Prečo ľudia obsadzujú voľné miesta v autobusoch?
Len čisto zo zvedavosti. Ako som začala cestovať kvôli práci viac hromadnou dopravou, začala som si všímať, že ľudia zbytočne obsadzujú miesta, na ktoré by si mohol niekto sadnúť taškami, prípadne ich nechajú voľné , ale sadnú si tak aby sa k nim iný nedostal. Plný autobus, ľudia nemajú už poriadne ani kde stáť, ale keď sa človek zapozerá,tak uvidí minimálne 5 takto "obsadených" miest. Ja si teda vždy požiadam o uvoľnenie miesta, ale ľuďom inak nenapadne, že by ich mohli uvoľniť. Dnes sa mi prihodilo to, že sa pani tvárila, že ma nepočuje, keď som ju požiadala o miesto a keď som sa opakovala,tak mi povedala, že má obsadené 😃.. Prečo to tí ľudia robia ? Úplne tomu nerozumiem.
ja keď sedím v buse sedím pri uličke z osobných dôvodov. veľa ľudí nemá ani chuť sa trepať cezo mňa k oknu. ale keď vidím že prejavia záujem, pustím ich…
neviem si predstaviť že by mi niekto povedal že má obsadené - to by som jej naložila, kebyže mi také dačo zadrie…
Ja tiež často sedím v ulicke, lebo viem že budem vystupovať o xyz zastávok a viackrát sa mi stalo, že som sa musela pár krát dopytovat, aby ma prisediaci pustil von.
ja keď sedím v buse sedím pri uličke z osobných dôvodov. veľa ľudí nemá ani chuť sa trepať cezo mňa k oknu. ale keď vidím že prejavia záujem, pustím ich…
neviem si predstaviť že by mi niekto povedal že má obsadené - to by som jej naložila, kebyže mi také dačo zadrie…
@biba_18 mozes specifikovat osobne dovody?
Fest sú múdri ale lístok majú ledva na to jedno miesto (ak vôbec nejaký majú). Normálne treba zhukat po nich. Ale zas logiku ľudí vidno keď stoja v ulickach a je xy mieste na sedenie voľných potom sa zapchaju uličky a ti co dostupia neskôr už nesadnu ale nesadnu ani ti co môžu 🤦♀️ hlupáci. Čo k tomu dodať
Ja si niekedy tiež sadnem na tú prvú stoličku, aby sa mi lepšie vystupovalo, keď nie je veľa ľudí.
@anonym_autor neznášam keď pri mne sedí cudzia osoba, tobôž keď nastúpi ožratý alebo páchnuci spolu obyvateľ, vtedy taškou neuhnem. Ale keď niekto pekne požiada nemám problém. Ja zasa nechápem drzosť a neohladuplnost telefonatov, hulákajú na celý autobus čo mali na obed a kedy idú k tetke atď. A vrchol sú tí čo si bez drzosti pustia videá z mobilu nahlas akoby tam boli sami
@biba_18 mozes specifikovat osobne dovody?
@anonym_4cf113 Miesto v ulicke je bezpecnejsie ako to pri okne. Tiez sedavam v ulicke prave kvoli bezpecnosti. Vedla seba mavam svoje veci, ale ked vidim, ze nastupuje viac ludi, vzdy si dam veci na kolena. Ale ani mi nenapadne ponukat ludi, nech si sadnu. Kto chce, nech sa opyta a ja ho bez akychkolvek problemov pustim.
Aj ja si vzdy polozim tasku na sedanku. A? Nikdy som nikoho neodmietla pustit. Ked je uz plny autobus tak si ju dam na kolena ale ked je este niekolko miest volnych kabelka sedi tiez. Ak sa niekto spyta ci je volne vzdy si veci zoberiem a osobu milo pustim.
A preco si dopredu nevezmem tasku? Lebo mi je asi ako kazdemu milsie sediet bez toho aby bol niekto na mna nalepeny.
