Dlhá cesta s detmi autom alebo radšej lietadlom?
Ahojte, zaujíma ma, či toto riešite aj vy 😅
Máme vybranú dovolenku, ktorá by sa páčila všetkým… len cesta autom tam trvá skoro 14 hodín. Muž tvrdí, že sa to dá zvládnuť, že ušetríme oproti lietadlu a budeme mať auto k dispozícii. Ja si zas neviem predstaviť sedieť s deťmi tak dlho v aute 😅
Teraz rozmýšľame, či radšej neobetovať destináciu a nevybrať niečo bližšie alebo letieť a viac si priplatiť.
Čo by ste vybrali vy? Zvládli ste niekto takú dlhú cestu autom s deťmi? Deti majú 4 a 7 rokov.
ja mám cestovať 8-9 hodín a mám mrle ... takže ak by som išla autom, určite s medzizastávkou cestou a tam prespať - a ráno pokračovať ... a cestou s5 rovnako...
zrataj to co ta kazda varianta bude stat a zistis ci ti to stoji za to
vidim to na 50/50
@anonym_autor môjho muža do lietadla nedostanem, každý rok odsoferuje 12-14h.Deti väčšinou spia
@anonym_autor ja som is dcerkou 6 rocnou cestovala busom z kosic do grecka paralia 28 hodin cca a zvladlu sme to. Bolo dost deti. Ale vtedy sa este tak nelietalo. Vela ludi cestovalo aurobusmi. 14 hodin myslim ze zvladnete..urobite si pauzy
14 hodin v aute? Salies? Paneboze nerob to. My sme sli minuly rok z HR a kvoli zapcham nam trvala spiatocna cesta tiez cca 13 hodin a bolo to peklo na Zemi. Nekecam. Uz pre mna to bolo priserne dlho, syn (vtedy 7 r.) sa v tom aute skoro zblaznil. Nikdy viac. Tento rok idem lietadlom.
V detstve som tak chodila a bolo to ok, s našimi deťmi si to vôbec neviem predstaviť, išli by sme lietadlom.
Tak moja dcéra je zvyknuta byť v aute tak dlho od maöa. Ono záleží od destinácie, podľa toho by som volila aj dopracu. Ja keď idem s dcérou sama 1000km prespime niekde v polovici cesty, alebo ideme vlakom, ideálne nočným a lezadlovy vagon.ak ideme dvaja sa prestriedamie, vyrážame skoro ráno.
Určite lietadlo. Toto by bolo trápenie
@anonym_autor Sla by som letecky a auto by som si pozicala na mieste, ak teda tam chcete mat auto.
@anonym_autor nikdy v zivote autom s detmi dlhsie ako 3 hodiny, za tych par korun naviac sa to neoplati.
Dva aspekty.
1. Sú deti zvyknuté dlho cestovať? Moji 10 hodín dajú úplne v pohode. Takže 14 by dali tiež.
2. Na ako dlho idete? Ak na týždeň tak by som šla lietadlom. Rýchlejšie, pohodlnejšie, ušetríte čas. Ak na aspoň dva týždne a viac, išla by som autom. Máte v pohode čas vstrebať aj tú cestu, užívať dovolenku a auto využiť na nejaké výlety vo vlastnej réžii.
Dva aspekty.
1. Sú deti zvyknuté dlho cestovať? Moji 10 hodín dajú úplne v pohode. Takže 14 by dali tiež.
2. Na ako dlho idete? Ak na týždeň tak by som šla lietadlom. Rýchlejšie, pohodlnejšie, ušetríte čas. Ak na aspoň dva týždne a viac, išla by som autom. Máte v pohode čas vstrebať aj tú cestu, užívať dovolenku a auto využiť na nejaké výlety vo vlastnej réžii.
