Podľa akého spojenia vlakom KE-BA na letisko?
Ahojte zbehlé cestovateľky 🙂
potrebujem poradiť. Ako prvé ma zaujíma či tu je niekto kto chodí pravidelne trasu vlakom KE->BA, na trase sú momentálne výluky, aké sú reálne meškania vlakov? Ideme na dovolenku letecky z BA, odlet je 18:05, na letisku máme byť minimálne 2 hodiny pred odletom. Ktorým spojom by ste išli? Najviac asi zvažujem spoj o 12:10
Co najskor, s vlakmi je to katastrofa. Radsej byt v Ba aj 3-4 hodiny pred odletom a prejst sa, nez zmeskat.
Ak mám byť na letisku o 16.00, chcem byť v BA o druhej. Na stanici si dať kávu, niečo na jedenie, zobrať bolta a premiestniť sa na letisko.
Isla by som este skorsim. Ak nebude meskat, skocite do ikey sa najest, to je jedna zastavke lred letiskom. Radsej rezervu ako nestihnut.
@anonym_autor z týchto o 11:10
Ešte doplním, celú cestu z východu sme šli relatívne načas 5-8 minút meškanie, tak som bola happy kým nás na 40 minut neodstavili v poli pred BA.
@anonym_autor tak na toto by som sa nespoliehala, išla by som z KE o tej 11:10 (kľudne aj skôr). Radšej byť v BA o 4 hodiny skôr ako meškať. Ešte rátaj presun zo železničnej stanice na letisko, ide ti priamo bus č.61 a trvá to tak do pol hodiny, alebo si zober uber / bolt (nikdy nie taxík, čo stojí priamo pred stanicou). Ak potrebuješ zabiť čas, tak kúsok od letiska máš nákupné centrum Avion / Ikea - posedíš na káve, naješ sa a v kľude sa presunieš na letisko (od avionu cca 5min autom busom).
isla by som tym o 11 z vrutok, pridete do BA,
odviezla by som sa k Avionu busom, tak hodila kufor aj ruksak do skrinky (v Ikea) a tam sa v klude najedla. budete od letiska 5 minut
ako sa poznám tak ja by som šla z ke možno aj o ôsmej ráno ...
@biba_18 Ja idem z Vrútok
Mala som v pláne vystúpiť vo vajnoroch a odtiaľ boltom na letisko je to 10 minút
vo vajnoroch ziaden rychlik a ani zrychleny vlak nestava
iba na Vinohradoch a to uz mas lepsie na Hlavnej stanici, lebo odtial ide autobus
@anonym_autor na tvojom mieste idem tym skorsim o 11. Radsej si posedim dlhsie na letisku, ako stresovat, ze nestihnem let
Mala som v pláne vystúpiť vo vajnoroch a odtiaľ boltom na letisko je to 10 minút
@anonym_autor Tam ti stojí vlak? Bežne stojí na Vinohradoch a na Hlavnej stanici.

@anonym_autor ja by som šla skôr, pri ceste do BA par dni nazad sme stáli 40 minut pred BA tesne. A mhd 61 je rychla no okolo 15.00 už môžu byť zápchy tak by som si spravila väčšiu rezervu.
Ja sa zajtra vraciam a mam 3 h rezervu co ak by lietadlo meškalo, zápchy na ceste z letiska a tak. Radšej počkám na stanici.