Mamy, aké sú vaše cestovateľské hranice s deťmi?
Mám jednu otázku na mamy, ktoré cestujú s deťmi.
Kde máte hranicu medzi „veď to nejako zvládneme“ a „toto už je úplná blbosť“? 😄
Lebo ja som tú hranicu v Indonézii niekoľkokrát posunula.
Nie vždy dobrovoľne.
Niekoľkohodinový presun s deťmi? Dáme.
Loď? Dáme.
Miesto, kde si človek nie je úplne istý, čo bude jesť na večeru? Dáme.
A potom príde situácia, pri ktorej si hovorím:
„Výborne. Tak toto som si mohla odpustiť.“
A presne tieto momenty boli nakoniec často tie, na ktoré spomíname najviac.
Tak som zvedavá – čo je najväčšia cestovateľská šialenosť, ktorú ste absolvovali s deťmi? 😄
@kulumulu123 tiez mam najvacsie taketo zazitky s dcerou z Indonezie, velakrat sme improvizovali a boli vo velmi nebezpecnych situaciach, presun na lodke s domacimi, medzi sliepkami a kokosmi, zostup cez dzunglu plnej hadov a havede k vodopadu, kde sme isli hodinu dole a hodinu hore, spiatocny let az domov na nas ostrov rozkuskovany na asi 5 casti (kvoli casom sa inak nedalo a museli sme za 2 dni na to pracovat). Dcera mala vtedy 11 rokov a kupodivu bola ona prave ta, ktora to zvladla najlepsie....
Nemam hranicu, vsetko sa da zvladnut aj dlhy let aj plavba, jazda autom, vlakom, autobusom len ta priprava vzhladom na dlzku je vzdy ina, rovnako ako dost velku ulohu hra aj vek. Ale so spravnou a zodpovednou pripravou a nie, ze dam mobil alebo necham behat a kricat deti po celom vozni ako bezprizorne (ano, aj take spolucestovatelky som mala). Treba vediet ako zabavit dieta, pre mensie je vzdy najlepsia nova hracka o ktorej nevie a to co ho najviac bavi, ak sa da prisposobit co najviac cas spanku... A co sa tyka samotneho pobytu tak na ten hranice nemam vobec, snazim sa vzhybat nebezpecnym lokalitam a opustenym miestam. Vzdy si hovorim, na kazdom mieste kde prideme ziju ludia vratane deti tak prezijeme jednu dovolenku aj my.

Stahovanie medzi krajinami sama so skoro 2 rocnym pocas kovidu … stratene veci, zablokovany kamion na hraniciach …a v nom kluce od bytu …atd … nebolo to cestovanie okrem x hodin v aute a vsetkeho okolo toho … 2x by som to nedala. Vsetci sa cudovali ako som tozvladla a ze som do toho isla, mne to docvaklo podstatne neskor … cestovanie naozaj … ked vybuchla sopka a zrutila sa cesta a auta prechadzali iba po doskach … zvladali to len. Hiluxy … ale ta spoka mohla pockat kym prjdme (Ecuador)