icon

Prvá dovolenka s trojročným dieťaťom: lietadlo verzus auto

17. feb 2026

Uvazujeme s manzelom nad letnou dovolenkou. Ja som za lietadlo Turecko a Manzel za Chorvatsko autom. Viem, pod lupou su prispevky, no ja som sa chcela poradit s mamickami ktore maju narocne dieta😤😆tzn, ze nezaspi hocikde, za hociakych podmienok, vela veci vadi atd.. Proste nase dieta nieje take, ze budeme cakat na letisku a od unavy zaspi. Alebo rozmyslam, ked sa zobudi v aute v noci uprostred cesty tacne plakat, vrieskat co potom?Tie 2h v lietadle skor sa daju prezit ci?? Dakujem za rady

Strana
z5
autor
18. feb 2026

@anonym_autor baby vobec ste mi to neulahcili.. auto je flexibilnejsie zastavim kedy chcem atd ale fajt zapcha je masaker. Idemo to, ze som z vychodu nam len do Chorvatska cesta trva 900km minukazuje najblizsie Len cesta tam. Plus najblizsie mame Vir a Makarska

belllinka
18. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor baby vobec ste mi to neulahcili.. auto je flexibilnejsie zastavim kedy chcem atd ale fajt zapcha je masaker. Idemo to, ze som z vychodu nam len do Chorvatska cesta trva 900km minukazuje najblizsie Len cesta tam. Plus najblizsie mame Vir a Makarska

@anonym_autor ja ked si spomeniem ako sme isli asi s 2-rocnou do HR 😅 Cely cas v aute detske pesnicky a stali sme asi kazdu hodinu, lebo uz odmietala sediet. Sialene sa cela cesta natiahla.

ankare
18. feb 2026

@anonym_autor lietadlo

anonym_2d0519
18. feb 2026
@anonym_4dc920

Ja som za prakticke auto a ak je to prva dovolenka s malym dietatom tak obzvlast. Predstav si napriklad, ze dieta ochorie uprostred dovolenky, ako sa z Turecka dostanes rychlo domov? 🤷‍♀️ autom nemas problem, proste sadnes a idete, aj o polnoci.
Su to sice len dve hodiny v lietadle, ale na letisku musis byt vopred, ktovie ako dlho este budes cestovat priamo na miesto, cize ked to zratas tak uz si pomaly na case co si autom v Chorvatsku.

@anonym_4dc920 na dovolenke máva lekár niekedy ordináciu v hoteli😆a ATB majú aj tam

@anonym_autor letecky Turecko ani neváhaj.V aute kolóny, tristo otázok, hore dole po smradľavých WC, parkoviskach určite nie.Plus voda je v HR chladná, počasie nestále, kamene viac zábavy, tobogany, ihriska je v TR.treba pozrieť denný let

fion22
18. feb 2026
@evkatk

Kvalitná strava bez žalúdočných potiažov určite bude v hoteloch najvyššej úrovne. S malým dieťaťom by som ani nešla do iného, ako 5 hviezdičkového. Akýkoľvek nižšej katogórie v zahraničí nie je vhodný pre našinca, zvyknutého na maximálnu hygienu. Najväčším nebezpečenstvom je kvalita vody, z ktorej sa varí a ktorá sa používa napr. pri umývaní riadu,...

@evkatk to máš pravdu... len nezabudnem na to napr ako sme boli v Egypte pred 10r s ešte ex bez detí...5 hviez.rezort ...ale ten personál ako prišiel ráno (nechcem byť rasista alebo aby to tak vyznelo, ale tí ľudia boli špinaví, špinavé oblečenie, už v uniformách prišli, špinavé všetko) a oni sa nám dotýkali jedla, upratovali atď

anonym_7dde27
18. feb 2026

My sme vzdy chodili cez noc a na aute. Nam to takto vyhovovalo, kedze sme mohli zastavit kedy sme chceli.

zmrzlinka2021
18. feb 2026

@anonym_autor

Ak by moje dieťa bolo také náročné, asi by som zvolila dovolenku na Slovensku

barbie2023
18. feb 2026
@anonym_2d0519

@anonym_4dc920 na dovolenke máva lekár niekedy ordináciu v hoteli😆a ATB majú aj tam

@anonym_autor letecky Turecko ani neváhaj.V aute kolóny, tristo otázok, hore dole po smradľavých WC, parkoviskach určite nie.Plus voda je v HR chladná, počasie nestále, kamene viac zábavy, tobogany, ihriska je v TR.treba pozrieť denný let

@anonym_2d0519 ale na to letisko sa aj musí dostať a minimálne 3 h bude čakať. Takže verejné vecka aj tam zažije. A nehovoriac o presunoch z letiska .

anonym_335b3a
18. feb 2026
@barbie2023

@anonym_2d0519 ale na to letisko sa aj musí dostať a minimálne 3 h bude čakať. Takže verejné vecka aj tam zažije. A nehovoriac o presunoch z letiska .

