icon

Podľa akého spojenia vlakom KE-BA na letisko?

16. sep 2026

Ahojte zbehlé cestovateľky 🙂
potrebujem poradiť. Ako prvé ma zaujíma či tu je niekto kto chodí pravidelne trasu vlakom KE->BA, na trase sú momentálne výluky, aké sú reálne meškania vlakov? Ideme na dovolenku letecky z BA, odlet je 18:05, na letisku máme byť minimálne 2 hodiny pred odletom. Ktorým spojom by ste išli? Najviac asi zvažujem spoj o 12:10

Podľa akého spojenia vlakom KE-BA na letisko?
Strana
z2
zalka
16. sep 2026

@anonym_autor ja by som šla skôr, pri ceste do BA par dni nazad sme stáli 40 minut pred BA tesne. A mhd 61 je rychla no okolo 15.00 už môžu byť zápchy tak by som si spravila väčšiu rezervu.

Ja sa zajtra vraciam a mam 3 h rezervu co ak by lietadlo meškalo, zápchy na ceste z letiska a tak. Radšej počkám na stanici.

anonym_f0408f
16. sep 2026

Co najskor, s vlakmi je to katastrofa. Radsej byt v Ba aj 3-4 hodiny pred odletom a prejst sa, nez zmeskat.

billy_jean
16. sep 2026

Ak mám byť na letisku o 16.00, chcem byť v BA o druhej. Na stanici si dať kávu, niečo na jedenie, zobrať bolta a premiestniť sa na letisko.

anonym_a152f0
16. sep 2026

Isla by som este skorsim. Ak nebude meskat, skocite do ikey sa najest, to je jedna zastavke lred letiskom. Radsej rezervu ako nestihnut.

anonym_5cf0ed
16. sep 2026

@anonym_autor z týchto o 11:10

zalka
16. sep 2026

Ešte doplním, celú cestu z východu sme šli relatívne načas 5-8 minút meškanie, tak som bola happy kým nás na 40 minut neodstavili v poli pred BA.

sissy27
16. sep 2026

@anonym_autor tak na toto by som sa nespoliehala, išla by som z KE o tej 11:10 (kľudne aj skôr). Radšej byť v BA o 4 hodiny skôr ako meškať. Ešte rátaj presun zo železničnej stanice na letisko, ide ti priamo bus č.61 a trvá to tak do pol hodiny, alebo si zober uber / bolt (nikdy nie taxík, čo stojí priamo pred stanicou). Ak potrebuješ zabiť čas, tak kúsok od letiska máš nákupné centrum Avion / Ikea - posedíš na káve, naješ sa a v kľude sa presunieš na letisko (od avionu cca 5min autom busom).

lukbe
Autor odpoveď zmazal
januska12323
16. sep 2026

Ja by som išla aj skôr ako o 11. Radšej sedieť na letisku ako vo vlaku.

biba_18
16. sep 2026

ako sa poznám tak ja by som šla z ke možno aj o ôsmej ráno ...

lucik194
16. sep 2026

isla by som tym o 11 z vrutok, pridete do BA,

odviezla by som sa k Avionu busom, tak hodila kufor aj ruksak do skrinky (v Ikea) a tam sa v klude najedla. budete od letiska 5 minut

autor
16. sep 2026
@biba_18

ako sa poznám tak ja by som šla z ke možno aj o ôsmej ráno ...

@biba_18 Ja idem z Vrútok

autor
16. sep 2026

Mala som v pláne vystúpiť vo vajnoroch a odtiaľ boltom na letisko je to 10 minút

lucik194
16. sep 2026

vo vajnoroch ziaden rychlik a ani zrychleny vlak nestava
iba na Vinohradoch a to uz mas lepsie na Hlavnej stanici, lebo odtial ide autobus

anonym_8c2e4c
16. sep 2026

@anonym_autor na tvojom mieste idem tym skorsim o 11. Radsej si posedim dlhsie na letisku, ako stresovat, ze nestihnem let

biba_18
16. sep 2026
@anonym_autor

@biba_18 Ja idem z Vrútok

@anonym_autor ak idem o ôsmej ráno z ke - kedy je vo vrútkach? tak tým by som šla 😀
kks, teraz pozerám že ešte aj skôr, o siedmej ...

abbey1
16. sep 2026
@anonym_autor

Mala som v pláne vystúpiť vo vajnoroch a odtiaľ boltom na letisko je to 10 minút

@anonym_autor Tam ti stojí vlak? Bežne stojí na Vinohradoch a na Hlavnej stanici.

cacianka
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to sú rýchliky, TATRANy, tie vo Vajnoroch, v malej zaprdenej stanici nestoja, a keby aj stáli, kým by si tam dočkala bolt tak to môže trvať dlho, lebo je to malá dedina, od mesta ju delí obchvat a diaľnica a motať sa krížom na letisko - no neviem. Možno si myslela Vinohrady. Radšej však skorší vlak, z hlavnej stanice ti ide šikovný bus č. 61, s miestom pre batožinu , za zlomok ceny a je to rýchlo. bus pruhy sú voľné a keby niečo, vezmeš bolt a aj ten ide po bus pruhoch. Keby si mala že naozaj viac času -+ že vlak nebude veľa meškať , vystúpite pri IKEA a v kľude sa najete niečo malé a teplé. je to len kúsok od zastávky MHD a len sa vrátite na zastávku. nasleduje zastávka Fatruny a už hneď točí na letisko, pár metrov. niečo zjesť sa dá aj na stanici, je tam vynovený bufet, aj na letisku sa dá zobnúť, ale tie ceny ....
Radšej naozaj buďte na letisku aj 3h skôr, aby ste sa dostali do radu medzi prvými ked ´otvoria , minule na ryanair čakalo mrte veľa ľudí, strašne pomaly to išlo, iba 1 pracovníčka odbavovala kufre. aj na iné lety boli dlhé rady. radšej potom v kľude posedieť hore po bezpečnostnej prehliadke a len sledovať kedy sa otvorí gate. stihnete aj wc pred odletom, bufet.

