icon

Kam chodíte na dovolenku, keď nechcete k moru?

Včera o 14:18

Minule tu bola diskusia koľko peňazí ste minuli na dovolenku pri mori. Mňa skôr zaujíma tá druhá strana, ľudia čo nechodia k moru, kam chodíte cez dovolenku na výlety a koľko miniete počas leta?

Strana
z2
minenkaa
Včera o 14:25

Nikde len doma,ale mame jazera ,minieme ako kazde ročne obdobie ,more je vzdy mimo leta

a0
Včera o 14:38

Okrem mora rada spoznávam aj iné kultúry, štáty -behám po pamiatkach a mestách, prípadne snažím sa dostať viac medzi miestnych, nech vidím viac ako bežne žijú, aké jedla varia a tak. Trošku to rozšíri obzory človeku a popri tom zabudnem na svoje bežné denné starosti alebo som za ne aj vďačná.

mirage
Včera o 14:38

@anonym_autor Šumava Lipno, Kodaň, Island. Minieme koľko nám treba.

anonym_2a4ad1
Včera o 14:39

My uz roky rokuce nechodime v lete k moru. Najcastejsie chodime do Nemecka alebo Rakuska a Slovinska na jazera a hory. Zijeme v CR, takze aj mensie vylety po CR a, samozrejme, za babickami na Slovensko. Neviem, kolko minieme. Snazime sa cestovat a byvat lacno, chodime vzdy po vlastnej osi, vyberame ubytka s najlepsim pomerom cena/vykon, hotely v lete bookujeme malokedy, radsej sme v sukromi na apartmane, grilujeme na zahrade a pod.

babababka
Včera o 15:03

Gemer,Záhorie,sem-tam Orava.

elenajezova
Včera o 15:11

Praha, Vysoké Tatry....

anonym_dde2c6
Včera o 15:13

Chodime kazdorocne k moru, ale este k tomu do Rakuska, cez leto i dvakrat rocne. Maju tam regiony, kde s ubytovanim dostanes kartu na atrakcie zdarma. Skutocne atrakcie ako lanovka raz denne, hore je vacsinou mega detske ihrisko, gulickodrahy, vodne a dalsie atrakcie, auticka alebo lodicky zdarma, pretoze letne lanovky superia o turistov. Tiez su tam v tom zdarma kupaliska a kryte bazeny, minizoo, hrady, jaskyne, vyhliadkove autocesty k priehradam, tiesnavy, minigolfy, niekedy i lanovy park, takze davame i tri atrakcie dennea aj tak vsetky nestihneme. Plus hory, cyklotrasy, vyhlady. Ziadne fronty, ziadne kupovanie listkov, parkovne pod lanovkou skoro vzdy zdarma, neskutocna pohoda, odkedy som to skusila, do slovenskych hor ma nikto nedostane ani traktorom. Jedlo je tam drahe, ale kazdeho volba, ci si da vlastne u piknik u stola alebo necha 80 eur za obed na horskej chate. Bez benzinu a jedla je cena 1000-1200 eur za tyzden, 4 ludia, kazdy den lanovka hore dole, este nejaka ak pocasie dovoli aj kupalisko. Kto sa chce kupat, tak regiony Korutany a Solna komora su same jazero s plazami, zazemin a casto i toboganmi.

