Tunel Višňové je po 27 rokoch konečne otvorený. Pomôže rodinám na cestách?
V pondelok 22. decembra sa po dlhých 27 rokoch príprav a výstavby konečne otvoril úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala, ktorého súčasťou je aj tunel Višňové, najdlhší diaľničný tunel na Slovensku. Samotný úsek má 13,5 km, z toho až 7,5 km tvorí tunel.
Pre motoristov to znamená výraznú zmenu – tranzitná doprava už nemusí prechádzať cez Žilinu a po ceste popri Váhu, kde sa doteraz v špičkách tvorili dlhé kolóny. Nová diaľnica by mala urýchliť cestovanie nielen domácim, ale aj vodičom z Česka smerujúcim do Vysokých a Nízkych Tatier.
Výstavba tunela Višňové však bola dlhé roky symbolom meškaní, zmien zhotoviteľov aj politických rozhodnutí. Prieskumná štôlňa sa začala raziť už v roku 1998, no k dokončeniu došlo až teraz. Diaľnica D1, ktorá má v budúcnosti spojiť Bratislavu a Košice, pritom stále nie je hotová – chýbajú ešte ďalšie dva úseky na severe Slovenska.
👉 Ako to vnímate vy?
Pomôže vám otvorenie tunela Višňové pri cestovaní s deťmi, alebo máte pocit, že sa na túto diaľnicu čakalo až príliš dlho? Pôjdete tadiaľ už počas sviatkov? Podeľte sa o názor 👇

27 rokov to hrdí Slováci budovali. Pyramídy postavili skôr a dnes 90 % ľudí aj tak potrebuje energetickú pomoc. Ale vraj je všetko v poriadku🙈🙉🙊
Mne to nepomoze, kedze najdalej chodime z BA po Trencin. Ale neviem, co tou otazkou sledujes?
My jezdíváme BA - NO aspoň 1x za měsíc a teda těším se, že je to konečně hotové 🙂 Zkrátí nám to cestu o sympatických 15 minut a fakt jsem ráda, že už nebudeme muset jezdit přes ty kotěhulky :X
@modrykonik dobre som pochopila, že až večer? (z fotografie), prečo až večer? načo sa čaká? či je to len chybná foto? Nikde na nete nevidím čas otvorenia. Ďakujem
k otázke. som zo ZA, tunel tým pádom nebudem využívať, keďže žijem na opačnej strane od vstupu do rúry. Ak však bude funkčný - bez častých uzáverov a vodiči budú opatrní a nespôsobia tam nehody, budem sa tešiť, že konečne nastane mierna úľava od bežných kolapsov dopravy u nás.
@modrykonik jasné, že pomôže, uvoľní sa Strečno a tadiaľ potrebujem jazdiť denne ZA - Lipovec
Konecne. Ta cesta cez Strecno bola nieco neuveritelne. Rovnako neuveritelne je to, ze sa muselo cakat 27! rokov na to, aby sa dalo to Strecno obist. 27! To je nieco neskutocne. Naposledy nam cesta z Humenneho do BA trvala 11 hodin. 11 HODIN v aute s dvoma malymi detmi. Ani neviem, akym slovom by som to nazvala, lebo hanba je malo. Toto je vysledok bacovania Fica a nikoho ineho.
Snad sa aspon nase deti dockaju toho, ze sa zo zapadu ma vychod dostanu neprerusovane po dialnici.
@modrykonik dobre som pochopila, že až večer? (z fotografie), prečo až večer? načo sa čaká? či je to len chybná foto? Nikde na nete nevidím čas otvorenia. Ďakujem
k otázke. som zo ZA, tunel tým pádom nebudem využívať, keďže žijem na opačnej strane od vstupu do rúry. Ak však bude funkčný - bez častých uzáverov a vodiči budú opatrní a nespôsobia tam nehody, budem sa tešiť, že konečne nastane mierna úľava od bežných kolapsov dopravy u nás.
@amdornik už tam nejakú dopravu vidieť, ale zatiaľ slabú https://mapy.com/s/heborodete
Konecne. Ta cesta cez Strecno bola nieco neuveritelne. Rovnako neuveritelne je to, ze sa muselo cakat 27! rokov na to, aby sa dalo to Strecno obist. 27! To je nieco neskutocne. Naposledy nam cesta z Humenneho do BA trvala 11 hodin. 11 HODIN v aute s dvoma malymi detmi. Ani neviem, akym slovom by som to nazvala, lebo hanba je malo. Toto je vysledok bacovania Fica a nikoho ineho.
Snad sa aspon nase deti dockaju toho, ze sa zo zapadu ma vychod dostanu neprerusovane po dialnici.
