Máte skúsenosť so spolujazdou cez BlaBlaCar?
Potrebujem sa dostať do Prahy a vlak mi časovo vôbec nesedí. Na BlaBlaCar som našla jazdu skoro presne vtedy, keď potrebujem, vodič má aj dobré hodnotenia, len som takto s cudzím človekom ešte nikdy necestovala.
Bolo to u vás v pohode? Nebolo vám nepríjemné sedieť niekoľko hodín v aute s niekým úplne cudzím?
Mne je neprijemne sediet s cudzim clovekom v aute aj vramci jedneho mesta, necitim sa pri tom bezpecne a nemam nato dobre spomienky. Takze niekolko hodin by som nezvladla.
@anonym_autor Ja mám zatiaľ pozitívne skúsenosti.
Väčšinou som stretla skvelých ľudí s ktorými som sa výborne porozprávala.
Mala som iba jednu negatívnu skúsenosť, že mi jedna pani zrušila jazdu.
@anonym_autor Ja mám zatiaľ pozitívne skúsenosti.
Väčšinou som stretla skvelých ľudí s ktorými som sa výborne porozprávala.
Mala som iba jednu negatívnu skúsenosť, že mi jedna pani zrušila jazdu.
@ivka225 Ďakujem. Plynú z toho nejaké poplatky alebo je to len vec súkromného charakteru? odvez ma, zaplatím...?
@doux ako písala @ivka225 - zaregistruj sa a hotovo. Appka ako taká je zdarma, platíš samozrejme za jazdu - cenu ale vidíš vopred a je fixná. V zahraničí platím normálne kartou nalinkovanou v appke, na SK som tuším platila v hotovosti. A ak si dobre pamätám, tak je tam nejaký malý servisný poplatok (ale len za jazdu), z niečoho to fungovať musí, takže za mňa ok.
Len teda nie je to úplne ako taxi, že ťa vyzdvihne doma a odvezie ťa na presnú adresu, väčšinou vodič zadá nejaký bod vyzdvihnutia / vyloženia v rámci mesta.
@doux ako písala @ivka225 - zaregistruj sa a hotovo. Appka ako taká je zdarma, platíš samozrejme za jazdu - cenu ale vidíš vopred a je fixná. V zahraničí platím normálne kartou nalinkovanou v appke, na SK som tuším platila v hotovosti. A ak si dobre pamätám, tak je tam nejaký malý servisný poplatok (ale len za jazdu), z niečoho to fungovať musí, takže za mňa ok.
Len teda nie je to úplne ako taxi, že ťa vyzdvihne doma a odvezie ťa na presnú adresu, väčšinou vodič zadá nejaký bod vyzdvihnutia / vyloženia v rámci mesta.
@sissy27 áno, to mi je jasné, že to nie je doslova taxík. Ďakujem za info, pozriem to.
Ja mam s Blablacar len dobre skusenosti. Isla som par krat aj ako cestujuca, ale vacsinou ludi sama berem ked idem dlhsiu trasu autom.
Ja mám dobré skúsenosti. Cestovala som do Rakúska a aj späť na Slovensko. Dokonca aj s čivavou. Vodiči tam chodia za prácou, Boli v poriadku a cesta prebehla podľa dohody a za dohodnutú sumu. pre mňa to bolo pohodlnejšie, ako s autobusom.
@anonym_autor Tak ja zase až také dobré skúsenosti nemám. Dala som BlaBlaCaru 3 šance. Prvýkrát bolo všetko v poriadku, ale asi hodinu pred odchodom vodič posunul čas o 3 hodiny neskôr😒. Druhýkrát mi zrušil jazdu tiež tesne pred odchodom a tretíkrát mi napísal, že nakoniec vyzdvihnutie aj vystúpenie budú na iných adresách, ako mal pôvodne uvedené v inzercii.
Nedá sa na to spoľahnúť. Hlavne ak potrebuješ byť niekde načas, musíš brať do úvahy, že to nie je taxislužba, ale obyčajný človek, ktorý sa zrazu môže rozhodnúť, že nepríde, alebo urobiť zmeny, a ty s tým nebudeš môcť nič spraviť. Nemáš sa v podstate ani kam sťažovať a jednoducho zmeškáš to, kam si mala namierené. Ak ti časovo až tak nezáleží, môže to byť fajn, ale ak potrebuješ niekam prísť načas, ja by som sa na to nespoliehala.
@anonym_autor áno išla som, 2x tichá jazda. 1x ukecaný chlap a sspolucestujúci a 1x žena čo pohybovala hlavou zľava do prava v sekundovom takte.
@doux Ja to využívam ako cestujúci. Zaregistruješ sa na stránke bla bla car.
Potom si zadáš smer jazdy, odkiaľ a kam chces ísť.
Nájde ti jazdy, k nim sú napísané časy.
Ak máš záujem o jazdu, tak klikneš rezervovať jazdu a čakaš či ti ju šofér potvrdí.
Ten šofér ma na to nejaký čas.
Ak ti nepotvrdí jazdu, tak to neplatí.
@anonym_autor fiha to ppcujem prvy raz. Mohla by som si tymto pribyrabat ze by som ludi vozila?
Vyuzivam uz dlho, zo zaciatku som bola ako cestujuci, aktualne som ako vodic. Najcastejsie mam Vieden - Bratislava - Banska Bystrica/Zilina, podla toho ci idem vrchom alebo spodkom. Okrem toho uz som objednavala blablacar aj pre mamu, parkrat som posielala nejake drobnosti (najvacsi problem bol to dohodnut cez stranku).
Recenzie su stale, cize si vies precitat, ze s kym ides, ako soferuje. Su aj jazdy iba pre zeny... ja sa tesim stale na to, koho vezmem, akych ludi stretnem. Dokonca sa mi teraz stalo, ze som mala jednu babu druhukrat... ja vzdy davam na vyzdvihnutie take miesta, aby som to nemala extremne daleko z dialnice (uz mam par takych miest vytipovanych) resp. ak nieco nepoznam, tak mi napisu vzdy, ze tam a tam a aj oni sami napisu miesto v blizkosti dialnice... podla mna sa nemas coho obavat...
@anonym_autor fiha to ppcujem prvy raz. Mohla by som si tymto pribyrabat ze by som ludi vozila?
@anonym_e0db11 nie, nemohla. Nie je to zarobkova cinnost. Blablacar uz preto zaviedla kadejake poplatky a blokuje rozne spravy, aby to ludia nemali ako zarobkovu cinnost. Ono tam ide o zdielanie nakladov na palivo a nie na preplatenie...
@anonym_e0db11 nie, nemohla. Nie je to zarobkova cinnost. Blablacar uz preto zaviedla kadejake poplatky a blokuje rozne spravy, aby to ludia nemali ako zarobkovu cinnost. Ono tam ide o zdielanie nakladov na palivo a nie na preplatenie...
@guiseppinka vidia cestujjci tvoje priezvisko?
@anonym_e0db11 Nie, vidia tvoje telefónne číslo. A počas cesty vidia tvoje auto. Teba takisto.
@anonym_e0db11 ak si ho zverejnis tak ano. Ale overuje sa profil, takze blablacar ma tvoje udaje

BlaBlaCar používam často ako vodička a sem tam aj cestujúca, nikdy neboli nijaké problémy.