icon

Turistika bez auta: Kam ísť vlakom z Bratislavy?

7. júl 2026

Potrebujem radu kam ísť z Ba vlakom, keď si chcem oddýchnuť pár dní so synom 15 r.Nebudem mať auto potrebujem sa presúvať autobusom, ideál sa nepresuvat vôbec🤪rozmýšľala som aj nad Tatrami a tam využívať TEZ.Chodite tak niekto?Alebo niečo bližšie privítam akékoľvek tipy ide mi prioritne o turistiku ani nie kúpanie, hrady atď okolie Žiliny Terchová?
Ak Tatry v ktorom meste sa ubytovať?

anonym_c9d8ff
7. júl 2026

ja by som letela ak si z Ba do Europy, vikend v Tatrach vyjde to co tyžden na juhu Talianska napr. A letenky sa daju kupit za par supov. Sadnes do lietadla pristanes a mozes si rovno booknut ubytko v mieste kde je letisko a nemusis sa presuvat vobec.Uplne iny svet ja si tak vzdy oddychnem.

viestta
7. júl 2026

V Tatrach mas jedno kde sa ubytujes, odvsadial chodia TEZ-ky.
Este by sa dali na turistiku vyuzit Dedinky, mas odtial vela peknych tur. Z Margecian chodi vlak az na Dedinky, ale zas vela ich nie je, chodi kazde dve hodiny

autor
7. júl 2026
@viestta

V Tatrach mas jedno kde sa ubytujes, odvsadial chodia TEZ-ky.
Este by sa dali na turistiku vyuzit Dedinky, mas odtial vela peknych tur. Z Margecian chodi vlak az na Dedinky, ale zas vela ich nie je, chodi kazde dve hodiny

@anonym_c9d8ff to nie chceme les, prírodu.A ja nechcem ísť s ním sama so zahranicia
@viestta neviem si naplánovať nenáročné túry v Tatrách poznám iba Vodopád skok, Popradské pleso, Bilíkova chata a vodopády a nechcem vidieť to isté.Margecany sú ďaleko pre nás.Ked Tatry vieš poradiť nie náročnú túru?Nemôžeme veľa hodín chodiť a potom sa trmacat hodinu TEZ na to sme pohodlní😂😂

zalka
7. júl 2026

@anonym_autor skus to pri nás v raji Slovenskom samozrejme. Napr Spišské Tomášovce dostupné vlakom z BA za cca necelých 5 hodín s prestupom v PP.
A priamo z dediny môžeš turistikovat po Raji. Tomasovsky výhľad taka hodinka pešo, detto Letanovsky mlyn, Prielom Hornádu, Klastorisko, matka božia, klauzy... Myslím, že každý deň si nájdeš miesto kam sa pozrieť.

Ak sa ubytuje v súkromí, mnohý ubytovatelia ti pomôžu naplánovať trasy aby boli zaujímavé a videli ste to naj.

anonym_c9d8ff
7. júl 2026

Tatry lahka turistika je napr z Hrebienka na Zamkovskeho chatu a odtial bud na Teryho chatu alebo na Skalnate pleso. Pripadne iba na Zamkovskeho chatu a nazad. Potom sa da ist na Zbojnicku chatu tuez z Hrebienka..
Trosku narocnejsie su Rysy napr

viestta
7. júl 2026

TEZ do Tatranskej Polianky a odtial na Sliezsky dom. Ale to je tura nie na dve hodiny ako k vodopadom. Alebo z Lomnice do Tatranskych Matliarov a odtial na Zelene pleso, to je tiez na cely den, ale nic narocne. Zo Strbskeho plesa na Jamske pleso, nie je to narocne, zvladol to aj patrocny ale zas na cely den.
Na druhej strane Slovensky raj nie je az tak daleko. Do Margecian je to hodina navyse z Popradu a potom hodina na Dedinky. Da sa v Raji chodit aj z Cingova, rychlikom do SNV a autobusom na Cingov. Ale tam treba od autobusu dojst hodny kus peso, takze s kufrom nie.

