icon

Prvá dovolenka s trojročným dieťaťom: lietadlo verzus auto

Dnes o 06:32

Uvazujeme s manzelom nad letnou dovolenkou. Ja som za lietadlo Turecko a Manzel za Chorvatsko autom. Viem, pod lupou su prispevky, no ja som sa chcela poradit s mamickami ktore maju narocne dieta😤😆tzn, ze nezaspi hocikde, za hociakych podmienok, vela veci vadi atd.. Proste nase dieta nieje take, ze budeme cakat na letisku a od unavy zaspi. Alebo rozmyslam, ked sa zobudi v aute v noci uprostred cesty tacne plakat, vrieskat co potom?Tie 2h v lietadle skor sa daju prezit ci?? Dakujem za rady

Strana
z4
anonym_fa9090
Dnes o 06:35

Autom a urcite nie v noci

anonym_4dc920
Dnes o 06:42

Ja som za prakticke auto a ak je to prva dovolenka s malym dietatom tak obzvlast. Predstav si napriklad, ze dieta ochorie uprostred dovolenky, ako sa z Turecka dostanes rychlo domov? 🤷‍♀️ autom nemas problem, proste sadnes a idete, aj o polnoci.
Su to sice len dve hodiny v lietadle, ale na letisku musis byt vopred, ktovie ako dlho este budes cestovat priamo na miesto, cize ked to zratas tak uz si pomaly na case co si autom v Chorvatsku.

martinka13
Dnes o 06:42

Lietadlom denný let. Autom sme šli len prvý krát a bolo to peklo. Takže uz 14 rokov jedine letecky. Určite by som však vybrala nejaký grécky ostrov. V žiadnom prípade nie Turecko, Tunis, Egypt.

autor
Dnes o 06:51
@martinka13

Lietadlom denný let. Autom sme šli len prvý krát a bolo to peklo. Takže uz 14 rokov jedine letecky. Určite by som však vybrala nejaký grécky ostrov. V žiadnom prípade nie Turecko, Tunis, Egypt.

@martinka13 ahoj a predo nie. Tr? Pocula som zas, ze v Grecku je hrozne spinavo a sluzbe slabe

patta89
Dnes o 06:54

Urcite lietadlom....my sme boli s 2r dcerkou teraz v januari v Dominikanskej rep. a 9+4,5 hod lety prezila (bez mojho ujmu na zdravy)...a v lietadle pekne spinkala na zemi.
Inak tiez ideme este v juni do Turecka, takze letu sa uz nebojim. S este 5r chlapcom a lety zvladli super

anonym_3befef
Dnes o 06:57
@martinka13

@martinka13 Preco nie Turecko?
@anonym_autor ja praveze odporucam to Turecko. Do HR budes mat urcite zapchy, takze nejakych 6 hodin ako tu vzdy niekto vypisuje, je nerealnych. Na letisku sa viete prejst, nakupit, ist na wc, iste je to praktickejsie, ako byt zavreti v aute a stat v kolone.

anonym_fa9090
Dnes o 07:00
@patta89

Urcite lietadlom....my sme boli s 2r dcerkou teraz v januari v Dominikanskej rep. a 9+4,5 hod lety prezila (bez mojho ujmu na zdravy)...a v lietadle pekne spinkala na zemi.
Inak tiez ideme este v juni do Turecka, takze letu sa uz nebojim. S este 5r chlapcom a lety zvladli super

@patta89 pretoze 9 hod let sa rovna dvom RTG hrude a s este vacsimi neziaducimi ucinkami kedze ide o kontinualne vystavenie ziareniu
3 hod let sa rovna jednemu RTG hrude. A nevidim dovod tomuto vystavovat 2 rocne dieta ktoremu je skutocne jedno v akom mori sa kupe a ake slnko mu pecie na jeho extra citlivu pokozku. Som radiologicka, viem o com hovorim

anonym_3befef
Dnes o 07:02
@anonym_fa9090

@patta89 pretoze 9 hod let sa rovna dvom RTG hrude a s este vacsimi neziaducimi ucinkami kedze ide o kontinualne vystavenie ziareniu
3 hod let sa rovna jednemu RTG hrude. A nevidim dovod tomuto vystavovat 2 rocne dieta ktoremu je skutocne jedno v akom mori sa kupe a ake slnko mu pecie na jeho extra citlivu pokozku. Som radiologicka, viem o com hovorim

@anonym_fa9090 tak ani nevystrc nos z domu, aby si nebola oziarena 🤦‍♀️

anonym_c49683
Dnes o 07:03

Nas maly mal pol roka,ked letel prvy krat,teraz ma 3r a bude letiet uz po 3ti krat.A bol to prave Tunis,teraz bude Turecko.

anonym_fa9090
@anonym_3befef

@anonym_fa9090 tak ani nevystrc nos z domu, aby si nebola oziarena 🤦‍♀️

@anonym_3befef to som nikde nepovedala, citaj s porozumenim. Cakala som presne taketo prehnane a nepochopene reakcie.

