icon

Dlhá cesta s detmi autom alebo radšej lietadlom?

27. máj 2026

Ahojte, zaujíma ma, či toto riešite aj vy 😅

Máme vybranú dovolenku, ktorá by sa páčila všetkým… len cesta autom tam trvá skoro 14 hodín. Muž tvrdí, že sa to dá zvládnuť, že ušetríme oproti lietadlu a budeme mať auto k dispozícii. Ja si zas neviem predstaviť sedieť s deťmi tak dlho v aute 😅

Teraz rozmýšľame, či radšej neobetovať destináciu a nevybrať niečo bližšie alebo letieť a viac si priplatiť.

Čo by ste vybrali vy? Zvládli ste niekto takú dlhú cestu autom s deťmi? Deti majú 4 a 7 rokov.

Strana
z4
janinah
27. máj 2026

Kam? 1 noc prespat po ceste?

biba_18
27. máj 2026

ja mám cestovať 8-9 hodín a mám mrle ... takže ak by som išla autom, určite s medzizastávkou cestou a tam prespať - a ráno pokračovať ... a cestou s5 rovnako...

martinmmartin
27. máj 2026

zrataj to co ta kazda varianta bude stat a zistis ci ti to stoji za to
vidim to na 50/50

anonym_816d45
27. máj 2026

@anonym_autor môjho muža do lietadla nedostanem, každý rok odsoferuje 12-14h.Deti väčšinou spia

slavomira236
27. máj 2026

@anonym_autor ja som is dcerkou 6 rocnou cestovala busom z kosic do grecka paralia 28 hodin cca a zvladlu sme to. Bolo dost deti. Ale vtedy sa este tak nelietalo. Vela ludi cestovalo aurobusmi. 14 hodin myslim ze zvladnete..urobite si pauzy

anonym_67bd68
27. máj 2026

14 hodin v aute? Salies? Paneboze nerob to. My sme sli minuly rok z HR a kvoli zapcham nam trvala spiatocna cesta tiez cca 13 hodin a bolo to peklo na Zemi. Nekecam. Uz pre mna to bolo priserne dlho, syn (vtedy 7 r.) sa v tom aute skoro zblaznil. Nikdy viac. Tento rok idem lietadlom.

thereisabear
27. máj 2026

V detstve som tak chodila a bolo to ok, s našimi deťmi si to vôbec neviem predstaviť, išli by sme lietadlom.

sense
27. máj 2026

Tak moja dcéra je zvyknuta byť v aute tak dlho od maöa. Ono záleží od destinácie, podľa toho by som volila aj dopracu. Ja keď idem s dcérou sama 1000km prespime niekde v polovici cesty, alebo ideme vlakom, ideálne nočným a lezadlovy vagon.ak ideme dvaja sa prestriedamie, vyrážame skoro ráno.

anonym_3977a4
27. máj 2026

Určite lietadlo. Toto by bolo trápenie

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2026

@anonym_autor Sla by som letecky a auto by som si pozicala na mieste, ak teda tam chcete mat auto.

anonym_00d95e
27. máj 2026

@anonym_autor nikdy v zivote autom s detmi dlhsie ako 3 hodiny, za tych par korun naviac sa to neoplati.

anonym_62c89b
27. máj 2026

Dva aspekty.
1. Sú deti zvyknuté dlho cestovať? Moji 10 hodín dajú úplne v pohode. Takže 14 by dali tiež.
2. Na ako dlho idete? Ak na týždeň tak by som šla lietadlom. Rýchlejšie, pohodlnejšie, ušetríte čas. Ak na aspoň dva týždne a viac, išla by som autom. Máte v pohode čas vstrebať aj tú cestu, užívať dovolenku a auto využiť na nejaké výlety vo vlastnej réžii.

guiseppinka
27. máj 2026
@anonym_62c89b

Dva aspekty.
1. Sú deti zvyknuté dlho cestovať? Moji 10 hodín dajú úplne v pohode. Takže 14 by dali tiež.
2. Na ako dlho idete? Ak na týždeň tak by som šla lietadlom. Rýchlejšie, pohodlnejšie, ušetríte čas. Ak na aspoň dva týždne a viac, išla by som autom. Máte v pohode čas vstrebať aj tú cestu, užívať dovolenku a auto využiť na nejaké výlety vo vlastnej réžii.

