icon

Hrozí mi pokuta pri oneskorenej kúpe diaľničnej známky?

22. aug 2025

Nechtiac sme vstúpili na diaľnicu hneď pár minút keď sme si to uvedomili som kúpila diaľničnú príde nám pokuta?🥹🥹🥹

patka06
22. aug 2025

Ak je to na Slovensku, pokuta nepríde.
Diaľničnú známku si mala čas kúpiť do dnešnej polnoci

sissy27
22. aug 2025

@anonym_autor ak na slovensku tak nie, mas cas do polnoci daneho dna. Ale v rakusku a madarsku riesia aj cas. V cechach ak sa nemylim, este nemaju elektronicku kontrolu, tam by to este stale malo byt len o fyzickej kontrole.

maranco
22. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor ak na slovensku tak nie, mas cas do polnoci daneho dna. Ale v rakusku a madarsku riesia aj cas. V cechach ak sa nemylim, este nemaju elektronicku kontrolu, tam by to este stale malo byt len o fyzickej kontrole.

@sissy27 v Česku majú aj kontrolné brány https://edalnice.cz/index.html#/validation

autor
22. aug 2025
@sissy27

@sissy27 na Slovensku áno , ach tak dúfam že nebude problém že po 10minutach nam diplom.v hlave :(

patka06
22. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 na Slovensku áno , ach tak dúfam že nebude problém že po 10minutach nam diplom.v hlave :(

@anonym_autor Upokoj sa, žiadny problém nebude.

anonym_fb5774
22. aug 2025

Koľko rokov spätne posielajú pokuty, neviete? Ešte v r.2021 som šla bez diaľničnej pár km pri Ivachnovej?

lol2219
22. aug 2025

Nie nie, nepride 🙂 my sme kupili asi 20 min po polnoci, a pokuta neprisla, nastastie..

aalt
22. aug 2025

Nemala by, aj ked oficialne som to nikde nenasiel. Ja som jeden rok kupoval az rano na druhy den. Skoncila mi platnost stara znamka a uplne mi to vysumelo z hlavy. Pokuta nedosla, ale to uz asi bolo fakt stastie a druhykrat to uz hadam skusat nebudem.

maranco
22. aug 2025
@aalt

Nemala by, aj ked oficialne som to nikde nenasiel. Ja som jeden rok kupoval az rano na druhy den. Skoncila mi platnost stara znamka a uplne mi to vysumelo z hlavy. Pokuta nedosla, ale to uz asi bolo fakt stastie a druhykrat to uz hadam skusat nebudem.

@aalt nastav si pripomienku do mobilu kedy končí známka

aalt
22. aug 2025
@maranco

@aalt nastav si pripomienku do mobilu kedy končí známka

@maranco mal som aj pripomienku, aj mi notifikacia prisla na mail, SMS na mobil ... ale proste som to odlozil na poslednu chvilu a zabudol ... uz som bol zmiereny s pokutou za blbost, ale nakoniec nedosla.

anonym_33fa66
22. aug 2025
@lol2219

Nie nie, nepride 🙂 my sme kupili asi 20 min po polnoci, a pokuta neprisla, nastastie..

@lol2219 ešte príde, ak to bolo po polnoci.

alenamihal
22. aug 2025

ty mas cely den na to ,aby si zaplatila dialnicnu...takze do polnoci zaplatis ...

lol2219
22. aug 2025
@anonym_33fa66

@lol2219 ešte príde, ak to bolo po polnoci.

@anonym_33fa66 bolo to vo februari, neprisla.. tiez sme cakali, ale neprisla.

anonym_33fa66
23. aug 2025
@lol2219

@anonym_33fa66 bolo to vo februari, neprisla.. tiez sme cakali, ale neprisla.

@lol2219 vie prísť aj o rok-dva. Vydrž, príde.

lol2219
23. aug 2025
@anonym_33fa66

@lol2219 vie prísť aj o rok-dva. Vydrž, príde.

@anonym_33fa66 ok, pockame, dam vediet, ked pride ;)

majkakoc
Autor odpoveď zmazal
monika988
27. aug 2025

No ja len ze ako je to s tym platením DZ
Ak vás osnimaju a zaregistruje sa to tam v PC tak to sa automaticky zadáva samo do systému a pokuta môže prísť aj o 2 roky ale aj nemusí
Nespoliehala by som sa na to ze ju kúpiš este do pol noci
Skúsenosť mojich známych a overovali sme to ano je to tak ak Vas osnima a zaregistruje sa to tak pride pokuta a nezabúdajte ze aj cas je dôležitý, ten systém tam nezaujíma ze ste ju kúpili do pol noci ale cas tak ze ak si isla po diaľnici o 11tej a nesnívalo ta uz si je tom automaticky a ze ty si isla kúpiť známku aj o dopolhodiny tak systém to nezaujíma, to nezadavajunludia ale systém (program )co tam majú v počítači
Nikdy sa na to nespoliehajte vážne
A hlavne cez internet sa da tiež kúpiť DZ ale iba cez stránku ale tu správnu eznamka nie cez tie podvodné co aj viac pýtajú peňazí, nakolko cena DZ je jednotná a nemoze sa nikde pýtať viac a viem ze uz aj to sa stalo ,že kupovali cez nejaké divne stránky a ze drahsiu

monika988
27. aug 2025
@monika988

No ja len ze ako je to s tym platením DZ
Ak vás osnimaju a zaregistruje sa to tam v PC tak to sa automaticky zadáva samo do systému a pokuta môže prísť aj o 2 roky ale aj nemusí
Nespoliehala by som sa na to ze ju kúpiš este do pol noci
Skúsenosť mojich známych a overovali sme to ano je to tak ak Vas osnima a zaregistruje sa to tak pride pokuta a nezabúdajte ze aj cas je dôležitý, ten systém tam nezaujíma ze ste ju kúpili do pol noci ale cas tak ze ak si isla po diaľnici o 11tej a nesnívalo ta uz si je tom automaticky a ze ty si isla kúpiť známku aj o dopolhodiny tak systém to nezaujíma, to nezadavajunludia ale systém (program )co tam majú v počítači
Nikdy sa na to nespoliehajte vážne
A hlavne cez internet sa da tiež kúpiť DZ ale iba cez stránku ale tu správnu eznamka nie cez tie podvodné co aj viac pýtajú peňazí, nakolko cena DZ je jednotná a nemoze sa nikde pýtať viac a viem ze uz aj to sa stalo ,že kupovali cez nejaké divne stránky a ze drahsiu

@monika988 ospravedlňujem sa za preklepy co mi tu predukcia sama dava ale písala som to v rýchlosti ked som uvidela tému o DZ

1kubo1
28. aug 2025

Vyjadrenie dialnicnej spolocnosti je take, ze ak si kupite znamku dodatocne v ramci 1 dna do polnoci, system vam pokutu nevystavi. Ale ak vas zastavi policia bez znamky, pokutu dostanete. Bolo to minuly rok niekde v mediach.

anonym_87feef
28. aug 2025
@anonym_fb5774

Koľko rokov spätne posielajú pokuty, neviete? Ešte v r.2021 som šla bez diaľničnej pár km pri Ivachnovej?

@anonym_fb5774 3 alebo 4

aalt
28. aug 2025

Tak mne sa to "podarilo" tusim pred 2 a pol rokom. To fakt este vedia poslat? Fakt si nechcem predstavit ten bordel co tam musia mat, ak posielaju pokuty po 3 rokoch ...