anonym_335b3a

Mladsi syn letel 1x v troch rokoch. Tiez som sa bala, ze ako to zvladne. Ale bol uplne perfisny. Cely let vyrehotany. Dokonca ani nezaspal. A to bol nocny let. Zvladol to super. A to je teda extremne narocny, tvrdohlavy a nervak. On lietanie miluje. Keby bolo na nom, tak lietame kazdy druhy den 😂😂😂😂😂
Ja by som s nim nesla autom. To je zas za trest. My byvame v Ba satelite a ked ideme niekam na dlhsiu cestu, tak uz pri Trnave pisti, vsetko mu vadi a kedy tam uz budeme, a este dlho? a mozem pokracovat.
Lenze kazde dieta reaguje inak. Niektorym detickam vadi v lietadle tlak, mozu boliet usi (nasi maju stuple pri vzlietani, pristavani), mozu mat strach z neznameho. Ja vzdy nakupim vselijake pracovne zosity, vymalovanky a to vacsinou robime. A teraz uz aj zaspi… cize toto ci auto/lietadlo je velmi vysoko individualne. A nikto ti nepovie, ako sa zachova tvoje dieta 🤷‍♀️

patta89
Autor odpoveď zmazal
anonym_fa9090
Dnes o 07:05
@patta89
Odpoveď bola zmazaná

@patta89 ved dobre! Ale ockovanie je smrrrrrt

patta89
Dnes o 07:05
@anonym_fa9090

@anonym_fa9090 tak ostan doma, ked Ti to je jedno. Ja som napisala moju skusenost, ze 2r dieta zvladlo let super.
A ziadne RTG hrude ma nezaujima

anonym_fa9090
Dnes o 07:07
@patta89

@anonym_fa9090 tak ostan doma, ked Ti to je jedno. Ja som napisala moju skusenost, ze 2r dieta zvladlo let super.
A ziadne RTG hrude ma nezaujima

@patta89 je mi jasne ze ta nezaujima, len sa pochvalit svojou hlupostou

patta89
Dnes o 07:07
@anonym_fa9090

@patta89 ved dobre! Ale ockovanie je smrrrrrt

@anonym_fa9090 ja mam obidve deti ovkovane, tak sa uz prosim ta nevyjadruj na moju adresu. Ja som komentar pisala autorke, takze Tvoje kecy ma nezaujimaju

anonym_3befef
Dnes o 07:08
@anonym_fa9090

@anonym_fa9090 je snad tato diskusia o skodlivych ucinkoch lietania?

anonym_fa9090
Dnes o 07:10
@anonym_3befef

@anonym_fa9090 je snad tato diskusia o skodlivych ucinkoch lietania?

@anonym_3befef a nie je snad o porovnani dovolenky autom vs lietadlim?
Cakala som kolkym z vas stupim na otlak, pravda je kruta ja viem

anonym_3befef
Dnes o 07:11
@anonym_fa9090

@patta89 je mi jasne ze ta nezaujima, len sa pochvalit svojou hlupostou

@anonym_fa9090 do Turecka sa leti 2 hodiny, to je aka davka oziarenia, ked 7 hodinovy let je rtg hrudnika?

anonym_fa9090
Dnes o 07:11
@anonym_3befef

@anonym_fa9090 do Turecka sa leti 2 hodiny, to je aka davka oziarenia, ked 7 hodinovy let je rtg hrudnika?

@anonym_3befef zisti si a daj vediet

tenerifka
Dnes o 07:13
@anonym_3befef

@anonym_3befef to bude asi len rtg jednej ruky.... 🤣

tilly
Dnes o 07:13

Ty si poznáš dieťa. V čom je náročné a ako ho dokážeš zvládnuť. Moji boli doma čerti, ale v reštauráciách, dopravných prostriedkoch sa správať vedeli. Boli tak "buzerovaní", že neotravujeme ľudí. To tak mám ešte ja z detstva 🙊 .
Keby som sa bála, že bude robiť cirkus v lietadle, autobuse, išla by som v noci autom. Štvrťku kinedrylu a celú cestu prespí.

anonym_3befef
Dnes o 07:14
@anonym_fa9090

@anonym_3befef zisti si a daj vediet

@anonym_fa9090 Ale! A to uz nam neprezradis? Chod radsej ozarovat ludi a neotravuj

rivini
Dnes o 07:16

@anonym_autor prve dieta bolo velmi uplakane, problemy s regulaciou. Tiez mi nespalo len tak hocikde. Odporucam lietadlo a niekde, kde mas pristup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti. Sediet 15 hodin v aute s revajucim dietatom je horsie, ako sediet 2 hodiny v lietadle s revajucim dietatom. Navyse , letisko je zaujimave, mnohe maju detske kutiky (Budapest je v tomto super), fajn moznost prebalit. Skusili sme oboje. A za mna let. Nespalo, no bolo to jednoduchsie ako tie dlhe hodiny v aute. Takisto by som pri Turecku zvazila, ci budete mat nieco z dovolenky pri 38 stupnoch celzia, tak male dieta budes vkuse len pod slnecnikom drzat. Odporucam skor vychodne more pri Polskej hranici, alebo ak horuco, tak priamy let na Mallorcu, ci Spanielsko Alicante. Tam mas aj teplo, aj family friendly, aj lekarov. Do Turecka by som s trojrocnym dietatom aktualne nesla.