Nie je to sice sranda cestovat tolko hodin, ale ja cestujem s deckami bezne 8 9 hodin
@anonym_62c89b akurat som to sla pisat aj ja. V polke sa da prespat, pozriet nieco a na spiatocnej ceste tiez. Ak 2 soferi, tak sa da ist aj v noci/skoro rano a vystriedat sa

yellowunicorn
27. máj 2026

@anonym_autor neviem si predstaviť kde 14 hodín (jeden smer) autom vyjde lacnejšie na palive/diaľničných známkach/mýte/opotrebení ako kúpiť letenky

anonym_d7d01c
27. máj 2026

Sestra chodia len autom, chalani su zvyknuti. Prvykrat boli ,ked mali chalani 11 mesiacov a druhy mal 3,5 roka. Isli autom do norska az na polarny kruh, potom o rok boli francuzsko - nice, st tropez a odtial do pariza, potom dali trip amsterdam, brusel, londyn a odtial do nice, teraz idu 3 x na sardiniu autom. Chalanom nevadi dlha cesta, svagor letne dovolenky len autom, dopredu zarezervuju kempy al byty, chodia tak na 2-3 tyzdne, podla toho kam idu

zmrzlinka2021
27. máj 2026

@anonym_autor

Určite lietadlo...

anonym_62c89b
27. máj 2026
@guiseppinka

Nie je to sice sranda cestovat tolko hodin, ale ja cestujem s deckami bezne 8 9 hodin
@anonym_62c89b akurat som to sla pisat aj ja. V polke sa da prespat, pozriet nieco a na spiatocnej ceste tiez. Ak 2 soferi, tak sa da ist aj v noci/skoro rano a vystriedat sa

@guiseppinka čo ja viem? Naši s tým problém nemajú. Pendlujeme hore dole. Na niektoré cesty sa tešia, niektoré už sú nuda ale nikdy nebol problém. Je to o zvyku. Mám pocit, že najväčší problém je tam, kde nie sú zvyknutí cestovať ani rodičia.

zalka
27. máj 2026
@yellowunicorn

@anonym_autor neviem si predstaviť kde 14 hodín (jeden smer) autom vyjde lacnejšie na palive/diaľničných známkach/mýte/opotrebení ako kúpiť letenky

@yellowunicorn napríklad bulharsko, cez leto cena leteniek pre rodinu výjde aj 1000e cesta autom 400e je to rozdiel.
Detto každý povie letecky ... ak nebýva v meste odkiaľ sa lieta, ale na druhom konci republiky ... tak aj tie presuny hore dole a rezervy výjdu časovo na toľko ako keby človek šiel autom. Najkratšie mi vychádza cesta z domu do BG na 12 hodín, a to idem lietadlom, akurát z východu kým sa dotrepem do BA .. tak to chvílku trvá, človek musí mať rezervu. Ak idem cez Vieden tak ešte dlhšie.

anonym_4e12b5
27. máj 2026

autom. a najlepšie vyraziť okolo 1 hod v noci.

natalka13
27. máj 2026

Nase najlepsie dovolenky boli poznavacky spojene s morom. Cestou aj 2 noci kade tade a aj na mieste rozne miesta.
2t na 2 plazi by nas nebavilo. To by bola nuda, nie jazda autom.

svetlonos
27. máj 2026

Deti sú malé dosť. Jediné, že by ste išli okolo 6tej večer, prespali by noc, potom zastaviť niekde s deckami atrakciami cestou. Trebárs zoo, zámok, herňa, zábavný park, termálne kupko. Vyspať sa na hoteli a potom ísť ďalej. Tak si to budem predstaviť aké inak nie. My sme išli s 2 a 5 ročným plus polročné bábo asi 6 hodín a dali sme medzi stop v dinoparku. A to ešte v aute chvíľku mohli pozerať rozprávky. V kuse a cez deň by som s našimi toľké hodiny nešla ani za zlaté prasa! My ako decká sme jazdievali busom k moru veru aj neviem či až 2 noci. My sme s tým boli v pohode, páčilo sa nám, tešili sme sa. Ale s našimi by som teda nešla, neobsedia.

guiseppinka
27. máj 2026
@anonym_62c89b

@guiseppinka čo ja viem? Naši s tým problém nemajú. Pendlujeme hore dole. Na niektoré cesty sa tešia, niektoré už sú nuda ale nikdy nebol problém. Je to o zvyku. Mám pocit, že najväčší problém je tam, kde nie sú zvyknutí cestovať ani rodičia.

