Šoferóvanie po nočnej

6. mar 2023

prosím vás, ako zvládate šoférovanie po nočnej? potrebovala by som sa šoférovať cca pol hodinu, cesta z práce domov... Myslíte že je to bezpečne? bojím sa, že ma vypne... :/ viem, že každá sme iná, ale myslíte, že sa dá zvyknúť?

janai1
6. mar 2023

Tak ja problém nemám, kľudne po nočnej idem aj 300km
Ale tak keď sa bojíš, tak nešoféruj

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzuliennka1
6. mar 2023

uz len to, ze mas ty sama pochybnosti. nesla by som na tvojom mieste, ani ty sama si podla vlastnych slov neveris.
neda sa to vobec nijak inak vymysliet?

mimi3008
6. mar 2023

Bezne som sla autom 20 min po 32hodinovej smene

lucia147852
6. mar 2023

To je individuálne. Ale moc bezpečné to není. Únava robí svoje. U nás minulý rok zramoval kamión chlapíka, čo šiel z nočnej. Nevšimol si ho, keď vychádzal na hlavnú.

andreatytler
7. mar 2023

Nechodila som domov po nocnej, iba po velmi dlhej dennej sichte neskoro v noci - 1.5 hodinova jazda. Mne zabralo jedine vyjedanie lentiliek od druhej polovice jazdy kedy to zacalo byt neunosne. Ziadne radio, otvorene okno nepomahalo. Vlastne spievanie ma uspavalo. Jedine ked som vyjedala tie cukriky tak to ma drzalo pri vedomi. Myslim ze aj davka cukru z cukrikov ma prebudila. Ale idealne riesenie to urcite nie je koli zdraviu a vahe. Ale vzdy lepsie prejest sa cukrikmi ako zaspat. Bolo to nastastie nutne len na pol roka. Natrvalo si to neviem predstavit.
A este som si vsimla ze ak som jazdila rychlo, nutilo ma to sa viac sustredit na cestu. Pri pomalsej jazde, ked som sa mohla viac uvolnit som okamzite zaspavala. Aj to vrcanie motora pri pomalsich rychlostiach ma uspavalo viac ako pri rychlejsej jazde.

majamat
7. mar 2023

ako pisu baby, ked ty si neveris, radsej nie. ja to mam domov blizko, ale jazdila som na bicykli, kedysi polhodinu domov. boli rozne dni, niekedy sa dalo, inokedy som zaspavala este aj za jazdy. a to som mala fyzicku namahu.

anjelicek26
7. mar 2023

Kazda sme ina, preto je kazda rada irelevantna. Ak mas nabeh na mikrospanky, chod autobusom, alebo sa dohodni s nejakym kolegom, ktory ide na tvoj smer a poskladajte sa na benzin.

drzaopica
7. mar 2023

@anjelicek26 nábeh na mikrospánky?to je akože diagnóza?🙂autorka šoférovala som tak isto ako som išla peši a nebála sa, že ma zrazí auto.Vies koľko šoférov, obchodných zástupcov, sestričiek, lekárov, elektrikárov, taxikarov takto jazdí?

anjelicek26
7. mar 2023

@drzaopica ano nabeh na mikrospanky pri soferovani.. unavene oci,nepozornost, chyby pri soferovani,proste unava.. niektori unaveny soferovat proste nemozu,Sami vedia,ze tam maju limity a mohli by zaspat. Rozumny sofer si to vyhodnotit skor,ako sa stane nejaka tragedia. Ja soferujem aj unavena fajn,casto soferujem celu noc, Ale to som ja. Moj muz napriklad by to nedal,Vidim ze ked je unaveny,ze to Uz nejde a Musi Si hodinu pospat Alebo prestriedat.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drzaopica
7. mar 2023

@anjelicek26 aj má podstatne viac rokov ako ty.Mikrospanok pride za sekundu na to sa naozaj nedá pripraviť ani ocakavat

jeanne14
7. mar 2023

Chodievala som tak po nočných a opäť ma to čaká, navyše po ceste kde sa ráno zvyknú mentálni atléti ráno o 6.00 predbehovať cez dve plné čiary, ..
keďže som bola pred nočnou vyspatá nerobilo mi to problém, ale pomáhalo nepúšťať si kurenie, pootvoriť okno, bola som viac čulá. Útlm na mňa prišiel až doma, cca o takú hodinku som si šla potom ľahnúť a pospať minimálne do 13.00.

vulka
7. mar 2023

Podľa mňa je to nebezpečné. Nešla by som. Pred časom tak u nás šiel 38ročný domov a po nočnej a havaroval. Neprežil.

sojorez
7. mar 2023

Ja po nocnej zvladam soferovat, odkvecavam az niekedy kolo obeda. Aj napr. ak ideme v noci autom do HR, tak robim spolocnost manzelovi, a nad ranom, kedy jeho taha na spanok, presadam za volant a dosoferujem do ciela. Ale ak citis, ze po nocnej nie si ok, tak by som ako vodic za volant nesadala.

autor
7. mar 2023

práveže neviem, čo mám robiť, keďže mám možnosť dobrej práce pol hodiny od domu, no spoje nesedia absolútne. Momentálne nočné nerobím, takže neviem vôbec odhadnúť ako sa budem cítiť, či to budem zvládať, či nie... och..... :(

h2
7. mar 2023

Nemávam nočné, ale keď niekedy potrebujem šoférovať v noci unavená, tak mi pomáha neoprieť sa chrbtom o sedačku, čiže sedím vystretá. Prípadne si pusti nahlas rádio, alebo pootvor okno, čerstvý studený vzduch ťa preberie.

drzaopica
7. mar 2023

@jeanne14 to, ze si spala pred nocnou nie je podstatne nocny spanok chyba tak ci tak

iinuska
7. mar 2023

Po nocnej soferujem hodinu domov.Nerobi mi to problem.Mozno viacej v zime.Raz,ked bola kalamita,tak som isla cca 2 hodiny, a to som uz mala dost.

iinuska
7. mar 2023

U nas v robote je moznost prespavat.Niektore baby si zdriemnu v robote po nocnej, a az potom idu domov.

jeanne14
7. mar 2023

@drzaopica chyba určite, ale nie hneď. Aspoň u mna to tak bolo že som ráno o 6.00 keď som vyšla z roboty a sadla do auta nepociťovala unavu.
Útlm na mna naozaj prišiel hodinu - hodinu a pol keď som už bola doma.