Spali ste bez problémov v nočnom vlaku?
Pozerám lôžkový spoj, ale mám ľahký spánok a bojím sa, že ma bude budiť každé brzdenie a zastávka. Ranný vlak je menej pohodlný časovo, ale aspoň by som sa vyspala doma. Prišli ste po ceste lôžkom použiteľné, alebo ste potom aj tak potrebovali pol dňa na dospanie?
@anonym_autor vyspi sa radsej doma, budi ta kazde zastavenie a nikdy nevies koho dostanes ako spolunoclaznika.
Raz som isla s deckami kvoli zazitku. Mali sme cele kupe pre seba. To bolo fajn.
@anonym_autor raz sme tak išli do Chorvátska. Vlak nemal klímu, bolo tam asi 45 stupňov, tak sme sa skúšali chladiť všelijako a takú angínu som dostala, že až... Dovolenka ako vyšitá 🤦🤦
Celkom casto cestujem lozkom Praha - Kosicea spat. Za mna je to jednoznacne lepsie ako po sediacky tolko hodin. Nespim sice ako vo svojej postielke, obcas sa zobudim, ale nie na kazdej stanici, ale aspon lezim a lepsie je par hodin spanku ako ziadny.
Cestoval manž s dcérou. Kupoval lôžko , ktoré sa aj vyplatilo. Bola búrka, popadané stromy rýchlik meškal niekoĺko hodín. Pochvaľovali si obaja.
Praha - Žilina.
Áno jasne, naposledy Praha - Košice. Zaplatila som si celé kupé samostatne. Bolo to super. Veľmi milý personál, zobudil ma vtedy, kedy som povedala, ale ja som si nastavila budík. Fajn raňajky, za mňa prekvapenie táto cesta.
Raz. Celkom horne lozko a vadila mi hned ta sikma strecha nad hlavou. Pocit klaustrofobie a nedostatku vzduchu celu cestu. Ak uz, tak nizsie lozka, nie to horne. Ale niekomu to mozno nevadi.
Viackrat Autovlak Francuzsko - Nemecko, v noci nezastavoval a mala som vzdy cele kupe pre seba. Bolo to fajn. Skoda, ze uz nepremava
@anonym_autor boli sme mi uly rok v Plzni, ja som malá, vyspala som sa, ale veľmi tvrdé lôžka a áno, je cítiť každé brzdenie, pískanie, chodenie...atď. Manžel je väčší 😁 a ten si tam nedokázal ľahnúť, na chrbte padal z lôžka a na boku sa zase nezmestil medzi poschodiami. 😂 A tiež tvrdé pre neho. Bolieli ho kríze ešte týždeň po dovolenke. Naspäť sme išli v kupé bez lôžka a viac sa vyspal. Ale tiež nočákom
Absolútne. Ani oko zažmúriť celú noc.
@anonym_autor ja som spala ako bábätko… vlak ma uspáva. Krátke zastávky som ani nevnímala, raz sme stáli dlhšie, to ma zobudilo, ale bola to jediná taká dlhá prestávka za celú cestu, vieš si pozrieť dopredu, či bude mať takú aj tvoje spojenie. Nie vždy ti tak je.

Beriem si štuple do uší lebo počuť hrkotanie.
Ušetrím tak čas aj jeden nocľah.