icon

Motorkárska sezóna začala

Včera o 14:04

Idem sa tak dnes prejsť - prvý deň bez dažďa, 9°C, minulý týždeň mrzlo, pokoj, ticho a zrazu počuť v diaľke: BRRRRMMM BRRRMMM. Áno, začala sa sezóna motorkárov. Títo ľudia majú totiž v mozgu zabudovaný špeciálny senzor, ktorý reaguje na prvý lúč slnka ako "OKAMŽITE VYŤAHUJ MOTORKU, SI NESMRTEĽNÝ." Nie je dôležité, že asfalt je studený, gumy tvrdé a na ceste je viac štrku než v mačacom záchode. Dôležité je, že "už sa dá" a o hodinu neskôr bude status: Prvá jazda sezóny ❤️🏍️ s fotkou pri pumpe, kde si dávajú kávu a tvária sa, že práve prežili Dakar. Takže áno. Jar oficiálne začala. Nie podľa kalendára…ale podľa toho, že sa z garáží vypustili testosterónové rakety.🙏 Držím palce všetkým autám, chodcom a fyzike. Sorry za jedovatý status, ale zobudili mi decko 😅

Strana
z2
jaskolka
Včera o 15:25
@anonym_bbcc57

@anonym_autor ich hazard. Ich orgány. Netankuje ma to. Chápem že ťa naštvalo, že ti zobudili spiace dieťa.

@anonym_bbcc57 veď píše,že bolo motorku (BRRRRRMMMM)počuť v diaľke,tak ako jej teda mohol zobudiť spiace dieťa? 🤔To stála na mieste,kým k nej jazdec pride,alebo bežala k tej "rachotiacej"motorke?

anonym_bbcc57
Včera o 15:29
@jaskolka

@anonym_bbcc57 veď píše,že bolo motorku (BRRRRRMMMM)počuť v diaľke,tak ako jej teda mohol zobudiť spiace dieťa? 🤔To stála na mieste,kým k nej jazdec pride,alebo bežala k tej "rachotiacej"motorke?

@jaskolka píše, že ju 💩podradil pri kočíku. Neviem nebola som tam. Nech by to bol ktokoľvek, fakt to vie na..rať v blbom momente. Mne teraz spí muž s migrénou a sused tu rachotí na chodbe, už mám na mále, že by som mu povedala. Inokedy by mi to vôbec nevadilo.

anonym_f8e474
Včera o 15:36
@anonym_879f14

@anonym_autor Vieš, koľko ľudí čaká na zozname na transplantáciu orgánov? Veď im dopraj! Nech len vyliezajú.

@anonym_879f14 bohužiaľ z motorkárov sa väčšinou nedá použiť nic

0silvia0
Včera o 15:39
@anonym_autor

@0silvia0 Silvia, paradox je skôr to, že dospelí ľudia sa správajú ako pubertiaci a ešte to obhajujú emotikonmi 🙂 Ak moje dieťa raz bude jazdiť na motorke, dám si záležať, aby chápal čo je rozum, pud sebazáchovy a schopnosť počkať.

@anonym_autor neporozumela som, ktori dospeli sa spravaju ako pubertiaci a obhajuju to emotikonmi. To ti ten motorkar nieco nakreslil?

autor
Včera o 15:46
@jaskolka

@jaskolka lebo tie výfuky počuješ zdiaľky a keď ti taký akrapovič buchne pár metrov od teba tak máš pocit, že si pod paľbou. Ideš ma tu chytať za slová.

anonym_a0d364
Včera o 15:47

No to to mas tak, nikto sa neposere z tvojho spiaceho decka, no aby si sa aj ty neposrala z brm brm motorkarov.

anonym_f803bf
Včera o 15:48
@sissy27

@anonym_f803bf jezisi, esteze auta su vsetky tichucke, tiahne sa za nimi vona konvaliniek a vodici aut vsetci bez vynimky jazdia uplne predpisovo 🙏🙄😂

@sissy27 nie su, smradlave auta tiez nemam rada, ale motorkari su proste este vyssi level, podobne ako tie stare nakladne auta ktore tak cmudia

autor
Včera o 15:48
@anonym_a0d364

No to to mas tak, nikto sa neposere z tvojho spiaceho decka, no aby si sa aj ty neposrala z brm brm motorkarov.

