Dá sa dokúpiť rakúska diaľničná známka spätne?
Prosím vás, vlastnou nepozornosťou a chybou som dnes cestou do Rakúska išla aj po diaľnici z BA. Uvedomila som si to až pri ceste späť. Dá sa dokúpiť diaľničná známka spätne na tento deň? Či už len čakať na pokutu?
Bude pokuta
Neda ved to by kazdy kupoval spatne
to sa da ako vlastnou nepozornostou? tosi isla naschval ved pred jazdou do zahranicia si dam na taketo veci pozor ci ?
Neda ved to by kazdy kupoval spatne
@anonym_3bbfa7 u nas je to mozne vramci jedneho dňa.
rakúska nie, slovenská sa dá. Ale možno ak ťa nechytili, tak pokuta ani nepríde. My sme skoro rok jazdili so zle nalepenou známkou a prišla len jedna pokuta za ten čas, vlastne z tej pokuty sme sa dozvedeli, že tá nálepka bola zle nalepená, ale to je dlhý príbeh
@neznamaznama ak si nepresla, cez kontrolne zariadenie,nemusi prist.Ja som cestoval autovlakom do Wiedne a znamku som mal,len som zabudol nalepit.Wien- BA som presiel a pokuta zatial neprisla,je to uz 1,5 roka.
to sa da ako vlastnou nepozornostou? tosi isla naschval ved pred jazdou do zahranicia si dam na taketo veci pozor ci ?
@anonym_352546 Nie je to nič nezvyčajné. Neviem odkiaľ si, ale keď ideš cez Jarovce do AT, tak ťa to hneď naženie na rakúsku diaľnicu, ani nevieš kedy. A tam už nie je cesty späť - cúvať nemôžeš ani zbočiť sa nedá.
A na prvom výjazde z diaľnice zvyknú stáť uniformovaní a vyberajú pokuty.
@anonym_352546 normalne- niektore useky su nepriehladne postavene a ked nie si znaly cesty, lahko zabocis tam, kde nemas. Nam sa to tiez stalo, ze sme ani na dialnicu nechceli a dostali sme sa tam- a to vo vela statoch, nielen na tomto useku...🤷♀️🤷♀️
@anonym_352546 normalne- niektore useky su nepriehladne postavene a ked nie si znaly cesty, lahko zabocis tam, kde nemas. Nam sa to tiez stalo, ze sme ani na dialnicu nechceli a dostali sme sa tam- a to vo vela statoch, nielen na tomto useku...🤷♀️🤷♀️
@anonym_3bbfa7 u nas je to mozne vramci jedneho dňa.
@anonym_79e61d ale pyta sa na Rakusko tak logocky moja odpoved smerovala k Rakusku nevedela som, ze pri tej otazke treba zmienit kazdy jeden stat, kde moze a kde nie vramci celeho sveta 😂
@anonym_79e61d ale pyta sa na Rakusko tak logocky moja odpoved smerovala k Rakusku nevedela som, ze pri tej otazke treba zmienit kazdy jeden stat, kde moze a kde nie vramci celeho sveta 😂
@anonym_3bbfa7 vies, niekto si mysli ze ak sa to da u nas v bananistane, tak sa to da vsade... ale to len v tejto krajine si politici chodia na dovolenku predtym ako zaplatia (plati to aj na dialnicnu znamku), vsade inde platia pred dovolenkou...
@anonym_3bbfa7 vies, niekto si mysli ze ak sa to da u nas v bananistane, tak sa to da vsade... ale to len v tejto krajine si politici chodia na dovolenku predtym ako zaplatia (plati to aj na dialnicnu znamku), vsade inde platia pred dovolenkou...
@katkaseiner to ešte aj pri tomto budeš nadávať na Slovensko? 🤦♀️ čo je zlé na tom, že sa dá kúpiť diaľničná aj spätne v rámci toho dňa?
bohuzial, neda sa tak ako u nas
@katkaseiner to ešte aj pri tomto budeš nadávať na Slovensko? 🤦♀️ čo je zlé na tom, že sa dá kúpiť diaľničná aj spätne v rámci toho dňa?
@petracandle v com nadavam na slovensko? akoze prepac? konstatovala som, ze len na slovensku sa toto da, tak si niekto myslel ze sa to da aj inde...
@anonym_352546 normalne ta niektory pruh pri toceni vytoci na dialnicu. To nie je o nedavani si pozor - ked nevies kde si a navigacka ta "niekam taha" a chyba oznacenie, raz dva si niekde, kde nechces, napriklad na platenej dialnici. Ci akoze mam v pripajacom pruhu sa otacat alebo ist oproti na dialnici ci ako ?? Asi si malo najazdlila, ked si taketo nezazila....
@anonym_352546 Dám ti za úlohu, dostať sa z Patrónky do Dunajskej Lužnej pomocou navígácie. Kľudne by som sa stavil, že sa nevieš pripraviť na to, ktoré úseky sú spoplatnené a ktoré nie. Že kým by si došla do D. Lužnej, tak by si vošla na spoplatnený úsek, ani by si o tom nevedela.
Od kompu sa ľahko mudruje, kým sa ti to nestane v praxi.
@anonym_352546 normalne ta niektory pruh pri toceni vytoci na dialnicu. To nie je o nedavani si pozor - ked nevies kde si a navigacka ta "niekam taha" a chyba oznacenie, raz dva si niekde, kde nechces, napriklad na platenej dialnici. Ci akoze mam v pripajacom pruhu sa otacat alebo ist oproti na dialnici ci ako ?? Asi si malo najazdlila, ked si taketo nezazila....
@vevesh Presne tak, v navigácii nevidno presne, do ktorého pruhu sa treba zaradiť. Sú to sekundy na rozhodovanie.
Ale je zbytočné o tom polemizovať, či sa to môže stať alebo nie a či komu. Jednoducho sa to môže stať každému, ak nepozná danú diaľnici či križovatku.
Otázku zo zadania sme už vyriešili. Akurát včera som kupoval rakúsku diaľničnú nálepku. A je to tak, ako písal jeden anonym - 1 a 10 dňová známka sa dá urobiť platnou hneď pri kúpe, ostatné majú 18 dennú lehotu, kým nadobudnú platnosť v prípade nákupu on-line.
Spätne - ani len od začiatku daného dňa - sa nedá kúpiť žiadna.

@neznamaznama čakaj na pokutu