Tipy na lacné cestovanie po svete
Cestujete tu niekto lacno na dovolenky, po svete ? Mate nejaké tipy a nápady?
@anonym_autor chceš spoznávať, alebo skôr pláže?
Ja kupujem letenky cez Ryanair a Wizz air a chodím pravidelne na menšie výlety. Buď more, alebo mestá.
po hlavnej sezóne. napr. v sept.
@anonym_autor ideš sama?s komplet rodinou? V hlavnej sezóny či mimo? Je jedno kam,aj vnútrozemie? Čo znamená pre teba lacné?
@anonym_autor Neviem presne, co myslis pod lacnou dovolenkou a pre koho by mala byt. Ja som pred rokmi cestovala stopom, na chrbte ruksak so stanom, spali sme bud v nom alebo u niekoho, kto nas sam od seba zavolal k sebe domov. Varili sme si na ohni. Niekedy bol potrebny trajekt alebo vlak. Presli sme takto za mesiac 9 krajin a stalo nas to cca 100$ na osobu, ale bolo to uz davno. Potom neskor moje lacne dovolenky vyzerali tak, ze prespavanie v youth hosteloch v zdielanych izbach alebo na streche, jedlo len supermarket alebo fastfood. Ale to bolo bez deti.
Ak ta zaujima nieco s detmi, tak manzel so synom boli teraz na 5 noci v Miloviciach pri Pavlove (juzna Morava), je to mala dedinka, takze ubytovanie bolo lacne a chodili na vylety po okoli. Ubytko mali s kuchynkou, takze jedlo si robili vacsinou sami.
Lacno cestovat znamena dobre planovat
- vybrat si spravnu krajinu a v nej spravne miesta a mimo hlavnej sezony
- stopom, peso, na bicykli alebo nizkonakladovou aerolinkou s jednym batohom
- ubytovanie v stane, hosteloch, airbnb
- varit si sam alebo sa spriatelit s domacimi a nechat sa pozvat (jedlo byva pomerne velka polozka pri cestovani)
- vyberat si neplatene muzea a atrakcie
cestujem celkom dost, snazim sa vzdy pozroet najlacnejsie letenky a tonu sa peisposobit, nie stale musim pristat na tom letisku kde som nastupila uz sa mi stalo ze raz BA bola lacnejsia ale naspat Vieden alebo Budapest, Praha... Mam celorocne celostvetove poistenie takze cim viac cestujem tym viac sa to oplati, hoteli bookujem vo velkych miestacj na ppslednu chvilu presne v den alebo najskor den pred prichodim vtedy maju najnizsie ceny a ani raz sa mi nestalo, ze by ziadna 4* nemala volnu izbu, ranajky kupujem na izbu z potravin nie hotelove gie su predrazene a nepotrebujem sa prejedat natolko, aby sa oplatili, kava, caj k ranajkam zykne byt na izbe vsade kde sa da v novom meste ideme peso tak aspon toho viac vidime a usetrime na mhd, taxi.
najlacnejsie je vzdy ked nie si zavislá na presnom casovom harmonograme.
t.j. mas /mozes mat volno kedykolvek, nie presne stanoveny cas.
vtedy vies najst najlacnejsie letenky, vlakove listky, bus listky.
co sa tyka ubytovania, tak najlacnejsie je to v hosteloch, ale to budu 10/12/14 postelove izby a nesmie Ti to vadit, byvat s cudzimi ludmi......
predpokladam , ze kedze ides po cene, u teba nehrozi ziadna rada, co sa tyka hotelov, lebo to bude nad tvoj rozpocet.
atrakcie len neplatene.
jedlo ziadna restauracia, len nakupy v potravinach.....