autor
7. júl 2026
@viestta

TEZ do Tatranskej Polianky a odtial na Sliezsky dom. Ale to je tura nie na dve hodiny ako k vodopadom. Alebo z Lomnice do Tatranskych Matliarov a odtial na Zelene pleso, to je tiez na cely den, ale nic narocne. Zo Strbskeho plesa na Jamske pleso, nie je to narocne, zvladol to aj patrocny ale zas na cely den.
Na druhej strane Slovensky raj nie je az tak daleko. Do Margecian je to hodina navyse z Popradu a potom hodina na Dedinky. Da sa v Raji chodit aj z Cingova, rychlikom do SNV a autobusom na Cingov. Ale tam treba od autobusu dojst hodny kus peso, takze s kufrom nie.

@zalka v Raji som bolo krásny kraj, ale nechcem chodiť po rebríkoch mám po fyzio s ramenom a to nemôžem namáhať.Tomavovsky výhľad je krásny
@viestta pozerám dik

zalka
7. júl 2026
@anonym_autor

@zalka v Raji som bolo krásny kraj, ale nechcem chodiť po rebríkoch mám po fyzio s ramenom a to nemôžem namáhať.Tomavovsky výhľad je krásny
@viestta pozerám dik

@anonym_autor raj nie sú len rebríky... Tie sú v suchej Belej, alebo na pieckach... To je od nás ďalej, a treba bus. Ja som písala túry dostupné priamo z dediny a na Klastorisko vedú 3 cesty, z toho len na 1 sú dáke rebríky.... 😉

viestta
7. júl 2026
@anonym_autor

@viestta pozerám dik

@anonym_autor nie vsetky trasy v Raji su po rebrikoch. Da sa odviezt do Dobsinskej ladovej jaskyne a po jaskyni sa cez Stratenu vybrat dole na Dedinky. Je to fajn tura

lucik194
7. júl 2026

osobne by som sa uplne vykaslala na tatry. zaplatis ako v zahranici a sluzby predražené a mizerne.....

nechcete ísť radšej do Štiavnice a turistikovat v Stiavnickych vrchoch?

inak na ako dlho chcete ist?

autor
7. júl 2026
@lucik194

osobne by som sa uplne vykaslala na tatry. zaplatis ako v zahranici a sluzby predražené a mizerne.....

nechcete ísť radšej do Štiavnice a turistikovat v Stiavnickych vrchoch?

inak na ako dlho chcete ist?

@zalka prielom Hornádu sú rebríky nad vodou či dá sa aj inak?
@lucik194 som za akýkoľvek výlet nie ďaleko s prestupmi atď asi 5 dní.Tatry mi napadli iba, že sa viem pohybovať hore dole a chodia často.Priamo v Štiavnici som bola tajchy, múzeum.Ale môžem pozrieť dik za typ

autor
7. júl 2026

Tip😂

zalka
7. júl 2026
@anonym_autor

@zalka prielom Hornádu sú rebríky nad vodou či dá sa aj inak?
@lucik194 som za akýkoľvek výlet nie ďaleko s prestupmi atď asi 5 dní.Tatry mi napadli iba, že sa viem pohybovať hore dole a chodia často.Priamo v Štiavnici som bola tajchy, múzeum.Ale môžem pozrieť dik za typ

@anonym_autor to sú stúpačky a okrem jednej skaly kde sa musíš držať oboma rukami reťaze pri obchadzanim si myslim, že je to zvladnutelne.
Iste si vyberieš niečo zaujímavé, a aj macovia dajú pokoj.

anonym_8d9fc0
7. júl 2026

Tiež premýšľam nad turistikou v Tatrách, auto mám, ideme? 😅

autor
7. júl 2026
@anonym_8d9fc0

Tiež premýšľam nad turistikou v Tatrách, auto mám, ideme? 😅

@zalka tak to znie zaujímavo pozriem si to.Mala som pocit, že po celej trase sa musím drzat
@anonym_8d9fc0 si chlap?🤔

anonym_8d9fc0
7. júl 2026
@anonym_autor

@zalka tak to znie zaujímavo pozriem si to.Mala som pocit, že po celej trase sa musím drzat
@anonym_8d9fc0 si chlap?🤔

@anonym_autor Bohužiaľ áno 🙈