Kam chodíte na dovolenku, keď nechcete k moru?
Minule tu bola diskusia koľko peňazí ste minuli na dovolenku pri mori. Mňa skôr zaujíma tá druhá strana, ľudia čo nechodia k moru, kam chodíte cez dovolenku na výlety a koľko miniete počas leta?
Väčšina ste písali zahraničie, no ja mám strach z lietania. Vodičák nemám teda šoférovať nemôžem a máme 2 deti do 5 rokov.
@anonym_autor Slovensko a Ceska republika. Teraz uz aj mestska turistika, cista poznavacka, niekedy hotel s bazenom a z neho este nejake poznavanie v okoli, pripadne turistika, uz sme boli aj na kupelnom pobyte. Chodievame vlakom. Ked bol maly taky maly ako tvoje deti, tak to bol vzdy hotel alebo penzion kde bola moznost kupania a priroda blizko. Neskor, ked uz nepotreboval cez den spavat a aj vladal co to pochodit, tak sme pridavali vylety do okolia ubytovania.
@anonym_autor Už šiesty rok nechodím k moru…Prestalo ma to baviť…Obľúbila som si “ dovolenky” v hlavných mestách …
Väčšina ste písali zahraničie, no ja mám strach z lietania. Vodičák nemám teda šoférovať nemôžem a máme 2 deti do 5 rokov.
@anonym_autor vlaky a busy jazdia aj do zahranicia. Brno, Praha, Wien, Salzburg, Budapest, priamy spoj je aj do Zürichu.
U nas Trencin, Gemer, Tatry, Orava, Kysuce ... hrady, zamky, kupaliska, priroda ...
@anonym_autor K moru som chodila kedysi na rozne miesta az som sa toho presytila. Uz roky nechodim k moru, vobec ma to tam uz nelaka. Podla mna dovolenka nie je len o mori. Velmi rada chodim do hor ci uz len tak povegetit plus nejake prechadzky do okolia, alebo potom take aktivnejsie spojene s turistikami🙂
@anonym_autor My sme posledné roky dovolenkovali na Slovensku. Boli sme niekoľko dní v Banskej Štiavnici, v Levoči a v Červenom kláštore + jednodňovky v okolí BA. Každú dovolenku sme vtesnali do 400€, presnú sumu už neviem (toto leto sme práve nikam nešli, nevyšlo nám).

Vlakom sa da cestovat celkom komfortne aj s detmi, po Slovensku, Cesku, Rakusku. Netreba ist daleko, ked su take male, ale nejaky vylet by ste zvladli. Bud na otocku alebo aj s ubytovanim, neviem aky mate rozpocet. Ja osobne rada chodim vlakom.