Nie je to sice sranda cestovat tolko hodin, ale ja cestujem s deckami bezne 8 9 hodin
@anonym_62c89b akurat som to sla pisat aj ja. V polke sa da prespat, pozriet nieco a na spiatocnej ceste tiez. Ak 2 soferi, tak sa da ist aj v noci/skoro rano a vystriedat sa
@anonym_autor neviem si predstaviť kde 14 hodín (jeden smer) autom vyjde lacnejšie na palive/diaľničných známkach/mýte/opotrebení ako kúpiť letenky
Sestra chodia len autom, chalani su zvyknuti. Prvykrat boli ,ked mali chalani 11 mesiacov a druhy mal 3,5 roka. Isli autom do norska az na polarny kruh, potom o rok boli francuzsko - nice, st tropez a odtial do pariza, potom dali trip amsterdam, brusel, londyn a odtial do nice, teraz idu 3 x na sardiniu autom. Chalanom nevadi dlha cesta, svagor letne dovolenky len autom, dopredu zarezervuju kempy al byty, chodia tak na 2-3 tyzdne, podla toho kam idu
Nie je to sice sranda cestovat tolko hodin, ale ja cestujem s deckami bezne 8 9 hodin
@anonym_62c89b akurat som to sla pisat aj ja. V polke sa da prespat, pozriet nieco a na spiatocnej ceste tiez. Ak 2 soferi, tak sa da ist aj v noci/skoro rano a vystriedat sa
@guiseppinka čo ja viem? Naši s tým problém nemajú. Pendlujeme hore dole. Na niektoré cesty sa tešia, niektoré už sú nuda ale nikdy nebol problém. Je to o zvyku. Mám pocit, že najväčší problém je tam, kde nie sú zvyknutí cestovať ani rodičia.
@anonym_autor neviem si predstaviť kde 14 hodín (jeden smer) autom vyjde lacnejšie na palive/diaľničných známkach/mýte/opotrebení ako kúpiť letenky
@yellowunicorn napríklad bulharsko, cez leto cena leteniek pre rodinu výjde aj 1000e cesta autom 400e je to rozdiel.
Detto každý povie letecky ... ak nebýva v meste odkiaľ sa lieta, ale na druhom konci republiky ... tak aj tie presuny hore dole a rezervy výjdu časovo na toľko ako keby človek šiel autom. Najkratšie mi vychádza cesta z domu do BG na 12 hodín, a to idem lietadlom, akurát z východu kým sa dotrepem do BA .. tak to chvílku trvá, človek musí mať rezervu. Ak idem cez Vieden tak ešte dlhšie.
autom. a najlepšie vyraziť okolo 1 hod v noci.
Nase najlepsie dovolenky boli poznavacky spojene s morom. Cestou aj 2 noci kade tade a aj na mieste rozne miesta.
2t na 2 plazi by nas nebavilo. To by bola nuda, nie jazda autom.
Deti sú malé dosť. Jediné, že by ste išli okolo 6tej večer, prespali by noc, potom zastaviť niekde s deckami atrakciami cestou. Trebárs zoo, zámok, herňa, zábavný park, termálne kupko. Vyspať sa na hoteli a potom ísť ďalej. Tak si to budem predstaviť aké inak nie. My sme išli s 2 a 5 ročným plus polročné bábo asi 6 hodín a dali sme medzi stop v dinoparku. A to ešte v aute chvíľku mohli pozerať rozprávky. V kuse a cez deň by som s našimi toľké hodiny nešla ani za zlaté prasa! My ako decká sme jazdievali busom k moru veru aj neviem či až 2 noci. My sme s tým boli v pohode, páčilo sa nám, tešili sme sa. Ale s našimi by som teda nešla, neobsedia.
@guiseppinka čo ja viem? Naši s tým problém nemajú. Pendlujeme hore dole. Na niektoré cesty sa tešia, niektoré už sú nuda ale nikdy nebol problém. Je to o zvyku. Mám pocit, že najväčší problém je tam, kde nie sú zvyknutí cestovať ani rodičia.