@anonym_8a3c26 pochybujem. keď aj Fico skončí, z tohoto marazmu sa budeme dostávať tak dlho, že ešte deti nasich deti nebudú cestovať po diaľnici na východ.
No ja do Vrutok pekne stale cez Strecno 😆. Ale ked nieje plnka tak to mam za 15min aj tak vzdy
@anonym_8a3c26 pochybujem. keď aj Fico skončí, z tohoto marazmu sa budeme dostávať tak dlho, že ešte deti nasich deti nebudú cestovať po diaľnici na východ.
@ria_sprout vlastne, ked tak nad tym premyslam, tak pravdepodobnejsie je to, ze Slovensko bude sucastou ruskej gruberie, nez ze sa raz dostavia suvisla dialnica.
@ria_sprout vlastne, ked tak nad tym premyslam, tak pravdepodobnejsie je to, ze Slovensko bude sucastou ruskej gruberie, nez ze sa raz dostavia suvisla dialnica.
@anonym_8a3c26 bohužiaľ....
odtiaľto najlepšie ujsť.
@anonym_8a3c26 bohužiaľ....
odtiaľto najlepšie ujsť.
@ria_sprout ano, my uz sme prec a som rada, ze moje deti nebudu tohto sucastou. Ale obcas sme teda chodievali za rodicmi.
...aj fico chcel stavat rychlejsie, tlacili na to nekonecne, v razeni tunela stavebnikov aj vladu brzil bansky zakon, ktory povoluje presne max. metre vyrazene za den, ono nie zeby sa nedalo ci nevedelo rychlejsie...aj pri danej geologii...a ten si na vlastnu zodpovednost za nasledne vzniknute skody na majetku, prip. na ludskych zivotoch netrufli zobrat ani oni...ine su prietahy ineho charakteru-ako super neschopne firmy nasadene v predch, rokoch, ktorym chybali potrebne skusenost, a isli len za vidinou ohromneho zisku...a kopec dalsich lapsusov...a vzdy len vsetko najlacnejsie...
a ano samozrejme ze tunel pomoze, kto staval v zapchach pod strecnom denne, castokrat islo o hodiny, ten to pochopi....
a teraz budeme tipovat kolko bude trvat, kym v tuneli niekto sposobi nehodu a odstavi tunel mimo prevadzku...lebo to co stvarali vodici pod Strecnom, a co vedeli vykonat kamionisti, to je cista katastrofa....
...aj fico chcel stavat rychlejsie, tlacili na to nekonecne, v razeni tunela stavebnikov aj vladu brzil bansky zakon, ktory povoluje presne max. metre vyrazene za den, ono nie zeby sa nedalo ci nevedelo rychlejsie...aj pri danej geologii...a ten si na vlastnu zodpovednost za nasledne vzniknute skody na majetku, prip. na ludskych zivotoch netrufli zobrat ani oni...ine su prietahy ineho charakteru-ako super neschopne firmy nasadene v predch, rokoch, ktorym chybali potrebne skusenost, a isli len za vidinou ohromneho zisku...a kopec dalsich lapsusov...a vzdy len vsetko najlacnejsie...
a ano samozrejme ze tunel pomoze, kto staval v zapchach pod strecnom denne, castokrat islo o hodiny, ten to pochopi....
a teraz budeme tipovat kolko bude trvat, kym v tuneli niekto sposobi nehodu a odstavi tunel mimo prevadzku...lebo to co stvarali vodici pod Strecnom, a co vedeli vykonat kamionisti, to je cista katastrofa....
@anonym_f5ba6f to je tak keď skorumpovaný vyberajú neschopné firmy nie podľa skúseností, ale podľa toho ktorá ponúkne väčší úplatok
skorumpovany vybera skorumpovanych, ktori nemaju potuchy o com ta zakazka je...ocakavaju milionove zisky, vsak co. lebo ved robota ako kazda ina, a hromady vytazeneho materialu..., ktory je okrem ineho majetkom statu, ...tu radsej dalej nepisem....a skonci to tak, ze nie stamilionovy zisk, ale stamilionova strata...kopec veci co pri nacenovani nebolo zapocitanych do ceny stavby, do toho este nepredvidatelne veci, zakoncene podseknutou cenou zakazky, aby sa vyhralo...nasledne neschopnost stavbu dokoncit...no ved kto by to tahal zo svojho, ked ocakaval stamilionovy zisk...
stavalo sa to takmer tridsat rokov za takmer pol miliardy eur...a cca rovnako vysoka suma bola rozkradnuta "nasimi ludmi"
je fajn, ze stoji...ale iba regulerny hlupak to pojde oslavovat....nie je dovod na oslavu.