@anonym_autor neznášam keď pri mne sedí cudzia osoba, tobôž keď nastúpi ožratý alebo páchnuci spolu obyvateľ, vtedy taškou neuhnem. Ale keď niekto pekne požiada nemám problém. Ja zasa nechápem drzosť a neohladuplnost telefonatov, hulákajú na celý autobus čo mali na obed a kedy idú k tetke atď. A vrchol sú tí čo si bez drzosti pustia videá z mobilu nahlas akoby tam boli sami
@anonym_fd8504 to je teda sebecke a drze od Teba. Pouzivas MHD ale blokujes volne sedadla taskou lebo " neznasas aby cudzia osoba sedela vedla"? A co ine ocakavas od MHD ako kratkodobu spolocnost cudzich ludi?
tiez sedavam v ulicke a zrovna dnes si vedla mna isla sadnut "pani" ledva sa vtrepala do ulicky ok .. isla som sa postavit aby si teda sadla k onu a ani ma nenechala ..narvala sa tam este som sedela ..dostala som taskou po tvary zapratala nielen jej miesto ale aj polovicu mojho ze ja som bola skoro na zemy ..jedna pani to videla sa na nu ohradila..ale ja som jej len ukazala aby sa nehadala-aj tak som 2 zastavky dalej vystupovala... tym ze ja som mala a chuducka si vedla mna vzdy sadaju objemnejsi ludia a mna narvu na 1/4 sedacky ;-D ale hold take je cestovanie verejnou dopravou ... ale ak nieje miesto a niekto ma na sedacke tasku staci sa milo usmiat a poziadat ho aby miesto uvolnil..este sa mi nestalo aby to niekto nespravil ... lepsie akos a rozculovat na koni a robit si vrasky ked sa staci ozvat na mieste
@anonym_autor Proste hlúposť ľudí. Treba sa opýtať či je voľné a ak povie že nie alebo obsadené nech ukáže miestenku alebo či má zaplatené 2 lístky? To máš podobné ako napríklad na letisku ľudia čo sa postavia do radu pred odletovú bránu aj hodinu pred odletom aby boli prvý hoci majú miesto v lietadle isté a neodletia skôr ako ten čo nastúpi posledný...
@anonym_fd8504 to je teda sebecke a drze od Teba. Pouzivas MHD ale blokujes volne sedadla taskou lebo " neznasas aby cudzia osoba sedela vedla"? A co ine ocakavas od MHD ako kratkodobu spolocnost cudzich ludi?
@anonym_8170ff co je na tom sebecke a drze? Trbe je prijemne ked sa druhy na teba lepia? Ved povedala ze pusti.
@anonym_fd8504 presne tie telefonaty neznasam aj ja, bud kricia do telefonu ako hluchi alebo riesia take veci ze mne je to trapne, minule nejake pubertacky citali na celu elektricku z mobilu zalubeny pribeh. A k teme, tiez mi vadi ze sedia v ulicke a tasky vedla seba, ale vzdy poprosim s pustia ma, najhorsi su pubertaci, maju pre istotu oci zatvorene
Ja žijem na dedine a takmer všetky autobusy majú nalepené upozornenie, že tašky nemajú byť na sedadlách. Ja to rešpektujem, ale veľa ľudí nie. Z pohľadu sediacich pri uličke ti odpovedať nemôžem (vždy sedím pri okne), ale vždy keď sa spýtam, či je voľné, tak ma pustia.
no asi preto, lebo nechcu, aby vedla nich sedel nejaky vsivavy smrad. okrem toho nerozumiem, preco sa zda niekomu v poriadku sediet vedla cudzej osoby, ktora zachadza do mojho osobneho priestoru a ja do jej... a dalej, je stale viac obeznych ludi a ked sa na vas nalepi takato osoba, teda sedi tesne vedla vas, tiez to nie je prijemne. Ja teda sedadla takto neblokujem, ale uplne chapem, ked to niekomu vadi a preventivne si vedlajsie miesto takto blokne. Kamaratka zije v cudzine a ked prisla minule sem, tak po zazitku v mhd skonstatovala, ze uz dlho taky zapach z cudzich ludi navokol necitila. Tak ja sa ani necudujem, mhd cestuje barskto a hlavne spinavi bezdomovci a ludia, ktori asi nepoznaju mydlo a antiperspirant, pripadne vobec neperu bundy.
by som s opýtala či tá taška na sedadle má zaplatené cestovné.
presne toto sa opýtal manžel pani, keď pri nej stál s dieťaťom na rukách. A pani si veselo s niekym telefonovala.
by som s opýtala či tá taška na sedadle má zaplatené cestovné.
presne toto sa opýtal manžel pani, keď pri nej stál s dieťaťom na rukách. A pani si veselo s niekym telefonovala.
