Je sólo cestovanie pre mladú ženu nebezpečné?
Myslíš si, že je pre mladú ženu nebezpečné ísť sama na túru, na koncert v Prahe či v Anglicku? (Nemyslím koncert v nejakom malom klube,Ale napr. Na Letňanoch, či vo Wembley) Cestovať MHD na ubytovanie neskoro v noci?
Túra len na miesta kde je mobilný signál, môžeš sa pošmyknúť, vyvrtnúť nohu nech si potom vieš privolať pomoc.
Chodim sama na take mini tury len tu na kopec za mesto. Inde by som sama nesla. Kde nepoznam teren alebo tam moze byt medved a pod, tak sama nie. Na koncert do Prahy by som sama sla. MHD som cestovala v noci viackrat sama. Velakrat som sa pohybovala sama po nocnom Brne alebo Kosiciach, pripadne aj po mensich mestach.
Ja som bola sama niekoľkokrát na veľkých koncertoch vo Viedni a v Berlíne (myslím tým na štadiónoch) a nikdy som nešla na ubytovanie sama, pretože časť z tých fanúšikov (nezabúdaj, že sa tu bavíme o miestach, kde na koncerty chodia desiatky tisíc ľudí) išli tou istou verejnou dopravou do toho istého hotela. Práveže je to oveľa bezpečnejšie ako ísť do malého klubu do ktorého prichadzaš alebo odchadzaš sama.
@timea91 ja ti garantujem, ze na ceste z koncertu na letnanoch urcite nebudes 😂 a boli tam aj solo baby, ja osobne v civilizovanej krajine problem nevidim. Teda nie je to podla mna o nic viac rizikovejsie, ako ist sama vecer z prace domov.
Tura neviem, nechodievam, tam by som sa skor bala, ze mi v pripade urazu nebude mat kto rychlo pomoct a kym pojde okolo niekto dalsi, tak to moze trvat. Ale tak ak si vyberies nejaku frekventovanu trasu, tak by nemal byt problem.
Na koncerty chodia v pohode aj solo ludia. Na tych velkych je to ako na mravebisku a vsade je kopa ludi, skor cestujes v preplnenych dopravnych prostriedkoch ako sama. Nemam pocit, ze by v tom bol rozdiel s dopravnou spickou v meste.
@timea91 na turu by som sama nesla, predsa len, sama niekde v lese, to by som neriskovala. ale na koncert v meste v pohode, su tam stovky ludi, uz som tak bola a som sa vzdy aj zoznamila s nejakou skupinkou ludi.
Na koncerty chodia v pohode aj solo ludia. Na tych velkych je to ako na mravebisku a vsade je kopa ludi, skor cestujes v preplnenych dopravnych prostriedkoch ako sama. Nemam pocit, ze by v tom bol rozdiel s dopravnou spickou v meste.
@stefi_k presne tak, pamätám sa, že keď som bola na koncerte vo Viedni na Ernst-Happel-Stadion, stanica metra bola úplne natrieskaná a odchádzalo sa postupne, pretože sa všetci nezmestili do jednej súpravy. A keď som vystúpila na zastávke pri mojom hoteli pri Pratri, tak do toho istého hotela sme išli asi 30.
@stefi_k presne tak, pamätám sa, že keď som bola na koncerte vo Viedni na Ernst-Happel-Stadion, stanica metra bola úplne natrieskaná a odchádzalo sa postupne, pretože sa všetci nezmestili do jednej súpravy. A keď som vystúpila na zastávke pri mojom hoteli pri Pratri, tak do toho istého hotela sme išli asi 30.
@bashka80 😅😅 tak moj rekord je 2 hodiny, kym som sa dostala z parkoviska,len vyjazd z parkovoska. Cele podujatie rozpustaly 5-6hodin to je uz trochu hardcore. Iank sa snazim ubytovat co najblizsie k miestu koncertu, tie presuny po koncertoch neznasam.

Nemyslim si, ze by to bolo ovela nebezpecnejsie ako ked bude v noci cestovat alebo chodit peso v rodnom meste.
Tura, to uz je na zvazenie, bezna tura po znacenych chodnikoch na miestach kde sa pohybuju ludia v pohode, vysokohorska uz nie.