ale niekolko tisic ludi sdi to asi nemysli a na tento deviaty div sveta sa sli pozriet, aj ked museli x kilometrov slapat
pre beznych ludi ,ktori tuto trasu jazdia-dovod na oslavu je...je to velky nekonecny vydych, pre niekoho kto tunel nepouzije, tomu je to suma fuk...
isteže to pomôže ľuďom, čo tade jazdia. Ale otvárať s veľkou pompou niečo, čo sa stavalo tak neskutočne dlho a za takých, budem slušná, podivných okolností, mi príde neskutočne trápne. Také ficoslovenské
pre beznych ludi ,ktori tuto trasu jazdia-dovod na oslavu je...je to velky nekonecny vydych, pre niekoho kto tunel nepouzije, tomu je to suma fuk...
@anonym_f5ba6f ludom to pomoze...ale oslavovat taku zlodejinu je chore...
paneboze, cely moj zivot sme na to cakali :(
nekonecny vydych...strecno, kolko ludi pomrelo pri dopravnych nehodach, bolo to strasne odmala pocuvat ako chodia sanitky vkuse pod strecno, kd esa zrazali kamiony, bolo to priserne.
je mi az do placu, ked je to uz otvorene..
myslela som si, ze to nikdy nebude,
toto bolo tak strasne...
az slzy sa mi tisli dnes do oci,
@amdornik už tam nejakú dopravu vidieť, ale zatiaľ slabú https://mapy.com/s/heborodete
@maranco nemoze tam ziadna premavka byt,kedze stale je uzatvoreny (sli sme okolo). Mozno ho sprejazdnia az vecer-ktovie.
stavalo sa to takmer tridsat rokov za takmer pol miliardy eur...a cca rovnako vysoka suma bola rozkradnuta "nasimi ludmi"
je fajn, ze stoji...ale iba regulerny hlupak to pojde oslavovat....nie je dovod na oslavu.
ale niekolko tisic ludi sdi to asi nemysli a na tento deviaty div sveta sa sli pozriet, aj ked museli x kilometrov slapat
@anonym_6f6d50 vidíš, tak potom tá fotka v úvodnom príspevku je pravdivá... tak na čo dopredele čakajú? či ešte ani neotvorili a už zistili chybu???
@anonym_f5ba6f pre bežných ľudí to nie je dôvod na oslavu, ak majú v hlave trošku filipa, ako sa hovorí. áno, bude to uľahčenie dopravy, ale čo sa týka oslavy? v tomto súhlasím s
@nyusika
info z FB:
Prestrihnutie pásky je už za nami!
Premávka bude vpustená do tunela Višňové najskôr v podvečerný hodinách.
Žiadame všetkých vodičov, ktorí budú prechádzať tunelom Višňové, aby na prvom mieste dbali na vlastnú bezpečnosť i bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky.
najskôr..... hm.... nenapísali, ktorého a či vôbec decembra a tiež, ktorého roku 😀
prečo až večer? no lebo priority! najskôr je potrebné otestovať kvalitu asfaltu na kolieskových korčuliach.... "Robert Fico sa korčuľoval v tuneli Višňové, ktorý dnes otvárajú. V príspevku na Facebooku obvinil Radičovej vládu, že projektu bránila."
A teraz budeme 20 rokov čakať, kým sa dokončí rekonštrukcia cesty pri Trenčíne s napojením na diaľnicu. Veď predsa musia cez niečo pretekať ich milióny. Nuž taký sme my hlúpy národ. A ešte mu aj tlieskajú.....
A teraz budeme 20 rokov čakať, kým sa dokončí rekonštrukcia cesty pri Trenčíne s napojením na diaľnicu. Veď predsa musia cez niečo pretekať ich milióny. Nuž taký sme my hlúpy národ. A ešte mu aj tlieskajú.....
@martinka13 ...a ta priserna panelovka pred Drietomou smer CZ, to je snad najvacsia hanba Slovenska. Taky kusok a nevieme to poriadne zrekonstruovat desatrocia.
@martinka13 ...a ta priserna panelovka pred Drietomou smer CZ, to je snad najvacsia hanba Slovenska. Taky kusok a nevieme to poriadne zrekonstruovat desatrocia.
@madeincssr a čo ten most na Bierovce 🤣toho nového sa uz asi nedozijem
No zas , panelovka bola alebo aj je ešte na D1 pred Prahou 🤣 furt to tam hrka...
Neeee nadalej budem chodiť popod Strečno 🤷🤣
Bože toto je otázka/tema

Sorry