icon

Obalujete a zamykáte kufor na letisku?

9. júl 2026

Baby, balite kufor do fólie? Zamykate ho?
Videla som nedávno foto , že zámok kvôli kontrole vylomeny.

Ďakujem ❤️

Strana
z2
marsmykkok
9. júl 2026
@biba_18

@marsmykkok tie fólie aj obaly sa dávajú aj (a možno aj hlavne) kvôli zlodejom, aby to mali ťažšie ... plus aj ako ochrana proti náhodnému otvoreniu ... teda nie každý rieši škrabančeky 😒

@biba_18 No mne sa to nepáči, ja mám celkovo poťahy spojené s tým že chceš niečo zakryť... Ako ak máš sedačku a máš napríklad krásnu drahú a dáš na ňu lacné poťahy z Aliexpressu a nik nevie že máš krásnu sedačku alebo dáš tie poťahy napríklad na staré dotrhané sedačky aby si ich zakryla... Fakt sú nevkusné často a za mňa len ak niekto urobil hlúposť a kúpil si svetlý látkový kufor tak ich chápem...

ivik4
9. júl 2026
@tuniska_008

@ivik4 pri akej kontrole? ved kufre dole do lietadla ti nekontroluju

@tuniska_008 ale kontroluju, este pred pasmi. Tam kde prechadzas ty tym pipakom ( neviem ako to nazvat ) tak davas aj kufor
To som teraz zazila druhy krat

autor
9. júl 2026
@marsmykkok

@biba_18 No mne sa to nepáči, ja mám celkovo poťahy spojené s tým že chceš niečo zakryť... Ako ak máš sedačku a máš napríklad krásnu drahú a dáš na ňu lacné poťahy z Aliexpressu a nik nevie že máš krásnu sedačku alebo dáš tie poťahy napríklad na staré dotrhané sedačky aby si ich zakryla... Fakt sú nevkusné často a za mňa len ak niekto urobil hlúposť a kúpil si svetlý látkový kufor tak ich chápem...

@marsmykkok tie obaly sú skôr o Tom, aby si svoj kufor ľahšie spoznala, lebo polka ľudí má čierny.

marsmykkok
9. júl 2026
@sisaka

@marsmykkok neviem, či retro, ale na európskych letiskách to vídavam, v Severnej Amerike sa s tým nikto nes…e.
K téme, mám TSA zámku, na indikátore vidno, či ju na letisku odomkli, stalo sa mi to len raz. Do kufra vložili papier, že bol otvorený a zámku zamkli.
Nepoužívam žiadne obaly, fólie atď, prasknúť mi nemá čo mám látkový kufor.

@sisaka podľa mňa zbytočná robota a asi záleží aj kde chodíš, ja teda na tých klasicky dovolenkových ako Grécko, Turecko a tak tie fólie vidím už zriedkavo aj pri ľudoch z iných krajín. Však kufor by mal niečo vydržať, ak sa rozbije nový treba reklamovať, ak starý tak proste sa vymení, nevidím dôvod dávať naň metre fólie.

anonym_bf98c2
9. júl 2026

Mame fialove kufre nebalim nic 😂😂😂😂😂

A ano zamykam .mam TAS zamok

natalka13
9. júl 2026
@marsmykkok

Do fólie asi nik už nedáva, to mi príde riadne retro ako 20 rokov dozadu, však teraz sú tie elastické obaly na kufre, kto by sa trápil s fóliou. Ja osobne mám jeden plastový ten neriešim, ľahko sa utrie a nejaký škrabanček prípadný ma nezabije. Síce vidím na letisku že tie poťahy niektorí dávajú aj na plastové, neviem či majú kufre za tisíce alebo čo ak sa boja prípadného škrabančeka... Muž má látkový, ale tmavý takže nemá tiež obal, ale keby mám svetlý látkový čo sa horšie čistí použijem ten elastický poťah na kufor. Fóliu určite nie, nie sme v dobe kamennej.