Tak začni sledovať stranky napriklad Tour de svet na fb
ja som aktulne našla letenky do Londyna na oktober za 38€ tam aj spať
chodime často kvoli rodine takže za mňa super
tak isto skus pohladať stranky na fb lacne cestovanie a pod
tu ti nikto neporadi nič konkrétne
aktulane sa chystame na Mallorku za 2000€ komplet 2+1 sledovala som Ck aj letecké a vyskočilo mi aj pekné spojenie leteniek z Viedne ( viac letov nižšia cena)
Na FB je jedna skupina. Tuším bez cestovky sa volá alebo tak nejako.pohladaj. Dáva rady ako,kedy, kde,za koľko atď......
Ja som precestovala celý svet zadarmo. Prstom na mape 🤭 😂
Ja som precestovala celý svet zadarmo. Prstom na mape 🤭 😂
@anonym_1617f2 ja zase cez youtube 🙂
cestujem celkom dost, snazim sa vzdy pozroet najlacnejsie letenky a tonu sa peisposobit, nie stale musim pristat na tom letisku kde som nastupila uz sa mi stalo ze raz BA bola lacnejsia ale naspat Vieden alebo Budapest, Praha... Mam celorocne celostvetove poistenie takze cim viac cestujem tym viac sa to oplati, hoteli bookujem vo velkych miestacj na ppslednu chvilu presne v den alebo najskor den pred prichodim vtedy maju najnizsie ceny a ani raz sa mi nestalo, ze by ziadna 4* nemala volnu izbu, ranajky kupujem na izbu z potravin nie hotelove gie su predrazene a nepotrebujem sa prejedat natolko, aby sa oplatili, kava, caj k ranajkam zykne byt na izbe vsade kde sa da v novom meste ideme peso tak aspon toho viac vidime a usetrime na mhd, taxi.
@anonym_abd35b toto nie je až tak pravda, boli sme teraz v Rimini, čakala som nižšie ceny, nakoniec sme tam hotel ani nezohnali, uz boli dostupné pre 2 dospeli s 2 deti len za 3000 EUR na týždeň a vyššie. Bookovala som v deň príchodu. Ešte sme potrebovali o deň dlhšie zostať, našla som o 90 EUR na noc lacnejší hotel, krajší, ale tiež nebol v zľave, takže spoliehať sa na to neda. Raňajky sú častokrát v Booking Génius úrovniach zadarmo a za mňa sa to veľmi oplatí, lebo človek, keď sa dobre naje, nepotrebuje obedovať.
@anonym_abd35b toto nie je až tak pravda, boli sme teraz v Rimini, čakala som nižšie ceny, nakoniec sme tam hotel ani nezohnali, uz boli dostupné pre 2 dospeli s 2 deti len za 3000 EUR na týždeň a vyššie. Bookovala som v deň príchodu. Ešte sme potrebovali o deň dlhšie zostať, našla som o 90 EUR na noc lacnejší hotel, krajší, ale tiež nebol v zľave, takže spoliehať sa na to neda. Raňajky sú častokrát v Booking Génius úrovniach zadarmo a za mňa sa to veľmi oplatí, lebo človek, keď sa dobre naje, nepotrebuje obedovať.
@anonym_6b1ca3 Rimini nie je velke mesto pre mna velke mesto je napr Vieden, Londyn, Kodan, Rim, Milano, Pariz, Praha...
@anonym_6b1ca3 Rimini nie je velke mesto pre mna velke mesto je napr Vieden, Londyn, Kodan, Rim, Milano, Pariz, Praha...
@anonym_abd35b tak ale vzdy zalezi v akom zlozeni idete. My sme napr 3 a je dost problem aj v predstihu vybrat 3 postelovu izbu.
Dobrý deň, ak by ste si chceli požičať ultraľahký kočík Joolz Aer 2 na dovolenku do auta aj do lietadla, môžete napríklad tu za výhodnú cenu: www.mikropozicovna.sk

Všetko zalezi od toho čo je pre teba lacná dovolenka, či si vyžaduješ more alebo je ti to jedno že si niekde vo vnútrozemí.