icon

Potrebujem súhlas druhého rodiča na let do Švajčiarska?

4. aug 2026

Dobrý deň,
Ma niekto osobnú skúsenosť? Ak letím s dieťaťom do Švajčiarska na pár dňový pobyt, žiadali súhlas druhého rodiča? Na stránke ministerstva je len, že odporúčanie.
Dieťa má moje meno za slobodna.
Ďakujem

anonym_ead0bb
4. aug 2026

@anonym_autor áno potrebuješ. Môžu ťa zavrieť za únos

simsalabim
5. aug 2026

Neviem, ci to nejako pomoze, do Svajciarska lietame pomerne casto a nikdy, naozaj nikdy, nam nekontrolovali doklady, cesta akoby som sla busom, Svajciarsko je v Sengene.

anonym_72cdfa
5. aug 2026

@anonym_autor nikdy to nebolo treba, nikdy....do svajciarska minimalne 5x a turecko 2x...nikto nic nechcel

autor
5. aug 2026

rďakujem za odpovede

anonym_e633f9
5. aug 2026

V júni som mala súd o zverenie deti a aj ja aj ex môžme s deťmi krátkodobo vycestovať bez súhlasu druhého rodica. Druhý rodič má iba vedieť kde sa dieťa nachádza.

martul
5. aug 2026
@anonym_ead0bb

@anonym_autor áno potrebuješ. Môžu ťa zavrieť za únos

@anonym_ead0bb nepotrebuje, stačí, keď mu oznámi smskou, že ide s deťmi na výlet, napíše krajinu a od-do.

anonym_285ea0
5. aug 2026
@anonym_e633f9

V júni som mala súd o zverenie deti a aj ja aj ex môžme s deťmi krátkodobo vycestovať bez súhlasu druhého rodica. Druhý rodič má iba vedieť kde sa dieťa nachádza.

@anonym_e633f9 toto rozhodnutie súdu platí na Slovensku a je podľa slovenských zákonov, podľa neho môžeš vycestovať zo Slovenska stačí mu to len oznámiť

Vždy však musíš pozerať zákony krajiny do ktorej cestuješ a riadiť sa nimi aby ti povolili vstup do ich krajiny. A tie sú rôzne, od netreba nič až po musíš mať povinne písomný súhlas druhého rodiča ak s vami necestuje.

autor
5. aug 2026

A čo tí rodičia čo roky nie sú v kontakte s druhým rodičom?

anonym_285ea0
5. aug 2026
@anonym_autor

A čo tí rodičia čo roky nie sú v kontakte s druhým rodičom?

@anonym_autor vtedy súhlas rodiča môže nahradiť súhlas súdu