rivini
Dnes o 07:16
@anonym_4dc920

Ja som za prakticke auto a ak je to prva dovolenka s malym dietatom tak obzvlast. Predstav si napriklad, ze dieta ochorie uprostred dovolenky, ako sa z Turecka dostanes rychlo domov? 🤷‍♀️ autom nemas problem, proste sadnes a idete, aj o polnoci.
Su to sice len dve hodiny v lietadle, ale na letisku musis byt vopred, ktovie ako dlho este budes cestovat priamo na miesto, cize ked to zratas tak uz si pomaly na case co si autom v Chorvatsku.

@anonym_4dc920 s chorym dietatom z Turecka alebo Chorvatska autom domov😂? Ak ochorie v Turecku, navstivi rezortneho lekara.

thereisabear
Dnes o 07:18

Za mňa lietadlom, v aute by deti nevydržali. Vezmi nejaké zošity, knihy, nálepky, novú hru, posťahuj rozprávky a zvládnete to.

anonym_12feef

@anonym_autor my sme leteli od 1 roka s prvym a boli sme aj autom. Za mna bola narocnejsia cesta autom hlavne mladsi mal problem v roku sediet v sedacke v aute dlho to bol horor. V lietadle to bolo ovela jednoduchsie s nim medzi dovolenkami bol rozdiel 1,5 mesiaca. Akoze nemam problem prezit aj cestu autom ale to len ak by sme sa rozhodli v lete ze pojdeme este niekam. Vybrali sme zas cyprus s dvoma malymi detmi. Je to nocny let ale envadi mi to. Po prichode na cyprus zaspia v aute (transfere) a pri odchode to je taky debilny cas trochu ze su nervozne tie deti ale tak co uz su unavene podla mna to nejak nikto neriesi proste zaspia v lietadle. Naco riesit ze ako je lepsie kazdemu vyhovuje nieco ine. Proste chod tie deti to zvladaju lepsie ako si myslis len netreba dopredu stresovat. Hracky, chrumky, cukriky plus este nieco dokupit v lietadle to sa nasmu 3 rocnemu strasne pacilo ked si mohol objednat a je klud. Postahuj rozpravky a nech pozera chvilu aj rozrpavky

tenerifka

@anonym_autor letadlom, denny let. Ak ti dieta ochorie na dovolenke, robis to iste, co by si robila doma-zvazis situaciu a bud to vyriesite bez lekara a do 2 - 3 dni bude ok, alebo ak to bude potrebne, v ramci cestovneho poistenia pojdes k lekarovi tam. Ak by si mala auto a dieta by ti ochorelo napr. v Chorvatsku, nebudes taka sedlaña, ze dieta v horuckach budes prevazat na Sk len preto, lebo..... Lebo co vlastne? Preco by si sa mala okamzite vracat? V tom Chorvatsku dostane rovnaku (a pravdepodobne lepsiu) pomoc ako na Sk, a ako bonus aj s ludskym pristupom.

anonym_5cbb7a
Dnes o 07:19

Nočné cestovanie autom. Akože je rozdiel, či cestuješ z BA alebo z východu, odkiaľ je to zasa +4 hodiny alebo koľko navyše. Ale my preferujeme takéto cestovanie. Štart po polnoci, kedy sa väčšinou deťom chce spať, zobudia sa nad ránom, keď začne byť kúsok vidnejšie, zastávka na cikanie a to už sme v polovici rakúska. Potom znova útlm a budíček v taliansku. Ale my chodíme iba tam, neviem o koľko je tvoja destinácia ďalej.

anonym_bd13cf
Dnes o 07:20

Mala som take dieta a teda predstava ze s nim idem lietadlom a ze sa mu tam nebude pacit a 2 hodiny tak prezjape, no... Ja som dost odvazna - ale zas aj tolerantna voci inym. Letisko - kontroly, cakacky na kazdom rohu, to nie je "len 2 hodiny cesty". A mat taketo dieta (a mala som) vzdy sme volili auto. V tom aute totiz si mozes vsetko prisposobit dietatu. Aj zastavky, aj moznosti atd. Na letisku zabudni.

Druhe dieta napriklad by som uplne v pohode brala lietadlom. To sa nedalo porovnat, bolo ovela spokojnejsie a prisposobivejsie aj ako male. Takze - zalezi na dietati, zbytocne Ti tu budeme vypisovat ako sme MY chodili. Kazde dieta je ine.

Strana
z4