icon

Kde všade ste už cestovali po svete?

23. mar 2026

kde vsade ste uz boli po svete vy? ja zatial v tychto krajinach, dufam ze su tam vsetky spomenute, v niektorych niekolko krat. Pri mojich 47 rokoch myslim ze tak akurat. Cesko, rakusko, polsko, madarsko, ukrajina, cina, vietnam, chile, brazilia, spojene staty, spojene arabske emiraty, anglicko, kuvajt, oman, vychodny kazachstan, litva, estonsko, lotyssko, rusko, nemecko, francuzsko, spanielsko, taliansko, chorvatsko, slovinsko, svajciarsko, egypt, maroko, tunisko, tanzania zaznzibar, norsko, svedsko ,juzna afrika, island, , portugalsko, grecko, bulharsko, rumunsko, bulharsko, byvala juhoslavia ako deti, srbsko, cierna hora, kenya, albansko, turecko, india, pakistan, sri lanka, nepal, banglades, indonezia, argentina, peru, bolivia, paraguaj, uruguaj, venezuela,ekvador, kolumbia, kuba, thajsko, malajzia, filipiny, japonsko, juzna korea, juzne mongolsko. Kde sa vam najviac pacilo?

Strana
z3
anonym_108acd
24. mar 2026

Mám zdravotné problémy už cez 20 rokov a tak veľmi necestujem. Obdivujem cestovateľov a milujem pozerať cestopisy. Aj na youtube je ich veľmi veľa.
Moja rodina cestuje, takže mám doma aspoň magnetky 😀 a teším sa s nimi keď mi rozprávajú všelijaké zážitky a historky čo na cestách zažijú.

lauriik
24. mar 2026
@anonym_autor

@lauriik aky je rozdiel 12 hodin v lietadle a 12 hodin v aute?

@anonym_autor OBROVSKY! Mozes si zastavit kedy chces, mozes si cestu rozdelit na polku a jednu noc niekde prespat, mas tam ovela viac priestoru ako v lietadle, nehuci to tam ako v lietadle, navyse do auta nabalis pre deti vsetky veci co potrebujes. Ale to je zbytocne ti to vysvetlovat ked nemas deti. Ty to nikdy neuvidis z pohladu rodica.

anonym_0c99e1
24. mar 2026
@anonym_autor

@chrobak7 Nie, je to reakcia na iny prispevok, ktory tu dala nejaka ina baba, ze ci tento rok pojdu ludia do chorvatska. Chcem ukazat kolko uzasnych miest sa da v dnesnej dobe navstivit, a nie chodit do chorvatska kam sa smelo za totality ako jedine miesto. Konecne sa uz treba vykaslat na chorvatsko. Ved to je ako keby ides do obchodu so sladkostami a vzdy si vyberies iba krovky, lebo tie si pamatas z detstva a ani netusis ako chutia ine sladkosti.

@anonym_autor A ty si myslíš, že by ľudia (netvrdím, že všetci) neprecestovali radšej celý svet, než chodili každý rok do Chorvátska? My by sme tiež radi išli na 2 týždne do Japonska, potom na týždeň k moru do Thajska a zakončili by sme to spoznávacím zájazdom v Južnej Kórei. Ale to by nás stálo viac, než zarobím za pol roka. Bežný človek musí pracovať, aby uživil rodinu. Nemôže byť každý influencer, nie každý zdedí ťažké peniaze. Preto tým ostatným zostáva len každý rok to Chorvátsko, alebo nám ten týždeň Talianska autom. Prečo ponižuješ ľudí, ktorí idú na takú dovolenku, na ktorú majú, prípadne na ktorú chcú ísť. Ak chce ísť niekto týždeň ležať k moru, prečo to podľa teba nie je dovolenka a cestovanie? Prečo musí niekto precestovať 3 kontinenty, aby si ho uznala ako cestovateľa?

