Potrebujem súhlas druhého rodiča na let do Švajčiarska?
Dobrý deň,
Ma niekto osobnú skúsenosť? Ak letím s dieťaťom do Švajčiarska na pár dňový pobyt, žiadali súhlas druhého rodiča? Na stránke ministerstva je len, že odporúčanie.
Dieťa má moje meno za slobodna.
Ďakujem
Neviem, ci to nejako pomoze, do Svajciarska lietame pomerne casto a nikdy, naozaj nikdy, nam nekontrolovali doklady, cesta akoby som sla busom, Svajciarsko je v Sengene.
@anonym_autor nikdy to nebolo treba, nikdy....do svajciarska minimalne 5x a turecko 2x...nikto nic nechcel
rďakujem za odpovede
V júni som mala súd o zverenie deti a aj ja aj ex môžme s deťmi krátkodobo vycestovať bez súhlasu druhého rodica. Druhý rodič má iba vedieť kde sa dieťa nachádza.
@anonym_autor áno potrebuješ. Môžu ťa zavrieť za únos
@anonym_ead0bb nepotrebuje, stačí, keď mu oznámi smskou, že ide s deťmi na výlet, napíše krajinu a od-do.
V júni som mala súd o zverenie deti a aj ja aj ex môžme s deťmi krátkodobo vycestovať bez súhlasu druhého rodica. Druhý rodič má iba vedieť kde sa dieťa nachádza.
@anonym_e633f9 toto rozhodnutie súdu platí na Slovensku a je podľa slovenských zákonov, podľa neho môžeš vycestovať zo Slovenska stačí mu to len oznámiť
Vždy však musíš pozerať zákony krajiny do ktorej cestuješ a riadiť sa nimi aby ti povolili vstup do ich krajiny. A tie sú rôzne, od netreba nič až po musíš mať povinne písomný súhlas druhého rodiča ak s vami necestuje.
A čo tí rodičia čo roky nie sú v kontakte s druhým rodičom?
A čo tí rodičia čo roky nie sú v kontakte s druhým rodičom?
@anonym_autor vtedy súhlas rodiča môže nahradiť súhlas súdu

@anonym_autor áno potrebuješ. Môžu ťa zavrieť za únos