icon

Odporúčate dovolenku karavanom pre rodiny s deťmi?

Včera o 11:18

Dovolenka karavanom s dvomi deťmi - odporučili by ste ju aj niekomu, kto bežne nekempuje?

Ahojte,

už dlhšie pokukujeme po dovolenke karavanom. Máme dve deti (5 a 8 rokov) a láka nás predstava slobody, že sa nemusíme viazať na jedno miesto a môžeme si program prispôsobiť podľa seba.

Na druhej strane nie sme vôbec kempujúci typ. Nikdy sme nespali v stane, nemáme skúsenosti s kempami a trochu sa obávam, či by nám takýto spôsob dovolenky vôbec sadol.

Boli ste niekto na dovolenke karavanom s deťmi? Odporučili by ste ju aj ľuďom, ktorí bežne nekempujú? Ďakujem každému, ideálne, keby napísali tí, ktorí už využili tento spôsob dovolenky 🍹🌞🚗

anonym_fd7eca
Včera o 12:45

Ahoj, bola som (nastastie bez deti) a presvedcilo ma to o tom, ze nabuduce uz nejdem, a teda s detmi uz vobec 😃
Tiez som si myslela, ak je nadherne, ze si ides kam chces, prisposobis si cestu podla zelani, aj zastavis hocikde. Prvy omyl. Najma v sezone, co len trochu lepsie lokality a miesta vopred rezervovane, prides - nemas. Ostavaju Ti len tie horsie kempy. Nemozes si len tak hocikde s tym karavanom parkovat a kempovat. Vacsina sprch a zachodov v kempoch nic moc. Mna extremne otravovalo cele to nekonecne rozbalovanie karavanu ked sme niekde pristali (zaparkovanie, pripajanie, postavenie pristresku, sedenia, atd atd), a potom vsetko nazad zas balit a chystat sa na cestu. Na vacsine miest si karavan na karavane vedla seba - nepocitaj s bivakovanim ze mas sukromie a hole nebo... A ci mas pokojnych susedov na dochodku alebo partiu mladych co piju a bavia sa do rana, to je ruleta. Ak chces ist dlhe trasy, pocitaj vacsinou s obmedzenou rychlostou.

Pozor - mnohym takyto styl dovolenky vyhovuje a urcite tu budu aj pekne a pozitivne recenzie na takyto typ dovolenky, takze ber to iba ako moj osobny nazor, mna to proste presvedcilo o tom, ze pre mna bolo viac nepohody ako pohody, a keby mi do toho este netrpezlive ci hladne ci unavene deti pilili usi ma porazi 🙂

madeincssr
Včera o 13:47

@anonym_autor zdaleka to nie je pre kazdeho. Idealne porozpravat so skusenym karavanistom, alebo na webe poprecitovat co a ako sa na karavane obsluhuje (elektrina, voda, odpadna voda, chemicke WC, chladnicka 12V/230V/plyn), bojler, kurenie...) a vyskusat si to najprv kratsim zapozicanim si karavanu (na 3-5 noci) bez deti.
Iny styl (sposob vyuzivania) je karavan-prives a iny obytne auto, ci dokonca kompaktnejšie obytné auto (napr. obytná dodávka). Kazde z toho ma svoje plusy aj minusy.

anonym_331f7c
Včera o 15:03

My sme boli s detmi viackrat, ale len na jednom mieste, kym to vsetko rozbalis..., veru, balit sa Ti nebu chciet kazdy den. A musite byt stotozneni s tym, ze sukromne wc a sprcha nehrozi. Ale dnes su kempy vybavene skvelo, hlavne pri mori. Len tam nerataj, ako pisu vyssie s dobrym miestom, ak vopred nerezervujes. Inak je to pre deti zabava, nasi radi spominaju.

tundra
Včera o 20:02

@anonym_autor nevyskusas nevies.Mozno si to zamilujete a mozno povies,nikdy viac.
My sme chodili na ryby,kde sme obcas prespali pri vode a bolo to super.
Fakt je ten,ze dobre miesta su plné, este pred zaciatkom sezony a ist niekde na slepo,nie je to prave orechove.Prenajmi na vikend karavan a uvidis.

tilly
Včera o 20:43

Nie. Ak nie ste kempove typy a ste rozmaznaní rezortami, určite nie.

My sme si 7 rokov prenajímali, vyskúšali sme od stanu, dodávku, plechac, polointegral, integral, alkovnu a aj prívesy rôznych veľkostí, no všetko, čo sa dá. Potom sme kúpili prvý polointegral, keď boli deti väčšie integrál a keď deti odrastli a prestali s nami chodiť, kúpili sme kastenwagen. Prešli sme veľký kus Európy.
Takže môžem povedať, že sme pomerne skúsení karavanisti a neodporúčam to každému.