"Chcem ukazat kolko uzasnych miest sa da v dnesnej dobe navstivit, a nie chodit do chorvatska" - nie, ty nechceš ukázať ľuďom, tie miesta, ty sa chceš pochváliť, koľko si si toho vedela dovoliť. Ľudia vedia, koľko úžasných miest je na svete, ale tiež vedia, že sa tam nedostanú. Mala si šťastie, že si sa tam dostala.

autor
24. mar 2026
@anonym_0c99e1

@anonym_autor A ty si myslíš, že by ľudia (netvrdím, že všetci) neprecestovali radšej celý svet, než chodili každý rok do Chorvátska? My by sme tiež radi išli na 2 týždne do Japonska, potom na týždeň k moru do Thajska a zakončili by sme to spoznávacím zájazdom v Južnej Kórei. Ale to by nás stálo viac, než zarobím za pol roka. Bežný človek musí pracovať, aby uživil rodinu. Nemôže byť každý influencer, nie každý zdedí ťažké peniaze. Preto tým ostatným zostáva len každý rok to Chorvátsko, alebo nám ten týždeň Talianska autom. Prečo ponižuješ ľudí, ktorí idú na takú dovolenku, na ktorú majú, prípadne na ktorú chcú ísť. Ak chce ísť niekto týždeň ležať k moru, prečo to podľa teba nie je dovolenka a cestovanie? Prečo musí niekto precestovať 3 kontinenty, aby si ho uznala ako cestovateľa?

"Chcem ukazat kolko uzasnych miest sa da v dnesnej dobe navstivit, a nie chodit do chorvatska" - nie, ty nechceš ukázať ľuďom, tie miesta, ty sa chceš pochváliť, koľko si si toho vedela dovoliť. Ľudia vedia, koľko úžasných miest je na svete, ale tiež vedia, že sa tam nedostanú. Mala si šťastie, že si sa tam dostala.

@anonym_0c99e1 ja chapem co pises. polozim ti otazku. Kolko ta stoja dva tyzdne v chorvatsku s cestou, ubytko, strava, benzin tu po ceste i tam, dialnicne poplatky. Neviem kolko vas je v rodine ale skus mi to napisat prosim, uplne v pohode a seriozne. Ja ti na oplatku skusim napisat za rovnaku cenu kam by ste mohli letecky a na kolko. A dopredu ti viem garantovat ze to bude cena zhruba na urovni prave menovaneho thajska ak vies kde a kedy kupovat letenky.

autor
24. mar 2026
@anonym_0c99e1

@anonym_0c99e1 mam to najdene , posledne thajsko rok 2023 nas stalo 3 dospele osoby dohromady 2.850 euro komplet, letenky strava ubytovanie a auto na celych 10 dni. Kolko teba stoji chorvatsko komplet pre 3 dospele osoby ak smiem vediet na 10 dni ?

anonym_d57520
24. mar 2026

Neviem, preco sa cudujes, ze ludia chcu do HR. Mozno niektori nie su si isti v kranflekoch a nevydaju sa do Thajska, jednoducho sa na to necitia.
Vies co, ja mam precestovany v podstate cely svet, okrem "extremistickych", tie ja nepreferujem, lebo sa s ich spravanim nestotoznujem. A veru, poviem Ti, mne sa uz nechce lietat dlhe lety, mne uz sa ani na tie Maledivy znova nechce, je tam krasne, to je pravda, ale, uz sa mi nechce. Rozne safari, pamiatky, .... a rozne destinacie na vsetkych kontinentoch mam precestovane aj autom. Aj tu Australiu. Ale uz lietam do 3 hodin max. Chodim aj do HR, je pravda, ze za tu cenu sa da niekam letiet, ale mne sa fakt nechce travit cas po letiskach. Do HR je to autom na skok, tak preco nie. Idem mimo sezonu, lebo chorvati sa v hlavnej sezone nevedia vpratat s cenami do koze, ale idem. A hlavne nevnucujem inym, aby chodili inam, lebo ja som bola.... A rob to aj Ty, cestuj, kolko mozes a vladzes, ale nepresviedcaj ostatnych, ze len Tvoje dovolenky su TOP, su pre Teba, ale mozno pre ineho nie.

