icon

Je povolená powerbanka v lietadle do príručnej batožiny?

Dnes o 16:28

O pár dní letím a až teraz mi napadlo, že powerbanku asi nemôžem hodiť hocikam do kufra. Mám 20 000 mAh a chcela by som ju mať pri sebe počas letu. Beriete ju normálne do príručnej batožiny alebo treba pri takejto kapacite niečo riešiť?

niekto2hy
Dnes o 16:45

@anonym_autor Informacie najdes na webstranke letiska.

valria
Dnes o 16:54

@anonym_autor musí byť v príručnej, nie dole v kufri.

anonym_0bbb5a
Dnes o 17:05

Do 100 Wh môžeš mať powerbanku pri sebe.

chrobak7
Dnes o 17:07

@anonym_autor Akurát včera som bol odviezť príbuzných na letisko a na Ryanair checkine bola ceduľa, podľa ktorej do kabíny môže ísť mobil, notebook a tablet. Powerbanka , batéria, elektrická wapka - boli preškrtnuté. Zdá sa mi, že pri powerbanke bola uvedená nejaká kapacita, ale presne si už nepamätám, len viem, že bola preškrtnutá.

Ani do podpalubia nebolo možné dať powerbanku, iba notebook, mobil a tablet.

Zariadenie, ktoré má v sebe zabudovanú batériu je možné zobrať do lietadla. Samostatnú batériu (ktorou je aj powerbanka) nad nejakú určenú kapacitu nie.

Takže ak letíš s Ryanair, tak nemôžeš zobrať, Ak letíš inou spoločnosťou, tak pozri v podmienkách.

chrobak7
Dnes o 17:17

@anonym_autor Podľa týchto pravidiel zákaz platí pre batérie a powerbanky nad 100 Wh, takže tvoju môžeš zobrať do príručnej batožiny, ale počas letu nesmieš nabíjať mobil.

https://www.svetelnaposta.sk/blog-novinky-a-uzi...

niekto2hy
Dnes o 17:28
anonym_631908
Dnes o 18:42

@anonym_autor do 100Wh je ok, musí byt v príručnej ale nie v overhead bine ale pod sedadlom

anonym_85d441
Dnes o 22:46
@anonym_631908

@anonym_autor do 100Wh je ok, musí byt v príručnej ale nie v overhead bine ale pod sedadlom

@anonym_631908
Co je take domotane tych 20000 je 74 Wh