@anonym_a0d364 🙂 dobre

jaskolka
Včera o 15:51

No tak keď si počula,že také "rachoty"idú z diaľky,tak si mala zabočiť ty inde,do ticha. Ako nehnevaj sa,ale fakt ideš takú hlúposť riešiť,že "hrozni"motorkári ti vo februári zobudili dieťa? A v marci už by ti to nevadilo?

jaskolka
Včera o 15:54
@anonym_bbcc57

@jaskolka píše, že ju 💩podradil pri kočíku. Neviem nebola som tam. Nech by to bol ktokoľvek, fakt to vie na..rať v blbom momente. Mne teraz spí muž s migrénou a sused tu rachotí na chodbe, už mám na mále, že by som mu povedala. Inokedy by mi to vôbec nevadilo.

@anonym_bbcc57 x krát mne niekto toto urobil pri kočíku,x krát zarachotil traktor, nákladiak, rozhlas spustil čardáš na plne gule,keď mi práve deti zaspali.Tak som si zanadavala a tým to haslo. Vonlu budú vždy rôzne zvuky a s tym.nic neurobím,aj keby som sa poskladala.
No riešiť aj toto,že prečo vo februári niekto jazdí na motorke? To ako fakt?🙈🙈🙈A keď by jej motorkár zobudil dieťa v júni,tam už bude úplne kľudná? Lebo je jún,tak nech si jazdi,ale neexistuje,aby jazdili na motorke vo februári?
Veď to je úplne "nelogicka"celá sťažnosť.

motylik2559
Včera o 15:59

@anonym_autor Autorka, ach jaj, toto je tema..Vies ten motorkar nemohol vediet a vidiet,ze tvoje dieta v kociku spi. Ked si vonku treba ratat s hocicim🤷‍♀️ Tak to tam je. Tu uz niekto vytiahol aj stvorkolku s takym silnym motorom, ze moze konkurovat silnej motorke ak nie je aj hlucnejsia. A teraz keby kazdy mal brat vonku ohlad na kazdeho, tak by nikto nemohol vyjst von co ma 2 a viac kolies s motorom🤔 Nebud taka hakliva a radsej s tym rataj. To ci su podmienky alebo nie, teba nema co zaujimat, su to dospelí ludia, ktorí jazdia na vlastnu zodpovednost. Kebyze si doma a niekto nad tebou x dni po sebe trieska, tak ides, slusne poprosis a dajme tomu sa dohodnete. Ale toto je VONKU. Si mala ist s drobcom do parku niekam, ked ti spal v kociku a nie vedla cesty, kde treba cakat,ze hluk bude. Niekedy mam pocit, ze ludom uz vadi total vsetko na co by sa stazovali, pritom nerobia nic nezakonne, on bol ja ceste, kde sa jazdi, nespravil nic co by ti za normalneho zmyslania malo vadit. Ked sa prechadzas s malym a spi vyberaj tichsie miesta pre neho, ked je toto pre teba obtazujuce, ved aj tak si nepomozes a urcite takato staznost na mk ti tiez nepomoze, aby viac po tej ceste motorkari nejazdili🙂🤷‍♀️

jaskolka
Včera o 16:01
@anonym_autor

@jaskolka lebo tie výfuky počuješ zdiaľky a keď ti taký akrapovič buchne pár metrov od teba tak máš pocit, že si pod paľbou. Ideš ma tu chytať za slová.

@anonym_autor a keby ti "zaručalo"nákladné auto rovno pri kočíku? Napíšeš zúrivý príspevok, prečo jazdí nákladiak vo februári? Prepáč,ale mne to príde až smiešne, čo riešiš...si vonku,tam budú rôzne a rôzne silné zvuky.

bloger
Včera o 16:01

@anonym_autor Perfektne si to napísala. Vtipne a s nadhľadom na to, že ťa to nahnevalo.

autor
Včera o 16:05
@jaskolka

@anonym_autor a keby ti "zaručalo"nákladné auto rovno pri kočíku? Napíšeš zúrivý príspevok, prečo jazdí nákladiak vo februári? Prepáč,ale mne to príde až smiešne, čo riešiš...si vonku,tam budú rôzne a rôzne silné zvuky.