anonym_353b5e
16. sep 2026

Len pre upresnenie, tie rýchliky cez Vajnory ani nechodia

zalka
16. sep 2026
@cacianka

@anonym_autor to sú rýchliky, TATRANy, tie vo Vajnoroch, v malej zaprdenej stanici nestoja, a keby aj stáli, kým by si tam dočkala bolt tak to môže trvať dlho, lebo je to malá dedina, od mesta ju delí obchvat a diaľnica a motať sa krížom na letisko - no neviem. Možno si myslela Vinohrady. Radšej však skorší vlak, z hlavnej stanice ti ide šikovný bus č. 61, s miestom pre batožinu , za zlomok ceny a je to rýchlo. bus pruhy sú voľné a keby niečo, vezmeš bolt a aj ten ide po bus pruhoch. Keby si mala že naozaj viac času -+ že vlak nebude veľa meškať , vystúpite pri IKEA a v kľude sa najete niečo malé a teplé. je to len kúsok od zastávky MHD a len sa vrátite na zastávku. nasleduje zastávka Fatruny a už hneď točí na letisko, pár metrov. niečo zjesť sa dá aj na stanici, je tam vynovený bufet, aj na letisku sa dá zobnúť, ale tie ceny ....
Radšej naozaj buďte na letisku aj 3h skôr, aby ste sa dostali do radu medzi prvými ked ´otvoria , minule na ryanair čakalo mrte veľa ľudí, strašne pomaly to išlo, iba 1 pracovníčka odbavovala kufre. aj na iné lety boli dlhé rady. radšej potom v kľude posedieť hore po bezpečnostnej prehliadke a len sledovať kedy sa otvorí gate. stihnete aj wc pred odletom, bufet.

@cacianka na letisku sú super také potraviny delia úplne v ľavo, ako je priletova hala. Fajná káva, a i normálnejsie ceny. Škoda, že nefungujú 24/7. 😉
A hej na letisko stačí polhodinovy lístok na bus 1.20e zo stanice, bus č. 61 priamo.

anonym_9aa4b2
16. sep 2026

Nechcete ist autom radšej? Na fb sú rôzne skupiny kde ponukaju vodici odvoz, ked idu tou a tou trasou, pripadne zaujemcovia tiež pisu, ci nahodou niekto nejde BA-KE a naopak atd....

autor
16. sep 2026
@anonym_9aa4b2

Nechcete ist autom radšej? Na fb sú rôzne skupiny kde ponukaju vodici odvoz, ked idu tou a tou trasou, pripadne zaujemcovia tiež pisu, ci nahodou niekto nejde BA-KE a naopak atd....

@anonym_9aa4b2 po prečítaní týchto odpovedí si asi zaplatíme súkromný transfer 😀

cacianka
16. sep 2026
@anonym_353b5e

Len pre upresnenie, tie rýchliky cez Vajnory ani nechodia

@anonym_353b5e veru tak, možno myslela na Vinohrady.

cacianka
16. sep 2026
@zalka

@cacianka na letisku sú super také potraviny delia úplne v ľavo, ako je priletova hala. Fajná káva, a i normálnejsie ceny. Škoda, že nefungujú 24/7. 😉
A hej na letisko stačí polhodinovy lístok na bus 1.20e zo stanice, bus č. 61 priamo.

@zalka pozabudla som na ne. tam sú už iné ceny, normálnejšie. Bufet - zákusok nejako cez 6 €, čo bežne stojí 2,50 - 3 e.

abbey1
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_9aa4b2 po prečítaní týchto odpovedí si asi zaplatíme súkromný transfer 😀

@anonym_autor Z akého dôvodu? Na stanicu ti ide vlak, zo stanice každú chvíľu autobus.

stankadu
16. sep 2026

Nie su na hlavnej stanici v BA vyluky? Ci to plati len pre urcity smer?

lusyyy36
17. sep 2026
@stankadu

Nie su na hlavnej stanici v BA vyluky? Ci to plati len pre urcity smer?

@stankadu neplatí pre rychliky

autor
17. sep 2026
@abbey1

@anonym_autor Z akého dôvodu? Na stanicu ti ide vlak, zo stanice každú chvíľu autobus.

@abbey1 však aby sme nemuseli ísť pomaly o 8mej ráno z vrútok ked na letisku mám byť o 16tej

cacianka
17. sep 2026
@lusyyy36

@stankadu neplatí pre rychliky

@lusyyy36 no smerom na BB idú R z a na Noveho mesta, teda dolná trasa, okrem skorých ranných a večerných spojov.
Tatrany hornou trasou idú na hlavnú. niektoré vlaky majú výluku, ale to sa dá pozrieť na stránke ZSSK, pre istotu.
práve aj preto radíme ísť o tej 11h. radšej sa najesť a počkať v BA, ako tŕpnuť či stíhame. lietadlo nečaká...

abbey1
17. sep 2026
@anonym_autor

@abbey1 však aby sme nemuseli ísť pomaly o 8mej ráno z vrútok ked na letisku mám byť o 16tej

@anonym_autor Úplne zbytočne dramarizuješ.

Strana
z2