anonym_c3db37
Včera o 15:14

My sme chodili vzdy na Liptov - do Liptovskeho Hradku alebo Liptovskej Kokavy, skratka do nejakeho domu s hrubymi murmi, kde bude zima vnutri a najlepsie, kde je nejaka riecka - vela sme chodili k Belej, tam sme brodili, to sa da aj s malymi detmi a psom. Turistikovali sme slobodni, uz s detmi malymi skor take krastie vylety, inak to bolo utrpenie stale ich motivovat a aj to teplo v lete uz ani v Tatrach casto nie je zima, ale ta riecka chladna to isti, tam sa deti aj len s kamienkami pohraju. Teraz by som sa uz v tych miestach, kde sme chodili trochu bala medvedov. Domaci nas uz vtedy plasili, ale nebrali sme do uvahy... Este v Rakuskych alpach mas chlad, vo vseliakych dedinkach tam najdes take ubytko a da sa aj len v dolinach turistikovat, podla toho ako ste na to zamerani. A v Rakusku ani medvede nemaju. Po pamiatkach v lete ist je za trest podla mna. A s malymi detmi duplom - nic z toho vyletu nemaju, ich to az tak nezaujima, teplo ich unavuje, rodic vkuse musi motivovat, nema cas si nieco ani poriadne sam pozriet... naco? To radsej lavor ci bazenik do zahrady a macat sa 🙂

anonym74
Autor odpoveď zmazal
anonym_290b8e
Včera o 15:19

Chodim do vnutrozemnych miest je ich az az takze mas z coho vyberat zalezi co ocakavas a co sa ti paci, ci skor juh Europy, Balkan alebo severske krajiny, Azia...

anonym_460d43
Včera o 15:23

@anonym_autor spoznávam rada mestá, krajiny iné kultúry. To je jedno či je tam more, alebo nie. Iba minimálne sa kúpem.

stankadu
Včera o 15:46

Vsade chodim podla toho, co ma bavi. Spoznavat mestá, kulturu, pamiatky, prirodu. Peniaze sa snazim setrit, ale nie vzdy to vyjde 😉😁

anonym_ce20af
Včera o 15:48

Keby som nesla k moru,isla by som do Tatralandie,alebo Besenovej,ubytovanie priamo v hotely a cely areal je vtedy v cene.Mas dovolenku ako lusk,aj vylety mozes naplanovat.

tetapetra
Včera o 15:50

Slovinsko

sense
Včera o 15:56

Hory, hrady, kúpaliska, jazera a koľko miniem neviem , nerobím si rozpočet

anonym_2120f2
Včera o 16:15

Normalne tiez k moru, ale sme iba v bazene ... 🙂

13uzivatelka11
Včera o 16:16

minulý rok sme boli v máji v Slovinsku a bolo tam krásne, na taký len predĺžený víkend ale len. Ale už neviem koľko sme minuli.

anonym_a01274
Včera o 16:33
@anonym_dde2c6

Chodime kazdorocne k moru, ale este k tomu do Rakuska, cez leto i dvakrat rocne. Maju tam regiony, kde s ubytovanim dostanes kartu na atrakcie zdarma. Skutocne atrakcie ako lanovka raz denne, hore je vacsinou mega detske ihrisko, gulickodrahy, vodne a dalsie atrakcie, auticka alebo lodicky zdarma, pretoze letne lanovky superia o turistov. Tiez su tam v tom zdarma kupaliska a kryte bazeny, minizoo, hrady, jaskyne, vyhliadkove autocesty k priehradam, tiesnavy, minigolfy, niekedy i lanovy park, takze davame i tri atrakcie dennea aj tak vsetky nestihneme. Plus hory, cyklotrasy, vyhlady. Ziadne fronty, ziadne kupovanie listkov, parkovne pod lanovkou skoro vzdy zdarma, neskutocna pohoda, odkedy som to skusila, do slovenskych hor ma nikto nedostane ani traktorom. Jedlo je tam drahe, ale kazdeho volba, ci si da vlastne u piknik u stola alebo necha 80 eur za obed na horskej chate. Bez benzinu a jedla je cena 1000-1200 eur za tyzden, 4 ludia, kazdy den lanovka hore dole, este nejaka ak pocasie dovoli aj kupalisko. Kto sa chce kupat, tak regiony Korutany a Solna komora su same jazero s plazami, zazemin a casto i toboganmi.

