icon

Sú Indovia na Slovensku príliš hluční?

fazulka41
Dnes o 14:02

Ked cestujem poslednu dobu vlakom ,vsade na staniciach,na terasach vidim a pocujem indov.Rozmohli sa nam po Slovensku ani neviem ako.Nie som ziadna rasisticky vedena,ale oni su velmi hlucny narod.Vadilo mi to ked som si isla sadnut na terasu na kavicku a zapalila cigaretu,ti indovia su velmi hlasni a normalne ma to rusilo.Sedim vo vlaku a na zadnom sedadle sa rozpraval cez Whattsapp ind s inym indom tou ich hatlaninou velmi nahlas.Uz som to nevydrzala a slusne som mu naznacila ,aby bol potichsie .Otocila som sa k nemu a ukazovakom som mu naznacila aby bol trochu potichsie,lebo ma to rusi.Bol natolko zhovievavy ,ze pochopil co od neho chcem.

Strana
z3
haley7897
Dnes o 15:38
@fazulka41

Vam nevadi aki su hlucni?Ved slovaci taki nie su.

@fazulka41 sranda ked si myslíš, ze tvoje 💩 nesmrdi. Ver, ze aj Slováka častokrát v zahraničí spoznáš. To len ty si myslíš aka si "na úrovni " 🤣🤣🤣

klotildabazarik
Dnes o 15:41
@enmery

@viestta Všetci jej/mu berú prácu. Mali by sa nad sebou zamyslieť takí zlí ľudia.

@enmery sak je to pravda,😂tak co mas za problém, ani do obchodu sa uz neda normálne dostat, taki lidl iba po známosti,

anonym_858268
Dnes o 15:41
@lindous

S niekoľkými spolupracujem, nárast ich počtu na univerzite som si rozhodne všimla a že ich je tu toľko ma jednoduchý dôvod, naši študenti utekajú za hranice, ešte som sa nestretla s tým, že by bol zahraničný uprednostnený pred našimi… priznávam, nedá sa povedať, že by sme z ich pracovných výsledkov boli nadšení a niekedy to je naozaj o hubu, ale to hovorím o odbornosti, v ich kultúre neexistuje povedať šéfovi nie a tak je všetko “no problem”, aj keď problém je 😄… ale ako ľudia sú práveže veľmi slušní a úctiví… medzi všetkými národnosťami, s ktorými prichádzam do styku poznám aj hlučných, aj tichších ľudí…

@lindous
Ja som alergicka na Indakov mam s nimi zle skusenosti okamzite ked sa dostanu do managerskej pozicie zacnu dosadzovat Indov tak ako doma ,ale stale na principe kastovnictva, to nie je rasizmus to je len konstatovanie z praxe.

julish
Dnes o 15:43
@anonym_5784aa

@anonym_5b4ab3 väčšina tu je za vidinou škôl zdarma a využívania systému, tí ktorí by chceli utiecť, na to nemajú peniaze 🙂

@anonym_5784aa Nie, na toto nemas ziadnu oporu, je to len blabol. Indovia prisli za pracou, Fico vo veljom otvara priestor pracovnym agenturam, ktori Indov, Kazachov, najnovsie budu Filipincov zvazat. Ten protiimigrantsky Fico. A autorka: kup si sluchatka, ked ti vadia hlasy ludi vo verejnych priestoroch

klotildabazarik
@doriiis

@klotildabazarik .... No a vieš vykladať tovar? Máš nejake soft skilly? Jazyky, Pc zručnosti? V čom máš prax?

@doriiis v obchode som robila, cize bude to asi niecim inym ked ma tam ani nezavolaju na pohovor 😂

haley7897
@anonym_858268

@lindous
Ja som alergicka na Indakov mam s nimi zle skusenosti okamzite ked sa dostanu do managerskej pozicie zacnu dosadzovat Indov tak ako doma ,ale stale na principe kastovnictva, to nie je rasizmus to je len konstatovanie z praxe.