@anonym_62c89b ano, do bodky suhlasim. Akoze aj mne je 12 hodin soferovat uz dlho, chapem decka, ze ich to nebavi... ale vedia, ze cim viac prestavok, tak budeme o to dlhsie cestovat. Ale su zvyknute. A vzdy sa snazim napasovat cestu tak, aby aspon cast pospali, ak sa da... ale bezne otacame 200km tam a 200 spat za par hodin...
@anonym_autor budete sa striedať v šoférovani?Sú zvyknuté cestovať pár hodín?lebo sú decka pre ktoré je aj hodina vela a nie sú zvyknute.Ty si poznáš deti sú deti čo zaspia hneď za domom, deti čo pozerajú rozprávku a potom tie pri ktorých povieš, že nikdy viac🙂kam chcete ísť?prísť niekam unavená, vynervovana pohádana s mužom, lebo deti budú vystrájal tak ozeliem ušetrené peniaze.
Keď autom, tak niekde prespať a ešte viac, keď ma šoférovať sám
Deti sú malé dosť. Jediné, že by ste išli okolo 6tej večer, prespali by noc, potom zastaviť niekde s deckami atrakciami cestou. Trebárs zoo, zámok, herňa, zábavný park, termálne kupko. Vyspať sa na hoteli a potom ísť ďalej. Tak si to budem predstaviť aké inak nie. My sme išli s 2 a 5 ročným plus polročné bábo asi 6 hodín a dali sme medzi stop v dinoparku. A to ešte v aute chvíľku mohli pozerať rozprávky. V kuse a cez deň by som s našimi toľké hodiny nešla ani za zlaté prasa! My ako decká sme jazdievali busom k moru veru aj neviem či až 2 noci. My sme s tým boli v pohode, páčilo sa nám, tešili sme sa. Ale s našimi by som teda nešla, neobsedia.
@svetlonos zase ist na noc vie narobit celkom paseku. Na dialnici je tma (80% casu), ale staci dojst na osvetleny usek alebo cez mesto a si v pecku, lebo svetla svietia do auta a budia decka... raz sme sli na noc od nasich a som povedala nindy viac. Nevedeli sa ulozit, ruzomberok bol masaker, lebo svetla. Potom mne trebalo na zachod, takze hned hore, ty rozbita... dakujem krasne... radsej vstanem okolo 5 a vyrazim a som aj vyspata ako tak ako vyrazit o 6 vecer a o 2 neviem co robit. A spat na odpocivadle isto nebudem...
Ano, isla by som urcite autom a mala ho tam k dispozicii. Take trasy sme vzdy chodili aj chodime.... Niekedy je sice cestovanie s deckami take, ze aj po 3hodinovej ceste si povieme ze nikdy s nimi uz nikam nejdeme 😂 ale to sa raz vyspis a je to OK 😃
@anonym_autor striedajte sa pri šoférovaní, lebo takto môže byť mikrospánok a nehoda
My sme išli minulý rok do Chorvátska kvôli zápcham 15 hodín🤣. Mne už síce bolo do plaču ale deti to dali super. Najmladší mal 10 mesiacov. Ale my chodíme viac krát do roka do Talianska 8 hodinové trasy takže deti sú zvyknuté. Takú trasu sme išli už s 8 mesačným.
Sme radi keď máme auto k dispozícii, pripadne ak sa niečo stane môžme kedykoľvek odísť.
@anonym_autor môjho muža do lietadla nedostanem, každý rok odsoferuje 12-14h.Deti väčšinou spia
@anonym_816d45 ako u nas a deti uz maju 15 a 16 rokov, ja by tak chcela cestovat a vidiet rozne krajiny.Takze uz len setrit a cestovat sama s detmi.
@anonym_autor 14 hodin cisteho casu, ci uz si zaratala aj prestavky a statie v kolonach?

Kam? 1 noc prespat po ceste?