@anonym_dde2c6 aj my milujeme Rakusko. Na slovenske hory uz nechceme.

anonym_59738c
Včera o 16:49

Mne sa veľmi páčilo v Taliansku na jazere Lado di Garda aj na menších v okolí. V okolí sú nádherné mestečká a príroda. My máme radi Taliansko.

autor
Včera o 16:50

Väčšina ste písali zahraničie, no ja mám strach z lietania. Vodičák nemám teda šoférovať nemôžem a máme 2 deti do 5 rokov.

tilly
Včera o 16:53

@anonym_autor Alpy. Buď rakúske alebo Talianske. Chodili sme aj do Švajčiarska, ale na to potrebujem ujeme viac času aj peňazí, to tento rok nemáme. Ešte sme zvykli robiť Nemecko, Holandsko a Belgicko takto cez leto, ale to tiež treba čas a peniaze.

tilly
Včera o 16:54
@anonym_autor

Väčšina ste písali zahraničie, no ja mám strach z lietania. Vodičák nemám teda šoférovať nemôžem a máme 2 deti do 5 rokov.

@anonym_autor rakúske Alpy aj talianske julske Alpy vieš aj vlakom dať

anonym74
Včera o 17:00
@anonym_autor

@anonym_autor tak Cesko, Rakusko to je v pohode vlakom, Liptov, Tatry

simsalabim
Včera o 17:05

Okrem mora oblubujeme poznavacky hocikde v Europe. Horsku turistiku znesiem, ale nemusim, podmienkou k ubytovaniu v horach je plavecky bazen alebo jazero. Ale ty pises, ze mas mensie deti - tam poznavacky nie… skor vyletiky na par hodin.

anonym_a24950
Včera o 17:22

Ja som na dovolenke pri mori v živote nebola a nie je to vec financií. Preferujem skôr poznávanieiest a krajín: tirolsko, Krakow, svedsko, Belgicko (Bright, Brusel, antwerpy) vlani Miláno. Ja si ani neviem predstaviť stráviť niekoľko dní na pláži a pri mori. Tam pre mňa nič nie je. Možno len v rámci jedného dňa ísť sa pozrieť k moru a to je celé.

marianarem
Včera o 17:59
@anonym_autor

@anonym_autor A v ktorej casti SK byvate? Je vela peknych miest v kazdej okolitej krajine, do niektorej mozno nemate daleko vlakom. Inac na Slovensku sme minuly rok boli v Banskej Stiavnici. Kamoska teraz bola uz treti rok v Zuberci, jej deti uz ani nechcu inde chodit 🙂

euka210
Včera o 18:01

@anonym_autor my chodime po Sr, poznavacky stale iny kut. Toto leto sme boli v okoli Banskej Stiavnice. 5 noci 2+3vacsie deti cca 1100e so vsetkym

anonym_b73557
Včera o 19:07

My chodievame castokrat na kombinovane dovolenky, par dni pri mori a zvysok rozne po krajine, ja by som sa unudila len vylihovanim na plazi. Z tych “nekupacich” boli top okruh Islandom, Norsko, Svedsko, narodne parky Ciernej hory, v Slovinsku sme si pochodili jaskyne a prirodu, chodievame aj na vylety po Slovensku, na Moravu, turistika v Rakusku, Nemecku…proste cokolvek nas zaujme. Sumy neviem, radsej neratam 😁

anonym_33d7eb
Včera o 19:10

V lete jedine k vode. Ked teda nechces more, tak jazera. Poznavacky, mesto v lete to je utrpenie, si predstav teploty, ake teraz mame. Jedine oddych pri a vo vode. 🌊

anonym_b73557
Včera o 19:11
@anonym_autor

@anonym_autor mate 2 deti znamena ze asi s muzom. Ty nemozes soferovat a on tiez nie? Ale aj keby nikto nesoferoval, tak na mnohe vylety sa da ist aj vlakom alebo busom. S tymi malymi detmi by som teda zacala najprv po Slovensku, alebo podla toho kde byvas do blizkeho zahranicia.

Strana
z2