@anonym_858268 no ešteže také na slovensku nemáme, ze? U nas menšiny prekvitaju a nikto by sa na ne cez prsty nepozrel

doriiis
Dnes o 15:44
@klotildabazarik

@doriiis v obchode som robila, cize bude to asi niecim inym ked ma tam ani nezavolaju na pohovor 😂

@klotildabazarik... No ale určite nie indami. 🤷🏻‍♀️

rozculena
Dnes o 15:45

@fazulka41 kúp si lístok do tichej zóny

anonym_d5dcae
Dnes o 15:45
@anonym_252a1f

Ja stretávam ukrajincov, ktorí platia zlatymi visa kartami, tak neviem o akej chudobe je reč. A keď sme už pri tom, že ak su vojnový utečenci, tak neakceptujem takých, ktorí su z oblastí Ukrajiny, kde sa vobec nebojuje. A druha vec, na sviatky pendluju hore, dole vtedy tam vojna nie je?

@anonym_252a1f mna stve, ze na tych svojich luxusnych autach maju tmave folie aj na prednych bocnych oknach za co Slovakom policia berie TP ale Ukrajincom nie.

slavomira236
Dnes o 15:46
@fazulka41

@anonym_5784aa No to som ten indicky zapach zacitila tiez

@fazulka41 robila som s indami a nepridu mi hlucni. Skor pomali ziaden stres ponahlanie A zabudla si na flasku vody vsade zo sebou aby si mohli oplachnut zadnicu.

anonym_5784aa
Dnes o 15:46
@julish

@anonym_5784aa Nie, na toto nemas ziadnu oporu, je to len blabol. Indovia prisli za pracou, Fico vo veljom otvara priestor pracovnym agenturam, ktori Indov, Kazachov, najnovsie budu Filipincov zvazat. Ten protiimigrantsky Fico. A autorka: kup si sluchatka, ked ti vadia hlasy ludi vo verejnych priestoroch

@julish ja nepíšem o Indoch

tatiana288
Dnes o 15:47

Nechápem čo ti vadí, po tvojom upozornení sa stíšil. Teraz si predstav, že to gesto s ukazovákom posunieš smerom k našej slovenskej "menšine". Tam by bola reakcia úplne iná.

anonym_6628d2
@sara07

@klotildabazarik tak dostali pracovné povolenie + povolenie na pobyt tak makaju , krivo pozeraj na tých kto im ho dal
kolko slovakov žije a pracuje v zahraniči a dobre je ..

@sara07 Slovák v zahraničí neberie prácu domácim

slavomira236

@fazulka41 ked chces vidiet rozmohnutychn indov chod do londyna na sk ich urcite vela nieje

haley7897
Dnes o 15:48
@anonym_6628d2

@anonym_6628d2 a co si ju donesie z domu? Ci žije v blahobyte zo slovenských dávok?

anonym_a99781
Dnes o 15:55

..mne vadia hluční Ukrajinci,to počuješ na 100m dozadu, dopredu,napravo,naľavo a keď telefonuje napríklad vo vlaku, drží ten mobil ako chlieb s paštekou a ešte k tomu tie hnusné čvangále vyloží na sedadlo oproti, bavíme sa o 50+

Inda som ešte nepočula rozprávať a to chodia k nám ako vodiči autobusu.
Nemusím hovoriť aké konšpirácie mi bežali hlavou, keď som mala nastúpiť do prázdneho autobusu 🤣🤣🤣

anonym_526c67
Dnes o 16:18

@fazulka41 no neposer sa 💩 píšeš, že volal cez W.app z vlaku, tak jasne ze bol hlucny, asi zle počul a signál tiež nemusel byť najlepší. Ja tiež nie som nadšená z toho, že ich tu je momentálne toľko ale napriek tomu, že sa s nimi často stretávam, nikdy som s nimi nemala najmenší problém. Dúfam, že to tak aj zostane.

nyusika
Dnes o 16:25
@fazulka41

Vam nevadi aki su hlucni?Ved slovaci taki nie su.