bluka2
24. mar 2026

Chyba ti tam zapadna Afrika. Mozno ako tip na dalsiu cestu. To je oproti tym ostatnym krajinam z tvojho zoznamu stale este "iny svet".
A tiez ine je ist pozriet do tej krajiny a ine je v nej zit. 2 rozdielne skusenosti, mozu byt aj priam opacne 😀

autor
24. mar 2026
@anonym_d57520

Neviem, preco sa cudujes, ze ludia chcu do HR. Mozno niektori nie su si isti v kranflekoch a nevydaju sa do Thajska, jednoducho sa na to necitia.
Vies co, ja mam precestovany v podstate cely svet, okrem "extremistickych", tie ja nepreferujem, lebo sa s ich spravanim nestotoznujem. A veru, poviem Ti, mne sa uz nechce lietat dlhe lety, mne uz sa ani na tie Maledivy znova nechce, je tam krasne, to je pravda, ale, uz sa mi nechce. Rozne safari, pamiatky, .... a rozne destinacie na vsetkych kontinentoch mam precestovane aj autom. Aj tu Australiu. Ale uz lietam do 3 hodin max. Chodim aj do HR, je pravda, ze za tu cenu sa da niekam letiet, ale mne sa fakt nechce travit cas po letiskach. Do HR je to autom na skok, tak preco nie. Idem mimo sezonu, lebo chorvati sa v hlavnej sezone nevedia vpratat s cenami do koze, ale idem. A hlavne nevnucujem inym, aby chodili inam, lebo ja som bola.... A rob to aj Ty, cestuj, kolko mozes a vladzes, ale nepresviedcaj ostatnych, ze len Tvoje dovolenky su TOP, su pre Teba, ale mozno pre ineho nie.

@anonym_d57520 a vlastne asi mas pravdu. Dakujem za interakciu.

angelinja
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_400dd0 aj teraz ako priklad dam, tri dni dozadu boli letenky z viedne do jakarty (indonezia opacny koniec sveta) za 320 euro na osobu to mate paradnu dovolenku a opat to porovnam s chorvatskom, cenovo rovnako ako v turecku, alebo o malo drahsie ako chorvatsko vlastnym autom. A je to uplne ina kultura, neskutocne prostredie, a zazitok na cely zivot, Ak idete do chorvatcka Jediny rozdiel ze ich strkovisko kam i tak nedoplavete nema koniec ako to strkovisko s borovicami a obchodom za vasim domom.

@anonym_autor no ao ale niektori tam netuzia ist napr. ja ..mne keby azto zaplatis aj proste do azie nejdem, neviem proste nie ok nikdy som tam nebola dobre su to prdsudky ale proste mam to tak ze to neni europa ani amerika prsote je to smrad, bordel, ina natura proste vsetko proste nie dakujem hovorim moze to stast aj pat eur vlastne ja to ani nepozeram kedze o to nemam zaujem takze ja radsej europu a civilizovanejsiu krajinu co sa tyka proste jedlo atd..ok mozte hovorit ze som tam nebola berem to ale no nie proste a takychto ludi je proste vela a ano su aj taki ktori ked aj sused bol aj on tam musi ist lebo je to lacne a bude moct povedat ze tam bol. ja napr. nemam rada ani all inclusive radsej prenajmeme auto a chodime si po okoli stravujeme sa v restasuraciach to all incl by osm zrusila na celom svete je eto neskutocne plytvanie neviem si rpedatvit co robia s tolkymi jedlom co s anezje a vlastne nechapem ako jeden clovek moze nadzgat tolko jedla do seba za tyzden

