Pokuta z Poľska
Dobrý deň, dnes som si našla v schránke žltý lístok z posty, podľa všetkého z Inšpektorátu cestného z Poľska. Boli sme autom v Poľsku v auguste, takže predpokladám, že ide o pokutu. Nemám predstavu, či som prekročila rýchlosť, resp. som nemala zaplatené mýto ci ich diaľničnú známku. Netuším. Stretli ste sa už niekto s tým? Ďakujem
@anonym_autor a my akože odkiaľ máme vedieť? Jaj počkaj idem hľadať moju vešteckú 🔮
S čím či sme sa stretli? Veď vyzdvihnúť zásielku a dozvies sa.
@anonym_autor ano, stretol, bohuzial uz 2x z CR (merat tam mozu mestski/magistraty miest/obci a na 50-kovych obchvatoch a v obci to vyuzivaju a posielaju po niekolkych tyzdnoch taketo pozdravy). Vyska pokuty zodpoveda vyske prekrocenia (uz aj pri nameranych 56 km/h tusim pokutuju, ale bolo to vtedy v CZK cca 20e).
Mam taku skusenost ze vyzdvihnes dopis a v nom zistis o co ide a ako z toho von (platba)
@martinmmartin ak si myslíš, že pobavilo, sklamem ta...
@anonym_autor a my akože odkiaľ máme vedieť? Jaj počkaj idem hľadať moju vešteckú 🔮
@stellarstar vtipné
@anonym_autor skôr moja otázka smeruje k tomu, aké pokuty v Poľsku sú cca? Pre tých, ktorí radi komentujú, ale k veci nemajú čo povedať, v pondelok pôjdem na postu a list vyzdvihnem. A nie, nechcem odpoveď, začo bude pokuta... (viem, že veštecku guľu nemáte 😉)
Pokuty za rýchlosť sú v Poľsku od približne 20 do 300 eur. Každé prekročenie na rozsah od do. Takže záleží, o koľko si prekročila rýchlosť a koľko v rámci toho rozsahu ti udelili.
Na 50 som obehla kamion asi cca 80 som isla pokuta 270 eur
Pokuty za rýchlosť sú v Poľsku od približne 20 do 300 eur. Každé prekročenie na rozsah od do. Takže záleží, o koľko si prekročila rýchlosť a koľko v rámci toho rozsahu ti udelili.
@melanta áno, to som už pozerala. Tak snáď to nebude vysoká pokuta. Ďakujem za odpoveď... 😉
Na 50 som obehla kamion asi cca 80 som isla pokuta 270 eur
@ariannazara v Poľsku?fu, to už je dosť, pomaly na hornej hranici sadzobníka
Ano stretli, bezne chodia pokuci cez objektivnu zodpovednost aj zo zahranicia. Takze treba davat pozor a zapisovat si komu si pozical auto- hlavne ak byvas v pohranicnej oblasti a deti maju vodicak🤣🤣
@ariannazara v Poľsku?fu, to už je dosť, pomaly na hornej hranici sadzobníka
@anonym_autor tak moze to byt zarychlost, za dialnicnu znamku, za nezapnute pasy, ze si nezastavila na stopke, ze si sla do protismeru, parkovala na zlom mieste, isla do zakazu... A tak dalej, a tak dakej...
@anonym_autor tak moze to byt zarychlost, za dialnicnu znamku, za nezapnute pasy, ze si nezastavila na stopke, ze si sla do protismeru, parkovala na zlom mieste, isla do zakazu... A tak dalej, a tak dakej...
@martinkatinka to moja otázka nie je. Práveže vždy dodržiavam rýchlosť, teda sa o to snažím... Išla som po cestách, kde sa neplatia diaľničné známky... To som si dopredu pozrela. Takže som zostala prekvapená. No nič, uvidím v pondelok.
Ano stretli, bezne chodia pokuci cez objektivnu zodpovednost aj zo zahranicia. Takze treba davat pozor a zapisovat si komu si pozical auto- hlavne ak byvas v pohranicnej oblasti a deti maju vodicak🤣🤣
@zuzinka888 to áno... Ale ja moje auto nepoziciaviam 😉
@martinkatinka to moja otázka nie je. Práveže vždy dodržiavam rýchlosť, teda sa o to snažím... Išla som po cestách, kde sa neplatia diaľničné známky... To som si dopredu pozrela. Takže som zostala prekvapená. No nič, uvidím v pondelok.
@anonym_autor otazka bola, ci sme sa stretli s pokutou a ja som vymenovala za co vsetko moze byt. Ci co si sa chcela opytat?
@anonym_autor otazka bola, ci sme sa stretli s pokutou a ja som vymenovala za co vsetko moze byt. Ci co si sa chcela opytat?
@martinkatinka ale potom som doplnila. Výška pokút. Ale to je zbytočné, v pondelok sa dozviem
@anonym_autor daj potom vedieť 🤣
V polsku nie su dialnicne znamky pre osobne vozidla do 3,5 t
Takze za to, to nebude
Takze za to, to nebude
@klarissa25 a akym sposobom sa v PL s osobnym autom M1 do 3,5t plati na tych "sukromnych/polosukromnych" usekoch dialnic?
@klarissa25 a akym sposobom sa v PL s osobnym autom M1 do 3,5t plati na tych "sukromnych/polosukromnych" usekoch dialnic?
@madeincssr tak jasne ale tych platenych ciest pre auta do 3,5t je malo…a tie platene su samozrejme jasne a zretelne dopredu oznacene
@madeincssr tak jasne ale tych platenych ciest pre auta do 3,5t je malo…a tie platene su samozrejme jasne a zretelne dopredu oznacene
@klarissa25 jasne, ved ja sa len pytam, ako tam platenie do 3,5t funguje. Ci tak ako v HR, ze pri vjazde si beries listok a pri vyjazde zaplatis?
Takze za to, to nebude
@klarissa25 tiež si myslim
@klarissa25 jasne, ved ja sa len pytam, ako tam platenie do 3,5t funguje. Ci tak ako v HR, ze pri vjazde si beries listok a pri vyjazde zaplatis?
@madeincssr áno
@anonym_autor za dialnicu by Ti neprislo. Maju tam mytne brany a platis na mieste. Takze asi len rychlost,alebo priestupok nejaky.

Mam taku skusenost ze vyzdvihnes dopis a v nom zistis o co ide a ako z toho von (platba)