@fazulka41 slovaci sú at príliš ticho…na takých xenofóbie, ako ty, treba poriadne navrieskat

viestta
Dnes o 16:35
@klotildabazarik

@enmery sak je to pravda,😂tak co mas za problém, ani do obchodu sa uz neda normálne dostat, taki lidl iba po známosti,

@klotildabazarik vsak pod ku nam, nevedia nam zohnat predavacku. Aj ked pravdupodeciac, mat za kolegu cloveka nastaveneho ako si ty nebude ziadne terno, ale ak vies tovar blokovat rychlo, udrzis si prehlad v datumoch spotreby, dokazes vcas triedit a dokladat tovar do regalov a nestitis sa umyt podlahu, tak splnas vsetky predpoklady, kamaratky byt nemusime, staci ak spravis svoju robotu.

7miriam77
Dnes o 16:52
@anonym_5a6c38

@7miriam77 Slováci sú po celom svete? asi žartuješ. Však je nás hŕstka. možno si myslela Poliakov. Tí sú ozaj všade.

@anonym_5a6c38 jasné, že nás je všade veľa, žila som v UK, v Írsku, v Holandsku, v USA, Austrálii, Španielsku.. kade-tade po svete.nechválim sa, len tým chcem povedať, že všade žije veľa veľa Slovákov a vôbec nie je problém nás stretnúť

oslo1
Dnes o 16:56

Indovia si v pohode. Zato taki cierni, no co to poviem. Len by si my nieco, ciernemu povedala, tak by ta zdrbal a urobila z teba rasistu, ze by si sa Bala aj busom ist.

7miriam77
Dnes o 16:57
@anonym_5a6c38

@7miriam77 Slováci sú po celom svete? asi žartuješ. Však je nás hŕstka. možno si myslela Poliakov. Tí sú ozaj všade.

@anonym_5a6c38 veď si zadaj do Google, a isto nás je všade ešte viac...nie všetci sú evidovaní . Ako som napísala....ako hadov

haley7897
Dnes o 17:28
@oslo1

Indovia si v pohode. Zato taki cierni, no co to poviem. Len by si my nieco, ciernemu povedala, tak by ta zdrbal a urobila z teba rasistu, ze by si sa Bala aj busom ist.

@oslo1 "taki cierni ", to sú u teba ktorí..? Ci všetko jedno...

haley7897
Dnes o 17:30
@7miriam77

@anonym_5a6c38 veď si zadaj do Google, a isto nás je všade ešte viac...nie všetci sú evidovaní . Ako som napísala....ako hadov

@7miriam77 keď to prepocitas na percenta, tak v celku na zamyslenie...😯

anonym_5a6c38
Dnes o 17:46

dievčatá teraz prišiel syn z práce a rovno mi povedal že koĺko Indov bolo vo vlaku. Celé tlupy. nie že 2-3 ale 20-30. Že kde to robia títo ľudia, posledných 2-3 týždne pribúdajú. som mu povedala že ešte príde 150 000 Uzbekistancov.

saza007
Dnes o 17:57

‘Nie som rastista, ale…’ Takto vacsinou zacinaju rasisticke komentare.

anonym_ddd104
Dnes o 19:10

zachvilku to tu bude ako v Nemecku len tu nebude arabiada ale Indoviada a spol 🤣 a zevraj sem ziadnu cvargu nepustia.No to urcite uz teraz je to vesele.Par rokov dozadu v Sali ked som chodievala za frajerom a isla som nahodou mhdackou busom som dost casto pocula zas Rumunov..u nas v meste sa zatial nik takto vo velkom nastastie nevyskytuje

barborab1411
Dnes o 19:37
@klotildabazarik

@anonym_5b4ab3 ja na nich krivo nepozeram ale kvoli nim sa neviem zamestnať lebo uz aj v podrbanom tescu sedia na kase,ok nech robia ale max upratovacky ale to ti robit nebudu.

@klotildabazarik to čo su toto za rasisticke reakcie????

barborab1411
Dnes o 19:38
@anonym_6628d2

@anonym_6628d2 nie?? a komu teda???

Strana
z3