autor
24. mar 2026
@angelinja

@anonym_autor no ao ale niektori tam netuzia ist napr. ja ..mne keby azto zaplatis aj proste do azie nejdem, neviem proste nie ok nikdy som tam nebola dobre su to prdsudky ale proste mam to tak ze to neni europa ani amerika prsote je to smrad, bordel, ina natura proste vsetko proste nie dakujem hovorim moze to stast aj pat eur vlastne ja to ani nepozeram kedze o to nemam zaujem takze ja radsej europu a civilizovanejsiu krajinu co sa tyka proste jedlo atd..ok mozte hovorit ze som tam nebola berem to ale no nie proste a takychto ludi je proste vela a ano su aj taki ktori ked aj sused bol aj on tam musi ist lebo je to lacne a bude moct povedat ze tam bol. ja napr. nemam rada ani all inclusive radsej prenajmeme auto a chodime si po okoli stravujeme sa v restasuraciach to all incl by osm zrusila na celom svete je eto neskutocne plytvanie neviem si rpedatvit co robia s tolkymi jedlom co s anezje a vlastne nechapem ako jeden clovek moze nadzgat tolko jedla do seba za tyzden

@angelinja uff... tak tento nazor je ozaj idealny priklad, aky nazor maju ludia co poznaju iba chorvatsko na cely svet. K tomu ani nemam co dodat. Ze azia je plna bordelu. Wau.

andrejka2424
24. mar 2026
@anonym_autor

@angelinja uff... tak tento nazor je ozaj idealny priklad, aky nazor maju ludia co poznaju iba chorvatsko na cely svet. K tomu ani nemam co dodat. Ze azia je plna bordelu. Wau.

@anonym_autor Sestra tiež veľa cestuje, aj to Thajsko napr., Vietnam, Nepál a milujem jej príhody z cestovania, komentované pozeranie fotiek. Ale bez mučenia priznávam, že by som tam nešla už len kvôli tomu nekonečne dlhému letu. Trpím aj tie 2 hodiny, čo som vo vzduchu. Aj sa bojím a hlavne cítim tlak v ušiach, hlave, črevách, všade asi, som rada, keď to mám za sebou. V tom Viename veľa pobehali, aj " Ho Či Minuovu pomstu" zažili z jedla , no ale ja viem , že nepotrebujem k šťastiu veľa a uspokojím sa s Europou. Neláka ma to , nech si to užijú tí, ktorých to láka.

bluka2
24. mar 2026
@angelinja

@angelinja praveze azijske jedlo je zname tym, ake je chutne 🙈

autor
24. mar 2026
@bluka2

@angelinja praveze azijske jedlo je zname tym, ake je chutne 🙈

@bluka2 o tom zalozim nabuduce cely prispevok... iba o azijskych jedlach. ale mam dojem ze to nebude zrovna oblubeny prispevok

emjee
24. mar 2026
@angelinja

@angelinja Zjavne si ani all inclusive nezazila, na ten vacsina ludi nechodi kvoli napchavaniu sa jedlom, ale kvoli pitiu (ano, pri mori je prijemnejsie si zobrat z baru cerstvy drink, ktory mas uz v cene, ako vlacit vodu z nedalekeho supermarketu, ktora sa ti aj tak do polhodiny zohreje). Pri stravnikoch, ktori nezjedia vsetko co im nalozis (a to je vacsina deti) je zase fajn vidiet to jedlo pred tym, ako ho nalozis, resp. moznost ochutnat za lyzicku a ked nechuti, naberies ine. O tom je all inclusive. V klasickej restike objednas (a potom zaplatis) bez toho, aby si vedela, co ta caka.

lauriik
24. mar 2026
@emjee

@angelinja Zjavne si ani all inclusive nezazila, na ten vacsina ludi nechodi kvoli napchavaniu sa jedlom, ale kvoli pitiu (ano, pri mori je prijemnejsie si zobrat z baru cerstvy drink, ktory mas uz v cene, ako vlacit vodu z nedalekeho supermarketu, ktora sa ti aj tak do polhodiny zohreje). Pri stravnikoch, ktori nezjedia vsetko co im nalozis (a to je vacsina deti) je zase fajn vidiet to jedlo pred tym, ako ho nalozis, resp. moznost ochutnat za lyzicku a ked nechuti, naberies ine. O tom je all inclusive. V klasickej restike objednas (a potom zaplatis) bez toho, aby si vedela, co ta caka.

