Indické železnice - dve zrážky vlakov za mesiac
2 zrazky vlakov v priebehu mesiaca.
Žeby aj rušňovodiči boli na wifi? Vodiči sú, čelné havárie na rovných a prehľadných úsekoch ciest sú toho dôkazom. Pri tej rýchlosti, akou ide vlak, je prehliadnutie semafóru vecou sekúnd.
@anonym_46d1b2 ano, ludska chyba moze nastat, aj moze strojvodca skolabovat, aj mozu zle postavit vlakovu cestu a vlaky sa dostanu tam kde nemaju byt... Ale v tom pripade nastupuje technika a system odstavi vlak, ktory je tam, kde nema byt. Ten system mame aj nemame...
A co s tym chcel basnik povadat? Bola si uz v indii? Videla si ako tam vizeraju zeleznicne trate a vlaky?
@majkamajusqa Ešte chvíľu výdrž a uvidíš ich aj doma😂
Tak uz bude dobre. Kupia do lokomotiv kamery ... sice nechapoem ako to zabranit zrazke, ale ked to povedali pan minister, tak to predsa musi fungovat!
@krasnicka neviete ako je to z vlakmi teraz? Meskaju či relatívne idú na čas? Zajtra potrebujem ísť vlakom tak nech viem na čo sa pripraviť 😅 keď som šla tesne po tej prvej zrážke pred cca mesiacom tak vlaky meškali vyše hodinu
@mizoko na akej trati? BA -KE je stabilne meskanie do hodiny uz niekolko rokov. Raz, jediny raz som mala to stastie, ze z Puchova odchadzal rychlik nacas, ale po Kosice to aj tak bez meskania nedal.
Neterka chodievala este nedavno z vychodu do BA na vysku ... ze za 5. rokov si pamata, ze 1x! prisli na cas. Take za 5~10 minut mohli tiez oslavovat, vacsinou to vzdy boli desiatky minut. A cez hodinove meskana neboli vobec vynimka ... tak hlavne ze mame vlaky "zadarmo" a to ci bude/nebude nehoda je az prilis casto iba na jednom jedinom cloveku! A oni to idu riesit zakupenim kamier ... no ale co sme si zvolili ...
Prvá reakcia jedného z rušňovodičov na nápad inštalovať im do kabíny kameru, znela: „Ak ma chcú sledovať, ako močím do fľaše, nech ich zavedú.“
A este k neterke ... ze uplne bezne meskal odchod z BA. To uz vobec nechapem, preco bezne vlak meska uz z vychodzej stanice. Si pamatam, ako som raz isiel zobrat znamu z vlakovej stanice. Vlak meskal 90 minut! Ze som sa mal pozriet na nejaku stranku, ze tam su aj meskania a nemusel som chodit tak skoro.
Cize rusnovodic vlastne nevie ako ide, kde sa s kym "krizuje", kazdu jazdu to je ine, ale vlastne iba na nom je cela bezpecnost a ak prehliadne jedno navestia je to cele v prdeli, lebo nikto na to nepride, lebo ho nikto nema ako zkontrolovat. Sa mi "pacilo" po nehode pod Soroskou ... ze preco tam nie je odvratna vyhybka (ci ako sa to volalo, proste, ze ak ma protiiduci vlak vyhybku rovno, tak ho tam nepusti). Ak by bola pred tunelom, nezrazili by sa. Vysvetlenie bolo, ze tam nie je preto, lebo podla grafikonu sa tam nemaju krizovat. To ze vlaky skoro podla grafikonu vobec nechodia a krizuju sa tam bezne dovod nie je ...
Prvá reakcia jedného z rušňovodičov na nápad inštalovať im do kabíny kameru, znela: „Ak ma chcú sledovať, ako močím do fľaše, nech ich zavedú.“
A este k neterke ... ze uplne bezne meskal odchod z BA. To uz vobec nechapem, preco bezne vlak meska uz z vychodzej stanice. Si pamatam, ako som raz isiel zobrat znamu z vlakovej stanice. Vlak meskal 90 minut! Ze som sa mal pozriet na nejaku stranku, ze tam su aj meskania a nemusel som chodit tak skoro.
Cize rusnovodic vlastne nevie ako ide, kde sa s kym "krizuje", kazdu jazdu to je ine, ale vlastne iba na nom je cela bezpecnost a ak prehliadne jedno navestia je to cele v prdeli, lebo nikto na to nepride, lebo ho nikto nema ako zkontrolovat. Sa mi "pacilo" po nehode pod Soroskou ... ze preco tam nie je odvratna vyhybka (ci ako sa to volalo, proste, ze ak ma protiiduci vlak vyhybku rovno, tak ho tam nepusti). Ak by bola pred tunelom, nezrazili by sa. Vysvetlenie bolo, ze tam nie je preto, lebo podla grafikonu sa tam nemaju krizovat. To ze vlaky skoro podla grafikonu vobec nechodia a krizuju sa tam bezne dovod nie je ...
@aalt vsak aj teraz isiel osobak pred rychlikom, ktory uz davno mal byt daleko pred nim.

A co s tym chcel basnik povadat? Bola si uz v indii? Videla si ako tam vizeraju zeleznicne trate a vlaky?