icon

Preprava zadarmo medzi Vinohradmi a Novým Mestom

unbeholfen
26. okt 2025

Ako invalidný dôchodca mám vlaky zadarmo, ale to platí len na vlaky dopravcu ZSSK. Problém je že vlaky z nášho mesta idú na Vinohrady a Hlavnú stanicu, ale pracovať budem pri stanici Nové Mesto. Je tam taká možnosť že vystúpiť na stanici Vinohrady a tam je cez cestu stanica Predmestie kde vlaky čo prechádzajú smerujú na Nové Mesto. Lenže neviem či tadial chodia aj vlaky ZSSK lebo väčšinou tam chodia iní dopravcovia a tam už treba platiť. Aj keď možno majú nejaké zľavy pre ŤZP preukazy ale zadarmo to nieje. Na MHD je tiež iba zľava to viem určite. Na to Nové Mesto chodia väčšinou Leo Expres, Regiojet a hentaké. ZSSK vlaky aj od Pezinského aj od Seneckého smeru idú na hlavnú stanicu. Čo potom chodí na Nové Mesto? Z tých ZSSK vlakov. Alebo ako je to ďaleke pešo? Trvalo by to dlho? Prejsť z Vinohradov na Nové Mesto?

Strana
z2
brontofuz
27. okt 2025

ked budes pracovat tak si to zaplat, preco by ti mal stat platit aj vlak kua

unbeholfen
autor
7. nov 2025

Otestoval som to. Vyjdem na hlavný ťah kde je aj električková trať, prejdem okolo OMV pumpy, pri EGLO zabočím na takú dlú rovnú ulicu. Vedie okolo areálov až dorazím na sídlisko. Tam sa to ešte dá skrátiť medzi činžákmi, a dal som to za 28 minút. Ponad stanicu predmestie je nadchod, cez ten prejdem a vybavené.

Strana
z2