@emjee tak to mi pride, ze all inclusive si nezazila ty. Ja ked vidim nemcov a anglicanov ako sa napchavaju, 20 plnych tanierov, zostane tam po nich bordel ako v tanku 🤦🏼‍♀️ Idovia detto ale ti nastastie nechodia do europy. A ano kvoli drinkom si to ludia samozrejme platia tiez. Lacny chlast cely den popijaju na plazi. Ale netvarme sa, ze sa tam ludia nechodia aj s prepacenim "nazrat".

anonym_400dd0
24. mar 2026
@anonym_autor

@bluka2 o tom zalozim nabuduce cely prispevok... iba o azijskych jedlach. ale mam dojem ze to nebude zrovna oblubeny prispevok

@anonym_autor len pekne napis,vidis aka smrst hejtovania sa tu spustila s takymi ludmi si pisat je strata casu a energie.My sice patrime k tym,co maju radi rezorty a naozaj si len oddychovat aspon tych 10dni min.ale tiez su to neni lacne zalezitosti,lebo vsetko krat 2.
No velmi rada,si toto precitam a mozno sa raz odvazim aj ist cez booking,lebo vzdy ck.

anonym_e0c8f1
24. mar 2026

@anonym_autor prstom na mape? 🤣

emjee
24. mar 2026
@lauriik

@emjee tak to mi pride, ze all inclusive si nezazila ty. Ja ked vidim nemcov a anglicanov ako sa napchavaju, 20 plnych tanierov, zostane tam po nich bordel ako v tanku 🤦🏼‍♀️ Idovia detto ale ti nastastie nechodia do europy. A ano kvoli drinkom si to ludia samozrejme platia tiez. Lacny chlast cely den popijaju na plazi. Ale netvarme sa, ze sa tam ludia nechodia aj s prepacenim "nazrat".

@lauriik ked myslis

katkazatka
24. mar 2026
@biba_18

Česko
Poľsko
Rakúsko
Maďarsko
Lotyšsko
Rusko
Chorvátsko
Bulharsko
Rumunsko
Španielsko
Turecko
Grécko - niekoľko ostrovov
Cyprus
Egypt
USA
Anglicko

@anonym_autor
@emjee
@biba_18
Zavidim. Ja tiez rada cestujem, no nemam tolko toho prejdeneho. Mozno raz, ked budem velka a najdem spolucestujucich.😀

biba_18
24. mar 2026

@katkazatka a ja necestujem rada 🤷‍♀️

katkazatka
24. mar 2026
@biba_18

@katkazatka a ja necestujem rada 🤷‍♀️

@biba_18 tie dovolenky (cestovabie) si mala za trest?😀
Autorka-inak teraz som docitala tie hejty od bab. Normalne nechapem. Samozrejme matky nezabudli niekolkokrat prizvukovat, ze ked autorka nema deti, nemoze to pochopit. Lebo len zena ktora ma deti vie, co je zivot, cestovanie, laska, starosti, statocnost, obetavost, kecy, kecy, kecy, kecy...bla bla.
Preboha... To akoze ked niekto nema dieta, tak je menej? Nemam rada tieto slepacie reci. Tema je pekna, inspirativna. Su tu aj zeny, ktore maju velke, dospele deti a mozu cestovat. Su tu aj zeny, ktore maju normalneho manzela, ktory sa o deti postara, kym manzelka cestuje. Sodoma-Gomora.😄

biba_18
24. mar 2026

@katkazatka pre mňa nie je cesta cieľom… keď niekde som je to super. ale áno, cestovať je za trest 😏

anonym_d78d79
24. mar 2026
@chrobak7

@anonym_autor A prečo zase anomyn??? Ďalší redaktor, čo chystá článok? Alebo sa hanbíš za svoju otázku?