@anonym_62c89b ano, do bodky suhlasim. Akoze aj mne je 12 hodin soferovat uz dlho, chapem decka, ze ich to nebavi... ale vedia, ze cim viac prestavok, tak budeme o to dlhsie cestovat. Ale su zvyknute. A vzdy sa snazim napasovat cestu tak, aby aspon cast pospali, ak sa da... ale bezne otacame 200km tam a 200 spat za par hodin...

luccija
27. máj 2026

@anonym_autor budete sa striedať v šoférovani?Sú zvyknuté cestovať pár hodín?lebo sú decka pre ktoré je aj hodina vela a nie sú zvyknute.Ty si poznáš deti sú deti čo zaspia hneď za domom, deti čo pozerajú rozprávku a potom tie pri ktorých povieš, že nikdy viac🙂kam chcete ísť?prísť niekam unavená, vynervovana pohádana s mužom, lebo deti budú vystrájal tak ozeliem ušetrené peniaze.
Keď autom, tak niekde prespať a ešte viac, keď ma šoférovať sám

guiseppinka
27. máj 2026
@svetlonos

Deti sú malé dosť. Jediné, že by ste išli okolo 6tej večer, prespali by noc, potom zastaviť niekde s deckami atrakciami cestou. Trebárs zoo, zámok, herňa, zábavný park, termálne kupko. Vyspať sa na hoteli a potom ísť ďalej. Tak si to budem predstaviť aké inak nie. My sme išli s 2 a 5 ročným plus polročné bábo asi 6 hodín a dali sme medzi stop v dinoparku. A to ešte v aute chvíľku mohli pozerať rozprávky. V kuse a cez deň by som s našimi toľké hodiny nešla ani za zlaté prasa! My ako decká sme jazdievali busom k moru veru aj neviem či až 2 noci. My sme s tým boli v pohode, páčilo sa nám, tešili sme sa. Ale s našimi by som teda nešla, neobsedia.

@svetlonos zase ist na noc vie narobit celkom paseku. Na dialnici je tma (80% casu), ale staci dojst na osvetleny usek alebo cez mesto a si v pecku, lebo svetla svietia do auta a budia decka... raz sme sli na noc od nasich a som povedala nindy viac. Nevedeli sa ulozit, ruzomberok bol masaker, lebo svetla. Potom mne trebalo na zachod, takze hned hore, ty rozbita... dakujem krasne... radsej vstanem okolo 5 a vyrazim a som aj vyspata ako tak ako vyrazit o 6 vecer a o 2 neviem co robit. A spat na odpocivadle isto nebudem...

anonym_db104c
27. máj 2026

Ano, isla by som urcite autom a mala ho tam k dispozicii. Take trasy sme vzdy chodili aj chodime.... Niekedy je sice cestovanie s deckami take, ze aj po 3hodinovej ceste si povieme ze nikdy s nimi uz nikam nejdeme 😂 ale to sa raz vyspis a je to OK 😃

anonym_b84008
27. máj 2026

@anonym_autor striedajte sa pri šoférovaní, lebo takto môže byť mikrospánok a nehoda

ewell13
27. máj 2026

My sme išli minulý rok do Chorvátska kvôli zápcham 15 hodín🤣. Mne už síce bolo do plaču ale deti to dali super. Najmladší mal 10 mesiacov. Ale my chodíme viac krát do roka do Talianska 8 hodinové trasy takže deti sú zvyknuté. Takú trasu sme išli už s 8 mesačným.
Sme radi keď máme auto k dispozícii, pripadne ak sa niečo stane môžme kedykoľvek odísť.

anonym_3faf5c
27. máj 2026
@anonym_816d45

@anonym_autor môjho muža do lietadla nedostanem, každý rok odsoferuje 12-14h.Deti väčšinou spia

@anonym_816d45 ako u nas a deti uz maju 15 a 16 rokov, ja by tak chcela cestovat a vidiet rozne krajiny.Takze uz len setrit a cestovat sama s detmi.

belllinka
27. máj 2026

@anonym_autor 14 hodin cisteho casu, ci uz si zaratala aj prestavky a statie v kolonach?

ankare
27. máj 2026

@anonym_autor letecky

Strana
z4