@jaskolka Ty si práve porovnala nákladné auto, ktoré reálne niečo preváža, s dospelým chlapom, ktorý si v obci potrebuje honiť ego výfukom? 🙂 Kamión je nutnosť. Upravený výfuk v dedine je komplex. A áno, na zvuky vonku som zvyknutá. Len nie som zvyknutá tváriť sa, že hluk = normálka, keď je to len lacná sebaprezentácia. Ale ďakujem za radu. Nabudúce si teda vyberiem tichšie miesto, napríklad planétu bez ľudí, ktorí si mýlia slobodu s bezohľadnosťou.

anonym_b5405c
Včera o 16:07

No mne chodia neviem preco videa motorkarov india, pakistan a hentie konciny, na tom by sa ti rozum zastavil❗kazdy blbecek co ma na tu rachotinu musi dvihnut predne kolo a ist na zadnom, lebo to nema na presun z A do B, ale na akrobaciu, aby presiel na zadnom s jednou nohou na sedadle, naspat neodhadne tazisko a derie si kozu po asfalte ako na struhadle, lebo ziadna kozena kombi,ale tricko s kratasmi. Kolkokrat zoberu par metrov aj ludi z chodnika, prechodu, aj 4 smrtiaky⚰️ naraz, asi prirodzena selekcia, alebo co... 🛵

anonym_82f22d
Včera o 16:21

@anonym_autor sú to napumpovani, bezohľadní,egohoniči. Bývam blízko frekventovanej cesty v KE, križovatka Mier, takze zahul riadny. Keď ma zatvorené okná počujem taký obyčajný, normálny hluk od áut. Môžem pri ňom späť, aj relaxovať. Ale keď rozturuje dajakú smradlavú motorku, a ide cez Národnú triedu, Hliníkovú až po Watsonovu počujú ho desaťtisíce ľudí. A počujú ho riadne a na 100 percent. Veľa z nich sa zľakne, veľa je možno autistov, zapchavajúju si uši, veľa je deti a veľa.spiacich. Kvôli pár chujom sú všetci v pozore.

pralinka25
Včera o 17:16
@bloger

@anonym_autor Perfektne si to napísala. Vtipne a s nadhľadom na to, že ťa to nahnevalo.

@bloger fakt vtipne a s nadhladom? ja si vtip a nadhlad teda predstavujem uplne inak. nervy jej tecu zo zubov riadne. toto s nadhladom nema absolutne ze nic.
ale sak dobre. mozno mas pri sebe ludi este vacsich nervakov tak ti to pride v pohode.

pralinka25
Včera o 17:17

tak ked ta seru autorka preco ta potom trapi ci sa smykne na strku alebo ze je to vo februari nebezpecne? mozes byt len rada nie.

autor
Včera o 17:27
@pralinka25

tak ked ta seru autorka preco ta potom trapi ci sa smykne na strku alebo ze je to vo februari nebezpecne? mozes byt len rada nie.

@pralinka25 To, že sa mi niečo nepáči, neznamená, že to chcem vidieť na katafalku

jaskolka
Včera o 17:59
@anonym_autor

@jaskolka Ty si práve porovnala nákladné auto, ktoré reálne niečo preváža, s dospelým chlapom, ktorý si v obci potrebuje honiť ego výfukom? 🙂 Kamión je nutnosť. Upravený výfuk v dedine je komplex. A áno, na zvuky vonku som zvyknutá. Len nie som zvyknutá tváriť sa, že hluk = normálka, keď je to len lacná sebaprezentácia. Ale ďakujem za radu. Nabudúce si teda vyberiem tichšie miesto, napríklad planétu bez ľudí, ktorí si mýlia slobodu s bezohľadnosťou.

@anonym_autor ty si fakt myslíš,že on naschvál a úmyselne rovno pri kočíku "turoval"motorku? Akože just si povedal,a teraz zobudím to dieťa v kočíku? 🙈 A ako už bolo viackrát tu spomínané,keď tak veľmi ti vadí,že motorka ide po ceste,tak chod kľudne mimo tých ciest ty. Pretože jednoducho u motorových vozidiel na ceste (akýchkoľvek) musíš predpokladat určitú mieru hluku.
Ale ako znovu píšem...ty si podala príspevok tak,že ťa hnevá,že motorkári idú vo februári von. Tak sa znovu pýtam-ked pôjde von na motorke jazdec v marci,či apríli a takisto ti zobudí dieťa,už to nebude problém?Len ten február je problém?

