Dá sa zrušiť let a ako to funguje?
Nikdy som neletela a manžel má zabookovane letenky je mesiac do odletu. Nemôžeme íst. Dá sa to zrušiť ? Platí sa to vopred pri zabookovani alebo ako to vlastne funguje ?
jasne že sa to dá zrušiť ale treba platiť storno
popripade ak mate poistenie dá sa to vykriť ak je dovod
ak nemozete letiet dajú sa na letenkach aj prepísať mena a ponuknut ich niekomu inému
manžel nechce povedať či ich už zaplatil to važne fuuu a dieťa na ceste riadne divné toto
a čo ubytovanie ? to je zaplatené už?
Manžel ti to zrejme nechce povedať, aby si to zbytočne neriešila, nestresovala a rozhodla sa naozaj iba podľa toho ako sa cítiš, bez ohľadu na peniaze... tak to nechaj na ňom, keď ich kúpil, aby to vyriešil ako on uzná za vhodné
Zatiaľ iba letenky ubytovanie nie
Písal aj môjmu gynekologovi bez môjho vedomia ten mu povedal, že by to malo byť ok ale proste nevie pochopiť, že ja nechcem. Horko ťažko som otehotnela a nechcem ani najmenší risk
Doteraz sme nelietali nikam a boli sme spokojní a zrazu chce letieť po 14 rokoch čo sme spolu no neni som s tým vôbec ok
Lekar, ktory by konzultoval moj stav s mojou manzelkou bez mojho vedomia by uz nebol mojim lekarom - len k tomuto. Ohladne leteniek: ak bral tie najlacnejsie (co robi vacsina), tak sa zrusit nedaju. Mozno za velky poplatok prebookovat. Pisala si minule ze 1,5 hodinovy let, takze nic drahe.. letenky by som neriesil. Ries komunikaciu s manzelom a ze musi akceptovat ak niekde nechces ist.
Písal aj môjmu gynekologovi bez môjho vedomia ten mu povedal, že by to malo byť ok ale proste nevie pochopiť, že ja nechcem. Horko ťažko som otehotnela a nechcem ani najmenší risk
@anonym_autor ak je to cez nejakú nízkonakladovku, tak zrušiť sa asi neoplatí (jedine ak mal nejaké výborné storno poistenie, len tam treba tiež nejaký dôvod, nie že Ty nechceš), proste to prepadne
Pravdepodobne kúpil, inak by Ti rovno povedal, že nie
jasne že sa to dá zrušiť ale treba platiť storno
popripade ak mate poistenie dá sa to vykriť ak je dovod
ak nemozete letiet dajú sa na letenkach aj prepísať mena a ponuknut ich niekomu inému
manžel nechce povedať či ich už zaplatil to važne fuuu a dieťa na ceste riadne divné toto
a čo ubytovanie ? to je zaplatené už?
@minesasubu nemáš tak celkom pravdu, záleží od konkrétnej leteckej spoločnosti a zakúpenej tarify.
@anonymny_autor na to, aby si dostala zmysluplnú odpoveď musíš napísať o akú leteckú spoločnosť sa jedná a akú tarifu máte zakúpenú. Vo všeobecnosti ale netreba nič rušiť, stačí nenastúpiť do lietadla (aj keď ani to nie je úplne jednoznačné, niektoré spoločnosti môžu vyžadovať tzv. "no-show fee").
Tvoj lekár konzultoval tvoj zdravotný stav s cudzím človekom po telefóne? To by ma trápilo viac ako nejaké letenky. Nech si to rieši sám. Takýto divný bol aj pred tehotenstvom?
Letenky musis zaplatit ihned po kupe, to nie je tak, ze oni budu cakat mesiace, kym zaplatis. A je jedno, ci u leteckej spolocnsoti alebo sprostredkovatela ako je napr. Kiwi alebo Pelikan.
Najlacnejsie letenky u vacsine aeroliniek nie su refundovatelne, t.j. nedaju sa vratit peniaze. Pri lowcostoch ako Ryanair alebo Wizzair sa nechavaju prepadnut. Mozes ich ponuknut niekomu,ze by si ich zobral a nechal prepisat meno, ale to je 75 EUR minimalne 1 smer/osoba a tym padom sa to nikomu neoplati.
