako zaplatia (plati to aj na dialnicnu znamku), vsade inde platia pred dovolenkou...

@katkaseiner to ešte aj pri tomto budeš nadávať na Slovensko? 🤦‍♀️ čo je zlé na tom, že sa dá kúpiť diaľničná aj spätne v rámci toho dňa?

anonym_a330fb
Dnes o 07:27

bohuzial, neda sa tak ako u nas

katkaseiner
Dnes o 08:11
@petracandle

@katkaseiner to ešte aj pri tomto budeš nadávať na Slovensko? 🤦‍♀️ čo je zlé na tom, že sa dá kúpiť diaľničná aj spätne v rámci toho dňa?

@petracandle v com nadavam na slovensko? akoze prepac? konstatovala som, ze len na slovensku sa toto da, tak si niekto myslel ze sa to da aj inde...

vevesh
Dnes o 08:21
@anonym_352546

@chrobak7
@vevesh normalne si davam pozor. Radsej dam 10€ na nelepku ako potom riesit toto. Treba mysliet dopredu

@anonym_352546 normalne ta niektory pruh pri toceni vytoci na dialnicu. To nie je o nedavani si pozor - ked nevies kde si a navigacka ta "niekam taha" a chyba oznacenie, raz dva si niekde, kde nechces, napriklad na platenej dialnici. Ci akoze mam v pripajacom pruhu sa otacat alebo ist oproti na dialnici ci ako ?? Asi si malo najazdlila, ked si taketo nezazila....

chrobak7
Dnes o 08:45
@anonym_352546

@chrobak7

@anonym_352546 Dám ti za úlohu, dostať sa z Patrónky do Dunajskej Lužnej pomocou navígácie. Kľudne by som sa stavil, že sa nevieš pripraviť na to, ktoré úseky sú spoplatnené a ktoré nie. Že kým by si došla do D. Lužnej, tak by si vošla na spoplatnený úsek, ani by si o tom nevedela.

Od kompu sa ľahko mudruje, kým sa ti to nestane v praxi.

chrobak7
Dnes o 08:46
@vevesh

@anonym_352546 normalne ta niektory pruh pri toceni vytoci na dialnicu. To nie je o nedavani si pozor - ked nevies kde si a navigacka ta "niekam taha" a chyba oznacenie, raz dva si niekde, kde nechces, napriklad na platenej dialnici. Ci akoze mam v pripajacom pruhu sa otacat alebo ist oproti na dialnici ci ako ?? Asi si malo najazdlila, ked si taketo nezazila....

@vevesh Presne tak, v navigácii nevidno presne, do ktorého pruhu sa treba zaradiť. Sú to sekundy na rozhodovanie.

Ale je zbytočné o tom polemizovať, či sa to môže stať alebo nie a či komu. Jednoducho sa to môže stať každému, ak nepozná danú diaľnici či križovatku.

Otázku zo zadania sme už vyriešili. Akurát včera som kupoval rakúsku diaľničnú nálepku. A je to tak, ako písal jeden anonym - 1 a 10 dňová známka sa dá urobiť platnou hneď pri kúpe, ostatné majú 18 dennú lehotu, kým nadobudnú platnosť v prípade nákupu on-line.

Spätne - ani len od začiatku daného dňa - sa nedá kúpiť žiadna.