@marsmykkok joj madari vo velkom, 90% kufrov vo folii😄 za mna hrozne to mat vo folii to uz radsej obal.
Nebalim a mame tsa zamky. Inak daju sa aj kupit.

anonym_d97e9b
9. júl 2026

@anonym_autor sedim v obyvacke na zadku a nemam starosti s kufrom

sisaka
9. júl 2026
@marsmykkok

@sisaka podľa mňa zbytočná robota a asi záleží aj kde chodíš, ja teda na tých klasicky dovolenkových ako Grécko, Turecko a tak tie fólie vidím už zriedkavo aj pri ľudoch z iných krajín. Však kufor by mal niečo vydržať, ak sa rozbije nový treba reklamovať, ak starý tak proste sa vymení, nevidím dôvod dávať naň metre fólie.

@marsmykkok ja chodím hlavne po Amerike, keď letím od nás do EU ešte OK, ale tradične prestupové lety do Prahy, Viedne a pod. keď čakáme na kufre, tak veľa obalených aj tu boli témy, ako ľudia balia o 106, ale podľa tejto témy sa zdá, že tá “móda” už tiež asi odchádza.

Treba si kúpiť kvalitnejší kufor a netreba potom nič baliť a tie obaly, no neviem… Ja mám čierne kufre, nič nepotrebujem baliť, mám na nich stužky, nemám problém si spoznať vlastný kufor. Po ceste utriem vlhkou handrou a saponátom, vyvetrám a odložím. Kufre mám cca 15. rokov, nič na nich nie je zničené, zipsy fungujú, nie sú roztrhané a ako píšeš, keď prestanú slúžiť kúpim nové.

january13
10. júl 2026

zamykam na visiaci zamok, nebalila som nikdy, ani nemam potah na kufor, kufre mam plastove

tuniska_008
10. júl 2026
@ivik4

@tuniska_008 ale kontroluju, este pred pasmi. Tam kde prechadzas ty tym pipakom ( neviem ako to nazvat ) tak davas aj kufor
To som teraz zazila druhy krat

@ivik4 ja neviem, my vzdy dame ako prvu odbavit batozinu a tam len skontroluju hmotnost, letenky a sup do podpalubia. Nic viac nikdy nekontrolovali.

ivik4
10. júl 2026
@tuniska_008

@ivik4 ja neviem, my vzdy dame ako prvu odbavit batozinu a tam len skontroluju hmotnost, letenky a sup do podpalubia. Nic viac nikdy nekontrolovali.

@tuniska_008 no tak uz vies
Nie je to tak vsade , tiez som nevedela prvy krat ked sme prechadzali tymto sposobom aj s kuframi cez kontroly

tuniska_008
10. júl 2026
@ivik4

@tuniska_008 no tak uz vies
Nie je to tak vsade , tiez som nevedela prvy krat ked sme prechadzali tymto sposobom aj s kuframi cez kontroly

@ivik4
Dobre vediet do buducna aby som nekukala ako puk.

katkaseiner
10. júl 2026
@lutomm

zalezi, kam aj letim, ale nezamykam, davam nan vsak taky pas, co sa len zacvakne, ak by nahodou praskol, nech sa nerozleti vsetko.

@lutomm mozem sa spytat o aky pás ide? vdaka

maca1984
10. júl 2026
@katkaseiner

@lutomm mozem sa spytat o aky pás ide? vdaka

@katkaseiner pozri bezpečnostný popruh.
To bude ono. Môj muž ho má.

anonym_eb5a80
10. júl 2026

To balenie do fólie je vhodné práve preto, aby do kufra nemohol niekto cudzí niečo vložiť, to by mohli byť väčšie problémy. Bolo nám to doporučené pre našu bezpečnosť. Kufre obalujeme už doma.

natalka13
10. júl 2026
@anonym_eb5a80

To balenie do fólie je vhodné práve preto, aby do kufra nemohol niekto cudzí niečo vložiť, to by mohli byť väčšie problémy. Bolo nám to doporučené pre našu bezpečnosť. Kufre obalujeme už doma.

@anonym_eb5a80 jasne nikto nevie odbalit foliu🙈 rezak a 30sec roboty

maca1984
10. júl 2026
@anonym_eb5a80

@anonym_eb5a80 a pri odchode z dovolenky ho tiež obalujete vy ?

marsmykkok
10. júl 2026
@anonym_eb5a80

@anonym_eb5a80 toto mi príde trocha konšpirátorske, na čo by ti niekto vkladal niečo do kufra ak aj tak si ho vyzdvihneš ty a nemá z toho čo by prepašoval nič a kto vlastne? Zamestnanci letiska?

Strana
z2