jaskolka
Včera o 18:07
@anonym_b5405c

No mne chodia neviem preco videa motorkarov india, pakistan a hentie konciny, na tom by sa ti rozum zastavil❗kazdy blbecek co ma na tu rachotinu musi dvihnut predne kolo a ist na zadnom, lebo to nema na presun z A do B, ale na akrobaciu, aby presiel na zadnom s jednou nohou na sedadle, naspat neodhadne tazisko a derie si kozu po asfalte ako na struhadle, lebo ziadna kozena kombi,ale tricko s kratasmi. Kolkokrat zoberu par metrov aj ludi z chodnika, prechodu, aj 4 smrtiaky⚰️ naraz, asi prirodzena selekcia, alebo co... 🛵

@anonym_b5405c ono ide skôr o to,ako bol celý príspevok podaný. Autorka tu vetu"zobudili mi dieťa"napísala úplne na koniec , akoby to bol len dodatok,a celý príspevok je podaný spôsobom "hrozni motorkári vo februári,budú dávat fotky s kávičkou atď"
Je rozdiel napísať "naštvalo ma,že chlap turoval motorky a zobudil mi dieťa" ,to by asi všetci vyjadrili pochopenie,ako takuto esej,ako si dovolia VO FEBRUÁRI už ľudia vytiahnuť motorky .Akoby ani nešlo tak o zobudenie,ale o to,že je LEN február a oni už vytiahli motorky.A práve toto pôsobí na mňa (a aj na mnohých tu)až smiešne...lebo to isté môže urobiť aj marci,aj apríli atď...a to už asi podľa autorky bude ok,len február ju nahneval

anonym_dcade7
Včera o 18:10

@anonym_autor napísala si to "milo" akokeby to písala nejaká komička 😉

anonym_b5405c
Včera o 18:13
@jaskolka

@anonym_b5405c ono ide skôr o to,ako bol celý príspevok podaný. Autorka tu vetu"zobudili mi dieťa"napísala úplne na koniec , akoby to bol len dodatok,a celý príspevok je podaný spôsobom "hrozni motorkári vo februári,budú dávat fotky s kávičkou atď"
Je rozdiel napísať "naštvalo ma,že chlap turoval motorky a zobudil mi dieťa" ,to by asi všetci vyjadrili pochopenie,ako takuto esej,ako si dovolia VO FEBRUÁRI už ľudia vytiahnuť motorky .Akoby ani nešlo tak o zobudenie,ale o to,že je LEN február a oni už vytiahli motorky.A práve toto pôsobí na mňa (a aj na mnohých tu)až smiešne...lebo to isté môže urobiť aj marci,aj apríli atď...a to už asi podľa autorky bude ok,len február ju nahneval

@jaskolka tak dnes ma kazdy pravo robit si co chce bez ohladu na dosledky, ja by som tiez najradsej pretrhla 4kolkarov ako sardinky, ja neviem co sa im stane, ked do toho sadnu, ci im odide mozog, ci co, na jednom mieste sposobili tak strasnu eroziu🤕aj som bonzovala LSR a co sa oni na to? VyssRali... Drancovat🌳🌳🌳a neriesit🏍️...

arek00
Včera o 18:14
@jaskolka

@jaskolka neviem neviem čo bude autorka robit pocas moto sezony, teda jej zlost, ked jej teraz za celu zimu presla okolo len jedna motorka a dost ju to nahnevalo. Pocas sezony jej prejde okolo kocika nasobne viac motoriek a to kazdy den. No hold, musi sa s tym do moto sezony nejako popasovat...

unbeholfen
Včera o 23:26

@anonym_autor ja sa bicyklujem celý rok lebo ma nebaví chodiť pešo. A šiel som aj na elektrickej kolobežke na zamrznutom asfalte že bola poladovica. Na bicykli tak isto. Je to nebezpečné. Motorky ma nelákajú ale keby existovalo niečo také ako babeta na elektriku to by som bral. Aby to bolo malé, lahké, také ako moped ale elektrické. Ešte aj skúter je pre mňa velké a ťažké. Skôr niečo ako bicykel ale také motorkovejšie.

mondolina
Včera o 23:45
@anonym_autor

@pralinka25 To, že sa mi niečo nepáči, neznamená, že to chcem vidieť na katafalku

@anonym_autor
môj muž bol tiež dnes prevetrať motorku....a nemá miesto mozgu výfuk, ani upravený.

unbeholfen
Včera o 23:47

Nevýhoda je že bývam v činžiaku tak nemôžem mať ani skúter lebo nieje kam dať. Skôr babeta by sa mi zišla to sa ešte dá zobrať do pivnice.

Strana
z2