@barbie2023 napr.my mame letisko 15 min autom. Na letisku staci byt 2h pred odletom (ok, pocas top sezony sa odporuca 3h). A ten cas, co tam cakas, sedis na kave. Deti pozoruju lietadla. Mozu sa pohybovat.
pri detoch treba vyberat hotel blizko letiska (aj ked nas maly prezil aj 1,5h transfer uplne v pohode) 🤷‍♀️
Ako ja rozumiem, ze nie kazdemu vyhovuje lietadlo. Moja sestra tiez chodia len autom. Len niekedy su tie argumenty jednej alebo druhej strany zvlastne… vsetko ma svoje pre a proti (za nas je cesta lietadlom prijatelnejsia a pohodlnejsia. Deti lietanie miluju. Starsi syn o ceste autom do HR nechce ani pocut 😂)

anonym_2d0519
18. feb 2026
@barbie2023

@barbie2023 vždy lepšie ako 10 h jazda s lepenakmi, muž unavený z cesty, s dieťaťom každé 2hodiny stať, nedaj Boh nejaká havária na ceste, kolóna.Autom je lepšie, keď sú deti väčšie a dá sa pozrieť aj okolie, výlety.A more v HR a počasie je nestabilné nehovoriac o cenách.Nas vyšlo HR minulý rok viac ako TR komfort neporovnateľný, ak by sme nešli partia neváham a idem inam

anonym_2d0519
18. feb 2026
@barbie2023

@barbie2023 wc na letisku je určite v lepšom stave ako na diaľnici v HR, SI kde je milión kamionistov odpadky na parkovisku.Kradeze ..Rumuni pobehujú po parkovisku a ponúkajú smelinu.V SI som pozerala na potkany vedľa áut úplne sa mi to zhnusilo.

majlo1234
18. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor chodte niekde letecky z kosic, cez cestovku, 5 hviezdickovy hotel s nejakym detskym program, mimo sezonu kedze mate neskolopovinne dieta, uvidis, uzijete si to paradne, a postaraju sa vam o vsetko(kedze je to vasa prva dofca s dietatom)

barbie2023
18. feb 2026
@anonym_2d0519

@barbie2023 vždy lepšie ako 10 h jazda s lepenakmi, muž unavený z cesty, s dieťaťom každé 2hodiny stať, nedaj Boh nejaká havária na ceste, kolóna.Autom je lepšie, keď sú deti väčšie a dá sa pozrieť aj okolie, výlety.A more v HR a počasie je nestabilné nehovoriac o cenách.Nas vyšlo HR minulý rok viac ako TR komfort neporovnateľný, ak by sme nešli partia neváham a idem inam

@anonym_2d0519 keď si nevieš zariadiť tak to tak máš 🤷

lucik194
18. feb 2026

lietadlo a denny let.

vsetko bude pre neho nove. neokukane. berte europsku destinciu

evkatk
18. feb 2026

Nechápem, ako môže dieťa chytať paniku z pohyblivých schodov, lietadla, z výťahu,... To nie je u zdravého dieťaťa možné. A vôbec, panika u dieťaťa? To sa môže stať iba ťažko retardovanému dieťaťu. Naše deti od 1,5 roka nemali problém s pohyblivými schodami a výťahom. Lietadlá bez problémov znášali od 2 rokov. A to sme lietali častejšie ako raz do roka na dovolenku.

autor
19. feb 2026
@majlo1234

@anonym_autor chodte niekde letecky z kosic, cez cestovku, 5 hviezdickovy hotel s nejakym detskym program, mimo sezonu kedze mate neskolopovinne dieta, uvidis, uzijete si to paradne, a postaraju sa vam o vsetko(kedze je to vasa prva dofca s dietatom)

@majlo1234 Uz sme sa zhodli a rozhodli ze to bude takto. Do auta na dlhe trate su podla mna pre starsie deti… Nasa bude mat v auguste az 3. Pojdeme konfom aug alebo sept

majlo1234
19. feb 2026
@evkatk

Nechápem, ako môže dieťa chytať paniku z pohyblivých schodov, lietadla, z výťahu,... To nie je u zdravého dieťaťa možné. A vôbec, panika u dieťaťa? To sa môže stať iba ťažko retardovanému dieťaťu. Naše deti od 1,5 roka nemali problém s pohyblivými schodami a výťahom. Lietadlá bez problémov znášali od 2 rokov. A to sme lietali častejšie ako raz do roka na dovolenku.

@evkatk Moze byt proste nespcializovane, nenavyknute na take veci. 🤗V zmysle, ze s nim napriklad doteraz nechodili do nakupnych centier, poschodovych budov…mam taku znamu, byvaju v satelite v bungalove, ona nesoferuje, muz vsetko vybavuje-nakupy, urady, a ona s dietatom boli doma, do cca troch rokov sli iba na ihrisko.

tilly
19. feb 2026
@evkatk

@evkatk ty nechápeš v podstate nič mimo tvojej dokonalej bubliny

Strana
z5