@chrobak7 panebože toto ma vždy tak pobaví a zároveň cítim hanbu za ľudí čo to napíšu :D to fakt v dnešnej dobe by redaktor písal na modrého koníka a pýtal sa ľudí kde všade vo svete boli a potom o tom napísal šokujúci článok? bahahahah :D

chrobak7
24. mar 2026
@anonym_d78d79

@chrobak7 panebože toto ma vždy tak pobaví a zároveň cítim hanbu za ľudí čo to napíšu :D to fakt v dnešnej dobe by redaktor písal na modrého koníka a pýtal sa ľudí kde všade vo svete boli a potom o tom napísal šokujúci článok? bahahahah :D

@anonym_d78d79 Zdá sa ti to nereálne? Si neveriaci Tomáš, ktorý nevidel boha, tak na neho neveril. Ty tiež neveríš, pokiaľ neuvidíš. Tu tu máš konkrétny príklady, dúfam, že potom sa prestaneš anonymne rehotať ako kôň (nie modrý, ale reálny):

Diskusia založená redaktorom na MK:

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-splatit-20-000-eur/

a potom vyšiel článok:

https://www.interez.sk/slovenka-prosi-o-radu-ch...

Iný príklad:
Koncom januára anonym založiť diskusiu ohľadne samoobslužných pokladní, že čo si o tom myslíme. Diskusia sa rozbehla, téma mala až 7 strán:

https://www.modrykonik.sk/forum/skusenosti-s-kamennymi-predajnami-a-sluzbami/preco-niektori-zakaznici-odmietaju-samoobsluzne-pokladne/

A zrazu - 11.2. sa objavil v médiách článok o samoobslužných pokladniciach, kde bolo veľa podobných názorov, ako v diskusii:

https://www.interez.sk/mirka-pracuje-v-obchode-...

A ešte jeden príklad:
9 2 2026 založená diskusia na MK ANONYMOM!!!!:

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/pocitili-ste-uz-nasledky-konsolidacie/

A čisto, ale úplne čisto náhodou 10.2.2026 znovu článok, dokonca s citáciami z diskusie!!!:

https://www.interez.sk/slovakom-zacali-chodit-n...

Stále si myslíš, že to nie je práca redaktorov, aby mali o čom písať a mali zdroj informácií?

anonym_d78d79
25. mar 2026
@chrobak7

@anonym_d78d79 Zdá sa ti to nereálne? Si neveriaci Tomáš, ktorý nevidel boha, tak na neho neveril. Ty tiež neveríš, pokiaľ neuvidíš. Tu tu máš konkrétny príklady, dúfam, že potom sa prestaneš anonymne rehotať ako kôň (nie modrý, ale reálny):

Diskusia založená redaktorom na MK:

a potom vyšiel článok:

https://www.interez.sk/slovenka-prosi-o-radu-ch...

Iný príklad:
Koncom januára anonym založiť diskusiu ohľadne samoobslužných pokladní, že čo si o tom myslíme. Diskusia sa rozbehla, téma mala až 7 strán:

A zrazu - 11.2. sa objavil v médiách článok o samoobslužných pokladniciach, kde bolo veľa podobných názorov, ako v diskusii:

https://www.interez.sk/mirka-pracuje-v-obchode-...

A ešte jeden príklad:
9 2 2026 založená diskusia na MK ANONYMOM!!!!:

A čisto, ale úplne čisto náhodou 10.2.2026 znovu článok, dokonca s citáciami z diskusie!!!:

https://www.interez.sk/slovakom-zacali-chodit-n...

Stále si myslíš, že to nie je práca redaktorov, aby mali o čom písať a mali zdroj informácií?

@chrobak7 ale to neznamena že to zakladajú redaktori, možno len prebehnú konverzácie od bežných ludí a vycapia to ako článok

chrobak7
25. mar 2026
@anonym_d78d79

@chrobak7 ale to neznamena že to zakladajú redaktori, možno len prebehnú konverzácie od bežných ludí a vycapia to ako článok

@anonym_d78d79 Isto, práve vtedy im napadne napísať článok o samoobslužných pokladniciach, o dlhu 20.000 € a pod.

Strana
z3