Ty si už písala včera alebo pred pár dňami. Záleží aké letenky či s možnosťou storna alebo nie. Všetko je v podmienkach. Ak nechceš letieť , nelet. A zvláštne že tvoj lekár podal bez tvojho vedomia informácie ďalšej osobe
Veľká chyba, že si si spravila dieťa s takýmto mužom, ty kokos to by len napadlo môjho muža písať, môjmu gynekológovi tak mu vynadám či je normálny, a ukončím to s ním. Prepáč ale ty niesi asi tiež v pohode, pretože, muž ti nepovie či zaplatil letenky? Haloooo letenky sú najmenší problém Vás dvoch, dajú sa zrušiť ale ostane s holou riťou, určite si ich nepoistoval
Tvoj lekár konzultoval tvoj zdravotný stav s cudzím človekom po telefóne? To by ma trápilo viac ako nejaké letenky. Nech si to rieši sám. Takýto divný bol aj pred tehotenstvom?
@januska12323 Lekar pako, manzel detto.
Nech si to rieši muž sám keď ti nechce povedať či ich platil. Keby mi toto povedal môj tak neriešim. Raz keď nechceš povedz, že nikam nejdeš a nech si to rieši ako chce. A teda zmenila by som gyn. keď podáva o tebe info. Lekárske tajomstvo mu asi nehovorí nič
Letenky sú samozrejme zaplatené v plnej sume, nedajú sa rezervovať zadarmo.
Ak veľmi chce ísť na tú dovolenku môže ísť sám, alebo za poplatok zmeniť meno na druhej letenke a zobrať niekoho so sebou.
Ty ostaneš doma ako si sa rozhodla a má dosť času si to zariadiť.
Letenky s akou spoločnosťou? Kúpené napriamo či cez sprostredkovateľov? Mali ste poistenie alebo nie?
Ale najklasickejšia situácia, že letenky kúpené cez Ryanair/Wizz alebo Austrian, dostanete akurát tak pohrbe a nič vám netreba stornovať.
@minesasubu nemáš tak celkom pravdu, záleží od konkrétnej leteckej spoločnosti a zakúpenej tarify.
@anonymny_autor na to, aby si dostala zmysluplnú odpoveď musíš napísať o akú leteckú spoločnosť sa jedná a akú tarifu máte zakúpenú. Vo všeobecnosti ale netreba nič rušiť, stačí nenastúpiť do lietadla (aj keď ani to nie je úplne jednoznačné, niektoré spoločnosti môžu vyžadovať tzv. "no-show fee").
@sissy27 a v čom konkretne nemám pravdu ?
@sissy27 a v čom konkretne nemám pravdu ?
@minesasubu že treba platiť storno. Ak si zakúpiš refundovateľnú letenku, tak ti vrátia normálne plnú sumu. Nízkonákladovky v základnej tarife nemá zmysel rušiť, proste len nenastúpiš do lietadla. Za niektoré ti vrátia len taxy. Je to naozaj rôzne.
@minesasubu že treba platiť storno. Ak si zakúpiš refundovateľnú letenku, tak ti vrátia normálne plnú sumu. Nízkonákladovky v základnej tarife nemá zmysel rušiť, proste len nenastúpiš do lietadla. Za niektoré ti vrátia len taxy. Je to naozaj rôzne.
@sissy27 dik za info 🙂 budem vedieť do buducna
@sissy27
Teoreticky vratia "plnu sumu" ale Emiraty si odratali barzjake ketaske letistne poplatky, takze nevratili plnu sumu
Doteraz sme nelietali nikam a boli sme spokojní a zrazu chce letieť po 14 rokoch čo sme spolu no neni som s tým vôbec ok
@anonym_autor A kam to mate letiet? Niekde do exotiky ci len tu v ramci Europy? To by si podla mna zvladla. Ale ak naozaj nechces, tak nech ide s nejakym kamaratom alebo nech vezme mamičku 😉 Ale pokial kupil len lowcostove letenky a nic viac, ziadne ubytko, tak kasli na to, este v zivote pominate kopu penazi na rozne zbytocnosti
@anonym_7df943 este raz - zalezi od konkretnej leteckej spolocnosti a konkretnej zakupenej tarify.
@sissy27
A vratili co vratili a okecali len preto lebo letenka bola za plnu cenu a som ich gold member.
Keď nevieme spoločnosť, či bolo poistenie a aké to boli letenky, či mali možnosť storna, alebo flexi, tak ti nikto neporadí. Ešte keby ste mali cestovné poistenie so stornom bez spoluúčasti by sa to dalo bezplatne zrušiť, ale to predpokladám, že nemáte.

Som tehotná a nechcen ísť. Muž mi nechce povedať či to už platil alebo nie.