@deti95060810 a keby sa pan manzel opytal dobry den je tu prosim volne?
no asi preto, lebo nechcu, aby vedla nich sedel nejaky vsivavy smrad. okrem toho nerozumiem, preco sa zda niekomu v poriadku sediet vedla cudzej osoby, ktora zachadza do mojho osobneho priestoru a ja do jej... a dalej, je stale viac obeznych ludi a ked sa na vas nalepi takato osoba, teda sedi tesne vedla vas, tiez to nie je prijemne. Ja teda sedadla takto neblokujem, ale uplne chapem, ked to niekomu vadi a preventivne si vedlajsie miesto takto blokne. Kamaratka zije v cudzine a ked prisla minule sem, tak po zazitku v mhd skonstatovala, ze uz dlho taky zapach z cudzich ludi navokol necitila. Tak ja sa ani necudujem, mhd cestuje barskto a hlavne spinavi bezdomovci a ludia, ktori asi nepoznaju mydlo a antiperspirant, pripadne vobec neperu bundy.
@angelix Ak ti vadí ak niekto cudzí je blízko teba tak nechodíš ani do kina, divadla, na štadión a na dovolenky letecky kde je ten priestor ešte menší ako v autobuse? Alebo sa zakrýva len osobný priestor za čisté sebectvo a napríklad v lietadle ti to už nevadí že je niekto cudzí na tebe nalepený?
@angelix ja v tom napríklad veľký rozdiel nevidím, lebo keď sa ku tebe nikto neposadí, tak sa tam postaví. A to je podľa mňa horšie mať niečí pupok nalepený rovno pri tvári 😅
@anonym_fd8504 tie videá nahlas, kks, to úplná bezohľadnosť…
@anonym_4cf113 akože do toho ťa v podstate nič, ale mala som autonehodu sediac pri okne na strane kde nás nabrali a skončila som so 4 zlomenými rebrami…
@anonym_autor "Prečo ľudia obsadzujú voľné miesta v autobusoch?"
nelogická otázka.A aké majú obsadzovať? Tie obsadené?
@anonym_autor mas usta, povedz, ze si chces sadnut. Tu tvoj problem nevyriesime (a ano aj, mne to pride divne, ale ozvem sa)
@anonym_autor "Prečo ľudia obsadzujú voľné miesta v autobusoch?"
nelogická otázka.A aké majú obsadzovať? Tie obsadené?
@rozculena máš pravdu, mohla som tam napísať "zbytočne" alebo to lepšie sformulovať. Ale myslím, že sme sa všetci pochopili aj tak.
@anonym_autor mas usta, povedz, ze si chces sadnut. Tu tvoj problem nevyriesime (a ano aj, mne to pride divne, ale ozvem sa)
@viestta píšem v príspevku, že si vždy o miesto požiadam. Mňa len zaujímajú tie myšlienkové pochody ľudí, ktorí to robia. Neprišla som sem riešiť problém, len diskutovať,koniec koncov -od toho diskutné fóra sú.
@angelix veď nech sa postavia niekde a nebude pri nich nikto sedieť 🤷♀️ takto sa žiaľ uvažovať v MHD nedá. Málokedy ma človek to šťastie ze sedí celú cestu sam. Keď nevidím nejaké schopné miesto na sedenie stojím v kĺbe alebo niekde kde do mňa nebudú na každej zastávke narážať vystupujúci alebo nastupujúci ľudia
@viestta píšem v príspevku, že si vždy o miesto požiadam. Mňa len zaujímajú tie myšlienkové pochody ľudí, ktorí to robia. Neprišla som sem riešiť problém, len diskutovať,koniec koncov -od toho diskutné fóra sú.
@anonym_autor ale ved ake myslienkove pochody. Proste sa mi nechce drzat kabelu a bundu celu cestu ked nemusim. Thats all.
@anonym_autor nemusis vsetkemu rozumiet, bude sa ti lahsie zit. Myslienkove pochody niektorych ludi su jednoducho nepochopitelne...

@anonym_autor klasicky zo sebeckosti, myslieť na seba, moje potreby, najprv ja a na druhých nemyslieť
minule položené kvety na hroby cez 2 sedadlá a ľudia stáli v uličke