Majú vodiči autobusov rovnaké pravidlá ako ostatní vodiči?
Opakovane sa s tým stretávam - teda zaujíma ma, či sa na vodičov autobusov vzťahujú pravidlá ako na bežných vodičov áut.
Mám totiž šťastie na vodiča, ktorý buď celý čas telefonuje - používa ale handsfree sadu.
A dnes tam napr. počúval nejaký seriál/podcast - hulákalo to na celý autobus.
Chápem, že je v práci, že mu je možno "dlho". Ale zas majú zodpovednosť nie za seba, ale často za plný autobus ľudí.
Mňa ako vodiča napr. vyrušujú telefonáty, teda za volantom nevolám, mňa vyrušuje aj hlasná hudba 🙂 Ale teda to som ja. Jeho to zrejme nevyrušuje.
Ak je to handsfree nic neporusuje. Ja rada kecam alebo si pustam hudbu ked soferujem. Nie kazdy je rovnaky, to ze tebe to vadi a mas s tym problem, neznamena, ze rovnaky problem to robi aj ostatnym. Zatial mam najazdene od vydania vodicaku 7rokov bez nehody a bez pokuty a na druhej strane takmer stale s telefonovanim handsfree alebo hlasnou hudbou 😀
@anonym_autor telefonovat s handsfree sadov snad moze, nie?
@anonym_fcae7b Áno. To píšem. Neviem prečo som si myslela, že oni by nemali vôbec volať. Preto sa pýtam.
Platia na nich rovnaké pravidlá, ako na akéhokoľvek iného vodiča. Telefonovať s handsfree sadou môžeš aj ty a aj počúvať nahlas čo len chces. To, že tebe to vadí a nerobíš to je tvoja vec
Majú rovnaké pravidlá ako ostatní vodiči, s handsfree môžu telefonovať, môžu mať v autobuse pustenú hudbu, podcast
Mna by zaujimalo, ci mozu pocas jazdy fajcit elektronicku cigaretu
Vyslovene zakázané fajčiť majú len vodiči motocykla. Ale zase vodič nesmie robiť nič, čo nesúvisí s vedením vozidla.
A čo keď nevie bez hudby šoférovať ?ja napríklad keď nemám zapnuté rádio v aute som nervózna 🤣a mám pocit že mi niečo chýba počúvaj hudbu s ním🙈a keď ma 12 stku tak aj zavolať si potrebuje ani by ma nenapadlo toto riesit
@anonym_autor no akoze takto, som ekonomka, hudbu mam potichu pustenu a robim. Ale kebyze si denne vybavujem sukromne telefonaty, no neviem ako by sa na to sef pozeral, ze robim reporty a zaroven na handsfree hodinu vykecavam s kamoskou. Ja realne chodim busmi kde gruzinec celu cestu cca hodku na handsfree s videom telefonuje asi s rodinou alebo kamosmi.
Bud rada, ze s handsfree, uz som videla aj s telefonom a to bola ina jazda cez tie vymole 🙈
Ale mam pocit, ze niektori si fakt dovolia vsetko. Ale taki blazni sa najdu v kazdom povolani...
Vyslovene zakázané fajčiť majú len vodiči motocykla. Ale zase vodič nesmie robiť nič, čo nesúvisí s vedením vozidla.
@anonym_ab68a3 smradiť v buse cestujúcim pod nosom??
Mna by zaujimalo, ci mozu pocas jazdy fajcit elektronicku cigaretu
@anonym_217157 mozu
@anonym_217157 mozu
@anonym_92d4f3 kde sa to píše?
V prostriedkoch verejnej dopravy (autobusy, vlaky, taxíky, služobné vozidlá) je fajčenie prísne zakázané.
V pracovných strojoch a vozidlách kategórie L (motorky, štvorkolky) je fajčenie zakázané aj pre spolujazdcov.
Zákon o ochrane nefajčiarov: Tento zákon č. 377/2004 Z. z. zakazuje v prostriedkoch verejnej osobnej dopravy nielen klasické tabakové výrobky, ale aj výrobky určené na fajčenie, ktoré neobsahujú tabak a elektronické cigarety.Prepravný poriadok: Všetci verejní dopravcovia na Slovensku majú vo svojich prepravných poriadkoch jasne zakotvený striktný zákaz používania akýchkoľvek e-cigariet v celom vozidle, vrátane kabíny vodiča.Bezpečnosť jazdy: Manipulácia s e-cigaretou a tvorba hustej pary (aerosólu) priamo pred čelným sklom znižuje viditeľnosť a odpútava pozornosť vodiča od šoférovania, čo odporuje povinnostiam vodiča podľa zákona o cestnej premávke.Ak vodič autobusu počas služby používa elektronickú cigaretu, dopúšťa sa rovnakého priestupku, ako keby fajčil klasický tabak.
Samozrejme, cokolvek im moze hrat, mozu mat handsfree.. ine by bolo keby pozeral serial, drzal mobil v ruke.
A to ze teba nieco vyrusuje, neznamena nic, kopu vodicov to nevyrusuje. Pri jazde im ide hudba, radio, podcasty...

@anonym_autor telefonovat s handsfree sadov snad moze, nie?