icon

Plánovanie dovolenky cez Booking: Zrušiť alebo zmeniť termín?

6. máj 2026

Ahoj, rezervovala som ubytovanie cez Booking com s možnosťou bezplatného storna do 7 dní pred príchodom. Teraz zvažujem zmenu termínu a neviem či je lepšie rezerváciu zrušiť a urobiť novú alebo meniť priamo v systéme. Máte skúsenosť čo je výhodnejšie? Díky za prípadné odpovede

martinmmartin
6. máj 2026

@anonym_autor uz si platila? Realnu platbu ked realne isli uz prachy niekam nie iba cislo karty ako rezervacku. Ak nie tak to zrus je to tak jednoduchsie.

biba_18
6. máj 2026

ale chceš ísť do toho istého hotela? stačí ti zmeniť dátum ... neviem čo znamená výhodnejšie, jedine že by mali na ten nový termín nejakú lepšiu cenu ...

autor
6. máj 2026
@biba_18

ale chceš ísť do toho istého hotela? stačí ti zmeniť dátum ... neviem čo znamená výhodnejšie, jedine že by mali na ten nový termín nejakú lepšiu cenu ...

@martinmmartin
@biba_18 Ahojte, díky za reakcie 🙂
Ešte som zatiaľ nič neplatila, len som zadala kartu ako garanciu. Ide o to isté ubytovanie, len zvažujem iný termín. Skôr som myslela, či sa oplatí to meniť priamo cez Booking (či to prejde bez problémov), alebo je istejšie to zrušiť a spraviť novú rezerváciu, aby som sa vyhla nejakej komplikácii. Nemám s tým skúsenosť, tak nechcem niečo pokašlať 🙂

biba_18
6. máj 2026

ja som to menila vždy priamo cez booking - keď mali samozrejme voľné termíny na vtedy ... a prinajhoršom, vieš stále osloviť poskytovateľa ubytovania, či zmena prešla - alebo aj dopredu ho vieš kontaktovať ...

bagerka
6. máj 2026

@anonym_autor normalne cez booking som menila viackrát, prišla mi tam.sprava aj email, že je termín zmenený

autor
6. máj 2026

super, dakujem krásne ešte raz

muchotrafka298
6. máj 2026
@anonym_autor

@martinmmartin
@biba_18 Ahojte, díky za reakcie 🙂
Ešte som zatiaľ nič neplatila, len som zadala kartu ako garanciu. Ide o to isté ubytovanie, len zvažujem iný termín. Skôr som myslela, či sa oplatí to meniť priamo cez Booking (či to prejde bez problémov), alebo je istejšie to zrušiť a spraviť novú rezerváciu, aby som sa vyhla nejakej komplikácii. Nemám s tým skúsenosť, tak nechcem niečo pokašlať 🙂

@anonym_autor mas tam vzdy napisane pri rezervacii, ci je mozne ju zmenit. Niekedy sa da, niekedy nie. Treba si vzdy pre rezervaciou porovnat ceny, kolko by vyslo rovnake ubytovanie s rovnakymi podmienkami ako na bookingu priamo v danom ubytovani. Moze to byt lacnejsie a nemusi. Ja som si napriklad teraz bookovala priamo cez hotel, rovnaka izba, storno podmienky, uhrada v hoteli a bolo to 60 EUR lacnejsie.
Pri bezplatnom storne Ti pride email, ze bolo stornovane, ked to spravis cez booking.